Att välja mobilabonnemang

4GB

MyBeat

Halva priset i 3 månader.

60 minuter

60 Sms

1-30 Gb data
4G

Hallon mobilabonnemang

50 % rabatt i 3 månader. 20 Gb extra!

Fria samtal

Fria Sms

2-100 Gb data
4G

Comviq mobilabonnemang

Dubbel surf fram till påsk!

200 fria min

2000 sms

2-20 Gb data
4G

Vimlas abonnemang

Halva priset i 3 månader. 20 GB extra mobilsurf ingår!

Fria Samtal

Fria Sms

1-22 Gb data
4G

Halebop mobilabonnemang

Billiga mobiltelefoner

Fria Samtal

Fria Sms

1-24 Gb data
4G

Fello Abonnemang

Två månader halva priset!

Fria Samtal

Fria Sms

2-20 Gb data
4G

Telenor Mobilabonnemang

Nu med obegränsad surf!

Fria Samtal

Fria Sms

1,5-obegränsat Gb data

Det finns många aktörer idag som erbjuder vissa gåvor om man förbinder sig att stanna hos dem under en viss tid. Detta kan vara en nyare utgåva av en smartphone som nyss har kommit ut på marknaden och därigenom behöver lanseras. För det mesta betalar man då telefonen med den ordinarie abonnemangskostnaden. Nackdelen med detta är att man blir bunden att vara trogen en viss aktör under en längre tid, vilket kan bli besvärligt om man av någon anledning skulle vilja byta abonnemang. Vill man göra det under den pågående perioden som man har förbundit sig att ha abonnemanget måste man lämna tillbaka den gåva som man annars skulle ha fått utan kostnad.

Kontantkort

Idag kommer det ständigt ut nya erbjudanden ifrån de mobilaktörer som finns på marknaden. Det fullständigt exploderar av val som finns för kontantkort och dessa blir allt mer förmånliga och ekonomiskt fördelaktiga. Därför kan man tjäna mycket pengar på att använda ett kontantkort istället för ett fast abonnemang.

Fast abonnemang

När man väljer att teckna ett fast abonnemang bör man kontrollera vad som ingår i priset och vad man måste betala extra för. Hos vissa aktörer är kundtjänsten öppen dygnet runt, vilket ger en mycket god service. För det mesta kan man ringa gratis till kundtjänsten, då det många gånger uppstår köer som man själv inte råder över och heller inte ska ställas till svars för.

Surf

I samband med valet bör man jämföra var man får den billigaste surfavgiften. Har man en smartphone där man ofta är uppkopplad på nätet kan det finnas stora variationer. Detta kan vara om man får tillgång till ett 3G-nät eller ett 4G-nät där det senare är mycket mer stabilt. Ett 4G-nät har för det mesta oftast bättre täckning på de flesta av landets platser.

Extrafunktioner

Vissa fasta abonnemang ger tillgång till en telefonsvarare om denna funktion är tillgänglig i telefonen. Denna funktion är bra att tillgå om man talar mycket i telefonen och alltid vill vara tillgänglig.