Billigt fast bredband

När det kommer till billigt fast bredband så är det framförallt Boxer som dyker upp i tankarna.  Precis som många andra operatörer så erbjuds en rad olika erbjudanden för även fast bredband, dock långt ifrån lika många som vid mobilt bredband.

Boxer

Boxer är ytterst flexibla i deras fasta bredband och erbjuder kunderna precis vad dem vill ha till ett ytterst lågt eller väldigt rimligt pris. Med bredband kan man dessutom kombinera sin fasta telefoni eller TV med ett valfritt bredband, vilket är anledningen till att själva paketet har ett väldigt lågt och skäligt grundpris. Vad som däremot inte står tydligt vid deras erbjudande är ifall det finns en bestämd uppsägningstid eller ej, men den visar sig sedan ligga på en månad om man väljer att läsa erbjudandet i detalj. Trots detta så är det en ytterst kort uppsägningstid på ett ytterst billigt fast bredband som möter alla tänkbara önskemål, både gällande telefoni mini såväl som telefoni max. Som kund hos Boxer kan man känna sig helt säker på att man får fasta bredband som man vill ha.

Du kan komma igång snabbt med Boxer. Just nu har de kampanjpris på Bredband100 där du endast betalar 249 kronor i månaden.

 

Bredbandsbolaget

Bredbandsbolaget

Bredbandsbolaget är känt för deras otroligt snabba hastigheter på upp emot 64 Mbit/s i nedladdningshastighet och 9 Mbit/s i uppladdningshastighet. De har dock tidigare nått högre hastigheter än så i vissa av deras tester. Bredbandsbolaget erbjuder bland annat mobiltelefoni, IP-telefoni, digital-TV och andra tjänster samt produkter. De är nu Sveriges tredje största bredbandsleverantör efter Telia och ComHem och har nästan en halv miljon hushåll anslutna till deras nät. Deras nät ät under ständig uppbyggnad och kan nu nå ut till runt två miljoner svenska hem runt om i landet. Via deras hemsida kan man bland annat se deras fasta bredband, mobila bredband, samt deras telefoni och allt som har med TV att göra. Speciellt för bredbandsbolaget är att de även har en speciell sektion för prylar – det vill säga surfplattor, tv-apparater och spelkonsoller som de säljer.

Bredbandsbolaget har främst två olika bredband för fast telefoni och fast bredband som kallas för telefoni mini respektive telefoni max. Telefoni mini kan kombineras med andra bredband och kostar ingenting första månaden. Därefter kostar det 49kr/månad och har ingen som helst bindningstid. Mini kan kombineras med ett speciellt bredband och det kostar ingenting att ringa till andra telefonikunder. Ringer man däremot till mobilkunder inom Sverige så kostar det 0,89 kronor per minut. Med telefoni max betalar man däremot 149kr/månaden och får då fritt antal samtal inom det fasta nätet och fritt antal samtal till det mobila nätet inom Sverige för upp till 300 minuter per månad. Oavsett om man väljer telefoni mini eller telefoni max så behåller man sitt nuvarande nummer.

Bredbandsbolaget är lite dyrare gällande deras mobila abonnemang och bredband, men har däremot väldigt billiga fasta bredband och erbjuder kunder ett stort utbud utav det mesta som kan tänkas. Deras mobila abonnemang har minst fem primära kategorier som går från 5 GB upp till 200 GB. Sammanfattningsvis så är bredbandsbolaget bra gällande deras extremt snabba hastigheter och allt mer utvecklade nät. De har även ett bra utbud och billig fast telefoni. De erbjuder även digital-TV och försäljning utav teknik utöver det vanliga som normalt sett endast är mobiler och/eller surfplattor. Viss kritik har dock riktats emot bredbandsbolagets långa köer och dåliga kundservice, vilket har förargat kunder och gett upphov för stor belastning på deras kundtjänst och servicesystem, vilket är en stor nackdel med just bredbandsbolaget till dess att de har fått ordning på problemet.

En stor fördel med bredbandsbolaget är däremot att de har erbjudanden som kombinerar tv och bredband, vilket gör det enkelt för dig som kund ifall du är spekulant på bredband såväl som tv att kunna hitta en bra deal. Det som är ännu bättre är att de dessutom erbjuder en prova-på tid för deras tv-paket innan man som kund bestämmer sig helt. Man kan även ringa dem och byta ifall man vill, men därefter betalar man ordinariepris under den bestämda bindningstiden.  Bara tv går på 146kr/mån medan bara bredband går på 249kr/mån. Tillsammans går både bredband och tv på 398kr/mån i totalt sex månader. Gällande vanligt bredband så har bredbandsbolaget dessutom en mätare som innan man köper kan kolla upp vilken ungefärlig hastighet som du kommer kunna få i just ditt bostadsområde.