Familjeabonnemang? Nja detta är bäst Mobilabonnemang för Familjen

4G

Hallon Mobilanonnemang

Billigare alternativ för familjen

Fria Samtal

Fria Sms

4-100 Gb data
4G

Telenor Mobilabonnemang 20Gb

149:- per extra familjemedlem

Fria Samtal

Fria Sms

20 Gb data
4G

Telenor Mobilabonnemang 40Gb

149:- per extra familjemedlem

Fria Samtal

Fria Sms

40 Gb data
4G

Telenor Mobilabonnemang 60Gb

149:- per extra familjemedlem

Fria Samtal

Fria Sms

60 Gb data
4G

Telenor Mobilabonnemang obegränsad surf

149:- per extra familjemedlem

Fria Samtal

Fria Sms

obegränsat Gb data
4G

Hallon Mobilanonnemang

Billigare alternativ för familjen

Fria Samtal

Fria Sms

4-100 Gb data

Bäst abonnemang för din familj

Om man har en stor familj med flera barn kan det verka ekonomiskt förmånligt att satsa på ett mobilabonnemang som hela familjen kan använda sig av. Detta gör då att man kan ansluta flera telefonnummer till samma mobilabonnemang. Med frågan är om man sparar några pengar på det?

Prisexempel: familj 2 vuxna, 2 barn

familj 2 vuxna 2 barnLåt oss titta på vad det kostar för en familj bestående av två vuxna och två barn. Vi vill ha fria samtal och SMS/MMS och vi antar att samtliga medlemmar i familjen förbrukar den genomsnittliga surfmängd som svensken gör, vilket är 8 GB per månad.

Telenor Familjeabonnemang 40 GB (10 Gb per familjemedlem)

Grundavgift 499 kronor + 149 kronor per extra familjemedlem = 946 kronor i månaden

Läs mer & Beställ
Hallon mobilabonnemang 8 GB för vuxna och 10 GB för barn

2 stycken Mobilabonnemang 8GB och två Barnabonnemang 10 GB kostar 149 x 4 = 596 kronor i månaden

Slutsats: 350 kronor billigare i månaden att välja enskilda Hallon abonnemang än ett familjeabonnemang hos Telenor.  Värt att notera är att Hallon dessutom erbjuder första tre månaderna till halva priset, vilket gör att man sparar ännu mer pengar de första månaderna på att välja Hallon.

Läs mer & Beställ

 

Prisexempel: familj, 2 vuxna, 4 barn

familj 2 vuxna 4 barnNu tittar vi på en familj bestående av två vuxna och fyra barn. Precis som tidigare är det fria samtal och fria SMS/MMS samt genomsnittlig surfmängd på 8 GB vi tittar på.

Telenor Familjeabonnemang 60 GB (10 Gb per familjemedlem)

Grundavgift 599 kronor + 149 kronor per extra familjemedlem = 1344 kronor i månaden

Hallon mobilabonnemang 8 GB för vuxna och 10 GB för barn

2 stycken Mobilabonnemang 8GB och fyra Barnabonnemang 10 GB kostar 149 x 6 = 894 kronor i månaden

Slutsats: 450 kronor billigare i månaden att välja enskilda Hallon abonnemang än ett familjeabonnemang hos Telenor.  Värt att notera är att Hallon dessutom erbjuder första tre månaderna till halva priset, vilket gör att man sparar ännu mer pengar de första månaderna på att välja Hallon.

 

Familjeabonnemang hos Telenor

Just nu är det bara Telenor som erbjuder familjeabonnemang. De gör det genom att du tecknar ett vanligt abonnemang som du sedan kan få extra simkort till. I Telenor-appen eller på mina sidor kan du sedan fördela surfen mellan de olika simkorten. Vill man inte teckna sig hos Telenor, så kan man istället välja Hallon då de verkligen har låga priser och sjyssta villkor! Många tecknar faktiskt abonnemang hos Hallon istället pga av att det oftast är bäst priser oavsett vilket abonnemang du väljer.

Tidigare fanns även Tre Familj, Telia Familj och Tele2 familj. Dessa abonnemang har dock utgått. Det finns dock lösningar för dig som vill skaffa mobilabonnemang till dina barn så att de kan nå dig. Detta finns som sagt hos tex Hallon. Se Telenors familjelösning via knappen här nedan:

Läs mer & Beställ

Surfpott

En del aktörer på marknaden har mobilabonnemang för hela familjen som innebär att man får en totalpott för surfning som kan användas av flera olika telefonnummer. Detta gör att man får en samlad kostnad för surfen, som kan delas upp på hur många telefoner man vill. Det är förmånligt att använda denna samlade samtalspott om familjers medlemmar surfar olika mycket.

Då behöver det inte bli så att en av familjemedlemmarna får surf kvar efter månadens slut, medan en annan helt har förbrukat sin surf i mitten av månaden. Det går givetvis även att välja individuella surfpotter för flera användare inom samma familj, vilket kan vara bra om surftiden skiljer mycket mellan familjemedlemmarna och inte täcks av en samlad surfpott. Flera abonnemang erbjuder numera att man sparar sin surf till nästa månad.

Familjeabonnemang

Rabatt för flera abonnemang

Om man inom en och samma familj väljer att teckna flera abonnemang eller bredband får man rabatt. Ju fler abonnemang som familjen har, desto större rabatt tilldelas man. Detta alternativ kan vara bra om man vill ha en utökad mängd surf så att man inte är beroende av varandra i familjen. När man tecknar flera fastprisabonnemang eller bredband får man en så kallad familjerabatt, som i många fall kan vara frikostigt tilltagen.

Ofta vill man låta sina barn ha tillgång till en mobil så att de alltid kan ringa hem var de än befinner sig. Denna kontaktmöjlighet är viktig, särskilt under kvällar om barnen då vistas ute och till exempel behöver hjälp med att komma hem. Barnen kan med din hjälp även skaffa sig ett renodlat barnabonnemang.

Anslut familjens mobiltelefoner till datorns trådlösa bredband

Om man har ett trådlöst bredband för sin hemmadator går det enkelt att ansluta flera mobiltelefoner till detta nätverk. Man surfar då gratis till samma antal megabit som bredbandet har. På så sätt slipper man tänka på extrautgifter för mobilsurfen och kan istället köpa kontantkort som gäller enbart för samtal, mms och sms. Är man många i familjen kan man på detta sätt spara en hel del pengar eftersom det går att surfa på ett obegränsat antal mobiler som ansluts till datorns bredbandsnät.

Abonnemang som liknar familjeabonnemang

Vimla tipsrabatt

Vimla har ett erbjudande som heter Vimla Tipsrabatt. Det går till så att man tipsar någon om Vimlas abonnemang, de ansluter sig och du får en lägre kostnad på ditt eget mobilabonnemang hos Vimla. Detta är det många som använder sig av inom familjen och får på så sätt ner sina egna mobilkostnader varje månad. Mycket smart och enkelt. Det du behöver göra är att du skall registrera personen i familjen via din egen tipslänk och på så sätt få ner kostnaderna på era abonnemang. Vi har här inne på surf.nu skrivit en artikel om hur det går till med Vimlas tipslänk.

Andra abonnemang som sparar pengar

Det finns en del andra alternativ hos de olika mobiloperatörerna när de inte har renodlade familjeabonnemang. Du kan fortfarande spara pengar när du tecknar abonnemang till dina familjemedlemmar och det är klart att du skall betala så lite det bara går för riktigt bra tjänster. Här nedan ser du flera andra alternativ som sparar pengar till dig och dina familj.

Hallon

Hallon har inget renodlat familjeabonnemang. De har dock riktigt billiga abonnemang för barn. Du får rabatt och extra surf när du ansluter dig till Hallon. Hallon har blivit en av de mest populära operatörerna på den svenska marknaden sedan starten och det är inte konstigt alls. Hallon har oftast bäst pris och riktigt fina villkor för sina populära abonnemang.

Läs mer & Beställ

Halebop

I dagsläget erbjuder Halebop inga lösningar för familjen.  Det finns många fina erbjudanden hos Halebop och de är kända för bra täckning, billiga priser och en stabil support. Kolla in dem när du skall välja ett bra abonnemang. Hos Halebop kan du teckna separata mobilabonnemang eller abonnemang med mobiltelefon. De har även surfplattor i sitt sortiment.

Comviq

Comviq har tyvärr inte heller något mobilabonnemang för familjen. Du kan även här teckna ett abonnemang för ditt barn och få bra villkor för den typen av abonnemang. Comviq är kända sedan länge och de har många fina lösningar för mobiltelefoni. Det är möjligt att de skaffar denna typ av abonnemang framöver. Vi får se hur de väljer att göra.

MyBeat

MyBeat har lite fördelar för dig som samlar familjens telefoni hos dem. Från 3 abonnemang får ni 10 % rabatt på den totala kostnaden. Utöver det finns också möjlighet att spärra betalsamtal, surf och utlandssamtal för familjemedlemmar via hemsidan. Det är inget renodlat familjeabonnemang, men man kan som sagt skapa bra förutsättningar och få ett lägre pris.

Fello

Fello har i dagsläget inget erbjudande som liknar ett familjeabonnemang. Det man kan göra är att teckna ett abonnemang för ditt barn och få bra villkor på den typen av mobilabonnemang. Fello har bra villkor, fast pris, spara surf samt utan bindningstid.

Detta var några av alla de abonnemang som finns tillgängliga på den svenska marknaden och hoppas att du fått lite mer kött på benen när du skall välja ett abonnemang för din familj. Klicka dig vidare via länkarna och se vilket abonnemang som passar dig allra bäst för dig och dina familjemedlemmar.