Mobilabonnemang för hela familjen

4G

Telenor Mobilabonnemang 20Gb

149:- per extra familjemedlem

Fria Samtal

Fria Sms

20 Gb data
4G

Telenor Mobilabonnemang 40Gb

149:- per extra familjemedlem

Fria Samtal

Fria Sms

40 Gb data
4G

Telenor Mobilabonnemang 60Gb

149:- per extra familjemedlem

Fria Samtal

Fria Sms

60 Gb data
4G

Telenor Mobilabonnemang obegränsad surf

149:- per extra familjemedlem

Fria Samtal

Fria Sms

obegränsat Gb data

Om man har en stor familj med flera barn kan det vara mer ekonomiskt förmånligt att satsa på ett mobilabonnemang som hela familjen kan använda sig av. Detta gör då att man kan ansluta flera telefonnummer till samma mobilabonnemang. Ofta vill man låta sina barn ha tillgång till en mobil så att de alltid kan ringa hem var de än befinner sig. Denna kontaktmöjlighet är viktig, särskilt under kvällar om barnen då vistas ute och till exempel behöver hjälp med att komma hem.

Just nu är det bara Telenor som erbjuder familjeabonnemang. De gör det genom att du tecknar ett vanligt abonnemang som du sedan kan få extra simkort till. I Telenor-appen eller på mina sidor kan du sedan fördela surfen mellan de olika simkorten.

Tidigare fanns även Tre Familj, Telia Familj och Tele2 familj. Dessa abonnemang har dock utgått.

Surfpott

En del aktörer på marknaden har mobilabonnemang för hela familjen som innebär att man får en totalpott för surfning som kan användas av flera olika telefonnummer. Detta gör att man får en samlad kostnad för surfen, som kan delas upp på hur många telefoner man vill. Det är förmånligt att använda denna samlade samtalspott om familjers medlemmar surfar olika mycket. Då behöver det inte bli så att en av familjemedlemmarna får surf kvar efter månadens slut, medan en annan helt har förbrukat sin surf i mitten av månaden. Det går givetvis även att välja individuella surfpotter för flera användare inom samma familj, vilket kan vara bra om surftiden skiljer mycket mellan familjemedlemmarna och inte täcks av en samlad surfpott.

Rabatt för flera abonnemang

Om man inom en och samma familj väljer att teckna flera abonnemang eller bredband får man rabatt. Ju fler abonnemang som familjen har, desto större rabatt tilldelas man. Detta alternativ kan vara bra om man vill ha en utökad mängd surf så att man inte är beroende av varandra i familjen. När man tecknar flera fastprisabonnemang eller bredband får man en så kallad familjerabatt, som i många fall kan vara frikostigt tilltagen.

Anslut familjens mobiltelefoner till datorns trådlösa bredband

Om man har ett trådlöst bredband för sin hemmadator går det enkelt att ansluta flera mobiltelefoner till detta nätverk. Man surfar då gratis till samma antal megabit som bredbandet har. På så sätt slipper man tänka på extrautgifter för mobilsurfen och kan istället köpa kontantkort som gäller enbart för samtal, mms och sms. Är man många i familjen kan man på detta sätt spara en hel del pengar eftersom det går att surfa på ett obegränsat antal mobiler som ansluts till datorns bredbandsnät.