Mobilabonnemang för företag

4GB

Mobilabonnemang Företag

Halva priset i 3 månader

Fria Samtal

Fria Sms

22 Gb data
149 (299) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor Affärspaket EU

1 GB surf i EU ingår

Fria Samtal

Fria Sms

1 Gb data
4G

3 Företag Fastpris

5 GB surf i EU ingår

Fria Samtal

Fria Sms

5 Gb data
4G

3 Företag Fastpris

30 GB surf i EU ingår

Fria Samtal

Fria Sms

30 Gb data
4G

Telenor Affärspaket EU

5 GB surf i EU ingår

Fria Samtal

Fria Sms

5 Gb data
4G

3 Företag Fastpris

60 GB surf i EU ingår

Fria Samtal

Fria Sms

60 Gb data
4G

3 Företag Fastpris

100 GB surf i EU ingår

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
4G

Telenor Affärspaket EU

30 GB surf i EU ingår

Fria Samtal

Fria Sms

30 Gb data
4G

Telenor Affärspaket EU

100 GB surf i EU ingår

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
4G

Telenor Affärspaket EU obegränsad surf

100 GB surf i EU ingår

Fria Samtal

Fria Sms

obegränsat Gb data

Abonnemang för alla typer av företag

Oavsett om man driver en liten enskild firma, eller om man sitter på ett stort bolag så är lösningar för kommunikation mycket viktigt. Det gäller att enkelt och snabbt kunna nå sina kunder och även nås. Man behöver då en smidig telefonilösning som passar ens behov. De flesta operatörer någon typ av företagsabonnemang. Det som skiljer sig åt är servicenivå och bredd på produkt- och tjänsteportföljen. Naturligtvis har detta stor påverkar på priset.

Många mindre företagare förlitar sig på sin privattelefon i företaget. Det kan dock bli både stressigt och krångligt. Att alltid kunna bli nådd, även på sin fritid är inte så hälsosamt i längden. Ibland måste du bara bestämma dig för att inte kunna bli nådd Det blir även enklare bokföringsmässigt om du har ett abonnemang som bara används i företaget. I många abonnemang ingår dessutom en mobiltelefon, något som är mycket smidigt.

Tradionellt har företagsabonnemang kostat mycket och haft ganska lite innehåll. Det har dock ändrats med lågsprisoperatörers intåg på företagsmarknaden. Idag kan du få ett mobilabonnemang för företag med minst lika mycket surf och samtal som privatabonnemang till likvärdiga priser.

Reser du mycket inom jobbet? Då är en glädjande nyhet att flera företagsabonnemang ger dig fri användning av telefonsamtal, sms, mms och surf inom EU. Oftast får du surfa betydligt mer utomlands med företagsabonnemang än du får med ett vanligt abonnemang för privatpersoner.

Välj rätt företagsabonnemang

Precis som när du köper ett mobilabonnemang som privatperson så måste du även se över behov när du köper ett till företaget. Olika företag har väldigt olika behov. I en del verksamheter pratar man i telefonen hela tiden och behöver därför ett bra fast pris för detta. Andra verksamheter kräver tillgång till internet hela tiden. Om man är i behov av detta så bör man välja ett abonnemang med stor surfmängd. Om man reser utomlands mycket i sitt företag bör man också titta på vilket abonnemang som har bäst villkor för utlandssamtal.Det kan även hända att man har anställda som arbetar på helt olika sätt och har olika behov. Då är det naturligtvis möjligt att teckna olika abonnemang till dessa.

Vilka operatörer erbjuder företagsabonnemang?

De flesta operatörer erbjuder någon eller några typer av företagsabonnemang. Hos Telia hittar man till exempel fem olika abonnemang för företag på surfmängder mellan 2 GB och 50 GB per månad. Telenor erbjuder i sin tur abonnemang med från 0,5 GB data till en obegränsad mängd. Även lågprisoperatören Hallon har abonnemang för företag. Här hittar du till exempel en variant för småföretagaren med fria samtal, fria sms och 22 GB data för 149 kronor de tre första månaderna. Detta är bara ett axplock av de abonnemang för företag som finns på marknaden. Genom att besöka den operatör du är intresserad av kan du enkelt se vad de erbjuder för alternativ för företag.

Priser för mobilabonnemang för företag

Priserna kan variera en hel del när man väljer mobilabonnemang för sitt företag. Oftast beror detta på vilken operatör och vilket paket man väljer. Operatören är egentligen en smaksak, då många av alternativen erbjuder liknande tjänster. Vissa kunder anser att en del operatörer fungerar bättre än andra, men det kan som sagt variera en hel del. De allra vanligaste operatörerna som erbjuder mobilabonnemang för företag är bland annat 3 och Telenor.

Innan man väljer ett företagsabonnemang bör man först tänka efter om det verkligen behövs. Om det inte används många mobiltelefoner inom företaget eller om företaget helt enkelt inte ringer många samtal, kan det vara billigare att välja ett privat mobilabonnemang istället. Tecknar man ett företagsabonnemang och man till exempel inte ringer mycket, kommer det att sluta med att man betalar mer än vad man behöver. Företagsabonnemang är med andra ord bättre för företag som ofta kommunicerar med till exempel kunder, samarbetsföretag eller konkurrenter.

Något som man även bör tänka på innan man väljer abonnemang är att välja rätt paket. Det är onödigt att välja ett paket som inkluderar mer än vad man behöver, då de oftast kostar mer än de mindre paketen. Samtidigt vill man inte att samtalspotten ska ta slut, vilket gör att det kanske är säkrare att välja ett paket som inkluderar fler samtal än vad företaget förväntas ringa. Att välja rätt paket är därför ett ganska viktigt beslut.

Hos vissa operatörer kan man dock välja att anpassa mobilabonnemanget efter antalet samtal som rings under månaden. Ringer man många samtal blir månadskostnaden högre, men om man ringer ganska få samtal blir kostnaden istället lägre. Detta alternativ kan oftast vara den enklaste lösningen, men samtidigt kan detta leda till att man ringer fler samtal än vad man egentligen behöver, då det inte finns någon begränsning. Man bör därför tänka efter noga innan man väljer detta alternativ.

Att välja mobilabonnemang för ditt företag är alltså inte det allra enklaste, eftersom det kan finnas mycket att tänka på i samband med valet. Därför är det viktigt att du noggrant ser över vilket alternativ som vore det bästa för ditt företag.

Är mobilabonnemanget avdragsgillt för företaget?

Driver du ett aktiebolag (AB) så måste fakturan vara ställd till den juridiska personen som köpt mobilabonnemanget. Det innebär att driver du ett aktiebolag kan du inte köpa ett mobilabonnemang för privatpersoner och dra av momsen i företaget.

Driver du däremot en enskild firma så ändras förutsättningarna. Då kan du själv välja om du vill köpa ett vanligt abonnemang eller ett företagsabonnemang.

Mobiltelefoner räknas normalt som förbrukningsinvetarier och är direkt avdragsgilla.

Kan jag förmånsbeskattas för privat användning av företagstelefon?

För att mobilabonnemanget ska vara avdragsgillt krävs det, enligt Skatteverket att det är en förutsättning för att kunna driva verksamheten. Detta kravet uppfyller de flesta företagare då det är svårt att driva ett företag utan att ha en mobiltelefon.

För att slippa förmånsbeskattas för att man använder mobiltelefonen privat är det lämpligt att ha ett fastprisabonnemang. Dessutom måste man uppfylla tre krav som Skatteverket tagit ställning till.

  1. Först och främst måste mobilabonnemanget anses som nödvändigt för att den anställda ska kunna utföra sina arbetsuppgifter. Till exempel bör den anställda befinna sig på andra platser än bara kontoret.
  2. Abonnemnaget med fast pris ska ha ett begränsat värde för den anställda. Skatteverket tar som exempel upp att den anställda får ringa privat när vederbörande är på jobbet. Ringer personen privata samtal utanför arbetstid måste en separat bedömning göras.
  3. Att det är svårt att dra en gräns mellan vad som använts privat eller i anställningen. Till exempel används surf både i tjänsten och privat kan det vara svårt att särskilja, men om en person inte behöver surf i tjänsten ska surfdelen av det fasta abonnemanget förmånsbeskattas enligt marknadsvärde eftersom det anses vara en privat förmån.

Slutsatsen är, ja du för dra av kostnaden för ett mobilabonnemang på företaget.