Mobilabonnemang för pensionärer och seniorer

4G

Mobilabonnemang 55+ Liten

Halva priset i 3 månader + 25 GB extra data ingår!

Fria samtal

Fria Sms

3 Gb data
4G

My Beat samtal

Halva priset i tre månader!

60 Samtal

1000 Sms

2 Gb data
50 (100) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla 55+

Halva priset i 3 månader!

60 samtal

600 Sms

3 Gb data
50 (100) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilabonnemang 55+ Stor 6GB

Halva priset i 3 månader + 25 GB extra data ingår!

Fria Samtal

Fria Sms

6 Gb data
75 (149) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq Mini Senior 3GB

Dubbel surf fram till påsk!

200 min

2000 Sms

6 (3) Gb data
4G

Mobilabonnemang 55+ Stor

99 i 3 månader + 25 GB extra data ingår!

Fria Samtal

Fria Sms

10 Gb data
99 (199) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Mobilabonnemang 55+ Stor 25GB

Halva priset i 3 månader + 25 GB extra data ingår!

Fria Samtal

Fria Sms

25 Gb data
125 (249) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq Fastpris Senior 4GB

Dubbel surf fram till påsk!

Fria Samtal

Fria Sms

8 (4) Gb data
4G

Nyhet! Mobilabonnemang 55+ Stor 100 GB

Kampanjpris gäller i tre månader!

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
149 (299) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq Fastpris Senior 8GB

Dubbel surf fram till påsk!

Fria Samtal

Fria Sms

16 (8) Gb data
4G

Fello 55+ Abonnemang 3Gb

Två månader halva priset!

Fria Samtal

Fria Sms

4 Gb data
4G

Comviq Fastpris Senior 20GB

Dubbel surf fram till påsk!

Fria Samtal

Fria Sms

40 (20) Gb data

Mobilabonnemang för seniorer

Mobiloperatörerna nischar sin abonnemang allt mer mot målgruppen. Seniorer är en högintressant målgrupp för alla operatörer och som en följd av detta lanserar allt fler seniorabonnemang eller seniorrabatt på vanliga abonnemang.

Mobilanvändning hos äldre kan variera mycket. Många är mycket aktiva med att kommunicera över internet och behöver mycket datatrafik. Andra använder mobiltelefonen primärt för att ringa. Eftersom datatrafiken är det som kostar mest i mobilabonnemangen är det viktigt att välja ett abonnemang som inkluderar den mängd samtal, sms och surf man faktiskt behöver. Ett alternativt för att ringa billigt är att istället beställa ett kontantkort. Ett kontantkort för pensionärer innebär dock att man måste komma ihåg att ladda det då och då annars slutar det att fungera.

Priser för seniorer och pensionärer

De flesta telekomoperatörer erbjuder seniorabonnemang eller seniorrabatt på ordinarie sortimentet. Du behöver inte vara pensionär för att få tillgång till seniorabonnemang. Comviq, Hallon, Vimla och Fello har valt att ha billigare priser och abonnemang från 55 års ålder.

De flesta operatörer har valt att ha ett seniorabonnemang som innehåller relativt lite mobilsamtal, sms och surf. Många äldre använder mobilen mycket lite. Ofta bara för att ringa. Det billigaste mobilabonnemanget för seniorer blir Vimla eller Comviq. Du får då betala från 49 kronor i månaden. Då ingår både telefonsamtal, sms och lite surf. Det finns både fastpris abonnemang och rörligt pris där du betalar för faktiskt användning.

Det finns många olika mobilabonnemang för seniorer – men nästan alltid är de som listas på denna sidan de bästa. För seniorer som är storanvändare kan dock ett vanligt mobilabonnemang vara ett bättre alterantiv.

Bästa mobiltelefonen för pensionärer

Man kan välja att köpa abbonemang med eller utan mobiltelefon. Vill man köpa en mobiltelefon med abonnemang kan man antingen betala för telefonen direkt eller få en förhöjd månadsavgift under 12 eller 24 månader. Det finns många bra mobiltelefoner för pensionärer. Svenska företaget Doro har valt att specalisera sig på mobiltelfoner för äldre. Samtliga telefoner från Doro har en stor och tydligt display och knappsatsen på mobilen är mycket lätt att använda.

Navigationen och användningen av seniormobiler från Doro är mycket förenklad och anpassad för pensionärer.

Mobilabonnemang senior

Vilka mobiloperatörer har seniormobilabonnemang?

  • Halebop senior abonnemang finns tyvärr inte. Halebop inriktar sig främst till en yngre målgrupp då vi har begränsad kundsupport. Alla är dock välkomna att bli kund men dock utan seniorrabatt.
  • Tre seniorabonnemang finns tyvärr inte. Men du kan köpa ett vanligt abonnemang. Du har även möjlighet att köpa billiga mobiltelefoner anpassade för äldre.
  • Telenor pensionär finns inte. Däremot kan du beställa som vanligt av Telenor eller så kan du beställa Vimlas seniorabonnemang. Vimla ägs av Telenor och är deras lågprisalternativ. Perfekt för äldre!
  • Hallon senior är Hallons mobilabonnemang för 55+. Riktigt billigt mobilabonnemang som finns i stor och lite beroende på hur mycket du använder din mobiltelefon.
  • Telia senior är namnet på Telias mobilabonnemang för seniorer och pensionärer. Du behöver ha fyllt 60 år för att få tillgång till nedsatta priser. Telia är dock ganska dyra.
  • Fello passar perfekt för aktiva seniorer. Fello 55+ ger seniorrabatt på Fellos bästa mobilabonnemang.

Comviq har nog det bästa mobilabonnemanget som finnsför pensionärer. För 95 kronor får man ett abonnemang som passar de flesta. Comviq har dock även andra mobilabonnemang med rabatt för de som fyllt 55 år. Fast pris senior finns med upp till 20 GB surf och ingen bindningstid eller uppsägningstid.

Hur det kommer att se ut i framtiden

Hur framtiden kommer att se ut är såklart svårt att sia om, men troligtvis är detta område inom abonnemangsbranschen något som kommer att fortsätta växa i takt med att samhället får allt fler pensionärer som vill kunna använda sina telefoner på ett enkelt sätt och ha lite mindre att fundera över.

Telekomföretagen kommer troligtvis fortsätta att pressa priserna på mobilabonnemang, och då även den här typen av abonnemang. Att pressa priserna ytterligare är troligtvis nödvändigt, då det kan komma allt fler aktörer på den här marknaden.