hallon_logoHallon mobiloperatör

Hallon är ett utav de billigaste lågprisoperatörerna som ägs utav Tre och är en motsvarighet till Telenors Vimla och Telias Halebop. Naturligtvis så har inte heller Hallon varken någon bindningstid eller uppsägningstid, inte heller några dolda startavgifter. Hallon har dessutom valt att slopa faktura-avgifter genom att ha deras abonnemang i prenumerationsform eller som kontantkort. Man betalar ett fast pris i månaden, och det finns två alternativ. Man kan välja mellan antingen ett stort eller ett litet abonnemang. Det stora abonnemanget kostar 149kr/mån och ger då högsta möjliga 3G hastighet och upp till 22 GB i datamängd, medan det lilla kostar 99kr/mån och ger högsta 3G hastighet upp till 2 GB. Skulle surfmängden ta slut kan man köpa till extra. Önskar man hellre ett kontantkort, exempelvis ifall man inte vill att pengarna ska dras automatiskt från ens kort varje månad, kan man välja mellan olika kontantkort. Utöver mobilabonnemang och kontantkort så erbjuder Hallon även studentabonnemang, mobiltelefoni och mobila bredband.

Hallon använder sig utav samma nät som Tre eftersom de är systerbolag, vilket innebär att de kan hålla en god hastighet och kan täcka nästan 99 % utav landet. Hallon har däremot en kundservice som är ganska begränsad. Detta är dock inte ovanligt för lågprisalternativ eftersom de kan erbjuda sina tjänster billigare just på grund utav att de sparar in på bland annat kundtjänst. Däremot finns det massa hjälp att få via hemsidans egen kundservice och deras ”kontakta oss” sektion. Ytterligare en speciell sak med Hallon är att de, precis som andra lågprisoperatörer, inte säljer mobiltelefoner. Trots detta så kan man köpa mobiltelefoner via one2cel på deras hemsida, men Hallon har ingenting med själva mobilförsäljningen att göra. Kort sagt så är Hallon en utav de mest simpla operatörerna som ger precis det som täcker kundernas behov till ett väldigt lågt pris.

På Hallons hemsida skriver de själva att deras specialitet är följande: ” Vi gör det enkelt – ingen bindningstid, ingen uppsägningstid, inga fakturor, fast pris, ingen aktiveringsavgift, ingen avgift för startpaket, ingen faktureringsavgift, ingen kreditkoll, inget finstillt, samma låga priser för kontantkort som för abonnemang, billiga.”, vilket faktiskt är en bra representation utav deras abonnemang som håller vad de lovar på varje sagd punkt. Många som går över till Hallon gör det ofta för att de kan spara en bra slant på det i jämförelse med de abonnemang de redan har – som oftast inte utnyttjas fullt ut.

 Besök Hallon.se