Tre mobilöperatörTre mobiloperatör

Tre (eller 3) är för nuvarande Sveriges tredje största mobiloperatör och växer ständigt. De har funnits i branschen i mer än 10 år och är en väletablerad operatör. Tre har dessutom Sveriges största 3G-nät som sägs täcka upp till hela 99 % av den svenska befolkningen och som fortfarande byggs ut och delas med flertalet andra operatörer så som Hallon. Just Tre har flertalet gånger visat sig vara bäst i test vid olika hastighetsmätningar och har onekligen en utav de bästa hastigheterna ibland mobiloperatörerna på marknaden.

Tre erbjuder prisvärda mobilabonnemang och mobilt bredband. Datatrafik är något som Tre länge fokuserat på och man har uppgraderat sitt mobilnät för att kunna hantera stora mängder datatrafik. Tre erbjuder därför mycket surfmängd i sina abonnemang.

Tre har åtta kontantkortsalternativ för mobilt bredband. Från en dags surf för 29 kronor där man får 1 GB data upp till hela 90 dagars surf med hela 40 GB data. De har väldigt höga hastigheter på upp till 64 Mbit/s men har ett relativt dyrt startpaket. Tres abonnemang är även generellt supersnabbt och erbjuder kunderna två val, antingen 3G (32 Mbits/s) eller 4G (64 Mbit/s). Detta kostar 199 respektive 99 kronor per månad.

Det mobila nätverket är ständigt växande och byggs dessutom ut på landsbyggden vilket är gynnsamt för en stor grupp kunder och potentiella kunder som kan nyttja deras tjänster tack vare detta. Nätet som det ser ut idag tillåter en hastighet på upp till 64 Mbit/s vid nedladdning och 9Mbit/s vid uppladdning, trots att vissa tester har gått upp emot 80 respektive 25 Mbit. Utöver dessa otroliga hastigheter så har tre även väldigt bra och välutvecklad kundservice och kundtjänst för att assistera deras kunder vid ändringar eller problem. De har både information för nya kunder såväl som teknisk support och vanlig kundservice via deras hemsida. Tre säljer dessutom smartphones i samband med vissa erbjudanden och kampanjer, samt i andra vanliga sammanhang som när man som ny kund tecknar ett abonnemang.  Tre säljer även tillbehör, surfplattor, etc. Det är vanligt att mobil, surfplatta, hemtelefoni och dylikt säljs i månadspriser.

En annan intressant och användbar tjänst som finns hos Tre är deras ”3Global” tjänst som gör att man för 20 kronor i månaden enkelt kan ringa till utlandet för upp till 98 % lägre priser än normalt sett. Detta är perfekt för alla som har behov utav att kunna ringa andra mobil och hemtelefoner utomlands eller som vill kunna ta emot samtal från utlandet utan att behöva betala orimliga minutpriser.

3 mobilt bredband