Vimla mobilöperatörVimla mobiloperatör

Vimla är ytterligare en lågpristjänst som startades utav Telenor så nyligen som 2014. Vimla är motsvarigheten till 3s Hallon och Telias Halebop. Precis som dessa andra lågprisoperatörer så har Vimla ingen uppsägningstid. En utav de mest intressanta sakerna med Vimla är att man numera kan plocka ihop sitt eget abonnemang via deras hemsida. Man kan med andra ord välja hur mycket samtal, meddelanden och data man önskar ha per månad och får ett pris utifrån det. De har även paketpris som man kan välja. För att ta upp ett konkret exempel så får man 7 GB för 100 kronor och 60 fria samtal samt 60 fria sms för ytterligare 100 kronor, vilket gör att det totalt sett kostar 200 kronor i månaden. Om man däremot väljer fria samtal och fria sms så blir det 250 kronor i månaden. Första månaden är priset alltid reducerat till 125 kronor, vilket är ett helt okej startpris. Det finns inga bindningstider eller uppsägningstider, inte heller obehagliga dolda avgifter. Studenter och barn får dessutom rabatt, exempelvis 7 GB surf för halva ordinarie pris vilket motsvarar endast 50 kronor.

Vimla använder sig utav Telenors 4G nät, vilket innebär att det borde vara relativt snabbt och stabilt. En utav de få nackdelarna med Vimla är dock att de inte har någon kundtjänst, utan man kan bara på hjälp via nätet på deras hemsida ifall det skulle vara något. Man får dock ha i åtanke att detta är en utav de faktorerna som gör de ytterst låga priserna till möjlighet och inte enbart tomma löften, så allt har i slutändan ett pris när det kommer till kvalité. Man kan däremot chatta med någon form utav kundtjänst för att få hjälp vid behov och ställa frågor på forumet. Som ny kund kan man dessutom utnyttja halva priset de tre första månaderna som man använder Vimla som mobiloperatör för att få prova på tjänsten till ett schysst pris.

Lågprisoperatören Vimla är inte helt olik Hallon när det kommer till deras säljkoncept – de vill att det ska vara så enkelt och simpelt som möjligt att skaffa sig en bra mobiloperatör till ett rimligt pris, utan krångliga bindningstider, uppsägningstider och dolda avgifter vid bland annat faktura eller startavgift. Mindre operatörer till lågpris så som Vimla, Hallon och Halebop slopar allt oftare bindningstider och uppsägningstider, vilket ökar konkurrensen och tvingar större operatörer att börja göra detsamma – vilket vi redan ser hos exempelvis Telenor.

Besök Vimla.se