Att ringa ifrån utlandet

Ibland är det trevligt att ringa hem under semestern. Här får du en snabb överblick på de sätt som du kan spara pengar när man vill hålla kontakten med dina anhöriga eller dina vänner där hemma. Det är ett välkänt faktum att internationella samtal är ganska dyra och att ringa långa samtal hem kan allvarligt skada dina semesters fickpengar. Tack och lov har flera nya tekniker öppnat upp nya sätt att spara pengar på dina samtal.

Din egen telefon

Det vanligaste sättet att ringa hem när du är utomlands är naturligtvis via din egna prisplan som du har i ditt abonnemang. Det är alltid frid och fröjd om du bara planerar att ringa någon via din vanliga telefon för att låta dem veta att du kom säkert fram till din destination. När det gäller att göra billigare mobilsamtal utomlands, är kontantkort vanligtvis den första lösningen som människor tänker på eftersom det sparar pengar.

Beställ ett nytt sim-kort

Förbetalda SIM-kort är ett annat populärt val för resande och man brukar kunna hitta ett kontantkort i alla affärer runt om i världen, inklusive i kiosker på olika flygplatser. Ett SIM-kort är ett litet chip som du skjuter i din telefon för att låta telefonen vet vem du är och vilket mobilnummer du har. En sak att tänka på med alla SIM-kort är att mobiltelefonen måste låsas upp. Därmed måste man mata in den speciella sifferkod som följer med SIM-kortet för att få telefonen upplåst.

Global roaming telefonkort

Global roaming telefonkort är inte samma sak som ett förbetalt telefonkort. Tekniken bakom dem är densamma, men dessa nya kort är ofta utfärdade av länder med billigare roaming-avgifter, som gör att du kan få en mera fördelaktig prisplan, oavsett var i världen du än befinner dig. Avgiften för dessa kort är betydligt lägre än den som erbjuds av din egna mobiloperatör. Naturligtvis, kan du ofta få ännu billigare priser med ett normalt kontantkort, men de låga kostnaderna för denna typ av telefonkort innebär att du inte behöver köpa en ny förbetald förpackning i varje nytt land som du besöker.

Skype

Skype är ett av de mest populära bland Internets samtalsapplikationer som finns idag på marknaden. Den erbjuder både gratis Skype-till-Skype-samtal, samt avgiftsbaserade samtal till fasta telefoner och mobiltelefoner. Skype är tillgänglig för din dator, liksom för flera märken av mobiltelefoner och internet är det enda som krävs för att använda applikationen.