Vilken mobilabonnemang ska man välja? De 7 bästa valen just nu

4G

Hallon mobilabonnemang

Kampanjpris i 3 månader.

Fria samtal

Fria Sms

4-100 Gb data
4G

Halebop mobilabonnemang


Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
4G

Vimlas abonnemang


Fria Samtal

Fria Sms

2-50 Gb data
4G

Comviq mobilabonnemang


Fria Samtal

Fria Sms

5-40 Gb data
4G

Fello Abonnemang

Två månader halva priset!

Fria Samtal

Fria Sms

2-20 Gb data
4G

Telenor Mobilabonnemang

Nu med obegränsad surf!

Fria Samtal

Fria Sms

1,5-obegränsat Gb data
4G

Tre Mobilabonnemang


Fria Samtal

Fria Sms

1-500 Gb data

Vilket mobilabonnemang skall du välja?

Det finns många aktörer idag som erbjuder vissa gåvor om man förbinder sig att stanna hos dem under en viss tid. Detta kan vara en nyare utgåva av en smartphone som nyss har kommit ut på marknaden och därigenom behöver lanseras. För det mesta betalar man då telefonen med den ordinarie abonnemangskostnaden. Enkelt och smidigt.

Den nya mobiltelefonen ingår då i det nya mobilabonnemanget du valt. Nackdelen med detta är att man blir bunden att vara trogen en viss aktör under en längre tid, vilket kan bli besvärligt om man av någon anledning skulle vilja byta abonnemang.

Vill man göra det under den pågående perioden som man har förbundit sig att ha abonnemanget måste man lämna tillbaka den gåva som man annars skulle ha fått utan kostnad. Det finns absolut en hel del fördelar när man tecknar ett abonnemang och vi skall visa på dessa här nedan.

 

 Val av fast mobilabonnemang

När man väljer att teckna ett fast abonnemang bör man kontrollera vad som ingår i priset och vad man måste betala extra för. Hos vissa aktörer är kundtjänsten öppen dygnet runt, vilket ger en mycket god service. För det mesta kan man ringa gratis till kundtjänsten, då det många gånger uppstår köer som man själv inte råder över och heller inte ska ställas till svars för.

Se även över vilken täckning ditt nya abonnemang har just där du kommer att befinna dig. Det skiljer ju lite vad gäller täckning mellan de olika operatörerna och här hittar du alla operatörers täckningskarta.

surf

Surf

I samband med valet av nytt abonnemang bör man jämföra var man får den billigaste surfavgiften. Har man en smartphone där man ofta är uppkopplad på nätet kan det finnas stora variationer. Detta kan vara om man får tillgång till ett 3G-nät eller ett 4G-nät där det senare är mycket mer stabilt. Ett 4G-nät har för det mesta oftast bättre täckning på de flesta av landets platser. I vår artikel om vilka skillnaderna är vad gäller de olika mobilnäten kan du får en bättre koll på vad som gäller hastighetsmässigt för de moderna näten. Läs om mobilnäten här.

Du skall även ta titta på hur mycket du surfar och vad du använder din mobiltelefon till. Surfar du mycket, så skall du absolut välja ett mobilabonnemang med mycket surf. Det finns abonnemang med fri surf, där du kan surfa riktigt mycket varje månad utan att surfen tar slut. Det sista man vill är att surfen skall ta slut. Speciellt om det är viktiga saker som måste göras på mobiltelefonen eller om du skall använda den som en hot spot och dela nätet med surfplatta och laptop.

samtal

Samtal

Skall du ringa mycket med din mobiltelefon är det viktigt att du ser över hur många samtal du får med ditt nya abonnemang.

Det ingår alltid ett antal samtal per månad och ringer du mycket antingen privat eller i företag, så kommer samtalsmängden att spela en stor roll vid val av ett nytt abonnemang.

Förr kostade det vid varje samtal man ringde, men numera ingår det en hel del samtal när man har ett abonnemang.

Det är viktigt att du ser över dina mobilvanor och sedan jämför vilket abonnemang som passar dig allra bäst.

Ringer du mycket, så se till att du har många fria samtal. Många av de mobiloperatörerna vi arbetar med har fria samtal inbakade i sina abonnemang.

sms

SMS/MMS

Det är många som skickar riktigt mycket SMS och MMS. Då skall du ju absolut ha ett abonnemang där du får massor av SMS och MMS. Det finns även abonnemang där du har fria SMS/MMS och då kan du u skicka så många du vill varje månad.

Många använder andra appar numera när de vill skicka snabba meddelande, men SMS är fortfarande riktigt populärt. Det är stabilt och leveranserna fungerar.

SMS/MMS är säkert att använda och stabiliteten är som sagt riktigt bra. Vad vi menar med stabilitet är att dina meddelande faktiskt kommer fram. Vissa appar kan ha problem med leveranser mellan varven och skall man skicka något viktigt, så vill ju självklart att det skall komma fram.

Du ser enkelt hos respektive mobiloperatör hur många SMS/MMS du kan skicka. Flera operatörer har fria SMS samt fria MMS i deras abonnemang.

Funktioner för mobilabonnemang

Vissa fasta abonnemang ger tillgång till en telefonsvarare om denna funktion är tillgänglig i telefonen. Denna funktion är bra att tillgå om man talar mycket i telefonen och alltid vill vara tillgänglig. Det finns flera andra smarta funktioner vad gäller vissa mobilabonnemang och här ser du några av dessa funktioner:

Vilken mobilabonnemang

 • Ring utan extra kostnad till utlandet
 • Spara surfpott
 • Fri surf på sociala medier
 • Behåll nummer ifall du byter abonnemang
 • Fast pris
 • Röstbrevlåda ingår
 • Inga bindningstider
 • Gratis uppgradering av abonnemang

Tänk på att alla funktioner ingår inte i alla abonnemang utan det skiljer mellan de olika mobiloperatörerna och deras erbjudanden. Det viktiga är att du ser över dina behov och sedan siktar du in dig på det abonnemang som bäst passar dig.

Vad ska man tänka på när man väljer mobilabonnemang? Hur kan du undvika dyra abonnemang som du inte blir nöjd med? Vi ger dig tips för att välja mobilabonnemang utifrån dina telefonvanor. Numera finns det bra lösningar oavsett vad du behöver hitta för lösning vad gäller din mobiltelefoni.

Fördelar med att ha ett mobilabonnemang

Det finns många fördelar med att teckna ett abonnemang till din mobil. En av dessa, som många använder sig av, är att köpa en ny mobil till billigare pris eller med möjlighet till avbetalning. Många operatörer tillhandahåller också mobiltelefoner i sitt sortiment, ofta kopplade till bra pris och erbjudanden.

Det blir också ofta billigare med ett mobilabonnemang eftersom de kan ha lägre minutkostnad och större surfmängd till en mindre kostnad. När du har ett abonnemang behöver du heller inte tänka på att ladda på mobilen med pengar. Du kan alltid tryggt ringa och riskerar inte att bli stående någonstans med en obrukbar mobil.

Titta på dina mobilvanor

Det första du bör göra när du står i begrepp att välja ett nytt mobilabonnemang är att titta noga på dina mobilvanor. Hur använder du din mobil? Ringer du mycket är ett abonnemang med låg samtalskostnad att föredra, om du istället skickar mycket sms så vill du ha ett abonnemang som tillåter många gratis sådana. Om du surfar mycket så behöver du många GB surf. Idag finns abonnemang med riktig höga surfmängder, då riskerar du inte att surfen tar slut. En annan sak värt att ta hänsyn till är om om du ringer mycket utomlands. Det finns bra abonnemang oavsett vad du har behov av numera.

För att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt mobilabonnemang och inte lägga ut onödiga pengar, så är det viktigt att du kan ditt mobilanvändande. Skulle du trots allt råka välja fel abonnemang så behöver inte det vara någon katastrof. Många operatörer idag ger dig möjlighet att ändra ditt val fast du redan köpt ett abonnemang. Se därför efter hur den operatör du tänkt välja ställer sig till detta.

Några exempel på mobilabonnemang

Operatören Hallon har  två mobilabonnemang i olika prisklasser, ett billigare och ett dyrare. Du kan välja mellan stor och liten. Stor är för dig som ringer ofta och vill kunna göra det obehindrat. Abonnemanget har även 7GB surf. Liten passar dig som använder telefonen mindre men ändå vill kunna surfa lite. Liten innehåller 2GB surf.

Även Comviq och Tre har en rad abonnemang för olika behov att välja mellan. Hos operatören Fello väljer du ditt abonnemang genom att ange mängden mobilsurf du vill ha. Där kan du välja mellan 1-15GB mobilsurf. Behöver du riktigt mycket surf så har Tele2 ett abonnemang där hela 100 GB surf ingår.

Olika typer av mobilabonnemang

Det finns numera en mängd olika former och typer av mobilabonnemang. Det var länge sedan det fanns ett alternativ och sedan fick man nöja sig. Numera kan du nästan skräddarsy ditt mobilabonnemang utifrån dina behov och få ett abonnemang som passar just dig. Nedan ser du olika typer av abonnemang:

 

Vilk mobilabonnemang

 • Det finns studentabonnemang
 • Pensionärsabonnemang
 • Mobilabonnemang med riktigt mycket surf
 • Mobilabonnemang utan surf
 • Barnabonnemang
 • Företagsabonnemang
 • Riktigt billiga abonnemang
 • Familjeabonnemang
 • Mobilabonnemang där du använder all surf inom EU
 • Abonnemang utan bindningstider

 

Som du ser finns det en många olika former av mobilabonnemang numera och vi tror absolut att det finns ett bra alternativ som passar dig. Här nedan ser du ett par riktigt bra mobiloperatörer som har abonnemang som passar alla typer av behov!

Välj rätt mobilabonnemang

Här nedan visar vi på ett flertal riktigt bra mobiloperatörer och du kan enkelt välja operatör och mobilabonnemang. Du ser alla fördelar med de olika abonnemangen både här och via knapparna som går till de olika operatörerna.

 

Comviq mobilabonnemang

Comviq är ju en av de mest kända mobiloperatörerna i Sverige. De var först med kontantkort och har alltid haft en vilja att leverera billiga mobilabonnemang och kontantkort till sina kunder. Billigt! Billigt! Billigt! är deras slogan och de har alltid siktat in sig på att vara i lågprissegmentet. De har ett flertal riktigt bra val vad gäller mobilabonnemang. Välj fastpris abonnemang, så vet du alltid vad det kommer att kosta!

 

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Pris: Från 145 :-
 • Surf: 5 – 40 GB surf per månad
 • Sms, samtal: gratis samtal, sms och mms
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid
 • Andra förmåner: Extra surfmängd nu!
 • Rabatter: för seniorer, pensionärer, barn under 18 år och studenter

comviq

 

 • Ingen bindningstid
 • Snabbt nät
 • Nu extra surf i alla abonnemang

 

Läs mer & Beställ

 

Fello mobilabonnemang

Fello är en av de bästa lågprisoperatörerna som erbjuder och de erbjuder mobilabonnemang till låga priser i Telias snabba och kraftfulla mobilnät. Du surfar till höga hastigheter och bra täckning. Abonnemangen är utan varken bindningstid eller uppsägningstid. Fello är en bra partner!

 • Nät: Telias mobilnät
 • Pris: 47,50 – 147,50 kr. Halva priset i 1 månad
 • Surf: 1 – 30 GB surf per månad
 • Sms, samtal: gratis samtal, sms och mms
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid
 • Andra förmåner: Spara oanvänd surf!
 • Rabatter: för seniorer, pensionärer, barn under 18 år och studenter

Fello mobilabonnemang

 

 • Ingen bindningstid
 • Snabbt nät
 • Halva priset i 1 månad

 

Läs mer & Beställ

 

Vimla abonnemang

Vimla är en stabil mobiloperatör och ägs av Telenor. Med Vimla surfar du i Telenors stora mobilnät och har både bra täckning och snabb uppkoppling. Enkla abonnemang utan bindningstider till bra priser är Vimlas filosofi.

 • Nät: Telenors mobilnät
 • Pris: 100 – 345 kr.
 • Surf: 2 – 50 GB surf per månad
 • Sms, samtal: gratis samtal, sms och mms
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid
 • Andra förmåner: Spara oanvänd surf! Extra mobilsurf!
 • Rabatter: för seniorer, pensionärer, barn under 18 år och studenter

Vimla mobilabonnemang

 

 • Ingen bindningstid
 • Snabbt nät
 • Extra mobilsurf

 

Läs mer & Beställ

 

Hallon mobilabonnemang

Hallon är en mycket bra mobiloperatör och de erbjuder lägst pris och snabbt mobilnät till sina kunder. Du surfar i Tre:s snabba nät. De har mobilabonnemang med eller utan mobiltelefon, mobilt bredband och rabatter för studenter, pensionärer samt bra priser för företagare.

 • Nät: Tre mobilnät
 • Pris: 49 – 349 kr. Halva priset i 3 månader
 • Surf: 4 – 100 GB surf per månad
 • Sms, samtal: gratis samtal, sms och mms
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid
 • Andra förmåner: Spara oanvänd surf!
 • Rabatter: för seniorer, pensionärer, barn under 18 år och studenter

 

 • Ingen bindningstid
 • Bäst val
 • Halva priset i 3 månader

 

Läs mer & Beställ

 

Välja kontantkort?

Idag kommer det ständigt ut nya erbjudanden ifrån de mobilaktörer som finns på marknaden. Det fullständigt exploderar av val som finns för kontantkort och dessa blir allt mer förmånliga och ekonomiskt fördelaktiga för dig som konsument.

Därför kan man tjäna mycket pengar på att använda ett kontantkort istället för ett fast abonnemang. det beror ju helt på vilka behov du har. Förr kostade det mer varje gång man använde sitt kontantkort om man jämför med ett mobilabonnemang. Ett kontantkort går snabbare att skaffa sig, men det kostar vanligtvis mer varje gång du använder det.

Personligen brukar jag rekommendera ett mobilabonnemang framför ett kontantkort, då det är bättre att använda på sikt samt att man vanligtvis får en bra deal när man skaffar abonnemang tillsammans med tex en ny mobil.

Skall du köpa en ny mobiltelefon, så rekommenderar man nästan alltid att man tar ett fast abonnemang där telefonen ingår i kostnaden man betalar varje månad. En del av det nya abonnemanget blir då kostnaden för mobilen. Det är fortfarande så att man får ofta mer för pengarna om man kan säga så med ett fast abonnemang.