De bästa mobiloperatörerna 2018

Sveriges bästa mobiloperatörer utses varje år av Svenskt Kvalitetsindex. I den årliga undersökningen utses den bästa operatören genom djupintervjuer med kunderna. Bäst mobiloperatör 2018 är enligt senaste undersökning, gjord 2017-10-16, Halebop. Tre operatörer som står i en klass för sig själva: Halebop, Vimla och Comviq.

 

halebop logotyp

1. Halebop

Halebop har mest nöjda kunder för andra året i rad!

 

Läs om Halebops abonnemang

vimla logotyp

2. Vimla

Nya operatören Vimla placerar sig på andraplatsen!

 

 

Läs om Vimlas abonnemang

Comviq logotyp

3. Comviq

På tredje plats kom den etablerade operatören Comviq.

 

Läs om Comviqs abonnemang

Bästa mobiloperatörerna i Sverige

Undersökningen gjordes genom att Svenskt Kvalitetsindex djupintervjudade 1786 personer om hur nöjda de är med sin mobiloperatör. Resultat blir ett index där 100 motsvarar att alla kunder skulle vara mycket nöjda med operatören och 0 motsvarar att alla utfrågade kunder skulle vara mycket missnöjda med operatören.

Klart är att de mindre varumärkena klarade sig betydligt bättre bland sina kunder än de stora tradionella operatörerna.

Varför då undrar kanske du?

Tidigare har mobiloperatörer främst bedömts på tekniska grunder. Till exempel hur ofta samtal bryts och hur snabbt man kan surfa i nätet.  Men idag är det inte längre några problem. Samtal bryts sällan och alla operatörer har sina mobilnät uppdaterade till senaste standard.

Mobiloperatörerna har helt enkelt gått från att vara teknikleverantörer till serviceleverantörer. De mobiloperatörer som är bäst på att hantera klagomål får betydligt nöjdare kunder. Och där visar sig Halebop, Vimla och Comviq vara bättre än övriga. Deras kunder beskriver företagen som ”schyssta”, ”enkla att ha att göra med” och ”trevliga”.

Vilken mobiloperatör är bäst 2018? Resultat:

Privatkunder mobilabonnemang

1.Halebop73,6
2.Vimla72,3
3.Comviq71,5
4.Övriga*69
5.Tele268,1
6.Telia66,6
7.Telenor65,9
8.Tre58,6

* Övriga innefattar bland annat Fello, Hallon och MyBeat.

nöjda kunder mobiloperatörer sverige

Diagrammet ovan visar resultatet i kundnöjdhet mellan Sveriges största mobiloperatörer. Ett resultat över 75 innebär mycket nöjda kunder. Mellan 75 och 60 innebär nöjda kunder. Under 60 innebär missnöjda kunder och indikerar att kunderna kanske börjar se sig om efter andra mobiloperatörer.

Bäst mobiloperatör för företag 2018

För företagetagskunder ser bilden annorlunda ut. Här är de kunder som får en personlig kontaktperson betydligt mer nöjda.  Skillnaden mellan de olika operatörerna är dock mycket små, så det är svårt att utläsa en tydlig bild.  Bäst mobiloperatör för företag 2018 blev Telia (67,8) följt av Tele2 (66,1), Tre (66), Telenor (65,2) och Övriga (65,1).

Slutsats 2018

En slutsats av senaste studien är att de mindre mobiloperatörerna för tillfället tycks passa bättre för privatpersoner medan de större operatörerna, med en mer bred tjänsteportfölj, passar företagskunder bättre.

Halebop utsågs till bästa operatör för andra året i rad, medan Tre utsågs till sämsta mobiloperatör för andra året i rad. Tydliga signaler till dig som ska välja operatör!

1/4 av alla kunder tycker att mobiloperatörerna inte gynnar lojala kunder. Något som vi påpekat flera gånger: var en aktiv kund och byt mobilabonnemang – det tjänar du på!

 

halebop logotyp

1. Halebop

Halebop har mest nöjda kunder för andra året i rad!

 

Läs om Halebops abonnemang

vimla logotyp

2. Vimla

Nya operatören Vimla placerar sig på andraplatsen!

 

 

Läs om Vimlas abonnemang

Comviq logotyp

3. Comviq

På tredje plats kom den etablerade operatören Comviq.

 

Läs om Comviqs abonnemang

pris för bäst mobiloperatör

———————————————–

Bästa mobiloperatörerna 2017

2017 gjorde Svenskt Kvalitetsindex en stor undersökning av vilken som var Sveriges bästa mobiloperatör. Man frågade kunderna till alla mobiloperatörer frågor såsom:

Är du nöjd med din mobiloperatör?

Tänk dig en riktigt bra mobiloperatör, hur långt ifrån det är din?

Vad är din erfarenhet av mobiloperatören?

Undersökningen gjordes av Svenskt Kvalitetsindex och publicerades 2016-10-17.

Vilken mobiloperatör är bäst 2017? Resultat:

Privatkunder – mobilabonnemang

1.Halebop71,0
2.Övriga*70,8
3.Comviq69,3
4.Övriga*69
5.Telia66,2
6.Telenor65
7.Tre58,8

* Övriga innefattar bland annat Fello, Hallon, MyBeat och Vimla.

Intressant är att hälften av de intervjuade säger att det inte spelar någon roll vilken operatör man har så länge villkoren är likvärdiga. Tre av fyra personer säger också att de tror att de är kvar hos samma operatör om ett år. Något som tyder på att många drar sig från att byta mobiloperatör. Trots att det i många fall skulle leda till lägre kostnad och högre nöjdhet genom att byta.

Bäst mobiloperatör företag 2017

För företag är det de stora mobiloperatörerna som är populärast. Telia (68,5) ansågs vara det bästa operatören för företag. De följdes sedan av Tele2 (65,4), Tre (64,9), Telenor (64,2) och Övriga (61,9). Häften av alla företagskunder har haft anledningen att klaga på sin operatör under året. Trots det säger sig 8 av 10 att de tror att det är kvar hos samma operatör om ett år.

———————————————–

Bästa mobiloperatörerna 2016

2016 utsågs de bästa mobiloperatörerna som vanligt av Svenskt Kvalitetsindex. I den årliga undersökningen där den bästa mobiloperatören utses görs djupintervjuer med teleoperatörernas kunder. Kunderna betygsätter sin mobiloperatör och Svenskt kvalitetsindex omvandlar detta sedan till ett index över kundnöjdhet.

Bästa mobiloperatörerna i Sverige

Undersökningen för 2016 gjordes 2015-10-26. Listan över de bästa mobiloperatörerna med nöjdast kunder såg ut så här då:

Bäst mobiloperatör Privatpersoner

Privatkunder – mobilabonnemang

1.Comviq71,4
2.Tele270,4
3.Halebop69,3
4.Tre68,3
5.Telia66,3
6.Telenor61,4

Undersökningen baseras alltså på kundnöjdhet där det finns ett antal aspekter som påverkar resultatet. Det är image, förväntningar, produktkvalitet, servicekvalitet, prisvärdhet vilket leder till kundnöjdhet. Om kundnöjdheten är hög resulterar det i en lojal kund. Om kundnöjdheten är låg leder det till klagomål från kunden.

Bästa mobiloperatör 2016 för företagskunder då?

Bäst mobilioperatör företag

Privatkunder – mobilabonnemang för företag

1.Telia67,4
2.Tele264,2
3.Telenor63,6
4.Tre60,6
5.Övriga60,6

———————————————–

På global nivå brukar följande mobiloperatörer rankas högt när det gäller kundnöjdhet.

Orange

Orange är ett franskt telekomföretag och deras mest populära varumärke är France Telecom som tillhandahåller tjänster för mobil, fast telefon och internet. De är därmed ett av världens ledande leverantörer i branschen. Orange grundades ursprungligen i Storbritannien år 1994, men köptes senare upp av France Telecom under år 2000. Företaget har idag sitt huvudkontor i Paris, Frankrike och de erbjuder tjänster för mobil, internet, IP-telefoner och TV.

VimpelCom LTD.

VimpelCom LTD är en global leverantör av telekommunikationstjänster. De flesta av deras intäkter kommer ifrån Ryssland och Italien. Företaget är baserat i Amsterdam. De driver många olika märken inklusive Beeline, Kyivstar, Vind, Djezzy, Mobi, Banglalink bland många andra och de är verksamma i mer än 20 olika länder. VimpelCom grundades år 1992 i Moskva, Ryssland av Dmitry Zimin. Det råkar också vara en av de första mobiloperatörerna i Ryssland.

Telenor

Detta skandinaviska företag grundades i Norge och har idag en verksamhet i Skandinavien, Östeuropa och Asien. Företaget grundades ursprungligen år 1855 och det erbjuder tjänster för mobila telefoner, internet, digital-tv, IT och IPTV. De har en omfattande distribution av bredband inom de flesta nordiska länderna. Telenor arbetar även för att bevara miljön och med dess modernisering av teknologi, ser de till att kunder ska kunna byta ut sina mobila telefoner mot mer miljövänliga alternativ.

Vodafone

Vodafone är ett multinationellt telekomföretag som härstammar ifrån Storbritannien med huvudkontor i London. Det var ursprungligen känt under namnet Racal Telecom under åren 1983 till 1991, men därefter bytte de namn. Idag erbjuder företaget tjänster inom mobil service, internet och digital-TV. De har direkta nätverk i över 30 länder och partners inom nätverk i över 40 länder. De äger idag cirka 45% av Verizon Wireless, som också råkar vara det största telekommunikationsföretaget i USA, åtminstone när det gäller antalet abonnenter.

China Mobile

China Mobile Communications Corporation är ett kinesiskt statsägt telekommunikationsföretag som tillhandahåller mobil- och multimediatjänster genom sin rikstäckande mobila telekommunikationsnätverk. Företaget är idag det största mobiltelekommunikationsföretaget genom sitt börsvärde och servar kunder inom länder som Kina, HongKong och Pakistan. Sedan december år 2014 är China Mobile världens största mobiloperatör som har ett antal av runt 806 miljoner abonnenter.