Billigaste mobiloperatörerna i Sverige

Genom att välja den billigaste mobiloperatören är det möjligt att sänka sina mobilkostnader. Vilken mobiloperatör som är billigast i Sverige för just dig, beror på din mobilanvändning. När du jämför olika alternativ måste du tänka på hur mycket du ringer under en vanlig månad, hur många SMS/MMS du skickar, samt hur mycket du surfar med mobilen. Ibland finns det också förmåner för den som ringer eller skickar meddelanden till personer med samma mobiloperatör. Detta kan det vara värt att tänka på om nästan all kommunikation sker med endast några enstaka personer. Läs mer om de billigaste och bästa mobiloperatörerna här nedan:
 
Billigaste mobiloperatorer
 

Låg fast månadskostnad

Svenskar är ganska flitiga på att använda mobilen. Därför blir det ofta billigt att rikta in sig på mobilabonnemang med en fast kostnad. Kunden får ringa obegränsat och betalar en viss avgift varje månad. Ett sådant abonnemang är långt ifrån billigast, men för den som använder sin mobil mycket blir det prisvärt. Telenor, Tre och Vimla har ett flertal prisvärda mobilabonnemang med en fast månadskostnad.

För ännu lägre månadskostnad går det att välja ett mobilabonnemang där du inte ringer obegränsat utan ett visst antal minuter och ett visst antal SMS som ingår varje månad. När man överträder det antalet, betalar man i regel en avgift för ytterligare samtal och SMS som varierar beroende på operatör. Fördelen är att den fasta månadskostnaden kan bli mycket låg. Ofta rör det sig om runt 100 kronor i månaden, vilket är ganska billigt.
 
Billigast mobiloperatör
 

Vad är det billigaste alternativet?

Det absolut billigaste när man knappt använder mobilen, är att välja en mobiloperatör som erbjuder kontantkort med bra villkor. Då finns ingen fast månadskostnad utan du betalar direkt i den utsträckning som du använder mobilen. Skulle du inte använda mobilen alls en månad betalar du alltså ingenting. Problemet är att de flesta använder sin mobil åtminstone en del. Det kan gå ganska snabbt att ringa och SMS:a slut på kontantkortet. Sedan måste det fyllas på och innan man vet ordet av har man gjort av med betydligt mer än vad man skulle ha betalat i fast månadskostnad med något av de billigaste mobilabonnemangen.

Ett annat tips för de som skickar många SMS är att titta på mobiloperatören Hallon. De har en del abonnemang där man skickar nästan obegränsat med SMS för en mycket låg månadskostnad.