Uppdatering: I september 2021 blir Penny en del av Tele2. Därför går det inte längre att teckna abonnemang hos Penny.

Halebop är en lågprisoperatör som toppar i undersökningarna kring kundnöjdhet från Svenskt Kvalitetsindex. Operatören tog första plats i den senaste undersökningen 2019. Penny är en ny mobiloperatör som ger sig in i den hårda konkurrensen och fungerar som ett lågprisalternativ till Tele2.

Prismässigt är Penny mycket billigare än Halebop på alla sina abonnemang men Halebop erbjuder betydligt mer surfmängd på sitt största abonnemang. Som student har du möjlighet att få rabatter hos Halebop vilket innebär att abonnemangen ligger lite närmare Pennys prisnivå men Penny är ändå billigare. Hos båda ingår alla samtal och meddelanden inom Sverige, oanvänd surf sparas hos båda två och ingen av operatörerna har någon bindningstid men Halebop har en månads uppsägningstid.

penny halebop

Täckning

Halebop använder Telias nät och Telia är den operatör som har allra bäst täckning över Sverige. Penny använder mobilnätet hos Tele2 och enligt den senaste undersökningen från 2019 genom P3 Mobile Benchmark har Tele2 det bästa nätet i Sverige utifrån röst- och dataprestanda och i samma test får Telia en andraplats.

För att försäkra dig om att du kan erbjudas bra täckning där du bor kan du enkelt kontrollera detta via operatörernas egna täckningskartor. Där får du en bra indikation på hur täckningen kan vara generellt men det påverkas också av hur geografin kring dig ser ut och vilken slags bebyggelse som finns.

Halebop vs Penny: Surf

Surfmängderna som erbjuds av dessa två operatörer är ganska lika i både surfmängd och antal alternativ men Halebop erbjuder högre surfmängder än Penny. Prismässigt är Penny mycket billigare än Halebop på alla sina abonnemang och även med studentrabatt som du bara hittar hos Halebop. Den surf som finns kvar på telefonen i slutet på månaden kan sparas hos båda mobiloperatörerna.

För surf inom EU/EES är det precis samma villkor som gäller som hemma i Sverige med båda operatörerna. Med Halebop kan du surfa hela din månadssurf förutom för det största abonnemanget eftersom gränsen ligger på max 50 GB. Hos Penny kan surfa för hela din månadssurf med samtliga abonnemang. Surf utanför EU/EES ingår inte hos någon av operatörerna.

Support

Halebop erbjuder support via e-post och chatt där chatten är öppen under alla tider på dygnet. Hos Penny är tanken att du får full kontroll över ditt abonnemang genom pennyappen. Där ska du enkelt kunna sköta mycket själv via deras app som exempelvis att byta surfmängd. På webbplatsen finns även olika hjälpartiklar och guider. Behöver du ändå hjälp finns supporten tillgänglig i appen via meddelanden.

Kundbetyg

När det är svårt att bestämma sig mellan två olika operatörer kan det vara bra att kika efter specifika saker för operatörernas kundbetyg hos till exempel Trustpilot. Bland annat kan du få information om täckningen verkar vara bra och hur kundsupporten bedöms av andra om du vet med dig att du kan behöva hjälp. Ett trick är att titta på omdömena med mellanbetyg eftersom de omdömena med allra lägst betyg ibland kan bero på att kunden inte alltid är helt medveten om vad operatören verkligen erbjuder.

Hos Trustpilot har Penny fått betyget 3 av 5 av totalt 5 omdömen. Eftersom operatören är ny har de ännu inte hunnit få så många omdömen. Halebop har fått 1,8 av 5 möjliga på totalt 227 omdömen. Det är lågt och enligt de senaste omdömena verkar det ha varit svårt att få tag på supporten via chatten. Vad det beror på vet vi inte och om det var tillfälligt eller inte men alla kan ha problem med tekniken ibland.

Mobiler på avbetalning

Vill du köpa en telefon på avbetalning till ditt abonnemang så går detta inte med Penny. Halebop erbjuder mobil på avbetalning och de har gott om mobiler att välja på och för dig som gillar att köpa det allra senaste kan du hitta det hos Halebop. De har modeller från populära varumärken som Apple och Samsung, men även från en rad andra.

Penny eller Halebop – vem är bäst?

 HalebopPenny
Mobilabonnemang2 – 60 GB3 – 40 GB
MobilnätTelias nätTele2s nät
Billigaste abonnemang99 kr/mån99 kr/mån
SupportE-post och chattMeddelanden via app

 

Penny och Halebop är båda två mycket prisvärda lågprisoperatörer men där Penny har de bästa priserna. Penny är fortsatt något billigare även om du som student får rabatt hos Halebop. Halebop däremot erbjuder betydligt mer surfmängd på sitt största abonnemang.

Mobiloperatörerna har några likheter. Surfmängder som erbjuds är ganska lika i både surfmängd och antal alternativ men Halebop erbjuder högre surfmängder. För surf inom EU/EES är båda operatörerna generösa med hela surfmängden förutom för Halebops största abonnemang som ändå har en ganska hög gräns. Även täckningen är bra hos båda men Halebop har den bästa täckningen med Telias nät.

Vad som kan styra ditt beslut i vem som är bäst av dessa operatörer är i detta fall priset, om du har behov av extra mycket surf och om du har behov av en ny mobil till ditt abonnemang.

Mobilabonnemang från Halebop

 • Mobilabonnemang: 2 GB, 5 GB, 15 GB, 30 GB och 60 GB
 • Mobilnät: Telias nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: 2 – 60 GB
 • Support: E-post och chatt
 • Omdöme: 76,6/100 (Svenskt Kvalitetsindex)
halebop

Halebop blev utnämnd till bäst mobiloperatör för privatkunder 2019 av Svenskt Kvalitetsindex. Operatören ägs av Telia och använder också Telias nät.

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Penny

 • Mobilabonnemang: 3 GB, 8 GB, 15 GB och 40 GB
 • Mobilnät: Tele2s nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: 3 – 40 GB
 • Support: Meddelanden via app
 • Omdöme: Okänt (Ny operatör)
penny

Penny ger bra täckning via mobilnät hos Tele2. Byt storlek på surf när du vill och spara upp till 3 gånger din surf.

Läs mer & Beställ