iPhone XR med abonnemang – de bästa erbjudandena just nu

4G

iPhone XR med Halebop


Fria Samtal

Fria Sms

2-60 GB Surf
från 349 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

iPhone XR utan abonnemang


-

-

- GB Surf
från 6 190 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

Vi rekommenderar att du tittar på nedanstående telefoner som säljs av betydligt fler operatörer.

iPhone 12 med abonnemang från olika operatörer

Billigaste iPhone 11 med abonnemang – jämför operatörernas priser

Apple iPhone SE med abonnemang – jämför operatörernas erbjudande

 

Apple iPhone XR – modellinfo, priser och abonnemang

I september 2018 släpptes tre nya mobiltelefoner från Apple, varav iPhone XR var en av dessa. Modellen är en blandning av iPhone 8 och iPhone XS. Utseendemässigt så liknar XR en iPhone XS med sin skärm som sträcker sig från kant till kant. Den har även Face ID istället för Touch ID. På baksidan har den utrustats med en helt ny kamera på 12 megapixlar. iPhone XR har ingen zoomkamera, men du kan ändå ta bra bilder i porträttläge.

Skärmen på framsidan av iPhone XR är på hela 6,1 tum och befinner sig storleksmässigt mellan iPhone XS och iPhone XS Max. Skärmen har en lägre upplösning på 1792×828 pixlar vilket ger lite sämre kvalitet, upplösning och kontrast än vad de dyra modellerna från samma år ger. Trots att skärmen har en något sämre upplösning än de dyrare modellerna så är det inte på något vis en dålig skärm – det är ju trots allt en iPhone.

iPhone XR eller XS

Den nya iPhone XR har en hel del gemensamt med den dyrare iPhone XS. Bionic A12 chipet sitter även i XR-modellen och du kan låsa upp mobilen med Face ID. iPhone kommer i flera uppseendeväckande och glada färger. Välj mellan en röd, blå, gul eller lite ljusare röd, självklart kan du även välja de vanliga färgerna vit och svart.

Lanseringen av XS Max och XS skedde i september 2018 medans XR lanserades först i oktober 2018. Priserna på en iPhone XS låg vid lanseringen runt 12 800 kronor, 14 700 kronor och 17200 kronor beroende på minne. Då får man 64, 128 eller 512 GB lagringsmöjlighet. iPhone XS Max låg vid lansering på drygt 14 000 kronor, 15 900 kronor och 18 400 kronor och har samma lagringsmöjligheter som XS. iPhone XR ligger lite lägre i pris och landade vid lanseringen på cirka 9 500 kronor, 10 100 kronor eller 11 400 kronor. Då får man 64, 128 eller 256 GB lagringsmöjlighet.

iphone xr

Detta är unikt med iPhone XR

När du köper en iPhone XR så får du en telefon som är billigare än XS och XS Max, men du får samma prestanda. Telefonen är alltså lika kraftfull som flaggskeppstelefonerna från samma år. Det som skiljer modellerna åt är bland annat att XR har en enklare skärm. Storleksmässigt ligger XR precis mellan XS och XS Max. XR är den första iPhonen som inte har 3D Touch, vilket innebär att du inte kan förstora genvägar eller markera text genom långa tryck. Har du aldrig varit en flitig användare av detta så kommer du knappt att märka avsaknaden av funktionen.

Enligt Apple så ska denna telefon ha den längsta batteritiden av alla tre modeller, och detta verkar stämma när man ser vad användare har att säga om batteritiden. XR har utrustats med 2 942 mAh, vilket inte är långt ifrån kapaciteten på XS Max batteri, 3 174 mAh. Det faktum att skärmen på XR drar något mindre gör såklart att batteriet håller lite längre.

Gällande vattentålighet så är XR ip67-klassad, vilket betyder att den tål regn och rusk. XS och XS Max har ip68-klassning vilket innebär att de kan sänkas ned två meter under vatten i upp till 30 minuter. Detta kan alltså inte XR göra.

En budget-modell med kraft, lyx och stil

iPhone XR är på inga sätt en budget-smartphone i dess vanliga bemärkelse, men om man jämför den med Apples övriga utbud är den snäppet billigare och enklare. Det är dock fortfarande en fantastisk smartphone av högkvalitet och med en lyxig känsla. På insidan är iPhone XR lika vass som en flaggskeppsmodell, men på utsidan saknar den ett par funktioner. Apple erbjuder även budget-modellen iPhone SE, en modell som är snäppet enklare än iPhone XR. Apple har alltså äntligen valt att lansera flera olika smartphone-modeller i olika prisklasser – något som många konsumenter har längtat efter.

iPhone XR har en ram av aluminium och en rygg av glas. Glasryggen gör det möjligt att ladda telefonen trådlöst. Framsidan är svart, och täcks till stor del av skärmen, men baksidan och kanterna kommer i en rad läckra färger. Välj mellan röd, gul, vit, svart, korall eller blå. Den röda modellen ingår i Product(RED). Product(RED) är en välgörenhetssatsning från Apple som samarbetar med organisationen (RED). Intäkterna från produkter som ingår i Product(RED) skänks till kampen för att hindra spridningen av HIV/Aids i Afrika. Sen 2020 används intäkterna även för att förhindra spridningen av Covid-19 över hela världen.

När iPhone XR levereras kommer den med Apples operativsystem iOS 13.

Specifikationer

iPhone XR är en fin iPhone-modell med riktigt bra funktioner och specifikationer för en lite lägre prislapp än flaggskeppsmodellerna. På många sätt ett riktigt bra köp!

Färg: Röd, gul, vit, svart, korall, blå
Processor: A12 Bionic, andra generationens Neural Engine
Minne: 64 GB eller 128 BG
Storlek: Höjd: 150,9 mm, bredd: 75,7 mm, tjocklek: 8,3 mm
Vikt: 194 gram
Skärm: 6,1 tum, upplösning: 1792×828 pixlar
Kamera: 12 MP med vidvinkel och porträttläge
Face ID: Ja
Apple Pay: Ja
Batteri: 2 942 mAh
Hörlursuttag: Ja, med lightning-kontakt
Dubbla SIM: Ja, nano-sim och eSIM
Trådlösladdning: Ja
Operativsystem: iOS 13

Omdöme och tester av iPhone XR

Efter en dag med normalanvändning så återstår ca 50 % av batteriet, och flera användare bedömer att XR har den bästa batteritiden som någonsin funnits i en iPhone.

Kameran levererar fullgoda bilder trots att den bara har en kamera (de andra har två kameror). Detta då Apple har lärt sig använda porträttläge även med en kamera.

Skärmen är mycket bättre än vad Apple lovar, och om den inte ständigt skulle jämföras med de vassare modellerna, så skulle alla veta att skärmen levererar gott och väl.

XR är bättre än vad folk ger den credit för, men den är inte den bästa iPhonen på marknaden. För sitt pris, och för den som inte måste ha det absolut senaste, så är detta ett av de rimligaste och vettigaste köpen av en ny iPhone.

iPhone XS, XS Max och XR är alla riktigt fina mobiltelefoner och ligger i toppen bland alla märken!

apple logo

När du köper iPhone XR

Om du väljer att köpa din telefon på avbetalning så bör du se vad den totala kostnaden för telefonen blir när du har betalat av hela telefonen. Den totala kostnaden kan skilja sig mellan olika operatörer, så det är absolut bra att jämföra mellan de olika operatörerna. Dessutom så ska du komma ihåg att din avbetalning inte sjunker bara för att priset för en ny XR skulle sjunka, utan du betalar totalsumman som avtalades när du ingick i avtalet.

Jämför månadskostnaderna hos de olika operatörerna. Ibland kan operatörer ha olika erbjudanden, och då kan du få en telefon för ett riktigt bra pris.

iPhone XR med olika mobiloperatörer

Trots att den har några år på nacken så är iPhone XR en populär och stabil telefon. De flesta operatörer i Sverige säljer den fortfarande vilket talar för att det finns en efterfrågan på den här modellen. Det är alltså en modell som står sig mot modernare enheter – både vad det gäller kapacitet och pris! Här är några av operatörerna där du kan köpa iPhone XR med abonnemang, och välja att delbetala telefonen på månadsfakturan.

 

iPhone XR med Halebop-abonnemang

iPhone XR och ett abonnemang från Halebop är en bra kombination. Du kan själv välja om du vill delbetala mobilen eller inte. Ju längre bindningstid, desto lägre pris betalar du av för mobilen per månad. Halebop hade 2019 flest nöjda kunder av samtliga svenska mobiloperatörer – det är alltså en operatör som man kan lita på!

 

 • Vilket mobilnät?: Halebop använder Telias nät
 • Surfmängder: 2 – 60 GB datatrafik
 • Delbetala mobilen?: Du kan välja att betala mobilen direkt, på 12 månader eller 24 månader
 • Hastighet på surfen: Upp till 100 Mbit/s

halebop

 

 • Surfa som hemma inom EU
 • Upp till 100 mbit/s
 • Nöjdast kunder 2019

 

Läs mer & Beställ

iPhone XR och Tre-abonnemang

Mobiloperatören Tre erbjuder mobiltelefoner med mobilabonnemang till bra priser. Du måste visserligen binda upp dig, men du får å andra sidan ett ganska bra pris. När du beställer iPhone XR med ett abonnemang från Tre så får du en månadskostnad som är låg.

 

 • Vilket mobilnät?: Tre mobilnät
 • Hur mycket surf?: 15 GB – obegränsat
 • Kan jag surfa snabbt?: Ja, i 4G upp till 100 Mbit/s
 • Kan jag delbetala telefonen?: Ja, på 24 månader

Tre

 

 • Bra pris
 • Snabbt nät
 • Många olika surfmängder

 

Läs mer & Beställ

iPhone XR och Hallon-abonnemang – Säljs ej mer

Hallon är en mycket prisvärd mobiloperatör som ägs av Tre.  Billigt och enkelt, och din oanvända surf sparas. Du får inga fakturor, det görs ingen kreditkontroll och du har inte heller någon bindningstid. Hos Hallon kan du hitta väldigt fördelaktiga abonnemang, och om du sedan väljer att lägga till en iPhone XR så kan du få både en telefon och ett abonnemang som är väldigt prisvärda.

När du väljer att delbetala en telefon från Hallon så behöver du skaffa ett nytt abonnemang, eller redan vara kund hos Hallon. Om du tecknar ett nytt abonnemang så får du ingen bindningstid på själva abonnemanget, utan enbart på avbetalningen av telefonen.

 • Vilket mobilnät?:Tre:s mobilnät
 • Hur mycket surf?: 4 -100 GB
 • Kan jag surfa snabbt?: Ja, i 4G upp till 100 Mbit/s
 • Kan jag delbetala telefonen?: Ja, på 24 månader

 

Hallon

 • Bra pris
 • Snabbt nät
 • Välj surfmängd själv

 

iPhone XR och Telenor-abonnemang – Säljs ej mer

Telenor är en stabil tjänst där du kan samla flera olika kommunikationstjänster. När du skaffar ett abonnemang hos Telenor så har du ingen bindningstid på själva abonnemanget, vilket betyder att du kan byta surfmängd om du märker att det inte täcker ditt behov. Det ingår alltid fria samtal, SMS och MMS. Med Telenor Change får du möjligheten att byta telefon varje år, och tjänsten ingår kostnadsfritt när du köper telefon på avbetalning.

Hos Telenor kan du köpa en iPhone XR till ett bra pris. Delbetala telefonen i 24 månader eller byt ut den efter ett år!

 • Vilket mobilnät?: Telenor mobilnät
 • Hur mycket surf?: 3 GB – obegränsat GB
 • Kan jag delbetala telefonen?: Ja, på 24 månader

 

telenor

 • Ingen bindningstid
 • Stabilt nät
 • Byt mellan abonnemang