Jämföra mobilabonnemang – hitta rätt abonnemang för dig

Att välja abonnemang behöver inte vara svårt! Får du hjälp av någon som har bra överblick över alla mobiloperatörer och abonnemang så blir valet inte svårt. Det är därför vår hemsida finns. För att du ska kunna göra ett val – som kan kännas svårt – enkelt. Börja med att hitta rätt jämförelse för dig! Vi har alla olika behov och det finns numera mobilabonnemang för nästan alla behov. Vi har sammanställt dessa för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att bestämma vilket abonnemang som passar dig,

Är du pensionär? Student? Över 55 år? Behöver mycket surf? Du hittar en jämförelsetabell oavsett hur ditt behov och livssituation ser ut. Så se till att börja jämföra så att du sparar pengar och får ett abonnemang som faktiskt passar dig.

Jämföra mobilabonnemang på surf.nu

För det mesta brukar det ingå fria samtal och fria antal SMS och MMS i abonnemangen, så till att börja med behöver du utgå från ditt nuvarande mobilanvändande, och ta ställning till om du kommer att förändra hur du använder din telefon. Du kan även gå in på valfri jämförelsesajt där du kan jämföra olika mobilabonnemang mot varandra.

Alla bästa svenska mobilabonnemang

Samtliga mobilabonnemang – Här kan du jämföra mobilabonnemang från samtliga mobiloperatörer. Vi har samlat dessa och beskriver fördelar samt gör en jämförelse av vad man kan förvänta sig och vad man får med de olika abonnemangen.

mobil bredband kontankort

Fastpris abonnemang

Abonnemang med fastpris – Allt fler abonnemang har en fast månadskostnad och här kan du jämföra abonnemang med fast månadskostnad. Med fastpris vet du alltid vad ditt mobilabonnemang kommer att kosta.

Barnabonnemang

Barn- & ungdomsabonnemang – Flera operatörer erbjuder barn- och ungdomsabonnemang till rabatterat pris. På denna sida kan du jämföra alla dessa abonnemang. Med denna form av abonnemang får du inte bara fördelar och rabatterat pris, du får även viss insyn i ditt barns mobilvanor och kan sätta kostnadsspärr och andra spärrar ut mot appar och internet.

Studentabonnemang

Abonnemang för studenter – Här kan du jämföra erbjudande riktade mot dig som studerar. Som student har du flera fördelar vad det gäller surf, pris och samtal hos flera av de svenska mobiloperatörerna. Se mer på vår sida för studentabonnemang.

Företagsabonnemang

Företagsabonnemang – Behöver du ett mobilabonnemang till företaget ska du givetvis jämföra företagsabonnemang, vilket du kan göra på denna sida. Du kan skaffa abonnemang för företag oavsett om du är ett enmansföretag eller om ni är en stor koncern.

Billigast abonnemang med surf

Billigaste abonnemanget med surf – Här kan du jämföra vilket som är det billigaste mobilabonnemanget med surf. Vad kostar det hos den operatör med lägst pris och hur mycket surf får du med i ditt mobilabonnemang.

Mobilabonnemang för familjen

Familjeabonnemang – Här kan du jämföra familjeabonnemang. Det blir inte alltid billigare med familjeabonnemang, men man kan absolut spara pengar om man har gjort en bra jämförelse mellan andra alternativ för dig och din familj. Trots att det ibland blir billigare att välja enskilda abonnemang från till exempel Hallon, så gör du rätt i att undersöka familjeabonnemang.

Pensionärsabonnemang

Seniorabonnemang – Är du över 55 år eller pensionär? Då ska du jämföra abonnemangen här! Det finns flera fina fördelar för dig som är 55+ eller pensionär. Du får ofta mer surf och ett bättre pris!

Mobilabonnemang och fri surf

Abonnemang med fri surf – Vill du ha riktigt mycket surf så ska du jämföra mobilabonnemangen här. Det finns abonnemang där du får sjukt mycket surf inkluderat till bra priser!

Valja mobilabonnemang

Surfplattor och simkort

Simkort till surfplattan – Behöver du jämföra abonnemang till surfplattan, då hittar du jämförelsen på denna sida. Många har redan en surfplatta och behöver koppla upp denna till internet med ett simkort. Eller så kan du köpa en ny platta med abonnemang. In och kolla på alla erbjudanden!

EU och mobilsurf

Mobilabonnemang med EU-surf – Vill du jämföra hur mycket mobilsurf som ingår när du reser utomlands, då kan du jämföra mobilabonnemangen här. Det finns abonnemang där du kan surfa för ända upp till 60 GB utomlands!

Mobilabonnemang utan surf

Mobilabonnemang utan surf – Här kan du jämföra mobilabonnemangen med väldigt lite surf inkluderat. Vill du inte ha surf alls eller behöver väldigt lite surf, då kan du titta här efter det abonnemang som passar dig bäst!

Topplistan för mobilabonnemang

Topp-10 abonnemang – Här listar vi de bästa mobilabonnemangen varje månad inom olika kategorier. Välj och vraka bland de bästa mobilabonnemangen i Sverige genom vår topplista!

Mobiltelefoner med abonnemang

Samsung med abonnemang – Priser från de senaste modellerna av Samsung tillsammans med abonnemang.

Iphone med abonnemang – Priser på de senaste modellerna från Apple tillsammans med abonnemang.

Sony med abonnemang – Priser på de senaste telefonmodellerna från Sony tillsammans med abonnemang.

Huawei med abonnemang – Priser på de senaste telefonmodellerna från Huawei tillsammans med abonnemang.

Att välja mobilabonnemang efter dina telefonvanor

Genom att jämföra olika mobilabonnemang kan du oftast hitta det bästa alternativet för dig. När du sedan väljer ett mobilabonnemang bör du utgå ifrån hur du tror att du kommer att använda din telefon. Följande funktioner bör du tänka på:

 • Hur mycket data du använder. Ifall din datamängd tar slut så kan det kosta ett saftigt belopp att lägga till mer surf. Därför kan det vara bra att välja ett abonnemang med lite mer data än vad du tror du kommer använda. Vissa operatörer tillåter även att överbliven data följer med till nästa månad. Vissa operatörer har mobilabonnemang med fri surf, men det är oftast för mycket surf ifall du bara kommer att surfa och lyssna på musik.
 • Bindningstid eller ej. Bindningstiden är den tid som du och din mobiloperatör har ett avtal på. Du får oftast ett bättre erbjudande ifall du väljer att ha en bindningstid på abonnemanget.
 • Hur mycket samtal och SMS som ska ingå i abonnemanget. Idag är fria samtal och fritt antal SMS oftast inbakade i abonnemangen. I vissa billigare abonnemang kan det finnas en viss begränsning på hur många som ingår.
 • Det kan också vara bra att ha koll hur bra täckningen är från operatören som du kikar på. Detta är speciellt viktigt om du bor på landsbygden.

Vilka operatörer erbjuder mobilabonnemang?

I Sverige finns det flera mobiloperatörer som erbjuder olika sorters mobilabonnemang, vilket gör det svårt att välja vilket mobilabonnemang du vill ha. Många av abonnemangen har också erbjudanden om att du kan få en telefon till ett billigare pris om du köper den i samband med abonnemanget.

 

Comviq

Comviq är helägt av Tele2 och har för det mesta väldigt låga priser på sina abonnemang. Comviq erbjuder även abonnemang utan bindningstid eller uppsägningstid. Comviq har ett flertal olika abonnemang och de har låga priser samt bra täckning. Det finns även specialpriser för Studenter och Seniorer (55+).

 

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Pris: Från 145 kr i månaden
 • Surf: 5 – 40 GB
 • Bindningstid: Ingen bindningstid
 • Andra förmåner: Nu mer surf i alla abonnemang
 • Erbjudande: Ofta rabatter till sina kunder

Comviq

 

 • Nu extra surf
 • Bra täckning
 • Bra priser

 

Läs mer & Beställ

 

Tele2 Mobilabonnemang

Tele2 är en av Sveriges största mobiloperatörer, och de äger även Comviq. Tele2 grundades 1993 och har idag verksamheter i nio olika länder. De har ett rikstäckande nät i Sverige. Tele2:s mobilabonnemang är gjort så att kunden själv väljer vad som ska ingå i abonnemanget och det finns möjlighet att ha ett abonnemang med obegränsat med data.

Det går också att välja mellan att ha fria samtal och SMS, eller ha ett fast pris per samtalsminut och per SMS. Efter man har valt mellan fast pris eller fritt antal väljer man hur stor datamängd som önskas, antingen 1/ 5/ 15/ eller 30 GB, som gäller både i Sverige och i EU/EES-länderna.

 

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Pris: Från 199 kr i månaden
 • Surf: 3 – Obegränsad GB
 • Bindningstid: Ingen bindningstid
 • Andra förmåner: Stabilt mobilnät
 • Erbjudande: Erbjudande och rabatter med jämna mellanrum

 

 • Stabil operatör
 • Bra täckning
 • Obegränsad data

 

Läs mer & Beställ

 

Tre Mobilabonnemang

Tre är en svensk teleoperatör som erbjuder både mobiltelefoni och mobilt bredband. Företaget har ett eget nät i Sverige och i Danmark, men hade bara licens i Norge tills 2011. Man använder sitt egna nät i storstadsregionerna, men delar gemensamt nät med Telenor Sverige i resten av landet.

Tre har riktigt snabbt mobilnät och de har satsat på höghastighetssurf i nästan alla abonnemangsformer. Du får ta med dig ända upp till 60 GB i EU/EES när du reser utomlands.

 

 • Nät: Tre mobilnät
 • Pris: Från 99 kr i månaden
 • Surf: 3 – 500 GB
 • Bindningstid: Med eller utan bindninsgtid
 • Andra förmåner: Ofta rabatter till nya kunder
 • Erbjudande: Stora surfmängder till bra pris!

Tre

 

 • Stora surfmängder
 • Mycket snabbt nät
 • Mest surf inom EU

 

Läs mer & Beställ

 

Hallon Mobilabonnemang

Hallon är helägt av Tre och erbjuder abonnemang till billigare priser. Eftersom att Hallon helägt av Tre så delar de därmed samma nät. Hallon skapades för att man ville erbjuda ett väldigt enkelt abonnemang, som var fritt från fakturor, bindningstid och uppsägningstid. Kostnaden för ett samtal är lika billigt som i deras kontantkorts alternativ.

De erbjuder fyra olika abonnemangsalternativ. Skillnaden mellan dessa abonnemangen är hur mycket surf som ingår. Alla abonnemang ger fria samtal, sms och mms. Hallon har både stora och små volymer av surfmängd. Hallon erbjuder studenterrabatt, pensionärsrabatt och barnrabatt med extra billiga abonnemang där du får mer surf för pengarna.

 

 • Nät: Tre mobilnät
 • Pris: Från 99 kr i månaden
 • Surf: 4 – 100 GB
 • Bindningstid: Ingen bindningstid
 • Andra förmåner: Halva priset i 3 månader!
 • Erbjudande: Extra surf just nu!

Hallon

 

 • Bäst pris
 • Bra täckning
 • Snabbt nät

 

Läs mer & Beställ

 

Fello Mobilabonnemang

Fello är ett nytt företag som utmanar de stora operatörerna genom billiga och enkla abonnemang. Fello är ett nystartat företag som inte har ett eget nät, utan man använder sig av Telias nät som är rikstäckande. De erbjuder flera olika abonnemang där fria samtal och SMS ingår. Det som skiljer abonnemangen åt är att hur mycket data som ingår, från 0.5 GB till 20 GB, och om du är Student eller över 55 år så dubbleras surfmängden för samma månadskostnad.

 

 • Nät: Telia mobilnät
 • Pris: Från 95 kr i månaden
 • Surf: 1 – 30 GB
 • Bindningstid: Ingen bindningstid
 • Andra förmåner: Halva priset första månaden
 • Erbjudande: Spara oanvänd surf

Fello mobilabonnemang

 

 • Halva priset första månaden
 • Bra täckning
 • Spara oanvänd surf

 

Läs mer & Beställ

 

Halebop Mobilabonnemang

Halebop har inget eget nät utan hyr in sig på Telias nät, vilket gör att de har en rikstäckande täckning. De har fyra olika abonnemang, Stor, Mellan, Liten och Mini. Med abonnemangen Stor och Mellan så får du fria samtal och SMS medans Liten och Mini ger ett begränsat antal samtal och SMS som ingår. Halebops Studentrabatt är att abonnemangen Stor och Mellan blir 100 kr billigare än utan Studentrabatten.

 

 • Nät: Telia mobilnät
 • Pris: Från 99 kr i månaden
 • Surf: 1 – 30 GB
 • Bindningstid: Ingen bindningstid
 • Andra förmåner: Halva priset i 3 månader!
 • Erbjudande: Spara oanvänd surf

halebop

 

 • Halva priset 3 månader
 • Bra täckning
 • Spara oanvänd surf

 

Läs mer & Beställ

 

Telenor Mobilabonnemang

Telenor är ett norskt telekomföretag som även har verksamhet i Sverige, där dem även äger operatören Vimla. Telenor har ett eget nät som sträcker sig över hela Sverige. Fria samtal och SMS ingår i alla deras abonnemang och det går att surfa utan extra kostnad i Thailand, Malaysia, och Myanmar. Man kan välja abonnemang med eller utan bindningstid på samtliga abonnemang.

 

 • Nät: Telenor mobilnät
 • Pris: Från 249 kr i månaden
 • Surf: 1.5 – Obegränsad GB
 • Bindningstid: Både med och utan bindningstid
 • Andra förmåner: Generöst med surf utomlands
 • Erbjudande: Fri anslutningsavgift

Telenor foretagsabonnemang

 

 • Mycket surf utomlands
 • Bra täckning
 • Många alternativ

 

Läs mer & Beställ

 

Vimla

Vimla är helägt av Telenor och delar därmed samma nä. Vimla har satt som mål att bli Sveriges mest användarvänliga mobiloperatör, vilket har gjort dem extremt kundfokuserade och erbjuder en bra kundsupport. Alla deras abonnemang är utan bindningstider eller uppsägningstider.

 

 • Nät: Telia mobilnät
 • Pris: Från 100 kr i månaden
 • Surf: 2 – 50 GB
 • Bindningstid: Både med och utan bindningstid
 • Andra förmåner: Spara oanvänd surf

Vimla mobilabonnemang

 • Extra surf
 • Bra täckning
 • Spara oanvänd sur

 

Läs mer & Beställ

 

Nu är det bara att sätta igång och jämföra abonnemang för att se vilket som passar dig bäst! I princip samtliga operatörer erbjuder mobilabonnemang utan bindningstid, så skulle du känna att abonnemanget inte passade dig så kan du enkelt byta abonnemang eller operatör. Det som skiljer abonnemangen åt är oftast surfmängden, och att några operatörer erbjuder ett lägre pris de första månaderna.