8 bästa Mobilabonnemang för barn

4G

Kampanj! Barn Mobilabonnemang 6GB

50% rabatt i 3 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

6 Gb data
4G

Vimla Mindre Barn (-18år)

50% rabatt i 4 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

6 Gb data
50 (100) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon Mobilabonnemang Barn 10GB

50% rabatt i 3 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

10 Gb data
74 (149) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla Mellan Barn (-18 år)

50% rabatt i 4 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

10 Gb data
75 (150) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon Mobilabonnemang Barn 25GB

50% rabatt i 3 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

25 Gb data
99 (199) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla Mer Barn (-18 år)

50% rabatt i 4 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

25 Gb data
100 (200) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon Mobilabonnemang 50GB

50% rabatt i 3 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

50 Gb data
124 (249) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla Barnabonnemang (-18 år)

50% rabatt i 4 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

50 Gb data
135 (270) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon Mobilabonnemang Barn 100 GB

50% rabatt i 3 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
149 (299) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla Barnabonnemang (-18 år)

50% rabatt i 4 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
150 (300) kr
LÄS MER & BESTÄLL

 

Om mobilabonnemang för barn

När ditt barn ska få en mobiltelefon är det en bra idé att skaffa ett mobilabonnemang som är anpassat för barn. Glöm inte att det är du som förälder som måste teckna abonnemanget, då minderåriga inte får ingå avtal eller teckna någon sorts abonnemang.

Flera mobiloperatörer erbjuder mobilabonnemang för barn. Oftast är månadskostnaden lägre för abonnemanget och det kan finns extra tjänster som till exempel kostnadsspärr och säkerhetspaket. Dessa extra tjänster gör så att du kan känna dig trygg med ditt barns mobilanvändande.

Kontantkort eller mobilabonnemang för barn?

Många väljer att ge sitt barn en telefon med kontantkort som första mobil. Det finns dock vissa begränsningar med kontantkort. Till exempel kan samtalspotten ta slut vilket gör att ditt barn kanske inte kan ringa dig när det skulle behövas. Ett abonnemang är tryggare på det sättet eftersom det med ett sådant alltid går att ringa med telefonen.

Det händer dock att föräldrar funderar på om de vågar skaffa ett abonnemang till sina barn, mycket beroende på att de är rädda att barnet ska använda telefonen för mycket och till exempel ringa dyra betalsamtal. Det finns dock lösningar som gör att det fungerar alldeles utmärkt med ett abonnemang till ditt barn. Läs vidare för att ta reda på hur du gör abonnemanget barnsäkert!

Barnabonnemang och surfvanor

Ett barns användning av mobilabonnemanget kan skilja sig markant från din egen användning. Barn och ungdomar kommunicerar och umgås via mobilen med sina vänner. Därför är surfmängden som ingår i ett abonnemang viktigt. Troligtvis är surfmängden betydligt viktigare än antalet samtal och sms som ingår. Däremot är det kanske för dig som förälder viktigt att barnet alltid kan nå dig.

Mobil till barn

De flesta barn får en mobiltelefon när de är kring 7 år gamla. Det är viktigt att tänka på att de måste ha skal på sina smartphones så att de inte går sönder. En del ärver sina mobiler av antingen föräldrarna eller så får en bra mobiltelefon för barn med abonnemang. Det är även lämpligt att aktivera tjänster för att hitta mobilen om barnet skulle tappa eller glömma den. För iPhones heter appen ”hitta min iPhone” och på Android ”Find my phone”.

Familjeabonnemang ger kontroll

Ett flertal operatörer erbjuder idag så kallade familjeabonnemang. Familjeabonnemanget ger dig som förälder en överblick över hur barnet använder sin telefon. En annan fördel med dessa abonnemang är att fria samtal till alla som omfattas av abonnemanget ofta ingår. Det gör att hela familjen kan minska på sina mobilkostnader, speciellt om ni ringer mycket till varandra.

Om du har små barn som precis börjat röra sig ute själv kan det vara bra att veta att det i många familjeabonnemang ingår en positioneringstjänst. Med hjälp av den kan du enkelt se var barnet befinner sig, något som kan vara en stor trygghet. Några av de operatörer som erbjuder familjeabonnemang är Telia och Telenor.

Billigare med barnabonnemang

Ett annat billigare alternativ är att köpa ett mobilabonnemang speciellt anpassat till barn. Då får du ett bra pris och kan välja att spärra abonnemanget från att till exempel ringa utomlands. Barnabonnemang ger ofta mer surf för samma eller billigare pris hos operatören. Flera operatörer har verkligen skapat bra abonnemang för barn!

Förhindra olämplig användning

Oron över att telefonen ska missbrukas av barnet, till exempel med dyra betalsamtal eller köp av appar, är stor hos många föräldrar och kan vara något som hindrar att man väljer abonnemang. Som tur är finns det tjänster som kan förhindra detta problem. Alla operatörer har till exempel möjlighet att lägga in en kreditspärr. Den förhindrar att barnet kan göra dyra köp.

Det är även viktigt att tänka på att aldrig lämna dina kreditkortsuppgifter i ditt barns telefon. Både Apple Store och Google Play vill att användare ska koppla sitt kreditkort till sitt konto för att enkelt kunna köpa saker. Då räcker det oftast med att ange ett lösenord för att handla i Appstore. Då kan barnet råka köpa spel och appar helt utan att vara medveten om att det faktiskt kostar pengar. Det är något som i slutändan kan bli en riktigt dyr affär.

abonnemang barn

Kontrollera din barns mobilanvändning

Det finns flera tjänster för att kontrollera ditt barns mobilanvändning. Exempelvis med Telenors föräldrakoll kan du:

 • Justera hur mycket surf som ditt barn ska ha tillgång till just nu (realtid)
 • Ditt barn kan alltid ringa gratis till din mobil
 • Det är spärrat för alla betal – och utlandssamtal
 • Ditt barns mobilnummer registreras inte på hitta.se eller eniro – så att okända kan få tag i det

Det finns fler gulliga tjänster för att förändra ditt barns beteende. Till exempel finns Telia Pep för barn mellan 9-12 år. Appen syftar till att få barn att röra sig mer och som belöning får de surf som de kan surfa med. När surfmängden är slut måste de alltså göra ytterligare ett ”motionsuppdrag” för att få mer surf.

mobilabonnemang för barn

Föräldrar, hur har ni löst det med mobilabonnemang till era barn?

 

Det finns lika många alternativ som det finns lösningar för att välja abonnemang till sina barn. Vi rekommenderar att ni väljer ett barnabonnemang eftersom det antingen innehåller mer surf än de vanliga abonnemangen, eller ett lägre pris än de vanliga mobilabonnemangen.

Vi har två barn på 9 och 13 år. Varje gång jag och min man köper ny mobiltelefon brukar vi ge de gamla telefonerna till barnen. Vi har tecknat ett billigt abonnemang hos Hallon, som inte kostar mer än hundra kronor i månaden. Det känns skönt att barnen har bra telefoner, men samtidigt inte helt nya om de skulle råka tappa telefonen.

Mats och Johanna, Göteborg

Min dotter på 10 år har Halebop. Det är kanske inte billigast, men det använder Telias nät och där vi bor har Telias nät bäst täckning.

Jessica, Surahammar

Jag har köpte en Samsung Galaxy 8 till min son i julklapp. Valde att köpa den via Comviq, då jag kunde dela upp betalningen på 24 månader. Gissa om han blev glad för mobilen?

Jenny, Staffanstorp

Hela vår familj har bytt till Vimla. För oss föräldrar har vi valt Vimla 55+ och till barnen Vimla Barn. Skulle säga att det är bästa barnabonnemanget, då man helt enkelt får mest surf för pengarna där. Dessutom sparas all surf som inte används, vilket är bra till exempel under semestern.

Thomas, Malmö

Jag är en ensamstående mamma, som tyvärr dragit på mig betalningsanmärkningar. Min dotter har fått ha kontantkort med knappt någon surf, vilket hon upplevt som orättvist, då de andra barnen har abonnemang. Jag fick reda på för ett tag sedan att Hallon inte tar kreditupplysning när man tecknar ett barnabonnemang. Det kändes så skönt att äntligen kunna ge min dotter ett mobilabonnemang som de andra barnen.

Hanna, Huddinge

Min son hade ett kontantkort. Naturligtvis hade det tagit slut när han missade sista bussen hem, så att han inte kunde få tag i mig. Det misstaget gör jag aldrig om! Idag har jag ett abonnemang från Vimla. Känns betydligt tryggare!

Andrea, Växjö

Vi har två barn på 10 och 12 år, som vi har skaffat Hallon med 25 GB surf till. Bilresorna till sommarstugan har blivit så mycket lugnare nu, när de har ordentligt med surf för att kunna streama film på mobilerna i baksätet. Tidigare kunde resorna vara riktiga mardrömmar.

Anders och Karin, Stockholm

Jag visste inte att det fanns speciella barnabonnemang. När jag fick reda på det bytte jag mina barns abonnemang från Telia till ett betydligt billigare hos Vimla. Nu har barnen både fria samtal, fria sms och betydligt mer mobilsurf. Jag sparar dessutom lite pengar varje månad.

Hannes, Göteborg

Hur har ni löst det med mobilabonnemang och mobiltelefoner i din familj? Skicka gärna ett mail till oss på info@surf.nu så lägger vi upp det här!

Vilka mobiloperatörer har barnabonnemang?

Vilka svenska mobiloperatörer har egentligen abonnemang speciellt för barn? I vår genomgång visar det sig att alla inte har specifika abonnemang, däremot flera olika erbjudande på mobilabonnemang som målsman kan teckna för sina barn. De abonnemang vi presenterar här är alla laddade med fria samtal, fria sms och bra med surfmängd.

Hallon Mobilabonnemang barn

Hallon erbjuder alla föräldrar till barn under 18 år att teckna förmånliga mobilabonnemang för barn. Det innebär att du får riktigt låga priser och gratis samtal och sms samt mycket surf. Hur gör du för att beställa ett abonnemang till ditt barn hos Hallon? Du som förälder beställer ett barnabonnemang och fyller i ditt eget personnummer.

 

 • Nät: Tre mobilnät,
 • Pris: 99-299 kr. Halva priset i de första månaderna.
 • Surf: 6-100 GB surf per månad,
 • Sms, samtal: Fria samtal och sms.
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid,
 • Andra förmåner: Spara oanvänd surf!
 • Rabatter: För seniorer, pensionärer, barn under 18 år och studenter

 

 • Ingen bindningstid
 • Bäst val
 • Halva priset i 3 månader

 

Läs mer & Beställ

 

Vimla abonnemang för barn

Vimla erbjuder lägre priser eller mer surf för alla abonnemang som tecknas för minderåriga barn under 18 år. Ett mycket populärt abonnemang för barn och ungdomar – då mycket surf inkluderas. Skulle barnet inte använda upp all surf som inkluderas en månad, så sparas surfen i upp till ett år.

 

 • Nät: Telenors mobilnät.
 • Pris: 100-200 kr. Halva priset de fyra första månaderna.
 • Surf: 6 – 25 GB surf per månad
 • Sms, samtal: Fria samtal och sms.
 • Uppsägningstid: Ingen bindningstid.
 • Andra förmåner: Spara oanvänd surf! Extra mobilsurf!
 • Rabatter: För seniorer, pensionärer, barn under 18 år och studenter.

Vimla mobilabonnemang

 

 • Ingen bindningstid
 • Snabbt nät
 • Extra mobilsurf

 

Läs mer & Beställ

 

 

Comviq mobilabonnemang barn

Comviq låter föräldrar med barn i skolan teckna alla abonnemang som ingår i studenterbjudande. Det spelar ingen roll om ditt barn går i grundskolan eller på gymnasiet. Du kan välja fritt bland Comviq förmånliga studentabonnemang. Fastpris varje månad gör att du vet exakt hur mycket ditt barns mobilanvändning kommer att kosta. En av de operatörer med flest nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex stora undersökning.

 

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Ordinarie pris: 145-245 kr.
 • Surf: 8 – 40 GB surf per månad
 • Sms, samtal: Fria samtal och sms ingår.
 • Uppsägningstid: Ingen bindningstid
 • Andra förmåner: –
 • Rabatter: För seniorer, pensionärer, barn under 18 år och studenter.

comviq

 

 • Ingen bindningstid
 • Snabbt nät
 • Nu extra surf i alla abonnemang

 

Läs mer & Beställ

 

Fello mobilabonnemang – barn

Fello låter dig beställa billiga abonnemang för dina barn under 18 år. Du får lägre pris eller mer surf beroende på vilken storlek på barnabonnemanget du väljer. All surf sparas och du har ingen bindningstid om du skulle vilja byta mobiloperatör i framtiden.

 

 • Nät: Telias mobilnät.
 • Ordinarie Pris: 95-295 kr. Halva priset de tre första månaderna.
 • Surf: 2 – 30 GB surf per månad.
 • Sms, samtal: Fria samtal och sms.
 • Uppsägningstid: Ingen bindningstid.
 • Andra förmåner: Spara oanvänd surf!
 • Rabatter: För seniorer, pensionärer, barn under 18 år och studenter.

Fello mobilabonnemang

 

 • Ingen bindningstid
 • Snabbt nät
 • Halva priset första månaden

 

Läs mer & Beställ

My Beat-abonnemang för barnen

Mybeat har inga speciella abonnemang framtagna för barn. Man väljer att ha låga priser för alla. Du kan i princip fritt skräddarsy ditt abonnemang vilket gör det billigt och anpassat efter dina barn. Du kan sedan kontakta kundtjänst och lägga på spärrtjänst mot betal- och utlandssamtal och då har du ett abonnemang som passar till barn.

Telia barnabonnemang

Telia har inget speciellt mobilabonnemang för barn. Istället får man teckna ett vanligt abonnemang till ordinarie pris. Det finns dock en rad tjänster relaterade till barns mobilanvändning. Vill du att ditt barn ska ringa i Telias nät, kan du välja fello eller Halebop som använder Telias nät, men är billigare.

Tele2 kids för dina barn

Mobiloperatören Tele2 har tagit fram abonnemanget Kids för föräldrar med barn under 20 år. Där kan du som som redan är kund hos Tele2 teckna mobilabonnemang för dina barn. Du kan maximalt ha 9 barnabonnemang, så det borde räcka till de flesta barnfamiljer. Priserna är inte alls lika förmånliga som de Vimla och Hallon erbjuder. Dessutom kan du inte teckna abonnemanget om du som förälder inte redan är kund hos Tele2.

Tre barnabonnemang

Teleoperatören Tre har inga abonnemang specifikt för barn och ungdomar. Istället satsar de på bra innehåll för alla, vilket de hoppas ska kunna locka även icke-myndiga kunder och framför allt deras föräldrar.

Halebop mobiltelefonabonnemang för barn

Halebop har inga specifika abonnemang för barn. Däremot är deras målgrupp unga människor som är flitiga användare av mobilen. Det innebär att priserna är ganska låga och att mycket surf och fria samtal/sms inkluderas i deras mobilabonnemang med fast pris.

Mobilabonnemang för barn

Ett mobilabonnemang för barn har flera fördelar. Både för dig som förälder, men framför allt för barnet som får mer surf för pengarna. Vilket ungdomar tenderar att gilla.

barnabonnemang

 

 • ✔ Ditt barn kan enklare nå dig med en mobil.
 • ✔ Bättre pris vad gäller barnabonnemang.
 • ✔ Större surfmängd för samma pris hos flera operatörer.
 • ✔ Föräldrakontroll – Du har kontroll över användandet.
 • ✔ Kostnadskontroll – Du har kontroll över vad som köps med mobilen samt vilka samtal som kan genomföras.
 • ✔ Spärr av specifika appar och hemsidor i mobilen.

Som du ser finns det flera fina fördelar för dig och ditt barn med att skaffa ett mobilabonnemang för barn. Säkerheten och enkelhet med kommunikationen är bara några av fördelarna när ditt barn får en mobiltelefon. Se till att skaffa en ny mobil med rätt mobilabonnemang för barn och dra nytta av fördelarna!