Välj en sida

A3

 

✓ Första månaden helt gratis + dubbel surf

✓ 3st Trisslotter på köpet!

✓ Ingen startavgift

 

 

​A3 mobiloperatör

Operatören A3 bildades 2017 genom att fyra norrländska IT-bolag – AllTele, T3, Delegate och IT-Total Västernorrland gick samman. A3 kan därför erbjuda ett komplett utbud av kommunikationstjänster och moderna IT-lösningar till privatpersoner och företag. Bland annat erbjuder operatören mobilabonnemang, hemtelefoni, mobilt bredband och fast bredband.

A3 som operatör vill att det ska vara tryggt och säkert för kunderna online. Det är en stor fråga för mobiloperatören och som kund ingår alltid ett ID-skydd helt kostnadsfritt med ID-bevakning och skydd mot ID-kapning. Det finns även bra erbjudanden på Antivirusskydd.

Mobiloperatören har dessutom satsat på en kundservice med hög tillgänglighet med generösa öppettider och flera kommunikationsvägar. Enligt kundomdömen på Trustpilot verkar många kunder nöjda med kundservicen.

Mobilnät med Telenor

Kunder hos A3 kan dra fördel av Telenors väl utbyggda nät som når 99,9 procent av Sveriges befolkning med bra täckning i stora delar av Sverige. Täckningen är med andra ord densamma som för kunder hos Telenor. I tätbebyggda områden är täckningen riktigt bra. Utanför tätbebyggda områden och i delar av Norrland är täckningen ok.

Mobilabonnemang hos A3

Det finns ett bra utbud av mobilabonnemang för både privatpersoner och företag men inte om du behöver mycket surf då de saknar abonnemang över 40 GB för privatpersoner. I alla A3s abonnemang ingår fria samtal och sms inom Sverige så det är bara surfmängden som skiljer sig. Det är bra priser på abonnemangen och A3 erbjuder dessutom den första månaden gratis och dubbelsurf. Väljer du bindningstid kan du även få hörlurar som tillbehör. Prismässigt ligger A3 i en mellanklass med billigare priser än de stora operatörerna och högre än de lägsta lågprisoperatörerna.

Nackdelarna med abonnemang hos A3 är att det inte går att köpa till en mobiltelefon och det går inte att spara oanvänd surf.

Rabatter och erbjudanden för studenter och pensionärer

Hos A3 finns inga speciella rabatter och erbjudanden för studenter. Pensionärer däremot får rabatter på abonnemangen men med mycket lägre surfmängder, som max 8 GB.

✓ Första månaden helt gratis + dubbel surf

✓ 3st Trisslotter på köpet!

✓ Ingen startavgift

 

 

Använda A3 i utlandet

Med A3 inom EU/EES ringer och surfar du för samma priser som hemma. Det kostar inget extra och du kan använda hela din surfpott EU. Surf utanför EU ingår inte och ska du ringa till andra länder utanför EU eller från utlandet har operatören aktuella prislistor för detta.

Service och kundtjänst

Allt färre lågprisoperatörer erbjuder telefonsupport men det finns hos A3. Operatören har dessutom satsat på en kundservice med hög tillgänglighet med flera kommunikationsvägar. Via Mina sidor finns en omfattande självhjälp och via operatörens smidiga app kan du sköta mycket med självservice. Du når kundservice både via operatörens app, chatten, Facebook Messenger, e-post och telefon. Det är helt generösa öppettider för telefonsupport och ännu mer generösa öppettider för chatt och Messenger som även finns tillgänglig vissa tider på helgen. Enligt omdömen på Trustpilot är kunderna mycket nöjda med supporten.

Fördelar med A3

  • Tillgänglig kundtjänst
  • Ingen bindningstid
  • Använder Telenors nät
  • Obegränsade samtal och sms inom Sverige
  • Smidig app med självservice

A3 fast och mobilt bredband

A3 erbjuder både fast och mobilt bredband.

Fast bredband

Fast bredband erbjuds via fiber och finns i flera olika hastigheter från 10 Mbit/s till 1 000 Mbit/s. Den allra lägsta hastigheten kan passa dig som bara har en enhet och som läser nyheter, mejlar, håller dig uppdaterad på sociala nätverk och besöker lättare hemsidor.

Mobilt bredband

A3 erbjuder mobilt bredband i tre olika storlekar och hastigheten är upp till upp till 100 Mbit/s. Om du bara surfar, skickar mejl, tittar på någon film då och då räcker A3s minsta paket långt, men om ni är flera i hushållet kanske en högre surfmängd är bättre. Det är generösa surfmängder på de mobila bredbanden men tyvärr fungerar de bara i Sverige. Väljer du ingen utrustning kan du välja utan bindningstid för bredbandet. Prismässigt är operatörens mobila bredband i samma prisklass som många konkurrenter på en medelnivå.

Om du binder ditt mobila bredband till A3 på 24 månader ingår en router med inbyggt modem. Utan bindningstid får du hemskickat ett sim-kort som exempelvis kan sättas in i en surfplatta eller om du har ett eget modem eller router.

Tar surfen slut fyller du på med extra surf enkelt via Mina sidor eller via appen. Den extra surfen kan du använda fram tills nästa månadsskifte. Det går tyvärr inte att spara någon surf varken ordinarie surfmängd eller den extra.

Operatören erbjuder även mobilt bredband för företag med tre olika surfnivåer. Priserna för dessa är något högre än konkurrenterna.

 

Fördelar med A3 bredband

  • Ingen bindningstid
  • Generösa surfmängder
  • Enkelt att beställa extra surf
  • Välj mellan mobilt bredband och fiber

✓ Första månaden helt gratis + dubbel surf

✓ 3st Trisslotter på köpet!

✓ Ingen startavgift