comviq
  • Webbshop med stort utbud
  • Rabatt till studenter, barn och seniorer
  • Familjeabonnemang
halebop
  • Nöjda kunder
  • Täckning i Telias nät
  • Välfylld webbshop
Hallon
  • Billigaste operatören
  • Rabatt till student, barn och senior
  • Webbshop med mobiler
Vimla
  • Billiga abonnemang
  • Rabatt till student, barn och senior
  • Webbshop med second hand-mobiler
Tre
  • Ultrasnabbt nät med 5G+
  • Upp till obegränsad surf
  • De senaste modellerna i webbshollen

Här kan du jämföra priser på olika mobiltelefoner tillsammans med mobilabonnemang från de ledande operatörerna såsom Hallon, Vimla, Comviq, Halebop och Tre. Klicka dig vidare till operatören som du är intresserad av.

Operatörer med telefonutbud

Hos operatörerna Hallon, Halebop, Tre och Comviq kan du välja att skaffa en smartphone samtidigt som du tecknar ett abonnemang. Operatörerna har lite olika utbud, men Samsung, Apple och Sony hittas hos de allra flesta.

Mobiltelefon på avbetalning

När du köper en mobiltelefon hos en operatör köps mobiltelefonen vanligtvis på avbetalning. Det innebär att du betalar en liten summa av mobiltelefonens totala pris under en avbetalningsperiod – vanligtvis 12, 24 eller 36 månader. Avbetalningen görs på samma faktura som ditt mobilabonnemang.

Välj mobiltelefon

När du kikar på att köpa en ny telefon så spelar det egentligen ingen större roll vilket varumärke du väljer, för alla tillverkare tillverkar bra mobiltelefoner. Fokusera istället på vad du anser vara viktigt. Tilltalas du av en särskild design, vill du ha bästa möjliga kamera, eller vill du istället använda telefonen för att kunna spela spel med bra grafik och flyt?

Det finns flera prisklasser med ungefär samma prestanda, så det finns pengar att spara genom att välja en modell som är mindre mainstream. De flesta märken har också telefoner som är billigare än sina flaggskepp, så om du vet att du giller en tillverkare, då bör du undersöka vilka andra modeller som de har.

Olika mobiltillverkare och mobilmärke

Smarta telefoner finns i en mängd olika fabrikat. De allra flesta smartmobiler är Androidtelefoner, och det är även en stor majoritet av smartphoneanvändare som har just Androidmobiler. Om du inte tror på det, då kan vi berätta att användandet i Sverige ser annorlunda ut jämfört med resten av världen. Här har mer än varannan person en Apple iPhone. Räknad till resten av världen så är det dock Samsung som är den största mobiltillverkaren. På andra plats hittar vi Apple och på tredje plats kinesiska Xioami.

Resten av marknaden utgörs till största del av de många andra Androidmärken som finns, och endast någon ynka procentenhet utgörs av andra operativsystem som till exempel Windows Phone och Blackberry OS. Detta är föga förvånande då båda dessa konkurrenter mer eller mindre har övergetts av sina utvecklare.

Marknadsandel i Sverige för mobiltillverkare

Apple 

apple

Apple har en historia av att tillverka snygga och bra digitala prylar, både i form av sina iPhones och sina Mac-datorer. Ibland är prestandan svår att rakt av jämföra med Androidtelefonernas eftersom de använder olika chip. Trots att Apple inte är lika tydliga med processorhastigheter och RAM-storlekar så har de under de senaste åren tagit ikapp, och till och med gått förbi Samsung när det gäller ren och skär prestanda.

Tidigare problematik med batteritider, livslängd och tålighet är numera ett minne blott. De senaste lanseringarna har varit lyckade, och Apple är idag en av de största mobiltillverkarna i världen.

Apple har några av de dyraste telefonerna på marknaden.

iPhone med abonnemang

Samsung

samsung

Eftersom denna jätte ensam regerar cirka 20 procent av smartphonemarknaden så är det inte så konstigt att alla andra telefoner jämförs med Samsungs telefoner. Vad man däremot inte bör tro är att Samsung alltid är bäst bara för att de är störst. Deras telefoner har bra prestanda och utgör därför en bra utgångspunkt för jämförelse, och de är tillverkaren som sätter standarden inom mobiltelefoni. Samsung har helt enkelt riktigt bra telefoner, men det finns många andra tillverkare som utvecklar telefoner som kan mäta sig med Samsung.

Samsung har bra kameror, snygg design och en standard att upprätthålla, vilket gör att du sällan blir besviken när du köper en ny Samsung. Du får dock betala ett högt pris för att vara en av dem med den senaste flaggskepstelefonen. Samsung ligger prismässigt i samma kategori som Apple när de kommer till deras dyraste och nyaste modeller.

Samsung med abonnemang

Sony

Sony logotyp

Sony brukade vara bland de största på mobilmarknaden, men tappade lite kraft under ett par år. Nu är de dock tillbaka med bravur och deras Xperia-modeller växer i popularitet. Sonys telefoner har bra prestanda och generellt gott rykte kring varumärket, och då med varumärket Xperia i framkant. De har utmärkt kamerateknologi, optik som används av ett flertal andra mobiltillverkare, bra skärmteknologi, snygg design och allt annat som krävs av en mobiltelefontillverkare.

Eftersom det är en Sony-produkt är det möjligt att använda den tillsammans med andra Sony-prylar och bland annat spela på avstånd från din PlayStation-konsol. De har samma prestanda som en Samsung men är något billigare, dock i det övre prisskiktet. 

Sony med abonnemang

Google

google

Google är ett av världens största tech-företag, och de har även gett sig in i smartphone-världen. Google Pixel är en smartphone-serie som snabbt har blivit populär i Sverige med sin attraktiva prissättning, snygga design och unika funktioner.

Google Pixel finns hos många av de svenska operatörerna.

Dorodoro

Doro har profilerat sig som telefontillverkaren för simplicitet. Med inbyggda trygghetslarm, extra stora knappar och direktkoppling till hörapparater så har Doro blivit ett tryggt val för många äldre, hörselskadade och synskadade. Telefonerna är prisvärda och deras tidigare modeller är det närmaste en okomplicerad telefon som man kan komma.

Doro tillverkar både smarttelefoner och enklare mobiler med knappar.

Asus

asus

Asus har länge tillverkat datorer med hög prestanda och även deras mobiltelefoner ligger på samma nivå som Samsung och de andra ledande märkena. De har snygg design, ofta i borstad metall, med skön struktur snarare än glas eller plast vilket många av de andra tillverkarna använder.

Hos Asus finns både telefoner med fokus för mobilspel och telefoner med kamerateknologi från Sony. Asus telefoner ligger i samma prisklass som Samsungs telefoner.

Xiaomi

Xiaomi logotyp

Den första Xiaomi-telefonen tillverkades 2011. Sedan dess har de tagit platsen som Kinas största mobiltillverkare. Deras smartphones är kända för sina unika funktioner med framtiden i fokus. Hos Xioami hittar man budgetvänliga modeller, under märket Redmi, och dyrare flaggskeppsmodeller. De ligger betydligt lägre prismässigt än både Samsung och Apple.

Motorola

Motorola logotyp

Motorola är en riktigt klassisk mobiltillverkare. De har budgetvänliga modeller i Moto G-serien och lite vassare modeller i Edge-serien. Överlag är Motorolas modeller riktigt attraktivt prissatta. Du får en ny Motorola för cirka hälften av priset för den senaste modellen från Samsung Galaxy.

Motorola har även gett sig in på den vikbara trenden med en ny smartphone-version av sin en gång så populära Motorola Razr.

Nokia

Nokia logotyp

Nokia slog igenom på marknaden tack vare sina otroligt tåliga telefoner, och vanan att utveckla dessa sitter fortfarande i. Deras smartphones är tillverkade av aluminiumlegering som svarvats ut och därmed tåler mer än vad separata bitar gör. Samtidigt är hårdvaran inuti fastskruvad och därmed inte känslig för att tappas.

Nokia använder Androids operativsystem. Deras modeller har inte riktigt samma prestanda som andra modeller på marknaden, men de ligger inte långt efter. Detta reflekteras i priset, som ligger lite lägre än många andra tillverkares på marknaden.

OnePlus

One Plus logotyp

Om du tycker att den extra mjukvaran som finns i de andra mobiltelefontillverkarnas skapelser drar för mycket processorkraft och mest är i vägen, då är OnePlus ett bra val. Det är en perfekt tillverkare för dig som inte har lust att betala för onödiga funktioner. OnePlus smartphone-modeller är vassa med bra prestanda men många gånger till ett lägre pris om man jämför med samma årsmodell från till exempel Samsung eller Apple. Förutom prestanda så satsar de mycket på kamerasystemet.

OnePlus ligger betydligt lägre i pris om man jämför liknande modeller från andra tillverkare, flera tusen kronor billigare faktiskt.

Lenovo

Lenovo logotyp


Lenovo är en tämligen okänd operatör för många – särskilt när det kommer till smartphones. På den svenska marknaden är de kanske mest kända för sina persondatorer och surfplattor. I Kina är de dock en stor mobiltillverkare.

Idag kan du inte köpa Lenovo direkt från operatörerna.

Huawei

huawei

Huawei slog igenom snabbt på svenska marknaden med sina prisvärda smartphones. När USA förbjöd amerikanska företag att sälja teknik till kinesiska företag kunde inte Huawei använda amerikanskt-utvecklade Android längre. Istället fick man utveckla ett eget operativsystem som inte har några svenska appar eller appar från Google. Således går Huawei knappt att använda i Sverige längre, och telefonerna säljs inte av några operatörer.

Att jämföra mobiltelefoner

Idag ser de flesta smartphones i mångt och mycket likadana ut, och dess funktioner blir allt fler och mer avancerade. Det kan göra att det inte är helt enkelt att jämföra olika telefoner mellan varandra. Här hittar du information om hur du kan jämföra olika mobiltelefoner, och vad du ska tänka på när du väljer att köpa en ny mobiltelefon.

Hur använder du din mobiltelefon?

Till en början är det bra att fundera på hur du faktiskt använder din telefon idag och utgå ifrån det när du tittar på nya mobiltelefoner. Tar du mycket foton? Spelar du mycket spel? Spenderar du mest tid på sociala medier? Eller ser du gärna på film med din smartphone?

När du vet hur du använder eller har tänkt att använda telefonen så kan du gå vidare och hitta den perfekta telefonen för dig.

Vad ska du tänka på när du jämför mobiltelefoner

  • Batteritid
  • Skärm
  • Pris
  • Prestanda
  • Kamera
  • Med eller utan abonnemang

Jämföra mobiltelefoners batteritid

Mobiltelefonens batteritid beror främst på hur stor kapacitet batteriet har och hur mycket energi som mobiltelefonens funktioner och delarna drar. De flesta mobiltelefonerna från år 2020 till 2024 har en batterikapacitet på mellan 3000 upp till 5400 mAh. Hur mycket detta räcker till varierar mellan de olika modellerna.

Olika batteritider

Nedan kan du se skillnaden mellan hur mycket batterikapacitet några olika mobiltelefoner har och hur mycket det räcker till på just den specifika modellen.

iPhone 15 Pro
3274 mAh
20 h strömmad video
23 h videouppspelning
75 h ljuduppspelning

iPhone 15 Pro Max
4422 mAh
25 h strömmad video
29 h videouppspelning
95 h ljuduppspelning

iPhone 15
3349 mAh
16 h strömmad video
20 h videouppspelning
80 h ljuduppspelning

iPhone 14 Pro
3200 mAh
20 h strömmad video
23 h videouppspelning
75 h ljuduppspelning

iPhone 14
3279 mAh
16 h strömmad video
20 h videouppspelning
80 h ljuduppspelning

iPhone 13 Pro
Batteri 3 100 mAh
20h strömmad video
22h videouppspelning
75h ljuduppspelning

iPhone 13
Batteri 3227 mAh
15h strömmad video
19h videouppspelning
75h ljuduppspelning

iPhone 12
Batteri 2815 mAh
11h strömmad video
17h videouppspelning
65h ljuduppspelning
11h blandad användning (4g)

iPhone 11
Batteri 3110 mAh
10h strömmad video
10h blandad användning (4g)
ca 19h samtal (3g)

Samsung S24
Batteri 4 000 mAh
29h video
25h surf (WiFi)
78h ljuduppspelning (trådlös)

Listan ovan visar att mängden energi som används under en aktivitet kan variera även om två mobiler har samma antal mAh i batteriet. Det beror på hur mycket energi andra funktioner i mobiltelefonen drar under aktiviteten.

Hur stort batteri har mobilen?
Smartphone
mAh
iPhone 15 3349
iPhone 15 Pro 3274
iPhone 14 3279
iPhone 14 Pro 3200
iPhone 13 3227
iPhone 13 Pro 3100
Samsung Galaxy S24 4000
Samsung Galaxy S24 Ultra 5000
Sony Xperia 1 IV 5000
Sony Xperia 5 IV 5000
Google Pixel 8 4575
Google Pixel 8 Pro 5050

Jämföra mobiltelefoners skärmar

Det finns i huvudsak två olika skärmtyper på dagens smartphones och vi reder här ut vad som är skillnaden på de olika skärmtyperna, och vad du ska tänka på när du väljer mobiltelefon baserat på skärm.

mobilabonnemang billy

Två olika skärm-tekniker

LCD

En LCD-display (Liquid Crystal Display) består av flytande kristaller som med hjälp av ström ändrar färg. Det är den äldre tekniken av de två vanligaste skärmteknikerna och började användas redan på 1970-talet.

Idag har tekniken kommit långt och den är otroligt anpassningsbar och livskraftig. En LCD-skärm kräver bakgrundsljus i form av en vit ljuspanel och drar därför mer energi än vad en Oled-skärm gör. Däremot så kan en LCD-skärm

Oled

Oled (Organic Light Emitting Diode) går ut på att använda lysdioder i miniatyr. Lysdioderna lyser av egen kraft och tekniken är den senare av de två skärmtyperna.

De mest omtalade kring Oled-skärmar på mobiltelefoner är att lysdioderna tillåter en 100 procentig svärta, och att skärmen drar mindre energi än LCD-skärmar. Kan även kallas Super AMOLED eller POLED.

Hur du väljer skärm

Precis som med alla andra aspekter av mobiltelefoni så får du värdera vad du tycker är de viktigaste egenskaperna på mobiltelefonens skärm.

Färgåtergivning och svärta

Livslängd

Pixlar

Skärmens angiva upplösning i pixlar är mer korrekt för LCD-skärmarna eftersom det finns så många färgpunkter som man angivit, till exempel 1440 x 2880 pixlar.

För Oled-skärmen anger dessa mått den färgpunkt som det finns flest av, och det kan finnas betydligt färre av andra färger.

Svarstiden för en pixel i en Oled-skärm är dock betydligt snabbare än svarstiden för en pixel i en LCD-skärm. En Oled-skärm upplevs därför som mer responsiv.

Skärm och batteritid

En Oled-display använder mindre energi än vad en LCD-display gör. Det betyder i teorin att en mobiltelefon som är utrustad med ett 3 500 mAh batteri och en LCD-skärm förmodligen kommer få slut på batteriet innan en mobiltelefon med samma batterikapacitet och en Oled-skärm hade gjort.

Prisskillnad

Oled-tekniken är yngre och modernare än LCD-tekniken. Det betyder att Oled-skärmar generellt är dyrare än LCD-skärmar.

PPI

Mått på antalet punkter per tum som anger hur skarp skärmen är. Ju fler PPI (Pixels Per Inch), desto högre skärpa på telefonen.

Jämföra pris på mobiltelefoner

När det gäller att köpa en mobiltelefon så går det att betala så mycket eller så lite som man önskar. En mobiltelefon kan kosta allt från några hundralappar hela vägen upp till 25 000 kronor eller mer för marknadens senaste toppmodell.

Det finns flera faktorer som avgör vad en mobiltelefon kostar:

Årsmodell

Priset sjunker ju längre de finns på marknaden. Vill du få en riktigt bra telefon till ett bra pris, då ska du kika på fjolårets toppmodeller.

Processor

Processorn är en bra indikation på var bland mobiltelefonerna som modellen ligger. Ju kraftfullare processor, desto snabbare och dyrare mobiltelefon.

Varumärke

Nog finns det en eller flera anledningar till att Apples iPhones och Samsungs Galaxys är de mest sålda mobiltelefonerna i hela världen. Innan du införskaffar en av de senaste och dyraste flaggskeppstelefonerna från Apple eller Samsung, se till att du vet att du inte betalar för funktioner som du inte behöver egentligen. Vet du till exempel att du älskar operativsystemet Android, då kan fynda andra mobiltelefoner från till exempel Sony och Google.

Jämför mobilabonnemang med oss nu

Flaggskeppstelefon eller vanlig modell

De flesta tillverkarna har en flaggskeppsserie som innehåller deras bästa och dyraste modeller. Varje år kommer en ny flaggskeppstelefon från tillverkarna, och även om det absolut hetaste på marknaden så är det inte alltid självklart att en flaggskeppstelefonerna är vad du önskar dig.

Övriga funktioner och attribut i mobiltelefonen

Ju fler funktioner och attribut som telefonen har, och desto nyare dessa är, desto mer kommer telefonen att kosta. Med funktioner menas till exempel kamera, skärm, trådlös- och snabbladdning, mjukvaror och program, RAM- och internminne, processor osv.

Mobiltelefonerna som ligger runt 4 000 kronor och är dagens mellanklasstelefoner fungerar lika bra som flaggskeppstelefonerna gjorde för några år sedan. Du kommer alltså väldigt långt på en telefon som inte är dyrast på marknaden.

Jämföra kamera på mobiltelefoner

Kamerorna på mobiltelefoner har länge varit en het aspekt på mobilmarknaden. En tummregel är att de riktigt bra kamerorna hamnar på de dyraste mobilerna. Det betyder däremot inte att de billigare mobilerna har dåliga kameror. Nedan följer en förklaring av olika kameratermer som kan hjälpa dig avgöra vilka funktioner som är viktiga för dig.

Dubbla kameror

Dubbla kameror handlar om att mobiltelefonens kamera har förstärkts med en extra sensor (lins). Vanligast är att man har dubbla kameror på mobilens baksida. Denna sensor gör att kameran kan få funktioner som zoom, vidvinkel eller olika effekter som förskönar dina bilder. Fler sensorer gör att motivet har bättre förutsättningar för att fångas på ett optimalt sätt.

Trippla kameror

Tre sensorer betyder helt enkelt ännu bättre bilder eftersom flera funktioner och lager används för att skapa den sammansatta bilden.

Fyra eller fler kameror

Idag finns det kamerasystem med fyra, fem eller fler kameralinser. Med fler linser kan kameran få fler funktioner som djupkamera, vidvinkel eller ultra vidvinkel.

Megapixel

Antalet megapixlar i en kamera avgör hur stora bilder kameran kan ta, och då mätt i pixlar. Teoretiskt sätt kan en kamera med fler megapixlar ge en mer högupplöst bild eftersom pixlarna i bilden blir fler och tätare. I dubbla eller trippla kameror så finns det oftast en huvudsensor, och det är den sensorn som kan ge maximalt antal megapixlar.

Selfiekamera

Kameran som har placerats på mobiltelefonens framsida kallas för selfiekamera. Denna är oftast av lägre standard än kamerorna på baksidan, och består av en sensor.

Optisk zoom och digital zoom

Optisk zoom är när kameran automatiskt justerar för att få bästa möjliga skärpa, likt en kikares fokus. Den digitala zoomen gör att du kan förstora bilden. Digital zoom zoomar in på den faktiska bilden, medans optisk zoom zoomar in på verkligheten.

Vilken mobilkamera ska du välja?

När du ska välja kamera så kan du fundera på hur du använder mobilkameran. Tycker du att det ska gå snabbt att få upp kameran och ta bilden? Då kan du satsa på en enklare kamera. Tycker du om att ha möjligheten att lattja med inställningar för att få bästa möjliga bild? Då kan en enklare eller något mer utökad kamera vara rätt för dig. Vill du ha det närmaste en proffskamera som bara finns? Då vill du såklart ha så mycket som du bara kan få i kameran och i mjukvaran.

Köpa mobiltelefon med abonnemang

När du valt vilken modell du ska köpa så har du möjligheten att köpa telefonen på delbetalning. Det betyder att du betalar telefonen under en viss tid och slipper betala någonting när du hämtar ut din telefon. 

Det finns flera operatörer som erbjuder olika mobiltelefoner med olika abonnemangsvolymer, och längre ner kan du läsa om alla operatörers utbud. Du kan ofta få bra erbjudanden när du tecknar både telefon och abonnemang, och genom att teckna ett abonnemang samtidigt som du köper en ny telefon så får du enkel administration för alla mobilkostnader.

Mobiltelefoner hos de olika operatörerna

Mobiltelefon med Hallon-abonnemang

Hallon är operatören som har satt en ny standard på mobilmarknaden när det gäller prisvärda och enkla abonnemang. Utöver schyssta abonnemang så har de ett utbud av smartphones från Samsung, Apple, Google och Motorola. När du köper en telefon på avbetalning så betalar du telefonen under 24 månader, men du har ingen bindningstid på ditt abonnemang. Det betyder att du kan byta mellan deras olika abonnemang precis när du behöver.

  • Mobiltelefoner:Apple, Samsung, Google och Motorola
  • Bindningstid: Ingen bindningstid, delbetala mobilen 24 mån
  • Mobilnät: Tre:s mobilnät

Hallon recension

  • Ingen bindningstid
  • Spara oanvänd surf
  • Byt surfmängd när du vill

Läs mer & Beställ

Mobiltelefon med Comviq-abonnemang

Comviq är en stabil operatör som har det senaste inom mobiltelefoni. Du kan köpa prisvärda abonnemang med både stora och små surfvolymer och får ta del av både Tele2:s, Telenors och Telias mobilnät. Comviq har de senaste modellerna från de största tillverkarna.

  • Mobiltelefoner: Apple, Samsung, Google, Xiaomi, Sony och Motorola
  • Bindningstid: 24 eller 36 månader
  • Mobilnät: Tele2, Telenor och Telia mobilnät

Comviq

  • Alltid billigt
  • Fri frakt 
  • Nöjda kunder

Läs mer & Beställ

Mobiltelefon med Halebop-abonnemang

Halebop har en välfylld webbutik med smartphones från bland annat Apple, Sony och Samsung. Hos Halebop hittar du flera av de bästa och modernaste modellerna. Köp en smartphone och ett abonnemang.

  • Mobiltelefoner: Samsung, Apple, Sony, Xiaomi, Google och OnePlus
  • Bindningstid: 12, 24 eller 36 månader
  • Mobilnät: Telias nät

halebop

  • Nöjda kunder
  • Oanvänd surf sparas
  • Bra täckning genom Telias nät

Läs mer & Beställ

Mobiltelefon med Tre-abonnemang

Med Tre:s snabba mobilnät, nu med 5G+, kan du surfa i riktigt höga hastigheter runtom i Sverige. Operatören har alla de senaste modellerna av mobiltelefoner i sitt sortiment. Tre är generösa med surfmängden inom EU/EES och har bra täckning över stora delar av Sverige. Tre har 12, 24 eller 36 månaders delbetalning av mobiltelefonen, vilket gör att du kan få riktigt bra paketpriser.

  • Mobiltelefoner: Apple, Samsung, Sony, Motorola, Google & Doro
  • Bindningstid: 12, 24 eller 36 månader
  • Mobilnät: Tre mobilnät

Tre

  • Bra pris
  • Snabbt mobilnät
  • Bra täckning

Läs mer & Beställ

Sammanfattningsvis

Egentligen är det numera bara minimala skillnader mellan mobiltelefonerna som släpps från de större märkena. Till och med skillnaden mellan iPhones och Androidtelefoner har minskat så pass mycket att det bara är upp till ens egna preferens snarare än prestanda eller tålighet. Det finns en tydlig trend inom industrin att utveckla kamerorna och göra de mer användarvänliga genom specialiserad AI-teknologi. Självklart jobbar alla på batteritiden och batteriets livslängd så att kunderna hålls nöjda. När du väljer telefon efter pris eller preferens, så kan du oavsett val få en solid prestanda.

Frågor och svar om mobiler med abonnemang

Kan jag köpa mobil med abonnemang utan kreditupplysning?

Nej, om man köper en mobil på avbetalning görs en kreditupplysning. Operatörer som inte gör en kreditupplysning när man tecknar abonnemang är Hallon och Fello. Hallon är den enda av dessa operatörer som säljer abonnemang med mobiltelefon, men om man köper en mobil på avbetalning hos Hallon görs en kreditkoll och man nekas köpet om man har betalningsanmärkningar.

Finns det abonnemang där mobilen ingår?

Ja, det finns abonnemang där mobilen ingår, men det är inte så vanligt. Detta gäller ofta äldre modeller och dessa erbjudanden är ofta begränsade. Det är vanligare att operatörerna erbjuder mobiler man kan köpa till sitt abonnemang som är riktigt billiga – kanske under 100 lappen i månaden.

Kan jag köpa en iPhone med abonnemang?

Ja, de allra flesta operatörer erbjuder iPhone som man kan köpa tillsammans med ett abonnemang. De senaste modellerna från Apple dyker ofta upp hos operatörerna så fort de lanseras. Om man vill ha den nyaste iPhone-modellen kan man alltså köpa den med ett abonnemang.

Vilka operatörer säljer mobil med abonnemang?

Hallon, Halebop, Comviq, Tre, Telenor, Tele2, och Telia säljer mobiltelefoner tillsammans med ett abonnemang. Då kan man välja att köpa telefonen på avbetalning och betala av den tillsammans med abonnemanget varje månad. Dessa operatörer erbjuder ofta de nyaste modellerna från de populäraste varumärkena som Apple, Samsung, Sony och Google.

Hur lång bindningstid får jag om jag köper en mobil med abonnemang?

Bindningstiden skiljer sig mellan operatörer. Hos Hallon ligger den till exempel på 24 månader om man köper en mobiltelefon och ett abonnemang. Hos andra operatörer kan man välja på en bindningstid mellan till exempel 0, 12, 24 eller 36 månader. Hos Halebop kan man välja på mellan 0 till 24 månader, och hos Tre kan man välja på en bindningstid mellan 12 till 36 månader.