Mobiltelefoner för barn – tillsammans med abonnemang

Xperia L1 med Halebop

50GB SURF INGÅR!

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 129 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Huawei Y6 med Halebop

50GB SURF INGÅR!

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 159 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Samsung J4 med Comviq

Julkampanj - mobilen på köpet!

Fria Samtal

Fria Sms

10-40 Gb data
från 195 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Huawei P20 Lite

Mobilen på köpet! 50GB SURF INGÅR!

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 199 kr
LÄS MER & BESTÄLL

iPhone SE med Hallon


Fria Samtal

Fria Sms

4-100 Gb data
från 279 kr
LÄS MER & BESTÄLL

iPhone 6 med Halebop

50GB SURF INGÅR!

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 299 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Huawei P20 med Comviq


Fria Samtal

Fria Sms

10-40 Gb data
från 355 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Samsung Galaxy A7 med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3 - obegr. surf Gb data
från 379 kr
LÄS MER & BESTÄLL

iPhone 7 med Comviq


Fria Samtal

Fria Sms

10-40 Gb data
från 395 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Samsung Galaxy S9 med Halebop

Surfplatta på köpet! 50GB SURF INGÅR!

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 395 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Mobiltelefoner för barn

När ett barn och tonåringar kommer upp i åldern när de börjar bli mer självständiga, eller ofta behöver ett kommunikationsmedel att använda, är det dags att fundera över hur man ska hantera deras mobiltelefonanvändning. Vilka mobiler är bra för barn, hur fungerar föräldrakontroller, etc. är mycket viktiga frågor att besluta sig för. Här får du lite hjälp på vägen.

Tåliga mobiltelefoner

De flesta barn tappar eller blir av med saker regelbundet, även sina favoritsaker. Därför vill man som förälder antagligen inte spendera en förmögenhet för en mobiltelefon, samtidigt som den måste kunna överleva daglig, inte alltid öm, användning. Därmed är det smart att skaffa ett stötskyddande skal till mobilen, och dessa finns i överflöd i stort sett överallt till Samsung- och Appletelefoner, och de gör utseendet roligare eftersom telefonen kan göras mer personlig. De finns också på nätet för alla märken som de svenska mobiloperatörerna har i sitt utbud. En screen protector är också en bra idé som gör mobilen mer tålig.

Är du beredd att spendera mer pengar så finns det flera premium-modeller att välja mellan. Kolla in vilken iPhone och Galaxy-modell som är billigast tillsammans med ett abonnemang: Samsung med abonnemang och iPhone med abonnemang.

Doro

Doro är ett telefonmärke som fokuserar på att utveckla tåliga, lättanvända mobiltelefoner. De marknadsförs främst till äldre men kan också vara passande för yngre barn, med hjälp av sina stora, tydliga ikoner och enkla användning.

Samsung

Samsung Galaxy Xcover 4 beskrivs som en smartphone för den med ett aktivt liv. Den är stöttålig, damm- och vattentålig enligt IP68-standarden (vilket innebär ett djup på 1.5 meter under 30 minuter) och klarar därmed lite tuffare hantering. Designen är greppvänlig vilket minskar risken för att telefonen ska tappas från första början. Galaxy Xcover 4 har 16 GB internminne vilket kan utökas med microSD på max 256 GB och 2GB RAM, vilket tillsammans med Quad-coreprocessorn på 1.4 GHz ger den helt okej prestanda för både nytta och nöje.

Apple

iPhones är tyvärr kända för att vara lite känsligare än androidtelefoner, men som nämndes ovan kan detta motarbetas genom användning av skyddande mobilskal och skärmskydd. Om barnet insisterar på en iPhone, vilka kan vara väldigt dyra, finns iPhone SE som alternativ. Dess mest imponerande hårdvara är kameran på 12 Megapixlar som kan filma i 4K-kvalitet. Dess chipset är Apple A9 med en Dual-coreprocessor på 1.84 GHz och internminnet är 16 eller 32 GB. Med andra ord en iPhone med bra prestanda för sitt pris.

Mobiler med barnabonnemang

Föräldrakontroller

Själva hårdvaran är ju en sak, men vilka verktyg finns det för att skydda dina barn från opassande innehåll när de använder sin telefon? Lyckligtvis finns det inställningar du kan göra både i Apple- och Androidprodukter där du har kontroll över vad som visas, användningstid och en massa andra nyttiga och nödvändiga inställningar. heter Family Link och fungerar genom en app du enkelt laddar ner, eller så kan kontrollerna ställas in lokalt på telefonen. Ställer du in direkt i telefonen. Om du inte känner att dessa inställningar är tillräckliga så finns appar från olika företag såsom Norton och ESET som hjälper dig att utöka skyddsfunktionerna. Samsung har sin egen föräldrakontroll inbyggd i sina surfplattor.

Mobiler som passar barn

Här nedan ser du flera mobiltelefoner, som är populära bland både vuxna och barn. Flera av mobilerna här nedan är lite billigare, men ändå populära bland barnen. Hoppas du hittar den bästa lösningen för dig och ditt barn vad gäller mobiltelefoner och abonnemang för barn.

Comviq

Comviq är en av de populäraste operatörerna bland barn. Inte nog med att de har roliga reklamfilmer, de har även riktigt billiga och bra abonnemang för ditt barn. Du kan beställa till mobiltelefon som du avbetalar på månadsfakturan.

 

    • Mobilabonnemang: Fastpris
    • Mobilnät: Delar 4G & 2G med Tele2 och Telenor, delar 3G med Tele2 och Telia.
    • Billigaste abonnemang: 95 kr/mån
    • Mobilsurf: Upp till 40 GB
    • Mobiltelefoner: Apple, Samsung, ZTE och Sony
    • Support: Telefon och chat

comviq

 • Ingen bindningstid
 • Mycket snabbt nät
 • Bra barnmobiler

Läs mer & Beställ

Halebop

Halebop ägs av Telia och är deras satsning på barn och ungdomar. Du kan välja mellan massor av mobilmodeller. Allt ifrån de senaste flaggskeppstelefonerna till enklare smartphones.

 • Mobilabonnemang: Flera olika alternativ
 • Mobilnät: Telias 2G, 3G och 4G
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: Upp till 30 GB
 • Mobiltelefoner: Apple, Samsung, Marshall, Microsoft, HTC, LG och Huawei
 • Support: E-post och chat

halebop

 • Välj bindningstid själv
 • Telias mobilnät
 • Brett utbud

Läs mer & Beställ

 

Hallon

Hallon erbjuder mobilabonnemang med mycket surf – någon som barn älskar! Hallon använder Tre:s snabba mobilnät och du får bra villkor hos Hallon. De har ingen bindnings- eller uppsägningstid, all surf du inte använder sparas och du kan använda abonnemanget i EU på samma villkor som hemma.

 

 • Mobilabonnemang: 4GB, 8GB, 25GB och 100 GB
 • Mobilnät: 3:s nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: Upp till 100 GB
 • Mobiltelefoner: Sony, Apple och Samsung.
 • Support: E-post och chat

 

Hallon

 • Mycket surf
 • Oanvänd surf sparas
 • Ingen bindningstid

Läs mer & Beställ

 

Tele2

Tele2 är en av Sverige största mobiloperatörer och de har även varumärket Comviq som passar betydligt bättre för barn. Månadsavgifterna är lägre och du har bra kostnadskontroll.

  • Mobilabonnemang: Fastpris
  • Mobilnät: Telenor 4G, 3G och 2G-nät
  • Billigaste abonnemang: 49 kr/mån
  • Mobilsurf: Upp till obegränsad surf
  • Mobiltelefoner: Apple iPhone, Samsung, Sony, ZTE, Huawei, LG och Microsoft
  • Support: E-post, telefon, chat och butik

 

comviq

 

Välj istället Comviq som ägs av Tele2 och använder Tele2s nät. Nöjdare kunder och betydligt mer för pengarna!

 

Läs mer & Beställ

 

Telenor

Telenor är en av Sveriges största mobiloperatörer. De erbjuder många olika mobiltelefonmodeller. Telenor äger även lågsprisoperatörer Vimla som är inriktad på medvetna konsumenter som inte vill betala mer än nödvändigt.

   • Mobilabonnemang: Fastpris, Byta mobil varje år
   • Mobilnät: Telenor 4G, 3G och 2G-nät
   • Billigaste abonnemang: 249 kr/mån
   • Mobilsurf: Upp till obegränsad surf
   • Mobiltelefoner: Apple, Samsung, Sony, Doro, Huawei, LG, Microsoft och Nexus
   • Support: E-post, telefon, brev och butik

 

Vimla

 

Välj istället Vimla som ägs av Telenor och använder Telenors nät. Nöjdare kunder och betydligt mer för pengarna!

 

Läs mer & Beställ

 

Abonnemang för barn

Mobilabonnemang för barn som är tillägg till ditt vanliga abonnemang kan du skaffa Telia, där du köper till Mobil Komplett Barn om du själv har Mobil Komplett med minst 20 GB surf. Barnabonnemanget har tre nummer som det kan ringa utan extra kostnad, alla andra nummer kostar 2 kr per samtal, och 1 GB surf inkluderat i priset 99 kr. Du kan ha fyra sådana anslutningar per huvudabonnemang.

Hallon barnabonnemang

Hos Hallon finns fristående abonnemang för personer under 18 år. Samtal och sms ingår alltid i deras priser, så det enda som skiljer är surfmängden. Barnabonnemangen har minst 6 GB surf, där oanvänd surf sparas till nästa månad och de ger kostnadskontroll till föräldrar så att det inte sker ogenomtänkta appköp och dylikt. Hallon har bäst priser just nu!

Vimla barnabonnemang

Vimla har tyvärr inga mobiltelefoner att erbjuda dig som tecknar ett barnabonnemang. Har du själv en mobiltelefon, som ditt barn skall använda så är detta ett bra val helt klart! Skall du skaffa mobiltelefon och barnabonnemang tillsammans, då är det bäst att välja en annan operatör.

Telenor

Telenor har möjligheten att lägga till användare i Telenor Familj och sedan delar alla användare på potten av surf (minsta surfpott är 3 GB, det går att välja fördelning). Samtal, sms och mms är inkluderade i priset. Telenor Familj kan ha upp till åtta användare. Du kan samtidigt köpa till en mobiltelefon till den nya användaren, och få denna på avbetalning även om användarprofilen inte har bindningstid.

Tele2 Kids

Tele2 ger möjligheten för dig som är befintlig kund att lägga till Tele2 Kids till dina barn som är under 20. Abonnemanget inkluderar minst 3 GB surf, och inkluderar fria samtal, mms och sms. Du kan skapa upp till 9 Kids-abonnemang per vanligt abonnemang.

Comviq ger möjlighet att teckna “studentabonnemang” för personer under 18. I detta abonnemang ingår minst 8 GB surf och fria samtal och sms. Comviq har både Samsung och iPhone mobiler för dig och ditt barn i sitt sortiment.

Det är dock oftast inte möjligt att välja barnabonnemang om du vill betala av din mobiltelefon på månadsfakturan.

Sammanfattning mobiler till barn

Det finns alltså flera alternativ när ditt barn blir gammalt nog att ha en egen mobiltelefon. Titta på vad du har för mobiloperatör och om de har någon vettig familjelösning, eller om barnet ska ha ett fristående abonnemang. Fundera över hur du vill använda föräldrakontroller, och kommunicera tydligt med ditt barn angående vad som är viktig nätetikett och säkerhet så att de både är skyddade och förstår vad de skyddas mot.

Det finns telefoner som är bra lämpade som första mobil, antingen genom pris, tålig konstruktion eller båda. Ett skyddande mobilskal är en relativt liten investering för att telefonen ska få längre livstid och det kan göra en aningen tråkig mobil till något som barnet inte skäms för. Med alla dessa alternativ hittar du säkert något som passar din familj.