Uppdatering: I september 2021 blir Penny en del av Tele2. Därför går det inte längre att teckna abonnemang hos Penny.

Penny är en ny lågprisoperatör på marknaden och lanserades i februari 2020. Det är Tele2 som äger Penny och det är också därför som mobiloperatören använder Tele2s mobilnät. Comviq har länge varit kända för sina låga priser och har funnits på marknaden i många år.

Även Comviq ägs av Tele2 och då är det naturligt att fundera över varför de behöver två lågprisalternativ? Med dagens konkurrens av flera lågprisoperatörer är Comviq inte längre bland de billigaste operatörerna utan ligger mer i en mellanklass. Penny tar nu istället över rollen som lägsta pris på Tele2s nät och erbjuder mer avskalade tjänster för att hålla nere priset. Bland annat får du som kund färre kommunikationsvägar till support, du kan bara betala ditt abonnemang med betalkort och du kan inte köpa till någon mobil till ditt abonnemang.

penny

Comviq

Täckning

Täckningen i mobilnätet brukar vara viktigt att kolla upp när du ska välja mobiloperatör. Både Penny och Comviq använder Tele2s mobilnät med en liten skillnad att Comviq dessutom använder Telenors nät vilket ger lite större möjligheter för bra täckning. Enligt den senaste internationella undersökningen från 2019 genom P3 Mobile Benchmark har Tele2 det bästa nätet i Sverige. Är du nyfiken på skillnader mellan olika mobilnät för just ditt område finns det bra täckningskartor hos de olika operatörerna. Då får du en översikt för vilken täckning som kan erbjudas.

Penny vs Comviq: Surf

Surfmängden är oftast det som brukar styra priset hos de olika operatörerna. För att inte behöva betala för mycket i onödan för ett alltför stort abonnemang är det alltid bra att kontrollera hur mycket surf du gör av med idag. Båda operatörerna ligger väldigt lika i vad de erbjuder för olika surfmängder. Det som skiljer är priset där Penny är klart billigare i de lägre abonnemangen. För operatörernas största abonnemang ligger de i samma prisklass men Penny är några kronor billigare.

Båda operatörerna låter dig spara oanvänd surf. Med Comviq kan du spara all oanvänd surf utan tidsbegränsning. Penny låter dig också spara oanvänd surf hur länge du vill men har en begränsning på 3 gånger storleken av din månadssurf.

För surf inom EU/EES kan du med Penny surfa för hela din månadssurf. Med Comviq erbjuds en viss begränsad mängd surf som är samma för alla abonnemang. Surf utanför EU/EES ingår inte hos någon av operatörerna.

Kundbetyg

Operatörernas kundbetyg hos exempelvis Trustpilot kan vara intressant att titta på innan du väljer en operatör. Det kan ge en bra indikation på hur bra tjänsterna och täckningen är. Sedan ska man inte alltid lita helt på att betygen ger en rättvis bedömning utan man får läsa sig till om kunderna som har betygsatt verkar insatta i vad de har köpt utifrån vad som står på operatörernas webbplatser.

Eftersom Penny är en ny operatör på marknaden har det inte kommit in så många omdömen ännu. De har än så länge fått betyget 3 av 5 av totalt 5 omdömen. Det operatören själv är tydliga med är att de har begränsad kundsupport och tanken med operatörens app är att man enkelt ska kunna sköta mycket själv.

Comviq har fått 1,5 av 5 möjliga på totalt 375 omdömen. Det är lågt och skummar man igenom omdömena verkar flest vara missnöjda med kundsupporten. Brukar du själv inte behöva kontakta kundsupport så kan du sålla bort betygsnedsänkningen i det fallet.

Mobiler på avbetalning

Om du också är intresserad av att köpa en mobil till ditt abonnemang har du ingen möjlighet att göra det med Penny som operatör. Deras fokus är tjänster inom mobil och bredband. Hos Comviq kan du däremot köpa till en ny mobil till abonnemanget. Comviq har gott om mobiler att välja på och dessutom alla de senaste modellerna från många olika leverantörer.

Comviq eller Penny?

 ComviqPenny
Mobilabonnemang5 – 40 GB3 – 40 GB
MobilnätTele2s och Telenors nätTele2s nät
Billigaste abonnemang145 kr/mån99 kr/mån
SupportTelefon, e-post och chattMeddelanden via app

Det är ingen större skillnad i täckningen då båda operatörerna använder Tele2s nät även om Comviq även använder Telenors nät och det är inga direkta skillnader vad gäller surfmängder. Om du ska välja Comviq eller Penny är mest beroende på vad du vill betala för ditt abonnemang och om du har behov av kundsupport via exempelvis telefon. Ditt val mellan dessa operatörer beror också på om du har behov av en ny mobil till ditt abonnemang och då är det bara Comviq som erbjuder detta.

Mobilabonnemang från Comviq

 

 • Mobilabonnemang: 5 GB, 10 GB, 20 GB och 40 GB
 • Mobilnät: Tele2 och Telenors nät
 • Billigaste abonnemang: 145 kr/mån
 • Mobilsurf: 5 – 40 GB
 • Support: Telefon, e-post och chatt
 • Omdöme: 73,7/100 (Svenskt Kvalitetsindex)

 

comviq 

Använder både Tele2 och Telenors nät. Har telefonsupport och fler mobiler att välja på

 

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Penny

 

 • Mobilabonnemang: 3 GB, 8 GB, 15 GB och 40 GB
 • Mobilnät: Tele2s nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: 3 – 40 GB
 • Support: Meddelanden via app
 • Omdöme: Okänt (Ny operatör)
penny

Penny ger bra täckning via mobilnät hos Tele2. Byt storlek på surf när du vill och spara upp till 3 gånger din surf.

 

Läs mer & Beställ