Uppdatering: I september 2021 blir Penny en del av Tele2. Därför går det inte längre att teckna abonnemang hos Penny.

Hallon är en lågprisoperatör till Tre och Hallon har nu funnits med på marknaden ganska länge. Operatören har länge varit bland de billigaste lågprisoperatörerna på mobilmarknaden men det dyker hela tiden upp nya som konkurrerar om lägsta pris. Penny är en av dessa nya uppstickare och Penny fungerar som ett lågprisalternativ till Tele2.

Prismässigt ligger dessa två operatörer i samma prisklass. Inte nog med att bägge operatörerna håller ungefär samma pris båda erbjuder dessutom halva priset de första månaderna. Hallon för de tre första månaderna och Penny för de första fyra. En stor skillnad är att Hallon erbjuder abonnemang med stor surf upp till 100 GB medan Penny bara erbjuder upp till max 50 GB. Något som Penny är bättre på är att de erbjuder bättre mobiltäckning med mobilnät hos Tele2. Det är det bästa nätet i Sverige enligt det internationella mobilnätstestet 2019 av P3 Mobile Benchmark.

Hos båda ingår alla samtal och meddelanden inom Sverige, oanvänd surf sparas hos båda två och ingen av dem har någon bindningstid eller uppsägningstid. Med Hallon kan du välja att betala via faktura eller med kontokort och väljer du kontokort görs ingen kreditkontroll när du tecknar abonnemang. Hos Penny kan du bara betala med betalkort och du slipper då både fakturor, påminnelseavgifter och kreditkontroll.

Hallonpenny

Täckning

De flesta mobilnät idag har ganska bra täckning över stora delar av Sverige och bor du i en större stad brukar du inte behöva tänka på vem som har bäst mobiltäckning. Bor du däremot i norra halvan av landet eller i glesbygd kan du behöva kolla upp Hallons täckning med mobilnätet från Tre för hur det ser ut i ditt område. Deras täckningskarta kan ge dig vägledning vilken täckning som kan förväntas även om det inte garanterar samma täckning som visas eftersom mycket spelar roll bland annat utifrån hur miljön ser ut.

Är du osäker på täckningen med Hallon har du större möjligheter för bättre täckning med Penny som använder mobilnätet hos Tele2. Enligt den senaste undersökningen från 2019 med ett internationellt test genom P3 Mobile Benchmark har Tele2 det bästa nätet i Sverige.

Penny vs Hallon: Surf

För många är mängden surf något av det viktigaste i ett mobilabonnemang. Det är också surfmängden som ofta styr priset på abonnemanget. Penny erbjuder ganska mycket surf i sitt största abonnemang men Hallon erbjuder ännu mer, så mycket som lite mer än det dubbla på det största abonnemanget. Båda operatörerna låter dig spara oanvänd surf och de håller ungefär samma prisnivå för samtliga abonnemang.

Hallon erbjuder en begränsad mängd surf inom EU/ESS medan du hos Penny kan surfa inom EU för hela din månadssurf. Surf utanför EU/EES ingår inte hos någon av dem.

Kundbetyg

Att titta på operatörernas kundbetyg hos exempelvis Trustpilot kan i vissa fall vara en bra indikator på hur bra tjänsterna och täckningen är. Samtidigt gäller det att ta betygen med en nypa salt eftersom alla inte alltid vet vad de köper. Bland annat kanske inte alla har kollat upp vilken täckning Hallon erbjuder och blir därför inte tillräckligt nöjda. Likaså för Pennys del är de tydliga med att kontrollen ska ligga hos kunden och att det mesta ska gå att sköta med självservice genom en app. De har därför inte lika utbyggd support som Hallon. Så tänk på att läsa lite mer om vad kunderna inte är nöjda med.

Hos Trustpilot har Penny fått betyget 3 av 5 av totalt 5 omdömen. Eftersom operatören är ny har de ännu inte hunnit få så många omdömen. Hallon har fått 1,9 av 5 möjliga på totalt 846 omdömen. Det är lågt men som sagt är mycket betygen riktade mot täckningen vilket kunderna ofta inte verkar varit medvetna om vad gäller begränsningen.

Mobiler på avbetalning

Är du även intresserad av att köpa en mobil till ditt abonnemang har du ingen möjlighet att göra det med Penny som operatör. De har valt att koncentrera sitt utbud till tjänster inom mobil och bredband. Hos Hallon däremot kan du även köpa till en ny mobil till abonnemanget. Operatören har inget stort utbud av mobiler men de har några av de senaste modellerna från Samsung och Apple. Om du till ditt abonnemang även skaffar en telefon på avbetalning krävs kreditupplysning.

Hallon eller Penny?

 HallonPenny
Mobilabonnemang4 – 100 GB3 – 40 GB
Mobilnät3:s nätTele2s nät
Billigaste abonnemang99 kr/mån99 kr/mån
SupportE-post, chatt och hjälpcenterMeddelanden via app

 

Om du ska välja Hallon eller Penny är mycket beroende på om du har behov av extra mycket surf och var du bor. Behöver du mycket surf är det Hallon du ska välja men behöver du vara säker på bättre täckning i glesbygd eller i norra delen av landet är det Penny du ska välja. Prismässigt är det inga direkta skillnader. För dig som behöver surfa lite mer i andra länder inom EU har Penny generösare datamängder.

Mobilabonnemang från Hallon

 • Mobilabonnemang: 4 GB, 8 GB, 25 GB, 50 GB och 100 GB
 • Mobilnät: Tres nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: 4 – 100 GB
 • Support: E-post, chatt och hjälpcenter
 • Omdöme: 75,8/100 (Svenskt Kvalitetsindex)
Hallon

Hallon är ett bra val! Har även mobilabonnemang för barn och mobilabonnemang för seniorer med mer data och lägre pris.

 

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Penny

 

 • Mobilabonnemang: 3 GB, 8 GB, 15 GB och 40 GB
 • Mobilnät: Tele2s nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: 3 – 40 GB
 • Support: Meddelanden via app
 • Omdöme: Okänt (Ny operatör)
penny

Penny ger bra täckning via mobilnät hos Tele2. Byt storlek på surf när du vill och spara upp till 3 gånger din surf.

 

Läs mer & Beställ