Uppdatering: I september 2021 blir Penny en del av Tele2. Därför går det inte längre att teckna abonnemang hos Penny.

Allt fler lågprisoperatörer ger sig in på marknaden med att erbjuda mobilabonnemang till låga priser. Det ställer allt högre krav på de operatörer som redan finns på marknaden vilket är en fördel för dig som kund. Du hittar allt lägre priser och erbjuds mer surfmängd och andra bra fördelar när mobiloperatörerna försöker konkurrera med att få dig som kund.

Hos både Penny och Vimla ingår alla samtal och meddelanden inom Sverige, oanvänd surf sparas hos båda två och ingen av dem har någon bindningstid eller uppsägningstid. Båda operatörerna har också bra täckning i mobilnäten. Prismässigt ligger dessa två operatörer i ungefär samma prisklass. En stor skillnad är att Vimla erbjuder surf upp till 100 GB medan Penny bara erbjuder upp till 50 GB.

penny Vimla

Täckning

Vimla använder Telenors mobilnät som har mycket god täckning i hela landet och ungefär lika bra surfhastigheter som Telia. Penny använder Tele2s mobilnät som även de har bra täckning i Sverige. Tele2 blev dessutom utnämnd till att ha bäst nät i Sverige i den senaste undersökningen från 2019 genom P3 Mobile Benchmark. Telenors nät hamnade på en fin tredjeplats bland de svenska mobilnäten.

Penny vs Vimla: Surf

Både Penny och Vimla erbjuder ungefär samma surfmängd i sina abonnemang med skillnaden att Vimla har i sitt största abonnemang dubbelt så mycket surf som Pennys största. Perfekt för dig som behöver extra mycket. Båda operatörerna låter dig spara oanvänd surf förutom Vimla för deras allra största mobilabonnemang. Prismässigt ligger operatörerna ganska lika för de två minsta abonnemangen men Penny ligger några kronor lägre. Övriga abonnemang är Vimla klart mycket billigare än Penny.

Båda operatörerna erbjuder surf inom EU/ESS där Vimla erbjuder en begränsad mängd som är samma för alla abonnemang. Hos Penny kan du istället surfa inom EU för hela din månadssurf. Surf utanför EU/EES ingår inte hos någon av dem.

Support

Vimla erbjuder support via e-post och chatt. Chatten kan du kontakta vanliga arbetstider under vardagar. Vimla har dessutom ett bra supportforum där du kan få svar på många frågor. Det mesta du har frågor om går att hitta i forumet.

Hos Penny är tanken att du får full kontroll över ditt abonnemang genom pennyappen. Där ska du enkelt kunna sköta mycket själv via deras app som exempelvis att byta surfmängd. På webbplatsen finns även olika hjälpartiklar och guider. Behöver du ändå hjälp finns supporten tillgänglig i appen via meddelanden.

Kundbetyg

Vilka slags kundbetyg som kunderna ger operatörerna kan vara intressant att undersöka för att se hur pass bra tjänsterna eller operatören verkar vara. Det kan vara bra att titta igenom om du letar efter något speciellt som att få veta mer om täckningen, kundsupporten med mera. Tänk bara på att det ibland kan vara missvisande med det totala betyget eftersom det är mycket möjligt att missnöjda kunder är mer benägna att ge ett dåligt betyg än att nöjda kunder bemödar sig att lämna ett bra betyg.

Hos Trustpilot har Vimla ett betyg på 2,5 av 5 av totalt 505 omdömen. Det intressanta här är att 52% har gett 5 i betyg medan 36% har gett 1 i betyg. Att så pass många har gett endast 1 i betyg samtidigt som många verkar väldigt nöjda kan tyda på att det finns något missförstånd kring vad som har erbjudits. Penny som är en så pass ny operatör har ännu bara hunnit få 7 omdömen med betyget 2,7 av 5.

Mobiler på avbetalning

Vill du köpa en telefon på avbetalning till ditt abonnemang så går detta varken med Vimla eller Penny. Är du i behov av en ny mobiltelefon blir oftast totalpriset billigare att köpa en telefon utan ett mobilabonnemang.

Penny eller Vimla?

 PennyVimla
Mobilabonnemang3 – 40 GB3 – 100 GB
MobilnätTele2s nätTelenors nät
Billigaste abonnemang99 kr/mån100 kr/mån
SupportMeddelanden via appE-post, chatt och forum

Vimla och Penny är två mycket prisvärda lågprisoperatörer. Prismässigt ligger de lika i de mindre abonnemangen men i de större har Vimla de bästa priserna.

Mobiloperatörerna är ganska lika i sitt utbud. Surfmängderna som erbjuds är ganska lika men Vimla erbjuder högre surfmängder. Båda erbjuder surf inom EU/EES men Vimla har satt en begränsning och hos Penny kan du använda hela din månadssurf. Även täckningen är ganska lika då båda operatörerna erbjuder väldigt bra täckning båda två.

Vad som kan styra ditt beslut är i detta fall priset om du vill ha lite mer surf och att det bara är Vimla som erbjuder de högsta surfmängderna. En annan avgörande faktor är också att du själv kan hantera ditt abonnemang hos Penny genom att byta surfmängd med mera utan att behöva kontakta kundtjänst.

Mobilabonnemang från Penny

 

 • Mobilabonnemang: 3 GB, 8 GB, 15 GB och 40 GB
 • Mobilnät: Tele2s nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: 3 – 40 GB
 • Support: Meddelanden via app
 • Omdöme: Okänt (Ny operatör)
penny

Penny ger bra täckning via mobilnät hos Tele2. Byt storlek på surf när du vill och spara upp till 3 gånger din surf.

 

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Vimla

 

 • Mobilabonnemang: 3 GB, 8 GB, 18 GB, 50 GB och 100 GB
 • Mobilnät: Telenors nät
 • Billigaste abonnemang: 100 kr/mån
 • Mobilsurf: 3 – 100 GB
 • Support: E-post, chatt och forum
 • Omdöme: 74,5/100 (Svenskt Kvalitetsindex)
Vimla

Vimla är ett bra val. Ägs av Telenor och använder Telenors nät, men med nöjdare kunder och betydligt mer för pengarna!

 

Läs mer & Beställ