Hallon
 • Billigaste operatören
 • Rabatt till student, barn och senior
 • Webbshop med mobiler
halebop
 • Nöjdast kunder i Sverige
 • Täckning i Telias nät
 • Välfylld webbshop
comviq
 • Webbshop med stort utbud
 • Rabatt till studenter, barn och seniorer
 • Familjeabonnemang
Tre
 • Ultrasnabbt nät med 5G+
 • Upp till obegränsad surf
 • De senaste modellerna i webbshollen

samsung logo

samsung galaxy note 10

Samsung Galaxy Note tillsammans med mobilabonnemang

Att Galaxy Note är en grym telefon står klart redan efter att ha läst recensioner. Så hur skaffar du en Note10 eller Note20? Och är den större plus-modellen eller Ultra-modellen den rätta för dig? Vi guidar dig i att välja rätt telefon med rätt abonnemang från rätt operatör.

Att köpa en mobiltelefon med abonnemang är smidigt och du kan betala av mobilen på operatörsfakturan. Oftast, men inte alltid, blir det dessutom billigare. Nackdelen med att köpa abonnemang tillsammans med mobil är att du oftast bli uppbunden till abonnemanget på 12, 24 eller 36 månader. Men det finns operatörer som låter dig delbetala mobilen utan att vara bunden till abonnemanget.

För att hjälpa dig välja Note har vi samlat information om de olika modellerna, sammanställt omdömen och recensioner från ledande mobilsajter och granskat mobiloperatörernas priser och villkor. 

Samsung Galaxy Note är en del av Galaxy-familjen där de andra är Samsung Galaxy S och Samsung Galaxy A.

Mobilabonnemangen tillsammans med Galaxy Note

Det finns flera mobilabonnemang du kan välja mellan när du köper Galaxy Note med abonnemang. De viktigaste skillnaderna som vi tycker du ska vara observant på är:

Samsung Galaxy Note20 och Samsung Galaxy Note20 Ultra

Samsungs Galaxy Note20-serie lanserades i augusti 2020 och följer upp Samsungs populära Galaxy Note10-serie. I Note20-serien ingår Galaxy Note20 och den något större modellen Galaxy Note20 Ultra. Galaxy Note är en serie smartphone-modeller som är tänkt att fylla mellanrummet mellan en smartphone och en surfplatta. Telefonmodellerna har stora skärmar som gör det möjligt att använda enheten i stort sätt på samma sätt som man använder en surfplatta. 

Galaxy Note20-serien kommer med två fantastiska smartphone-modeller med stora skärmar, snabba processorer och skarpa kameror – allt man behöver från en smartphone. De kommer dessutom med en S Pen – Samsungs smarta elektroniska penna. 

https://youtu.be/0h4_sJbnRsI

Samsung Galaxy Note20 – funktioner och design

Galaxy Note20 är den något mindre modellen i serien. Bara för att Note20 är något mindre än Note20 Ultra så betyder inte det att Samsung har varit snåla med specifikationerna. Note20 är en kraftfull telefon med häpnadsväckande snygg design. Den kommer i färgerna Mystic Bronze, Mystic Green och Mystic Gray.

Storlek och skärm

Samsung Galaxy Note20 kommer med en Super AMOLED-skärm på 6,7 tum. Till skillnad från den större modellen Note20 Ultra så har Note20 en platt skärm. Pixlarna ligger på 2400×1080 med 393 ppi. Under skärmen sitter den pålitliga fingeravtrycksläsaren som gör det enkelt att öppna telefonen säkert. 

Telefonen är 75,2 mm bred, 161,6 mm lång och 8,3 mm tjock. Den väger 194 gram. Det är alltså en kraftfull telefon i en kompakt förpackning. Den stora skärmen kan användas för att multitaska och få överblick över långa mail eller konversationer – samtidigt som telefonen är lite nog för att stoppa i byxfickan. 

Kamera

På baksidan av Note20 sitter ett trippelkamerasystem som liknar kamerasystemet på Galaxy S20. I systemet ingår en ultra vidvinkellins på 12 MP, en vidvinkellins på 12 MP och en telelins på 64 MP. Kamerorna kan ta bilder med extra bra upplösning med hjälp av tekniken ”pixel binning” som höjer kvaliteten på bilderna fastän de är tagna med en upplösning på standradnivå.

På framsidan sitter en selfiemakera på 10 MP som även kan spela in video i 4K. 

Processor och batteri

Samsung marknadsför Note20-serien som en ”PC in your pocket” – alltså en dator i din ficka. Kraften kommer från den snabba processorn, en Exynos 990. Processorn möjliggör inte bara snabb och smidig användning av telefonen, utan även kraften och snabbheten som kommer med det nya 5G-nätet. 

Batteriet ligger på 4300 mAh. Samsung kallar det ett ”intelligent batteri” som fördelar kapaciteten effektivt över dagen – vilket gör att telefonen håller hela dagen utan att den ska behöva laddas. Batteriet stödjer även snabbladdning – ladda 50 % på bara 30 minuter. 

Samsung Galaxy Note20 Ultra – funktioner och design

Galaxy Note20 Ultra är en något större och vassare modell jämfört med Note20. Här har Samsung inte snålat med specifikationerna. Telefonen är lika kraftfull som en dator men kommer med betydligt fler möjligheter. Den kommer i färgerna Mystic Bronze, Mystic White och Mystic Black. 

Storlek och skärm

Note20 Ultra kommer med en fantastisk Infinity-O-skärm på 6,9 tum. Skärmen går från hörn till hörn och böjer sig lätt över kantens att det ser ut som att hela telefonen består av skärm. Skärmen har 3088×1440 pixlar och 495 ppi. Note20 Ultra har dessutom en uppdateringshastighet på 120 Hz, detta gör att skärmen känns extra naturlig när man skrollar på den. Efter man har testat en skärm med 120 Hz är det svårt att gå tillbaka!

Telefonen är 77,2 mm bred, 164,8 mm lång och 8,1 mm tjock. Den väger 208 gram. 

Kamera

Note20 Ultra kommer med tre kameror på baksidan och en laser-sensor. Kamerasystemet består av en ultra vidvinkellins på 12 MP, en vidvinkellins på 108 MP och en telelins på 12 MP. Laser-sensorn används för att ställa in autofokus. Kamerorna kan spela in video i 8K.

På framsidan sitter en selfiekamera med 10 MP som kans pela in video i 4K – alltså samma kamera som Note20 har. 

Processor och batteri

Processorn är kraftfull och snabb och gör det möjligt att använda Note20 Ultra helt utan laddtid eller att den hänger sig. Processorn har dessutom stöd för 5G.

Batteriet i Note20 Ultra-modellen har 4500 mAh. Batteriet kan snabbladdas upp till 50 % på 30 minuter och kan laddas trådlöst. Det har även stöd för trådlös PowerShare – en funktion som gör det möjligt att ladda dina Galaxy Buds, din Galaxy Watch eller en kompis mobiltelefon på din mobiltelefon. 

Omdömen och recensioner av Samsung Galaxy Note20 och Note20 Ultra

Vad tycker egentligen recensenterna om Samsung Galaxy Note20 och Note20 Ultra? Vi har samlat några recensioner för att göra ditt val av mobiltelefon lite enklare. 

Techradar testar Galaxy Note20 och Note20 Ultra

Techradar har provat både Galaxy Note20 och Galaxy Note20 Ultra. 

När det kommer till Note20 lyfter de fram det starka kamerasystemet och S Pen. De menar dock att modellen saknar vissa av de funktioner som den större modellen, Note20 Ultra, har, men för prislappen tycker de att det är en riktigt bra telefon. Det Techradar saknar mest är böjen på skärmen som Note20 Ultra har.

Note20 Ultra lyfter de fram som en stor telefon med mycket att erbjuda. Den är fullproppad med alla specifikationer som man kan begära av en telefon i den övre prisklassen. Designen är snygg och funktionerna är användbara. Det enda negativa de lyfter fram är att den är lite otymplig i handen på grund av sin storlek – det behövs stora byxfickor för att bära den med sig. 

Samsung Galaxy Note10 och Note10+

Med Samsung Galaxy Note10 och Note10+ får du mycket mer än en telefon. Du får en enhet som fungerar som en dator, spelkonsol, anteckningsblock, kamera, bild- och videoredigeringsenhet. Modellerna ger dig den prestanda du behöver för att kunna använda mobilen både för jobb och privat för underhållning.

Samsung Galaxy Note10 och Note10 Plus ger dig bättre kameror, större skärm, den klassiska S-Pen och långlivat batteri.

Samsung Galaxy Note10 – funktioner och design

Storlek och skärm

Basmodellen Note10 är något större än den vanliga Samsung Galaxy S-serien. Samtidigt är modellen kompakt och inte för stor för dig som vill ha en kraftfull telefon. Skärmen som är en infinityskärm är 6,3 tum och lagom stor för att du ska kunna använda den som anteckningsblock tillsammans med S Pen. Skärmen täcker 95% av ytan för att du maximalt ska kunna dra nytta av ytan för anteckningar.

Kamera

Kameran är en trippelkamera med en huvudkamera på 12 MP, ett teleobjektiv på 12 MP och ett ultrabrett objektiv på 16 MP. Vidvinkelkameran fångar precis som det mänskliga ögat en omgivning i 123 grader. För video får du en bokeh-effekt som ger grunt skärpedjup med fokus på det viktiga i bilden. En nyhet för denna modellen är Audio Zoom där tre mikrofoner zoomar in ljudet för bättre kvalitet i dina videos.

Processor och batteri

Samsung Galaxy Note10 har en helt ny processor vilket gör den snabbare än föregångaren. Trots bättre kraft drar den mindre ström. Med ett kraftfullt batteri på 3500 mAh kan du jobba på med arbete, underhållning och andra kreativa funktioner utan att störas av lågt batteri då den ska kunna räcka för mer än 24 timmars användning. Telefonen har en smart funktion som registrerar hur du använder telefonen, stänger av funktioner du inte använder och sparar därmed ström. Den nya modellen har en ännu bättre snabbladdningsfunktion än tidigare som laddar snabbare. Utöver det kan mobilen dela ström och laddas trådlöst.

S Pen

Med S Pen kan du jobba både snabbt och intuitivt genom att kunna använda telefonen som ett anteckningsblock. Pennan är uppgraderad med nya smarta funktioner. Bland annat kan du lätt exportera en tolkad text från anteckningar direkt till en Wordfil. S Pen har också fått ett inbyggt batteri med upp till tio timmars driftstid. Med pennans rörelsesensorer tolkar den enkla svepgester i luften och fungerar ihop med kamera för att byta läge, växla kamera oh zooma och för galleri och mediaspelare sköter den bläddring och volymkontroll.

Samsung Galaxy Note10 Plus – funktioner och design

Storlek och skärm

Samsung Galaxy Note10 Plus är något större än basmodellen med en 6,8 tums infinityskärm. Även här täcker skärmen 95% av ytan för att du maximalt ska kunna dra nytta av ytan för anteckningar.

Kamera

Note10+ ger dig fyra professionella kameror – 12 MP huvudkamera, 12 MP teleobjektiv, 16 MP ultrabrett objektiv och en VGA ToF djupkamera. Precis som Samsung Galaxy Note10 fångar vinkelkameran en omgivning i 123 grader samt ger dig videokvalitet med bokeh-effekt och Audio Zoom-funktion. Med mobilens Time-Of-Flight-kamera kan du mäta avstånd och dimensioner som kan vara vid hjälp när du till exempel ska kontrollera om en möbel passar in i hemmet.

Processor och batteri

Samsung Galaxy Note10+ har även den en helt ny processor vilket gör den 20% snabbare än föregångaren. Batteriet är ännu kraftigare än basmodellen med ett 4300 mAh batteri som även den har strömbesparande funktioner genom att stänga av funktioner du inte använder. Batteriet ska på så sätt kunna räcka i mer än 24 timmar. Förutom snabbladdningsfunktion, trådlös laddning och delning av ström kan du även surfa snabbare med hjälp av WiFi6. WiFi-tekniken ger en stabilare mottagning och finns det många WiFi-nätverk i närheten får du upp till 20% snabbare internet.

S Pen

Mobilen kommer så klart med en S Pen så att du ska kunna jobba både snabbt och intuitivt med anteckningar. Pennan har uppgraderats med en del nyheter där du bland annat kan exportera text från anteckningar direkt till Word. Det nya inbyggda batteriet håller i upp till tio timmar och pennans rörelsesensorer kan bland annat hantera kamera och mediaspelare med volymkontroll, kameraväxling med mera.

Omdöme och recensioner om Samsung Galaxy Note10+

Vi har samlat ihop de senaste omdömena och recensionerna kring Samsung Galaxy Note10+ från de ledande mobilsajterna M3, Mobil.se och TechRadar. Vi har gjort en sammanfattning över både minus och plus från dessa tester så att du får en samlad bild över recensionerna. Det finns också möjlighet att klicka dig vidare för att läsa mer detaljer kring omdömena i originalartiklarna på respektive sajt.

M3 test av Samsung Galaxy Note10+

M3 har testat och bedömt Samsung Galaxy Note10+ och ger telefonen betyget 8 av 10 möjliga. Deras omdöme är att mobilen innehåller många funktioner och verkar kunna allt samt har en mäktig skärm, ny processor och en S Pen med nya funktioner som ger känslan av ett trollspö med sina rörelsesensorer. Enligt testerna fungerar enkla svepningar pålitligt och endast någon enstaka rörelse behöver rättas upp.

M3 är mycket nöjda med både kamera och ljud men de saknar 3,5-millimetersuttaget för hörlurar vilket innebär att man måste köpa till en adapter om man har sina favorithörlurar. Mer på minussidan är att telefonen är ganska stor och tung och med ett högt pris.

Test och omdöme av Note10+ av Mobil.se

Nättidningen Mobil.se har även de gjort ett test med Samsung Galaxy Note10+. Mobil.se ger mobilen ett totalbetyg på 92%. På plussidan hittar vi att mobilen är snabb, har en bra stor skärm och en penna med många bra funktioner. På minussidan anser de att priset, fingeravtrycksläsaren i skärmen fungerar lite som den vill och avsaknaden av ett 3,5 mm-uttag och ingen medföljande adapter drar ner betyget. De är heller inte så nöjda med att mobilen är så pass stor även om de ger ett gott omdöme till stor skärm.

Test och recension av TechRadar

TechRadar har gjort ett test och en recension på Samsung Galaxy Note10+. Deras recension visar att modellen är Samsungs mest kraftfullaste mobil hittills och de ger bra betyg för en bra stor skärm, en mycket användbar S Pen samt ett extra stort batteri. De är också nöjda med kameran och anser att detta är marknadens bästa selfiekamera. Däremot är TechRadar inte nöjda med mobilens storlek och att den känns hal i designen. Ytterligare minus får telefonen för priset och att kameran i övrigt inte är den bästa på marknaden just nu.

Köpa Samsung Galaxy Note10 och Note10 Plus med abonnemang

För dessa två modeller är det små valmöjligheter när det kommer till minnesstorleken. Det kan vara bra att inte köpa mer än du tror behöver eftersom det är svårt att uppgradera i efterhand. De allra flesta klarar sig mycket långt med den lägsta på 256 GB.

När du har bestämt dig för vilken modell, minnesstorlek och färg du vill köpa är det bara att jämföra abonnemangen hos de olika mobiloperatörerna. Tänk på att hålla utkik efter aktuella kampanjer som dyker upp då och då!

Köpa Samsung Galaxy Note med abonnemang

Att köpa en Galaxy Note tillsammans med abonnemang är ett enkelt och bra sätt att dela upp kostnaden av mobiltelefonen under en längre tidsperiod. När du har abonnemang och mobiltelefon hos samma operatör så slipper du hantera olika fakturor, och allt dras enkelt via autogiro eller en sammanställd faktura.

Idag är det absolut vanligast att kunder inte har bindningstid på sina abonnemang. Väljer du däremot att köpa en telefon på avbetalning så är det vanligt att du binder upp din telefon på 12, 24 eller 36 månader. Detta resulterar oftast i att du kan byta abonnemang inom samma operatör, men väljer ändå att stanna hos operatören eftersom du har din mobiltelefon hos operatören.

Välj rätt operatör

Det finns några saker som är bra att tänka på innan du väljer abonnemang. Om du köper en telefon till ditt abonnemang är det viktigt att se först över hur stor den totala summan av telefonen blir när bindningstiden har löpt ut. Om den summan känns rimlig så kan du fortsätta med att se om operatören har något abonnemang som passar dig. Tänk även på att dina vanor kan förändras över två år, så om du har bra täckning hos en operatör som erbjuder abonnemang utan bindningstid, då är detta att föredra eftersom du kan byta surfmängd när det behövs.

Vilket nät använder operatörerna?
Operatör
Mobilnät
HallonTre
HalebopTelia
ComviqTelenor och Tele2
TreTre

Kom ihåg att titta lite extra på operatörernas täckningskartor om du bor i glesbygden. Här hittar du alla operatörers täckningskartor

Samsung Galaxy Note10 och Note20 hos olika mobiloperatörer

Galaxy Note säljs inte längre hos de svenska operatörerna, de allra flesta har dock Samsung Galaxy S22 Ultra som är det närmaste man kommer en Galaxy Note. 

Samsung Galaxy Note med Halebop abonnemang

Halebop är en populär operatör med många nöjda kunder. Du kan teckna ett abonnemang och få en Samsung-telefon på avbetalning. Du väljer själv vilken bindningstid du vill ha och vilket månadsbelopp du vill betala för telefonen. Ju längre bindningstid och ju högre månadsbelopp, desto mindre behöver du betala vid köptillfället. Just nu har Halebop en rad andra Samsung-modeller.

 • Mobilabonnemang: Halebop har flera olika alternativ
 • Data: 2-100 GB
 • Bindningstid: 0, 12, 24 eller 36 månader
 • Nät: Telias nät

halebop

 • Schyssta priser
 • Fria samtal
 • Bra täckning över hela Sverige

Läs mer & Beställ

Samsung Galaxy Note med Comviq abonnemang

Comviq erbjuder Samsung Note med abonnemang till låga priser. Du väljer själv vilken storlek du vill ha på surfmängden varje månad. Telefonen levereras hem till dig inom ett par dagar, och har du riktigt bråttom så kan du ibland hämta ut din telefon redan samma dag i en fysisk butik.

 • Mobilabonnemang: Comviq har flera olika abonnemang
 • Data: 10 – 100 GB
 • Bindningstid: 24 eller 36 månader
 • Mobilnät: Tele2 och Telenors mobilnät


Comviq

 • Bra alternativ
 • Snabbt mobilnät
 • Bra service

Läs mer & Beställ

Samsung Galaxy Note med Tre abonnemang

När du tecknar en Samsung Galaxy med abonnemang från Tre så får du en månadskostnad som är rimlig. Du kan dessutom få det abonnemang som låter dig surfa mest inom hela EU.

 • Mobilabonnemang: Tre har flera olika abonnemang
 • Data: 5 – obegränsad GB
 • Bindningstid: 24 eller 36 månader
 • Mobilnät: Tre mobilnät


Tre

 • Mycket mobilsurf
 • Snabbt surf i nätet
 • Stor pott av EU-surf

Läs mer & Beställ

Samsung Galaxy Note med Hallon abonnemang

När du tecknar ett abonnemang från Hallon så får du alltid fria samtal, sms och mms. Kostnaden för abonnemanget avgörs av mängden surf. Telefonen har en bindningstid på avbetalningen på 24 månader. Du har däremot ingen bindningstid på abonnemanget.

 • Mobilabonnemang: Hallon har flera olika abonnemang
 • Data: 4 – 100 GB
 • Bindningstid: 24 månader med telefon
 • Mobilnät: Tre mobilnät


Hallon

 • Ingen bindningstid
 • Spara oanvänd surf
 • Fria samtal & sms

Läs mer & Beställ

Vanliga frågor och svar om Samsung Note 20

Var kan jag köpa Samsung Galaxy Note 20 med abonnemang?

Ja visst. Många operatörer säljer Samsung Galaxy Note 20 och andra Samsung-mobiler med abonnemang. På den här sidan hittar du de bästa erbjudandena just nu.

Vad är Samsung Galaxy Note 20?

Samsung Galaxy Note 20 är en smartphone från Samsung som är skapad för produktivitet. Den går att använda med penna, har en mycket bra kamera och tillräckligt med prestanda för att vara relevant i flera år framöver.

Var hittar jag det bästa priset på Samsung Galaxy Note 20?

Priset för Samsung Galaxy Note 20 varierar beroende på återförsäljare. Det kan också vara en bra affär att köpa mobilen på avbetalning tillsammans med ett abonnemang under kampanjer. Hos Surf.nu hittar du de bästa kampanjerbjudandena just nu.

Är Samsung Note 20 vattentät?

Ja, Samsung Note 20 är vattentät enligt standarden med klassificeringen IP68. Vidare är den utrustad med trådlös laddning, 5G-redo och skärm med upplösningen 2400 x 1080 pixlar.

Hur hittar jag ett billigt abonnemang till Samsung Galaxy Note 20?

Antingen kan du köpa telefonen på avbetalning och operatörslåst med ett abonnemang, eller köpa telefon och abonnemang separat. Gör du på det sistnämnda sättet är Hallon och Vimla bra lågprisabonnemang.