Samsung S9 med abonnemang – de bästa erbjudandena just nu

4G

Samsung Galaxy S9 med Comviq


Fria Samtal

Fria Sms

10-40 Gb data
från 445 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Samsung Galaxy S9 & S9+

Samsung Galaxy S9 är en av Samsungs tidigare flaggskeppstelefoner. Den är en av de vassaste telefonerna på marknaden och erbjuder en grym processor, mycket minne och en riktigt högkvalitativ skärm. Den finns i två olika versioner: Samsung Galaxy S9 och Samsung Galaxy S9 Plus. Inte helt överraskande innebär Plus-modellen att telefonen är aningen vassare, och därmed även lite dyrare.

Vill du ha den senaste modellen så ska du kolla in Samsung Galaxy S10 med abonnemang. Där hittar du olika mobiloperatörers priser för abonnemang + telefon.

Operativsystem

Både S9 och S9 Plus använder sig av operativsystemet Android 8.0 Oreo, vilket är det de senaste systemet med en mängd nya funktioner. Android 8.0 Oreo ger bättre kontroll över lagringsutrymmet, uppdateringar som streamas istället för att laddas ner vilket innebär uppdateringar även om man inte har plats, och ett wifi som känner av när du är hemma eller inte så att det kan spara batterier och datamängd genom att slå av/på sig själv. Den kanske mest användbara funktionen, vilket möjligen är aningen subjektivt, är picture-in-picture-funktionen, alltså bild-i-bild. Man kan alltså likt de moderna tv-apparaterna ha ett litet fönster för video, chatt eller någonting annat i ett hörn av skärmen medans man gör något annat på resten av skärmen.

Processor och minne – snabbare än många datorer

Processorn är densamma på båda modellerna, en 10nm 64-bit Octa-Core Processor 2.8GHz + 1.7GHz (Maximum Clock Speed, Performance Core + Efficiency Core). Det är en riktigt vass processor, som till och med är vassare än många moderna datorers processor.

S9 har 4 GB RAM-minne medan S9 Plus har 6 GB, och båda modellerna har 64 GB internt lagringsutrymme. Lagringsutrymmet kan expanderas med upp till 400 GB med ett MicroSD.

Heltäckande skärm med Full-HDsamsung s9

Båda modellerna har samma upplösning på skärmen, men Galaxy S9 har 5.8” skärm medan S9 Plus har 6.2”. Upplösningen är Quad HD+ vilket är 2960 x 1440 pixlar, snäppet mellan Full-HD och 4K. Detta ger S9-modellen 570 ppi och S9 Plus 529 ppi. Ppi står för pixels per inch och är alltså ett mått på pixeltätheten. Skärmarna på bägge modellerna är av typen med rundade kanter och den nästintill ramlösa varianten går från kant till kant.

Kamera/or

Selfiekameran är likadan på båda modellerna och den är verkligen av toppklass. 8 megapixlar är mycket, och som grädde på moset så har den autofokus vilket än så länge är ganska ovanligt på telefoners selfiekameror.

Kamerorna på baksidan av telefonerna är väldigt bra, men här finns det dock en skillnad mellan modellerna.

S9 har en 12 megapixels kamera med sensor på 1/2.55″, pixelstorlek på 1.4µm, synfält på 77˚ och dubbla bländarläge på F1.5 och F2.4. Den har optisk bildstabilisering och 8x digital zoom.

S9 Plus har en identisk kamera som S9:an, men den har ytterligare en kamera på baksidan. Den andra kameran är en telefotokamera som är anpassad för att ta bilder på lite längre avstånd. Även den är på 12 megapixlar. Den har en sensorstorlek på 1/3.6″, pixelstorlek på 1.0µm, synfält på 45˚ och bländare på F2.4. Även S9 Plus har optisk bildstabilisering, men har lite bättre zoom på 10x digital och även 2x optisk.

Videofunktionerna är även de avancerade. Man kan spela in 4K i 60 fps. Kanske häftigast av allt på videofronten är att det finns ett Super Slow-mo-läge som kan spela in 720p i 960(!) fps, alltså 960 bilder per sekund vilket ger extremt effektfulla videos i ultrarapid. Det finns även ett annat slowmotion-läge som spelar in 1080p i 240 fps, och ett Hyperlapse-läge som även det är på 1080p.

Samsung Galaxy S9 med abonnemang

Om du är sugen på en ny Samsung Galaxy så kan den tidigare flaggskeppstelefonen Samsung Galaxy S9 vara en god ide. Eftersom att Samsung nu har lanserat en senare modell, Galaxy S10, så har den tidigare flaggskeppstelefonen Galaxy S9 sjunkit i pris. När du köper en Samsung S9 med abonnemang så kan du delbetala telefonen. Oftast binder du upp dig på att betala av telefonen på 24 månader, men detta kan skilja sig lite mellan operatörer. Att köpa en telefon med abonnemang är ett bra sätt att få en riktigt bra lur för en rimlig kostnad då du delar upp betalningen på månadsbasis och slipper betala hela summan direkt.

Samsung Galaxy S9 med olika mobiloperatörer

De flesta mobiloperatörer säljer Samsung Galaxy S9, och här är ett urval av de billigaste och bästa erbjudande just nu.

Samsung Galaxy S9 med Halebop abonnemang

Halebop är den lilla operatören i det stora mobilnätet. Halebop ägs nämligen av Telia och använder sig av Telias nät. Den största skillnaden mellan Halebop och Telia är att Halebop har schyssta priser och väldigt nöjda kunder. Du kan köpa Samsung Galaxy S9 tillsammans med abonnemang, och du väljer själv avbetalningstiden för mobilen.

 

 • Mobilabonnemang: Halebop har flera olika alternativ
 • Surfmängd: 2-30 GB
 • Bindningstid: 0, 12 eller 24 månader
 • Mobilnät: Telias nät

halebop

 

 • Sveriges nöjdaste kunder
 • Behåll oanvänd surf
 • Bra täckning över hela Sverige

 

Läs mer & Beställ

 

Samsung S9 med Comviq abonnemang

Comviq säljer fullmatade abonnemang tillsammans med mobiler. Du väljer själv vilken surfmängd ska ingå i mobilabonnemanget och vilken telefon du vill ha. Du kan behålla ditt tidigare telefonnummer och du får din Samsung Galaxy S9 och ditt SIM-kort hemskickat inom 2-3 dagar.

 • Mobilabonnemang: Comviq har flera olika abonnemang
 • Surfmängd: 10 eller 40 GB
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Tele2 mobilnät

Comviq

 

 • Alltid billigt
 • Fri frakt 
 • Nöjda kunder

 

Läs mer & Beställ

 

Samsung S9+ med Hallon abonnemang

Du kan köpa Samsung Galaxy S9+ med ett abonnemang från Hallon. Operatören Hallon låter dig köpa en mobiltelefon på avbetalning utan att ha någon bindningstid på abonnemanget.

 

 • Mobilabonnemang: Hallon Mobilabonnemang
 • Mobildata: 4-100 GB
 • Bindningstid: Ingen bindningstid, delbetala mobilen 24 mån
 • Mobilnät: Tre mobilnät

Hallon recension

 

 • Ingen bindingstid
 • Spara surfen
 • Samtal & SMS ingår

 

Läs mer & Beställ

 

Samsung S9 med abonnemang från Tre

Tre har alla de senaste modellerna av mobiltelefoner i sitt sortiment och du kan köpa dem med eller utan abonnemang. Tre har ett mycket snabbt mobilnät och bra täckning över hela Sverige. Du kan skaffa abonnemang, kontantkort, mobilt bredband, mobiltelefoner och surfplattor hos Tre. Med Tre som operatör så får du Samsung Galaxy S9 till ett bra pris!

 

 • Mobilabonnemang: Tre har flera olika alternativ på abonnemang
 • Mobildata: 2 GB – obegränsad surf
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Tre mobilnät

Tre

 

 • Bra pris
 • Snabbt mobilnät
 • Bra täckning

 

Läs mer & Beställ

 

Samsung S9 med abonnemang från Telenor

Telenor är en av de operatörer som har ett bra pris på Samsung Galaxy S9. Du delbetalar telefonen på 24 månader och väljer att antingen skaffa ett nytt Telenor-abonnemang, eller addera telefonen till ditt befintliga abonnemang hos operatören. De har även ett mobilabonnemang med obegränsad surf, och du får använda surfen i 41 länder. De har ett stabilt nät, möjlighet att samla familjen i Telenors Familjeabonnemang och erbjuder flera andra produkter och tjänster.

 

 • Mobilabonnemang: Telenor har flera olika abonnemang
 • Mobildata: 3 GB – obegränsad surf
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Eget mobilnät

telenor

 

 • Bra täckning
 • Snabbt mobilnät
 • Mycket surf

 

Läs mer & Beställ

 

 

Ljud i Galaxy S9 och S9 Plus

Ljudmässigt så levererar nya Galaxy-serien på alla plan. Här stoltseras det med surroundljud med senaste Dolby Atmos teknologin. Även Dolby Digital och Dolby Digital Plus är inkluderat, och i stort sett alla ljudformat kan hanteras, inklusive de tyngre förlustfria formaten som audiofiler föredrar. Dolby Atmos är en ny surround-teknik som stödjer upp till 128 kanaler, men än så länge så används så många kanaler mest i biografer. Det nya är att varje objekt som finns i bild kan individuellt programmeras in på ett specifikt ställe i rummet så att dess ljud kommer precis där man vill ha det.

Ett ”vanligt” surroundsystem för hemmabruk brukar ha 7.1, alltså 8 kanaler: 7 högtalare runt omkring plus en subwoofer. Motsvarande Atmos-system för hemmabruk kan exempelvis ha 24.1.10: 24 högtalare runt omkring, en subwoofer och 10 uppifrån, antingen faktiska högtalare i taket eller högtalare  som placerats på golvet och omsorgsfullt riktats uppåt så att ljudet kommer studsandes från rätt riktning. Det behöver nog knappt nämnas att en specifik Atmos-utrustning behövs för att kunna dra nytta av denna funktion fullt ut.

Det tål även att nämnas att Samsung är en av de sista mobiltillverkarna som har kvar 3.5 mm audio porten på sina flaggskepps-lurar, vilket är ett stort plus för den som gillar bra ljud och vill använda sina favorithörlurar med sladd. De flesta konkurrenterna har valt att plocka bort denna kontakt och kör hörlurar helt sladdlöst, men än så länge så kommer sladdlöst ljud inte i närheten av ljudet som skapas genom sladd, framför allt ljudets fidelitet och andra liknande parametrar.

Övriga upplysningar om S9

S9 har ett batteri på 3000mAh medan S9+ har 3500mAh, vilket ger 22 respektive 25 timmars taltid.

Båda har en kapslingsklassning på IP68 vilket är mycket bra. Det innebär att de är helt dammtäta och även ska överleva upp till 30 minuter i sötvatten i upp till 1.5 meters djup.

På säkerhetsfronten finns här ansiktsigenkänning, fingeravtryck och irisskanner.

Det finns även Bixby som är Samsungs svar på Siri och Cortana, men ”han” förstår än så länge inte svenska. Han talar dock utmärkt engelska.

Sammanfattning – vårt omdöme om S9

För att runda av så är det bara att konstatera att både S9 och S9+ är riktigt bra telefoner som verkligen befinner sig i det yppersta toppskiktet av marknaden. Med en av de bästa kameralösningarna, grym skärm och vasst ljud (och extra kudos för bevarandet av 3.5mm audio porten) samt ett imponerande innanmäte över lag, så återstår bara att säga hatten av. För säkerhets skull ska det även nämnas att det fungerar utmärkt att ringa med dem.

Har du suktat efter de nya Samsung Galaxy S10 modellerna men känner att det är aningen dyrt, då är dess föregångare ett utmärkt alternativ. Du kommer inte att bli besviken.

 

Samsungs senaste modell –  Galaxy S10

Om du är såld på Galaxy S9, då kommer du att älska den senaste modellen, Galaxy S10. Den senaste modellen väger mindre och är mer slimmad än S9, och detta trots att den är större och har utrustats med en 6,1 ” display. När det gäller processorn så har S10 lyfts till nästa nivå och kommer med den nya  Octa-core Exynos 9820 göra upplevelsen ännu snabbare och bättre. Det största lyftet från S9 är det kameran som har fått. S10 har utrustats med en trippelkamera på baksidan, vilket gör att du kommer kunna ta bilder som du bara kunnat drömma om med S9:an. Batteriet har ökats från 3000 mAh till 3400 mAh och ger längre batteritid.

Kort och gott kan man säga att Galaxy S10 har tagit allt som är älskvärt med S9 och lyft det vidare till S10 för att skapa en telefon utan jämförelse. Samsung Galaxy S10 har redan slagit försäljningssiffrorna av S9 med hästlängder, och det verkar inte som att detta kommer att avta inom den närmaste tiden.