Samsung S9/S9 Plus med abonnemang – de bästa erbjudandena just nu

Samsung S9/S9 Plus med abonnemang – de bästa erbjudandena just nu

4G

Samsung Galaxy S9 med Comviq


Fria Samtal

Fria Sms

10-40 Gb data
från 325 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy S9 med Halebop

50% mer surf i ett halvår!

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 399 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy S9 Plus med Halebop

50% mer surf i ett halvår!

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 449 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy S9 med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3 - obegr. surf Gb data
från 469 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy S9 med Hallon


Fria samtal

Fria Sms

4-100 Gb data
från 479 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy S9 Plus med Hallon


Fria Samtal

Fria Sms

4-100 Gb data
från 519 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy S9+ med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3 - obegr. surf Gb data
från 569 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Samsung Galaxy S9 Plus med Comviq


Fria Samtal

Fria Sms

10-40 Gb data
från 595 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Samsung Galaxy S9 & S9+

samsung galaxy s9Samsung Galaxy S9 är Samsungs senaste flaggskeppstelefon. Den är en av de vassaste telefonerna på marknaden för tillfället och erbjuder en grym processor, mycket minne och en riktigt högkvalitativ skärm. Den finns i två olika versioner: Samsung Galaxy S9 och Samsung Galaxy S9+. Inte helt överraskande innebär detta ”+” att den modellen är lite vassare, och därmed även lite dyrare.

Operativsystem

Båda kör Android 8.0 Oreo vilket är det nyaste med en mängd nya funktioner, däribland bättre kontroll över lagringsutrymmet, uppdateringar streamas istället för att laddas ner = uppdateringar även om man inte har plats, och wifi:et känner av när du är hemma eller inte och stänger av och på sig anpassat därefter vilket sparar batteri och datamängd. Den kanske mest användbara nya funktionen, vilket jag inser egentligen är subjektivt, är picture-in-picture-funktionen, alltså bild-i-bild. Man kan alltså likt på moderna tv-apparater ha ett litet fönster med video, chatt eller vadsomhelst i ett hörn medan man gör något annat på resten av skärmen.

Processor och minne – snabbare än många datorer

Processorn är densamma på båda modellerna, en 10nm 64-bit Octa-Core Processor 2.8GHz + 1.7GHz (Maximum Clock Speed, Performance Core + Efficiency Core) vilket är riktigt vasst. Det är till och med vassare än många moderna datorer.

S9 har 4GB RAM-minne medan S9+ har 6GB, och båda modellerna har 64GB internt lagringsutrymme. Lagringsutrymmet kan expanderas med upp till 400GB med MicroSD.

Heltäckande skärm med FullHD

Skärmen har samma upplösning på båda modellerna, men Galaxy S9 har 5.8” skärm medan S9+ har 6.2”. Upplösningen är Quad HD+ vilket är 2960×1440 pixlar, snäppet mellan FullHD och 4K. Detta ger S9 570 ppi och S9+ 529 ppi. Ppi står för pixels per inch och är alltså ett mått på pixeltätheten. Skärmarna på bägge modellerna är av typen med rundade kanter och den nästan ramlösa varianten som går från kant till kant.

Kamera/or

Selfiekameran är samma på båda modellerna och den är verkligen toppklass. 8 megapixlar är mycket, och som grädde på moset har den autofokus, vilket än så länge är ganska ovanligt på telefoners selfiekameror.

Den ”riktiga” kameran är väldigt bra även den på båda modellerna. Här är det dock stor skillnad dem emellan.

S9 har en 12 megapixels kamera med sensor på 1/2.55″, pixelstorlek på 1.4µm, synfält på 77˚ och dubbla bländarläge på F1.5 och F2.4. Den har optisk bildstabilisering och 8x digital zoom.

S9+ har en identisk kamera som ovan MEN den har ytterligare en kamera därtill! Den andra kameran är en telefotokamera som är anpassad för att ta bilder på lite längre avstånd. Även den är på 12 megapixlar. Den har en sensorstorlek på 1/3.6″, pixelstorlek på 1.0µm, synfält på 45˚ och bländare på F2.4. Även S9+ har optisk bildstabilisering, men har lite bättre zoom på 10x digital och även 2x optisk.

Videofunktionerna är avancerade de med. Man kan spela in 4K i 60 fps. Kanske häftigast av allt på videofronten är att det finns ett Super Slow-mo-läge som kan spela in 720p i 960(!) fps, alltså 960 bilder per sekund vilket ger extremt effektfulla videos i ultrarapid. Det finns även ett annat slowmotion-läge som spelar in 1080p i 240 fps, och ett Hyperlapse-läge som även det är på 1080p.

Samsung Galaxy S9 med olika mobiloperatörer

De flesta mobiloperatörer säljer Samsung Galaxy S9, här är ett urval av de billigaste och bästa erbjudande just nu.

Samsung Galaxy S9 med Halebop abonnemang

Halebop är den lilla operatören i det stora mobilnätet – Halebop ägs nämligen av Telia och använder Telias nät. Enda skillnaden är att Halebop har schyssta priser och väldigt nöjda kunder. Du kan köpa S9 tillsammans med abonnemang och du väljer själv avbetalningstiden för mobilen.

 

 • Mobilabonnemang: Halebop har flera olika alternativ
 • Surfmängd: 2-30 GB
 • Bindningstid: 0, 12 eller 24 månader
 • Mobilnät: Telias nät

halebop

 

 • Sveriges nöjdaste kunder
 • Behåll oanvänd surf
 • Bra täckning över hela Sverige

 

Läs mer & Beställ

Samsung S9 med Comviq abonnemang

Comviq säljer fullmatade abonnemang tillsammans med mobiler. Du väljer själv vilken surfmängd som du vill ska ingå i mobilabonnemanget och din nya telefon. Du kan behålla ditt tidigare telefonnummer och du får din Samsung Galaxy S9 och ditt SIM-kort hemskickat inom 2-3 dagar.

 • Mobilabonnemang: Comviq har flera olika abonnemang
 • Surfmängd: 10 eller 40 GB
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Tele2 mobilnät

Comviq

 

 • Alltid billigt
 • Fri frakt 
 • Nöjda kunder

 

Läs mer & Beställ

Samsung S9 med Hallon abonnemang

Du kan köpa Samsung Galaxy S9 med ett abonnemang från Hallon. Det är den enda operatören som du kan köpa en mobiltelefon på avbetalning utan att ha någon bindningstid alls på abonnemanget.

 

 • Mobilabonnemang: Hallon Mobilabonnemang
 • Mobildata: 4-100 GB
 • Bindningstid: Ingen bindningstid, delbetala mobilen 24 mån
 • Mobilnät: Tre mobilnät

Hallon recension

 

 • Ingen binndingstid
 • Spara surfen
 • Samtal & SMS ingår

 

Läs mer & Beställ

Samsung S9 med abonnemang från Tre

Tre har alla de nyare modellerna på mobiltelefoner i sitt sortiment och du kan antingen köpa dem med eller utan abonnemang. De har ett mycket snabbt mobilnät och bra täckning över hela Sverige. Du kan skaffa abonnemang, kontantkort, mobilt bredband, mobiltelefoner och surfplattor hos Tre. Med Tre får Samsung Galaxy S9 till ett bra pris!

 

 • Mobilabonnemang: Tre har flera olika alternativ på abonnemang
 • Mobildata: 2 GB – obegränsad surf
 • Bindningstid: 24 månader
 • Mobilnät: Tre mobilnät

Tre

 

 • Bra pris
 • Snabbt mobilnät
 • Bra täckning

 

Läs mer & Beställ

 

 

Ljud

Även på ljudfronten ser det oerhört bra ut. Här stoltseras med surroundljud med senaste Dolby Atmos teknologin. Även Dolby Digital och Dolby Digital Plus är inkluderat, och i stort sett alla ljudformat kan hanteras inklusive de tyngre förlustfria formaten som audiofiler föredrar. Dolby Atmos är en ny surroundteknik som stödjer upp till 128 kanaler, men så många används än så länge mest i biografer. Det nya är att varje objekt som finns i bild kan individuellt programmeras in på ett specifikt ställe i rummet så att dess ljud kommer precis där man vill ha det.

Ett ”vanligt” surroundsystem för hemmabruk brukar ha 7.1, alltså 8 kanaler: 7 högtalare runt omkring plus en subwoofer. Motsvarande Atmos-system för hemmabruk kan exempelvis ha 24.1.10: 24 högtalare runt omkring, en subwoofer, och 10 uppifrån, antingen faktiska högtalare i taket eller högtalare på golvet omsorgsfullt riktade uppåt så att ljudet kommer studsandes från rätt riktning. Det behöver nog knappt nämnas att det behövs specifik Atmos-utrustning för att kunna dra nytta av denna funktion fullt ut.

Det tål även att nämnas att Samsung är en av de sista mobiltillverkarna som har kvar 3.5mm hörlurskontakt på sina flaggskeppslurar, vilket är ett stort plus för den som gillar bra ljud och vill använda sina favorithörlurar. De flesta andra konkurrenterna har ju plockat bort denna kontakt och kör helt sladdlöst, men än så länge kommer sladdlöst ljud inte i närheten av ljud med sladd om man ser till framför allt ljudets fidelitet och även andra parametrar.

Övriga upplysningar om S9

S9 har ett batteri på 3000mAh medan S9+ har 3500mAh, vilket ger 22 respektive 25 timmar taltid.

Båda har en kapslingsklassning på IP68 vilket är mycket bra. Det innebär att de är helt dammtäta och även ska överleva upp till 30 minuter ner till 1.5 meters djup i sötvatten.

På säkerhetsfronten finns här ansiktsigenkänning, fingeravtryck och irisskanner.

Det finns även Bixby som är Samsungs svar på Siri och Cortana, men ”han” förstår än så länge inte svenska men dock engelska.

Sammanfattning – vårt omdöme om S9

För att runda av så är det bara att konstatera att både S9 och S9+ är riktigt bra telefoner som verkligen befinner sig i det yppersta toppskiktet av marknaden i skrivande stund. Med en av de bästa kameralösningarna, grym skärm och vasst ljud (med extra kudos för bevarad 3.5mm kontakt) samt ett imponerande innanmäte över lag så återstår bara att säga hatten av, och för säkerhets skull nämna att man även kan ringa med dem.