Bästa mobilabonnemanget för ungdomar

Hallon Mobilabonnemang

50% rabatt i 3 månader

Fria samtal

Fria Sms

8 Gb data
74 (149) kr
LÄS MER & BESTÄLL

Vimla Mobilabonnemang

Halva priset i 3 mån!

Fria samtal

Fria Sms

6 Gb data
80 (160) kr
LÄS MER & BESTÄLL

Halebop Mobilabonnemang


Fria samtal

Fria Sms

2 Gb data

Hallon Mobilabonnemang

50% rabatt i 3 månader

Fria samtal

Fria Sms

25 Gb data
124 (249) kr
LÄS MER & BESTÄLL

Hallon Mobilabonnemang

50% rabatt i 3 månader

Fria samtal

Fria Sms

50 Gb data
149 (299) kr
LÄS MER & BESTÄLL

Vimla Mobilabonnemang

Halva priset i 3 mån!

Fria samtal

Fria Sms

50 Gb data
160 (320) kr
LÄS MER & BESTÄLL

Halebop Mobilabonnemang


Fria samtal

Fria Sms

4 Gb data

Det finns många svenska mobiloperatörer på marknaden att välja mellan när du ska hitta det bästa mobilabonnemanget för ungdomar. Det kan vara ganska svårt att jämföra abonnemangen eftersom det är stora skillnader i vad som ingår i dessa tjänster. För ungdomar är mobilen otroligt viktig och det främsta sättet för dem att kommunicera att mobilen räknas som en livsnödvändighet. Därför är det viktigt att du hittar ett abonnemang där allt viktigt ingår.

Vad ska ingå i ett mobilabonnemang för ungdomar?

Surfmängd

Ungdomar gillar att surfa på internet, kolla på video och lyssna på musik. Ett bra mobilabonnemang behöver framförallt ha tillräckligt stor surfmängd. Därför är det smart att först bestämma vilken datamängd som krävs.

Titta gärna på en tidigare faktura på hur mycket som normalt används. Det finns ingen anledning att betala för mycket för surfmängd som inte används.

Bindningstid

Vill du ha ett abonnemang med eller utan bindningstid? Ofta är dessa tjänster billigare om du väljer att ha bindningstid. Vill du däremot ha friheten att lättare byta är det bättre att välja utan bindningstid.

Täckning

Det är viktigt att säkerställa att en operatör kan erbjuda bra täckning i de områden som är aktuella. Det tar du enkelt reda på genom att titta på mobiloperatörernas täckningskarta på deras hemsida.

Fria samtal och fria sms

Generellt sett pratar ungdomar väldigt lite i telefon. De flesta föredrar att kommunicera via sociala medier, chatta eller skicka sms. Det är därför väldigt individuellt om det behövs ett abonnemang med fria samtal och sms.

Väljer du ett abonnemang med fria samtal innebär det att samtalen kan vara hur långa som helst. Fria samtal och sms brukar endast gälla till svenska mobilnummer och fastnätsnummer inom Sverige. Kontrollera också vad det finns för avgifter för utlandssamtal.

Kundtjänst

Något som ofta glöms bort är att kontrollera hur bra operatörens kundtjänst är så att du kan få hjälp när du behöver det. Det kan handla om generösa öppettider samt snabba och bra kontaktvägar om problem skulle uppstå.

ungdomar

Ungdomsrabatt, studentrabatt och kampanjer

Ungdomar har ofta en ansträngd ekonomi oavsett om de har ett extrajobb eller ej och det är även mobiloperatörerna medvetna om. Många operatörer erbjuder därför fördelaktiga priser genom ungdomsrabatt eller studentrabatt.

Ibland har operatörerna särskilda kampanjer som kan ge dig ännu bättre rabatter. Glöm inte bort att hålla utkik efter dessa kampanjer när du jämför ungdomsrabatter och studentrabatter. Tänk också på att kampanjerna ofta gäller under en begränsad period. Det är därför klokt att räkna på vad hela abonnemanget kommer att kosta. Vilket innebär att du behöver räkna priset som gäller även när kampanjtiden eller andra tidsbegränsade rabatter har löpt ut.

Mobiloperatörer med studentrabatt

För att kunna teckna ett abonnemang med studentrabatt behöver du ha ett giltigt Mecenatkort.

Mobilabonnemang från Hallon

Även Hallon har flera studentabonnemang att välja på. Samtliga abonnemang är utan bindningstid och ger dig fria samtal och sms samt att du kan spara oanvänd surf. Du kan avsluta tjänsterna när du vill.

 

Mobilabonnemang från Halebop

Studenter kan välja mellan två mobilabonnemang hos Halebop. Du får både fria samtal och sms med båda tjänsterna och du behåller oanvänd surf till nästa månad. Uppsägningstiden hos denna operatör är en månad.

Mobilabonnemang från Vimla

Med Vimla kan du som student få antingen mer datamängd eller lägre månadskostnad beroende på val av abonnemangsnivå. Alla abonnemang är utan bindningstid, du kan spara oanvänd surf och får fria samtal och sms. Operatören Vimla ger dig dessutom 10 kronor i rabatt varje månad för varje vän som genom tips från dig tecknar ett abonnemang.

 

Mobilabonnemang från Comviq

Hos Comviq finns det flera särskilda studentabonnemang att välja mellan. Abonnemangen finns med olika datamängd och de flesta har fria samtal och sms. Samtliga är utan bindningstid och uppsägningstid.

Mobilabonnemang från Fello

Hos Fello kan du välja mellan fyra olika studentabonnemang utan bindningstid och uppsägningstid. För samtliga ingår fria samtal och sms och du kan spara oanvänd surf.

Mobilabonnemang från Tele2

Mobiloperatören Tele2 ger studenter en viss rabatt på mobilabonnemang i 24 månader. Fria samtal och sms ingår och det finns ingen bindningstid.

 

Mobiloperatörer med ungdomsrabatt 

Telia

Mobiloperatören Telia har en särskild ungdomsrabatt för de som är yngre än 28 år. Ungdomsrabatten innebär att du får en viss rabatt varje månad. Observera att rabatten endast gäller vissa utvalda abonnemang. Besök operatörens hemsida för att se vilka mobilabonnemang som är aktuella för denna rabatt just nu.

Checklista för bästa mobilabonnemanget för ungdomar

För att jämföra och hitta det bästa mobilabonnemanget för ungdomar kan det vara en god hjälp att följa denna sammanfattade checklista:

 • Surfmängd
 • Bindningstid
 • Uppsägningstid
 • Täckning
 • Fria samtal och sms
 • Avgifter för utlandssamtal
 • Kundtjänst
 • Ungdomsrabatt
 • Studentrabatt
 • Kampanjer
 • Möjligheter och begränsningar för att spara oanvänd surf
 • Pris – det totala priset även efter att en kampanjtid eller andra tidsbegränsade rabatter har löpt ut