wifog

Wifog är en svensk mobiloperatör som har priset som sin främsta USP. Detta är i sig knappast något unikt bland virtuella mobiloperatörer, men Wifog tar det ett steg längre.

Bland deras 6 olika mobilabonnemang finns nämligen Zero, som är helt gratis.

För bra för att vara sant? Nja, visst fungerar Zero även i praktiken. Men då krävs det att du inte är en storsurfare eller har något emot att titta på reklam då och då.

Låter detta inte som en bra deal för dig finns det dock andra abonnemang i Wifogs utbud. Utan reklam och med mer vältilltagna surfmängder.

Det verkar dock inte som att Wifog kan hålla nere priserna utan att göra avkall på annat. Av kundomdömena på nätet att döma är det si och så med kundsupport och driftinformation. Strular något med ditt Wifog-abonnemang riskerar du med andra ord att lämnas utan hjälp.

Wifogs abonnemang

Vad finns det då för mobilabonnemang att välja på som Wifog-kund?

Förutom det tidigare nämnda Zero kan du välja på 5 andra abonnemang med surfmängder på upp till 20 gigabyte.

De mindre abonnemangen passar dig som bara ringer, messar och surfar sporadiskt. De ger dig mindre surfmängder och begränsade samtalsminuter. Fördelen med de här abonnemangen är att de har riktigt låga priser, från 0 till 60 kronor.

De lite större abonnemangen låter dig ringa och skicka sms fritt samtidigt som du får fler gigabyte att röra dig med. För dem betalar du mellan 90 och 220 kronor, beroende på vilken surfmängd du väljer.

Här är Wifogs olika abonnemang:

• Zero: Gratis med reklam, 0,5 gb surf, 15 samtalsminuter och 20 sms
• Small: 1 gb surf, 50 samtalsminuter och 50 sms
• Medium: 2 gb surf, 200 samtalsminuter och fria sms
• Large: 3 gb surf, fria samtal och fria sms
• XL: 8 gb surf, fria samtal och fria sms
• XXL: 20 gb surf, fria samtal och fria smsRäcker inte gigabyten, sms:en eller samtalstiden till? Då kan du enkelt köpa extra surf och telefoni, som sedan sparas i ditt abonnemang om du inte förbrukar allt.

Hur funkar Wifog Zero?

Wifogs abonnemang från small till XXL fungerar precis som du är van vid från andra mobiloperatörer.

Upplägget för gratisabonnemanget Zero kan dock behöva förklaras lite närmare:
• Zero ger dig gratis mobilabonnemang genom att du tittar på reklam eller fyller i enkäter.
• Genom att ta del av reklamen samlas du poäng.
• Poängen behöver nå upp till en viss nivå för att du ska få nya gratis-gigabyte, sms och samtalsminuter nästa månad.
• Du håller koll på hur många poäng du samlat på dig via Wifogs app eller på deras hemsida.
• Poäng kan du samla i din egen takt och aktivera dina gratisminuter, meddelande och din datamängd när som helst.

Behåll ditt nummer och slipp bindningstiden

Efter att du skaffat ditt Wifog-abonnemang kan du flytta över ditt befintliga nummer, vilket tar omkring tre dagar enligt operatören.

Skulle du inte vara nöjd med abonnemanget är det dessutom lätt att säga upp det. Wifog har slopat bindningstiden helt.

Omdöme om Wifog

Det finns fortfarande relativt få kundrecensioner av Wifog på nätet. Av de som finns handlar oroväckande många om att kundtjänsten är i det närmaste obefintlig. De mer positiva recensenterna prisar det låga priset, vilket i ärlighetens namn också får anses vara den enda anledningen att prova Wifog framför konkurrenterna. Att de använder sig av Tre:s nät gör också att abonnemangen bör fungera smärtfritt när det kommer till surf. Kritiska användare menar dock att när något väl strular med uppkopplingen finns det ingen driftinformation att få tag på som Wifog-kund.

Att abonnemangen är utan bindningstid och låter dig spara surf är också fördelar med Wifogs abonnemang, även om flera konkurrenter redan erbjuder detta.

Summa summarum så har Wifogs låga priserna blivit möjliga på bekostnad av funktioner som är viktiga för vissa kunder.

Wifog har exempelvis ingen välutbyggd support, vilket kan vara frustrerande om det uppstår problem med abonnemanget. De har ingen support på telefon, men via chatt och e-post.

Fördelar och nackdelar med Wifog