Fast bredband är idag ett självklart val för internet där hemma. Det finns ett par intressanta operatörer som erbjuder fast bredband till rimliga priser.  Du kan kombinera fast bredband med TV-paket hos samtliga leverantörer. Här är de operatörer vi rekommenderar för fast bredband och TV-paket.


1. Telenor – Router ingår

 • 100 – 1 000 Mbit/s nedladdning
 • 100 – 1 000 Mbit/s uppladdning
 • Upp till 50-talet TV-kanaler och 15 playtjänster
 • 0 mån bindningstid

telenor

Från 329 kr

Läs mer & Beställ

2. Comviq – Snabbt fiberbredband

 • 100 – 500 Mbit/s nedladdning
 • 100 – 500 Mbit/s uppladdning
 • 0 mån bindningstid
 • Få extra mobilsurf om du har mobilabonnemang från Comviq


comviq

Från 225 kr

Läs mer & Beställ


3. Allente

 • 100 – 1000 Mbit/s nedladdning
 • 100 – 1000 Mbit/s uppladdning
 • 0 mån bindningstid
 • Tv-paket via fiber eller parabol


Allente logotyp

Från 399 kr

Läs mer & Beställ

4. Ownit

 • 100 – 1 000 Mbit/s nedladdning
 • 100 – 500 Mbit/s uppladdning
 • Upp till 55 TV-kanaler och 10 playkanaler
 • 0 mån bindningstid5. Halebop – Schysstaste bredbandet i stan

 • 100 – 1000 Mbit/s nedladdning
 • 100 – 1000 Mbit/s uppladdning
 • 0 mån bindningstid
 • Finns även korttidsbredband för 3 – 14 dagar


halebop

Från 295 kr

Läs mer & Beställ

6. Boxer – Trygg leverantör

 • 50 – 250 Mbit/s nedladdning
 • 50 – 100 Mbit/s uppladdning
 • 0 mån bindningstid
 • Upp till 75 TV-kanaler och streamingkanaler


Fast bredband

Vad är ett fast bredband?

Fast bredband är en internetuppkoppling som vanligtvis använder sig av ditt telefonuttag eller av en fiberkabel för att ladda upp och ner datatrafiken. Du behöver ett modem eller router för att använda dig av ett fast bredband.

Många bostäder har idag tillgång till fiber, vilket är fördraget in till lägenheter eller nybyggda hus. Fiber gör att de som bor där kan surfa med riktigt höga hastigheter.

Fördelar med att ha ett fast bredband för dig som kund:

 • Det är driftsäkert och stabilare än ett mobilt bredband
 • Du surfar med högre hastigheter, speciellt om du har en fiberanslutning
 • Du kan oftast använda obegränsad datamängd varje månad via ditt fasta bredband

Ett fast bredband är som namnet antyder fast på en plats. Det är ofta kopplat till ditt hus, sommarstugan eller lägenheten. Ett mobilt bredband å andra sidan gör det möjligt surfa var du än befinner dig, så länge som det finns täckning.

Med ett fast bredband är du tvungen att vara där bredbandet är och har inte samma rörlighet som med ett mobilt bredband, men den obegränsade trafikmängden och hastigheten är två av de största fördelarna med att ha ett fast bredband.

Boxer fast bredband

Jämföra fast bredband

När du ska jämföra bredband finns det flera aspekter som du kan börja att fundera kring.

  Vad ska du använda det till?
  Är fastigheten redan kopplad till en eller flera leverantörer?
  Kan du tänka dig bindningstid, eller vill du vara fri att byta leverantör när du önskar?
  Har du en egen router eller behöver du få med en sådan?
  Hur många är ni som kommer använda internet samtidigt?

När du har besvarat dessa frågor börjar jakten på det perfekta bredbandet. Längre ned kan du läsa sammanfattningar om de olika leverantörerna av bredband. När du har hittat en intressant leverantör så kan du klicka dig vidare och läsa mer hos leverantören.

Bästa bredbandet – bäst i test

Enligt Svenskt Kvalitetsindex årliga undersökningar om kundnöjdhet över Bredband 2022 så har leverantören Ownit fått hela 71,4 poäng av befintliga kunder. Deras kunder är alltså nöjdast av alla. Detta är långt ifrån första gången som de placerar sig riktigt högt upp på listan inom denna kategori.

Ownit är även den leverantör som hamnar högst på Steam som leverantören av det snabbaste bredbandet. Det betyder att du kan streama, surfa, spela och ladda upp/ned tunga filer helt utan problem.

Billigaste bredbandet och tv-paket

Om du är en medelmåttig surfare som inte egentligen bryr dig om hastigheter, då kanske priset är den egentliga frågan. Så länge det fungerar som det ska och inte kostar skjortan så är det bra, eller hur?

För dig som bor i ett hushåll bestående av 1–2 personer så är det Ownit som just nu har de billigaste fasta bredbanden. För dig som bor i ett storhushåll eller vill bjuda in vännerna till LAN så är det Telenors Bredband 1000 eller Ownits 1000 Mbit/s som är de billigaste alternativen.

Det billigaste tv-paketet hittar du hos Boxer. Du förbinder dig då i 24 månader och får 8 valfria kanaler.

internet hemma

Leverantörer av fast bredband

Det finns flera bra leverantörer av fast bredband, och flera av dem är billiga för dig som kund. Idag är bredband nästintill en självklarhet och gemene man använder internet för att göra saker som man tidigare behövde lämna huset för. Bankärenden, handla mat online, shopping, beställa biljetter och boka resor – allt detta gör vi via nätet. Det krävs alltså någon form av internetuppkoppling för att göra alla dessa numera enkla vardagssysslor.

Vilka är då de billiga bredbandsleverantörerna som vi rekommenderar? Man brukar prata om ca 5-10 operatörer som är bra att titta på när man ska skaffa ett billigt fast bredband. Telia (dyrast), Allente, Boxer, Ownit, Halebop samt Bahnhof är de leverantörer som vi rekommenderar som leverantörer av billigt fast bredband.

Boxer Fast Bredband

Boxer är ytterst flexibla i sina fasta bredband och erbjuder kunderna precis vad de vill ha. Dessutom gör de det till ett ytterst lågt eller väldigt rimligt pris. Man kan dessutom välja att kombinera och köpa ett paket från Boxer med både fast bredband och TV. Dessa paket har ett väldigt lågt och skäligt grundpris, dessutom är det praktiskt att samla alla sina abonnemang hos samma leverantör. Vad som däremot inte står tydligt på deras erbjudanden är huruvida det finns en bestämd uppsägningstid eller inte, men vid närmre läsning framgår det att uppsägningstiden är en månad.

Trots detta så är det en ytterst kort uppsägningstid på ett väldigt billigt fast bredband som möter alla tänkbara önskemål. Som kund hos Boxer kan man känna sig helt säker på att man får fasta bredbandet som man vill ha. Du kan komma igång snabbt med Boxer.

Telenor Fast Bredband

Telenor är kända för sina otroligt snabba hastigheter. Om man är sugen på ett riktigt snabbt fast bredband erbjuder de en hastighet på hela 1000 Mbit/s – då kan man spela spel online utan att det laggar! Telenor erbjuder förutom fast bredband även mobilabonnemang, mobiltelefoner och andra prylar, mobilt bredband och TV-kanaler – om man vill kan man alltså samla alla sina tjänster hos Telenor.

abonnemang utan surf

Telenor levererar bredband via fiber och bredband via DSL/ADSL. Det gör att väldigt många hushåll runt om i Sverige har tillgång till fast bredband via Telenor. Om man inte har tillgång till fiber till sin lägenhet eller villa, kan man istället välja bredband via DSL/ADSL som går via telejacket. Idag använder över en miljon kunder Telenor som bredbandsleverantör.

Telenors bredbandsabonnemang saknar bindningstid och startavgift, och om man är i behov av en router kan man få låna en av företaget helt kostnadsfritt under perioden man abonnerar på deras bredband.

Alla Bredbandsbolagets kunder flyttades under 2018 över till Telenor. Bredbandsbolaget var tidigare ett dotterbolag till Telenor, men de har nu valt att slå samman de två företagen för att kunna erbjuda en bättre helhetslösning där man kan samla alla sina abonnemang hos ett företag.

Priserna hos Telenor är något dyrare om man jämför med många lågprisoperatörer eller konkurrenskraftiga bredbandsleverantörer. De erbjuder dock riktigt höga hastigheter. Den största fördelen med Telenor är dock att de erbjuder helhetslösningar när det kommer till mobiltelefoni, bredband och TV. Om man väljer att samla flera abonnemang hos Telenor får man en bonus, till exempel mer mobilsurf eller ett tv-paket med fler kanaler. Det underlättar dessutom att ha alla sina tjänster samlade hos ett och samma företag.

Allente fast bredband

Allente erbjuder fast bredband som passar de allra flesta. De har hastigheter på mellan 100 och 1000 Mbit/s. Deras bredband passar alltså både singelhushåll och familjer där flera personer använder bredbandet samtidigt. Förutom bredband så erbjuder Allente även tv-paket via både fiber och parabol. Om man väljer att skaffa både fiberbredband och ett tv-paket för fiber-tv hos Allente får man båda tjänsterna till ett paketpris. Bredbandet har ingen bindningstid, men tv-paketen har en bindningstid på 12 månader. Allentes priser är lite dyrare än många av konkurrenterna, men att samla alla sina tjänster hos en och samma leverantör har klart sina fördelar. 

När du beställer bredband från Allente ingår en trådlös router som gör att du kan ansluta till internet trådlöst med alla dina enheter. 

Comviq fast bredband

Comviq erbjuder ett fast fiberbredband som passar utmärkt för hemmet. De har hastigheter från 100 Mbit/s upp till 500 Mbit/s. Man kan alltså anpassa bredbandskapaciteten efter hur ens hushåll ser ut och vilka behov man har. Bor man själv räcker 100 Mbit/s långt, men bor man flera, eller älskar att spela online, kan 500 Mbit/s vara det perfekta valet.

Om man redan är mobilkund hos Comviq är det extra förmånligt att även skaffa bredband hos operatören – då får man nämligen extra mycket surf till sitt mobilabonnemang.

Jämför Fast Bredband

Ownit Fast Bredband

Ownit levererar blixtsnabbt bredband till stora delar av Sverige. Man är 1:a på Steam med det särklass snabbaste bredbandet. Förutom att du kan surfa snabbt så är sannolikheten stor att du blir nöjd som kund. De senaste åren har Ownit rankats som en av de bredbandsleverantörer med flest nöjda kunder (enligt Svenskt Kvalitetsindex stora kundundersökning). Betygen på Trustpilot bekräftar att Ownit har nöjda kunder.

 • Surf: 100 – 1000 Mbit/s
 • Bredband: Höga hastigheter
 • Uppsägningstid: Kan fås utan bindningstid
 • Surfmängd: Obegränsad datatrafik
 • Bredband hastighet: Snabbast på Steam


Ownit

 • Snabbt fast bredband
 • 1:a i Sverige på Steam som snabbast bredband
 • Nöjda kunder 

Läs mer & Beställ

Boxer Fast Bredband

Boxer är en stor och känd leverantör av TV och fast bredband. De har varit med i branschen under lång tid och är en stabil partner. Du kan med Boxer få två alternativ på fasta bredband – Bredband 100 och Bredband 250. Båda alternativ kan erhållas med eller utan bindningstid. Bor du i ett hus med Com Hem kan du inte längre köpa Boxer, då de är uppköpta av Com Hem och de inte vill konkurrera med varandra.

Med Bredband 100 så får du ett mycket snabbt fast bredband som gör att du kan spela, streama och göra allt annat du önskar göra online. Det finns även ett paket med ännu högre hastighet, Bredband 250.  Priserna skiljer sig något när du väljer bredband utan bindningstid.

 • Surf: 100 eller 250 Mbit/s
 • Bredband: Höga hastigheter
 • Bindningstid: Kan fås utan bindningstid
 • Surfmängd: Obegränsad datatrafik
 • Bredband hastighet: 100-250 Mbit/s


 • Ingen bindningstid
 • Snabbt fast bredband
 • Trygg leverantör

Läs mer & Beställ

Telenor Fast Bredband

Telenor har både mobilt bredband och fast bredband. Genom Telenors sajt kan du se om din fastighet är ansluten till fibernätet. Då kan hela familjen surfa i riktigt höga hastigheter. Välj bredband via fiber och få allt från 100-1000 Mbit/s. Du kan även få bredband via telejacket på 60 Mbit/s, vilket räcker till hela familjens surf. Du kan byta surfhastighet en gång i månaden, och du har ingen bindningstid.

När du beställer ett fast bredband från Telenor så får du en kostnadsfri router, och Telenor bjuder på frakten. Du får surfa obegränsat med alla abonnemang, och det är hastigheten som är skillnaden mellan abonnemangen.

 • Surf: 100, 200, 250, 500 eller 1000 Mbit/s
 • Bredband: Allt från god till hög hastighet
 • Bindningstid: Ingen bindningstid / 1 månads uppsägningstid
 • Surfmängd: Obegränsad datatrafik
 • Bredband hastighet: 100-1000 Mbit/s


telenor

 • Ingen bindningstid
 • Upp till 1000 Mbit/s
 • Router ingår

Läs mer & Beställ

Allente Fast Bredband

Allente levererar snabbt och pålitligt bredband till alla sina kunder. De har bredband via fiber som ger en riktigt stabil uppkoppling. Förutom bredband så erbjuder Allente även tv – både via fiber och parabol. Via Allentes webbplats kan du söka på ditt postnummer och din gatuadress för att se om du har möjlighet att beställa deras tjänster.

Allente har ingen bindingstid på sitt bredband, det innebär att du kan byta hastighet när du vill. Du får med en router när du beställer ditt bredband som gör det möjligt att dela din uppkoppling trådlöst med alla dina enheter i hemmet.

 • Surf: 100 – 500 Mbit/s
 • Bredband: Fiber
 • Uppsägningstid: Ingen bindningstid
 • Surfmängd: Obegränsad datatrafik
 • Bredband hastighet: Upp till 500 Mbit/s


Allente logotyp

 • Upp till 500 Mbit/s
 • Paketpris på bredband och fiber-tv
 • Ingen bindningstid 

Läs mer & Beställ

Comviq Fast Bredband

Comviq är en mycket omtyckt mobiloperatör som nu även erbjuder bredband – både mobilt och fast. Det fasta bredbandet går via fibernätet och har därmed hög kapacitet och stabilitet. Comviq erbjuder hastigheter på upp till 500 Mbit/s – men utbudet kan skilja sig åt beroende på var man bor. Via Comviqs hemsida kan man skriva in sin adress och se vilka valmöjligheter man har.

Förutom bredband så erbjuder Comviq mobilt bredband, mobilabonnemang, kontantkort, mobiltelefoner, smarta klockor och router.

 • Surf: 100 – 500 Mbit/s
 • Bredband: Fiber
 • Uppsägningstid: Ingen bindningstid
 • Surfmängd: Obegränsad datatrafik
 • Bredband hastighet: Upp till 500 Mbit/s


comviq

 • Upp till 500 Mbit/s
 • Rabatt de första månaderna
 • Ingen bindningstid 

Läs mer & Beställ

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar såväl Ownit, Allente, Comviq, Telenor och Boxer som leverantör av billigt bredband. Vilket som passar dig bäst beror på var du bor. Genom att klicka dig i på operatörens hemsida kan du fylla i din adress och se om just den bredbandsleverantören kan tillhandahålla bredband till din adress.

Många av bolagen erbjuder möjlighet att samla TV, telefoni och bredband. Detta är smidigt eftersom du bara får en faktura för alla tjänster, och oftast blir priset väldigt fördelaktigt.

Vanliga frågor och svar om fast bredband

Vad menas med fast bredband?

Ett fast bredband är alltid online. Det är alltså inte en internetuppkoppling som man slår på. För att få tillgång till internet via ett fast bredband behöver man ett abonnemang hos en leverantör. Abonnemanget betalar man för varje månad och då kan man surfa obegränsat i den hastighet man valt hos operatören. 

Kan man ha fast bredband via mobilnätet? 

Det finns företag som erbjuder fast bredband via mobilnätet. Det kan vara en bra lösning om man har en bostad på en plats där det inte finns möjlighet att dra in fiber. En mottagare installeras på fastigheten som ger tillgång till internet i bostaden. Då surfar man alltså i det mobila nätet men bredbandet är inte portabelt. 

Hur snabbt bredband behöver jag?

Det beror på vad du ska använda internet till. Om du endast skickar mejl och läser nyheter kan du med fördel välja ett bredband med lägre hastighet jämfört med om du spelar mycket spel online och vill slippa fördröjningar. Hastigheten påverkas även av hur många som använder internet samtidigt. Ett stort hushåll behöver alltså ett snabbare bredband än ett litet. 

Vilket bredband är bäst?

Vilket bredband som är bäst beror på vad man bor och hur man vill använda sin uppkoppling. Alla leverantörer kan inte leverera bredband till alla adresser. Jämför leverantörer, priser och hastigheter via surf.nu för att hitta det bästa bredbandet för dina behov. Vi rekommenderar Ownit, Comviq, Telenor, Allente och Boxer. 

Hur mycket kan jag surfa med ett fast bredband?

Med ett fast bredband kan man i regel surfa obegränsat. Det finns alltså i de flesta fall inget tak för hur mycket man kan använda bredbandet under månaden. Om man har ett fast bredband via mobilnätet kan villkoren se annorlunda ut. Kontrollera då med din operatör hur mycket du kan surfa innan uppkopplingen begränsas.