Topp-5 – Det bästa och billigaste bredbandet för hemmet

Ownit Fast Bredband

Sverige nöjdast kunder 5 år i rad!

10 - 1000 Mbit/s

Med eller utan Bindnigstid

Obegränsad Gb data
från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Fast Bredband Telenor

Just nu: Spara upp till 1440 kr - lägre pris i 12 månader

100 - 1000 Mbit/s

Ingen bidningstid

Obegränsad Gb data
från 299 (399) kr
LÄS MER & BESTÄLL

Com Hem Bredband

Kampanj: Billigare pris i 12 månader!

50 - 1200 Mbit/s

Ingen bidningstid

Obegränsad Gb data
från 199 (399) kr
LÄS MER & BESTÄLL

När det kommer till billigt fast bredband så dyker flera företag upp i tankarna. Du har säkert sett reklam på TV för såväl Ownit, Telenor, Com Hem och Boxer. Precis som att det finns flera andra operatörer som erbjuder fast bredband så finns det en rad olika erbjudanden för fast bredband, dock långt ifrån lika många som för mobilt bredband. Det finns ett par intressanta operatörer som erbjuder fast bredband till rimliga priser. Nedan kan du läsa om ett par av dessa operatörer, samt om fördelar och nackdelar när du använder dig av fast bredband.

Fast bredband

Vad är ett fast bredband? Fast bredband är en internetuppkoppling som vanligtvis använder sig av ditt telefonuttag eller av en fiberkabel för att ladda upp och ner datatrafiken. Du behöver ett modem eller router för att använda dig av ett fast bredband. Många bostäder har idag tillgång till fiber, vilket är fördraget in till lägenheter eller nybyggda hus. Fiber gör att de som bor där kan surfa med riktigt höga hastigheter.

Fördelar med att ha ett fast bredband för dig som kund:

 • Det är driftsäkert och stabilare än ett mobilt bredband
 • Du surfar med högre hastigheter, speciellt om du har en fiberanslutning
 • Du kan oftast använda riktigt stora datamängder varje månad via ditt fasta bredband

Ett fast bredband är som namnet antyder fast på en plats. Det är ofta kopplat till ditt hus, sommarstugan eller lägenheten. Ett mobilt bredband gör istället att du kan surfa var du än befinner dig, så länge som det finns täckning. Med ett fast bredband är du tvungen att vara där bredbandet och har inte samma rörlighet som med ett mobilt bredband, men som du kan läsa ovan så finns det en mängd fördelar med att ha ett fast bredband hemma. Trafikmängden och hastigheten är två av de största fördelarna med att ha ett fast bredband.

Boxer fast bredband

Jämföra fast bredband

När du ska jämföra bredband finns det flera aspekter som du kan börja att fundera kring.

 • Vad ska du använda det till?
 • Är fastigheten redan kopplad till en eller flera leverantörer?
 • Kan du tänka dig bindningstid, eller vill du vara fri att byta leverantör när du önskar?
 • Har du en egen router eller behöver du få med en sådan?
 • Hur många är ni som kommer använda internet samtidigt?

När du har besvarat dessa frågor börjar jakten på det perfekta bredbandet. Längre ned kan du läsa sammanfattningar om de olika leverantörerna av bredband. När du har hittat en intressant leverantör så kan du klicka dig vidare och läsa mer hos leverantören.

Bästa bredbandet (bäst i test)

Enligt Svenskt Kvalitetsindex årliga undersökningar om kundnöjdhet över Bredband 2018 så har leverantören Ownit fått hela 71,9 procent av rösterna från befintliga kunder. Detta är femte året i rad som de tar förstaplaceringen inom denna kategori. Ownit är även den leverantör som hamnar högst på Stream som leverantören av det snabbaste bredbandet. Det betyder att du kan streama, surfa, spela och ladda upp/ned tunga riler helt utan problem.

Billigaste bredbandet och tv paket

Om du är en medelmåttig surfare som inte egentligen bryr dig om hastigheter, då kanske priset är den egentliga frågan. Så länge det fungerar som det ska och inte kostar skjortan så är det bra, eller hur?

För dig som bor i ett hushåll bestående av 1–2 personer så är det leverantörerna Ownit eller ComHem som just nu har de billigaste fasta bredbanden. För dig som bor i ett storhushåll eller vill bjuda in vännerna till LAN så är det Telenors Bredband 1000 eller Ownits 1000 Mbit/s som är de billigaste alternativen.

Det billigaste tv-paketet hittar du hos Boxer. Du förbinder dig då i 24 månader och får 8 valfria kanaler.

Leverantörer av fast bredband

Det finns flera bra leverantörer av fast bredband, och flera av dem är billiga för dig som kund. Idag är bredband nästintill en självklarhet och gemene man använder internet för att göra saker som man tidigare behövde lämna huset för. Bankärenden, handla mat online, shopping, beställa biljetter och boka resor, allt detta gör vi via nätet. Det krävs alltså någon form av internetuppkoppling för att göra alla dessa numera enkla vardagssysslor.

Vilka är då de billiga bredbandsleverantörerna som vi rekommenderar? Man brukar prata om ca 5-10 operatörer som är bra att titta på när man ska skaffa ett billigt fast bredband. Telia (dyrast), Telenor (tidigare Bredbandsbolaget), Boxer, Comhem, Ownit samt Bahnhof är de leverantörer som vi rekommenderar som leverantörer av billigt fast bredband.

 

Ownit Fast Bredband

Ownit levererar blixtsnabbt bredband till stora delar av Sverige. Man är 1:a på Stream med det särklass snabbaste bredbandet. Förutom att du kan surfa snabbt så är sannolikheten stor att du blir nöjd som kund. De senaste fem åren har Ownit rankats som den bredbandsleverantör med flest nöjda kunder (enligt Svenskt Kvalitetsindex stora kundundersökning). Betygen på Trustpilot bekräftar att Ownit har nöjda kunder.

 

 • Surf: 10 – 1000 Mbit/s
 • Bredband: Höga hastigheter
 • Uppsägningstid: Kan fås utan bindningstid
 • Surfmängd: Obegränsad datatrafik
 • Bredband hastighet: Snabbast på Stream

Ownit

 

 • Snabbt fast bredband
 • 1:a i Sverige på Stream som snabbast bredband
 • Nöjdast kunder 

 

Läs mer & Beställ

 

Com Hem Fast Bredband

Hos Com Hem kan du få riktigt höga hastigheter på upp till 1200 Mbit/s. Skriv in din adress på Com Hems hemsida och se om Com Hem kan leverera bredband till din fastighet. Com Hem är med i Guiness Rekordbok för att ha levererat den snabbaste internetuppkopplingen någonsin – 1,6 terabit per sekund till DreamHack Summer i Jönköping.

Com Hem har fast bredband från 99 sek i månaden och du väljer själv om du vill ha bindningstid eller inte. Väljer du bredband med bindningstid så får du låna en kraftfull router kostnadsfritt under hela bindningstiden, medans du vid 0 månaders bindningstid får betala för och behålla routern.

 

 • Surf: 50,  150, 300, 600 eller 1200 Mbit/s
 • Bredband: Höga hastigheter
 • Uppsägningstid: 0, 12 eller 24 månaders bindningstid
 • Surfmängd: Obegränsad datatrafik
 • Bredband hastighet: Världsrekord i bredbandshastighet

com hem

 

 • Upp till 1200 Mbit/s
 • Välj med eller utan bindningstid
 • Från 99 sek/mån

 

Läs mer & Beställ

 

Boxer Fast Bredband

Boxer är en stor och känd leverantör av TV och Fast bredband. De har varit med i branschen under lång tid och är en stabil partner. Du kan med Boxer få tre alternativ på fasta bredband – Bredband 10, Bredband 100 och Bredband 250. Alla tre alternativ kan erhållas med eller utan bindningstid. Bor du i ett hus med Com Hem kan du inte längre köpa Boxer, då de är uppköpta av Com Hem och de inte vill konkurrera med varandra.

Med Bredband 100 så får du ett mycket snabbt fast bredband som gör att du kan spela, streama och göra allt annat du önskar göra online. Det finns även ett paket med ännu högre hastighet, Bredband 250. Varken Bredband 10 eller Bredband 100 har startavgift eller bindningstid vilket är mycket förmånligt för att vara ett fast bredband. Priserna skiljer sig något när du väljer bredband utan bindningstid.

 

 • Surf: 10, 100 eller 250 Mbit/s
 • Bredband: Höga hastigheter
 • Bindningstid: Kan fås utan bindningstid
 • Surfmängd: Obegränsad datatrafik
 • Bredband hastighet: 7-250 Mbit/s

 

 • Ingen bindningstid
 • Snabbt fast bredband
 • Trygg leverantör

 

Läs mer & Beställ

 

Telenor Fast Bredband

Telenor har både mobilt bredband och fast bredband. Genom Telenors sajt kan du se om din fastighet är ansluten till fibernätet. Då kan hela familjen surfa i riktigt höga hastigheter. Välj bredband via fiber och få allt från 100-1000 Mbit/s. Du kan även få bredband via telejacket på 60 Mbit/s, vilket räcker till hela familjens surf. Du kan byta surfhastighet en gång i månaden, och du har ingen bindningstid.

När du beställer ett fast bredband från Telenor så får du en kostnadsfri router, och Telenor bjuder på frakten. Du får surfa obegränsat med alla abonnemang, och det är hastigheten som är skillnaden mellan abonnemangen.

 

 • Surf: 60, 100, 200, 250, 500 eller 1000 Mbit/s
 • Bredband: Allt från god till hög hastighet
 • Bindningstid: Ingen bindningstid / 1 månads uppsägningstid
 • Surfmängd: Obegränsad datatrafik
 • Bredband hastighet: 60-1000 Mbit/s

Telenor foretagsabonnemang

 

 • Ingen bindningstid
 • Upp till 1000 Mbit/s
 • Router ingår

 

Läs mer & Beställ

 

Boxer Fast Bredband

Boxer är ytterst flexibla i sina fasta bredband och erbjuder kunderna precis vad de vill ha. Dessutom gör de det till ett ytterst lågt eller väldigt rimligt pris. Med bredband kan man dessutom kombinera sin fasta telefoni eller TV med ett valfritt bredband, vilket är anledningen till att själva paketet har ett väldigt lågt och skäligt grundpris. Vad som däremot inte står tydligt på deras erbjudanden är huruvida det finns en bestämd uppsägningstid eller inte, men vid närmre läsning framgår det att uppsägningstiden är en månad.

Trots detta så är det en ytterst kort uppsägningstid på ett väldigt billigt fast bredband som möter alla tänkbara önskemål, både gällande telefoni mini såväl som telefoni max. Som kund hos Boxer kan man känna sig helt säker på att man får fasta bredbandet som man vill ha. Du kan komma igång snabbt med Boxer. Boxer bredband har:

 

 

Bredbandsbolaget (Ägs numera av Telenor)

Bredbandsbolaget

Bredbandsbolaget är känt för deras otroligt snabba hastigheter. De säger sig ha hastigheter på upp emot 64 Mbit/s i nedladdningshastighet och 9 Mbit/s i uppladdningshastighet. I vissa av deras tester så har de dock nått ännu högre hastigheter än så. Bredbandsbolaget erbjuder bland annat mobiltelefoni, IP-telefoni, digital-TV och andra tjänster samt produkter. De är nu Sveriges tredje största bredbandsleverantör efter Telia och ComHem, och har nästan en halv miljon hushåll anslutna till sitt nät.

Deras nät är under ständig uppbyggnad och kan nu nå ut till runt två miljoner svenska hem runt om i landet. Via deras hemsida kan man bland annat se deras fasta bredband, mobila bredband, samt deras telefoni och allt som har med TV att göra. Speciellt för Bredbandsbolaget är att de även har en speciell sektion för prylar – det vill säga surfplattor, tv-apparater och spelkonsoler.

Bredbandsbolaget har främst två olika bredband för fast telefoni och fast bredband, vilka kallas för telefoni mini respektive telefoni max. Telefoni mini kan kombineras med andra bredband och kostar ingenting första månaden. Därefter kostar det 49 kronor per månad och har ingen bindningstid. Mini kan kombineras med ett speciellt bredband och det kostar ingenting att ringa till andra telefonikunder. Ringer man däremot till mobilkunder inom Sverige så kostar det 0,89 kronor per minut. Med telefoni max betalar man däremot 149 kronor per månad och får då fritt antal samtal för upp till 300 minuter per månad inom det fasta nätet och till det mobila nätet inom Sverige. Oavsett om man väljer telefoni mini eller telefoni max så behåller man sitt nuvarande nummer.

Bredbandsbolaget Fast Bredband

abonnemang utan surf

Bredbandsbolaget är lite dyrare gällande deras mobila abonnemang och bredband, men har däremot väldigt billiga fasta bredband och erbjuder kunder ett stort utbud utav det mesta som kan behövas. Deras mobila abonnemang har minst fem primära kategorier som går från 5 GB upp till 200 GB. Sammanfattningsvis så är Bredbandsbolaget bra när det gäller deras extremt snabba hastigheter och ständigt utvecklade nät. De har även ett bra utbud och billig fast telefoni. De erbjuder även digital-TV och försäljning utav teknik som ligger utanför det sedvanliga teknikområdet som mobiler och/eller surfplattor. Viss kritik har dock riktats emot Bredbandsbolagets långa köer och dåliga kundservice. Detta har förargat kunder och gett upphov till stor belastning på deras kundtjänst och servicesystem, vilket fram tills att de har rått bot på problemet kommer vara en stor nackdel med Bredbandsbolaget.

En fördel med Bredbandsbolaget är däremot att de har erbjudanden som kombinerar TV och bredband, vilket gör det enkelt för dig som är spekulant på bredband såväl som TV. Du kan alltså hitta en hitta en riktigt bra deal. Det som är ännu bättre är att de dessutom erbjuder en prova-på tid för deras TV-paket innan man som kund bestämmer sig helt. Man kan även ringa dem och byta om man önskar, men därefter betalar man ordinarie pris under den bestämda bindningstiden.

Gällande vanligt bredband så har Bredbandsbolaget en mätare som innan köp kan mäta vilken ungefärlig hastighet som du kommer kunna få i just ditt bostadsområde. Edit: Bredbandsbolaget ägs numera av Telenor vilket innebär att alla kunder är överförda till Telenor samt att alla nya kunder från och med den 15 maj 2018 kommer att tecknas som Telenors kunder.

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar såväl Ownit, Telenor och Boxer som leverantör av billigt bredband. Vilket som passar dig bäst beror på var du bor. Genom att klicka dig i på operatörens hemsida kan du fylla i din adress och se om just den bredbandsleverantören kan tillhandahålla bredband till din adress.

Samtliga bolag erbjuder möjlighet att samla TV, telefoni och bredband. Detta är smidigt eftersom du bara får en faktura för alla tjänster, och oftast blir priset väldigt fördelaktigt.