Topp-5 – Det bästa och billigaste bredbandet för hemmet

Ownit Fast Bredband

Sverige nöjdast kunder 5 år i rad!

10 - 1000 Mbit/s

Med eller utan Bindnigstid

Obegränsad Gb data
från 99 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Fast Bredband Telenor

Just nu: Spara upp till 840 kr - lägre pris under 6 månader

100 - 1000 Mbit/s

Ingen bidningstid

Obegränsad Gb data
från 249 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Fast Bredband Boxer


10-100 Mbit/s

Med eller utan bindningstid

Obegränsad Gb data
från 269 kr
LÄS MER & BESTÄLL

När det kommer till billigt fast bredband så dyker flera företag upp i tankarna. Du har säkert sett reklam på TV för såväl Ownit, Telenor som Boxer.  Precis som många andra operatörer så erbjuds en rad olika erbjudanden för även fast bredband, dock långt ifrån lika många som vid mobilt bredband. Det finns ett par intressanta operatörer som erbjuder fast bredband till rimliga priser. Vi skall här nedan visa på ett par av dessa samt visa på fördelar och nackdelar när du använder dig av fast bredband.

Fast bredband

Vad är ett fast bredband? Fast bredband är en Internetuppkoppling som vanligtvis använder sig av ditt telefonuttag eller en fiberkabel för att ladda upp och ner datatrafiken. Du behöver en form av modem eller router för att använda dig av ett fast bredband. Många bostäder har idag tillgång till fiber, som är fördraget in till lägenheter eller nybyggda hus. Detta gör att de som bor där kan surfa med riktigt höga hastigheter.

Fördelar med att ha ett fast bredband för dig som kund:

 • Det är driftsäkert och stabilare än ett mobilt bredband
 • Du surfar med högre hastigheter, speciellt om du har en fiberanslutning
 • Du kan oftast använda riktigt stora datamängder via ditt fasta bredband per månad

Ett fast bredband är som namnet antyder fast på en plats. Det är ofta kopplat till ditt hus, din sommarstuga eller lägenheten. Med ett mobilt bredband kan du surfa vart du än befinner dig där det finns täckning. Med ett fast bredband är du tvingad att vara där bredbandet är så att säga, men det finns som du ser här ovan en mängd fördelar med att ha ett fast bredband hemma. Trafikmängden och hastigheten är två riktigt stora fördelar skulle jag vilja säga.

Boxer fast bredband

Leverantörer av billigt fast bredband

Det finns flera bra leverantörer av fast bredband och flera av dessa är billiga för dig som kund. Bredband är idag något naturligt och gemene man gör i dagsläget en mängd saker via Internet som man tidigare var tvungen att åka bort från huset för att sköta. Bankärenden, handla mat online, shopping, beställa biljetter, boka resor, ja allt gör vi via nätet idag och det krävs någon form av Internetuppkoppling för att göra alla dessa numera enkla vardagssysslor.

Vilka är då de billiga bredbandsleverantörer vi rekommenderar? Man brukar prata om ca 5-10 operatörer som är bra när man skall skaffa nytt billigt fast bredband. Telia(dyrt) (Bredbandsbolaget) numera Telenor, Boxer, Comhem, Ownit samt Bahnhof. Vi rekommenderar de leverantör som listas ovan som leverantör av billigt fast bredband.

 

 

Ownit Fast Bredband

Ownit levererar blixtsnabbt bredband till stora delar av Sverige. Man är 1:a på Stream med det särklass snabbaste bredbandet. Förutom att du kan surfa snabbt är sannolikheten stor att du blir nöjd som kund. De fem senaste åren har Ownit rankats som den bredbandsleverantör med flest nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex stora kundundersökning. Betygen på Trustpilot bekräftar detta, Ownit har nöjda kunder.

 • Surf: 10 – 1000 Mbit/s
 • Bredband: Höga hastigheter
 • Uppsägningstid: Kan fås utan bindningstid
 • Surfmängd: obegränsad datatrafik
 • Bredband hastighet: Snabbast på Stream

Ownit

 

 • Snabbt fast bredband
 • 1:a i Sverige på Stream som snabbast bredband
 • Nöjdast kunder 

 

Läs mer & Beställ

 

Boxer Fast Bredband

Boxer är ytterst flexibla i deras fasta bredband och erbjuder kunderna precis vad dem vill ha till ett ytterst lågt eller väldigt rimligt pris. Med bredband kan man dessutom kombinera sin fasta telefoni eller TV med ett valfritt bredband, vilket är anledningen till att själva paketet har ett väldigt lågt och skäligt grundpris. Vad som däremot inte står tydligt vid deras erbjudande är ifall det finns en bestämd uppsägningstid eller ej, men den visar sig sedan ligga på en månad om man väljer att läsa erbjudandet i detalj.

Trots detta så är det en ytterst kort uppsägningstid på ett ytterst billigt fast bredband som möter alla tänkbara önskemål, både gällande telefoni mini såväl som telefoni max. Som kund hos Boxer kan man känna sig helt säker på att man får fasta bredband som man vill ha. Du kan komma igång snabbt med Boxer. Boxer bredband här:

 

 • Abonnemang: Boxer har 2 alternativ på Fast Bredband
 • Data: 2 Hastigheter, 10 eller 100
 • Månadsavgift: Från 249 kr/mån

Boxer logga

 

 • Snabb uppkoppling
 • Bra pris
 • Bästa val

 

Läs mer & Beställ

 

Bredbandsbolaget (Ägs numera av Telenor)

Bredbandsbolaget

Bredbandsbolaget är känt för deras otroligt snabba hastigheter på upp emot 64 Mbit/s i nedladdningshastighet och 9 Mbit/s i uppladdningshastighet. De har dock tidigare nått högre hastigheter än så i vissa av deras tester. Bredbandsbolaget erbjuder bland annat mobiltelefoni, IP-telefoni, digital-TV och andra tjänster samt produkter. De är nu Sveriges tredje största bredbandsleverantör efter Telia och ComHem och har nästan en halv miljon hushåll anslutna till deras nät.

Deras nät ät under ständig uppbyggnad och kan nu nå ut till runt två miljoner svenska hem runt om i landet. Via deras hemsida kan man bland annat se deras fasta bredband, mobila bredband, samt deras telefoni och allt som har med TV att göra. Speciellt för bredbandsbolaget är att de även har en speciell sektion för prylar – det vill säga surfplattor, tv-apparater och spelkonsoler som de säljer.

Bredbandsbolaget har främst två olika bredband för fast telefoni och fast bredband som kallas för telefoni mini respektive telefoni max. Telefoni mini kan kombineras med andra bredband och kostar ingenting första månaden. Därefter kostar det 49kr/månad och har ingen som helst bindningstid. Mini kan kombineras med ett speciellt bredband och det kostar ingenting att ringa till andra telefonikunder. Ringer man däremot till mobilkunder inom Sverige så kostar det 0,89 kronor per minut. Med telefoni max betalar man däremot 149 kr/månaden och får då fritt antal samtal inom det fasta nätet och fritt antal samtal till det mobila nätet inom Sverige för upp till 300 minuter per månad. Oavsett om man väljer telefoni mini eller telefoni max så behåller man sitt nuvarande nummer.

Bredbandsbolaget Fast Bredband

Bredbandsbolaget är lite dyrare gällande deras mobila abonnemang och bredband, men har däremot väldigt billiga fasta bredband och erbjuder kunder ett stort utbud utav det mesta som kan tänkas. Deras mobila abonnemang har minst fem primära kategorier som går från 5 GB upp till 200 GB. Sammanfattningsvis så är bredbandsbolaget bra gällande deras extremt snabba hastigheter och allt mer utvecklade nät. De har även ett bra utbud och billig fast telefoni. De erbjuder även digital-TV och försäljning utav teknik utöver det vanliga som normalt sett endast är mobiler och/eller surfplattor. Viss kritik har dock riktats emot bredbandsbolagets långa köer och dåliga kundservice, vilket har förargat kunder och gett upphov för stor belastning på deras kundtjänst och servicesystem, vilket är en stor nackdel med just bredbandsbolaget till dess att de har fått ordning på problemet.

En stor fördel med bredbandsbolaget är däremot att de har erbjudanden som kombinerar tv och bredband, vilket gör det enkelt för dig som kund ifall du är spekulant på bredband såväl som tv att kunna hitta en bra deal. Det som är ännu bättre är att de dessutom erbjuder en prova-på tid för deras tv-paket innan man som kund bestämmer sig helt. Man kan även ringa dem och byta ifall man vill, men därefter betalar man ordinarie pris under den bestämda bindningstiden.

Gällande vanligt bredband så har bredbandsbolaget dessutom en mätare som innan man köper kan kolla upp vilken ungefärlig hastighet som du kommer kunna få i just ditt bostadsområde. Edit: Bredbandsbolaget ägs numera av Telenor och alla kunder är överförda till Telenor samt alla nya kunder kommer att tecknas som Telenors kunder från den 15 maj 2018.

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar såväl Ownit, Telenor och Boxer som leverantör av billigt bredband. Vilket som passar dig bäst beror på var du bor. Genom att klicka dig i på operatörens hemsida kan du fylla i din adress och se om just den bredbandsleverantören kan tillhandahålla bredband till din adress.

Samtliga bolag erbjuder möjlighet att samla TV, telefoni och bredband. Det är smidigt då du bara får faktura från ett företag samtidigt som priset oftast blir fördelaktigt.