Bästa bredbandet 2021

1. Ownit Fast Bredband

Sverige nöjdast kunder!

10 - 1000 Mbit/s

Med eller utan Bindnigstid

Obegränsad GB Surf
från 99 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

2. Boxer Bredband


10 - 250 Mbit/s

Ingen Bindningstud

Obegränsad GB Surf
249-999 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

3. Fast Bredband Telenor

Billigast Bredband & TV-paket!

100 - 1000 Mbit/s

Ingen bidningstid

Obegränsad GB Surf
från 299 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

4. Chilimobilt Mobilt Bredband

Intressant alternativ till fiber!

62 Mbit/s

Ingen Bindningstid

Obegänsad GB Surf
449 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

Behöver du hjälp med att hitta det bästa bredbandet kan du med hjälp av denna artikel hitta fram till det bredband som passar dig bäst. Vi berättar om de största bredbandsleverantörerna och vilka som är bäst i test bland annat från Svenskt Kvalitetsindex – SKI men även från andra undersökningar.

För att hitta bästa bredbandet tar du först reda på vilken hastighet du behöver på ditt bredband. Några av de största bredbandsleverantörerna har riktigt bra guider som vägleder dig fram till rätt hastighet. Därefter utgår du från vilken typ av bredband som är möjligt där du bor om det är fiber, ADSL eller mobilt bredband.

 

Bästa bredbandet 2020

Svenskt Kvalitetsindex – SKI mäter sedan 1989 kundnöjdheten inom olika branscher. Inom mätningarna för telekombranschen har Svenskt Kvalitetsindex även sedan 2005 mätt kundnöjdheten bland bredbandsleverantörer.

Ownit som haft förstaplatsen under de senaste fem åren.

För företagskunder visar det sig att Telia får högst betyg vad gäller kundnöjdheten för bredband följt av Tre på andraplats och Tele2 som får tredjeplats.

 

Bäst i test: Ownitbredband

Att Ownit når högt betyg för kundnöjdhet i undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex är inte svårt att förstå eftersom leverantörern tar hand om sina kunder på ett bra sätt.

Ownit är ett mycket kundfokuserat företag som regelbundet arbetar med att förbättra företaget både vad gäller nät, tjänster och kundbemötandet. Leverantören satsar på sin kundtjänst och visar även i realtid sina kötider på webbplatsen. Företaget arbetar för att både ge den bästa servicen samtidigt som de vill ha så bra och fungerande tjänster och service att kunderna inte ska behöva kontakta kundtjänst alls.

 

 

 

 

Om bredband via Ownit

Ownit har i sitt utbud både öppna fibernät, öppna stadsnät, TV och fast telefoni. Bredbandet finns i hastigheter mellan 10 Mbit/s och 1 000 Mbit/s och på företagets webbplats kan du enkelt följa en användarvänlig guide för vilken hastighet som passar dig bäst utifrån dina behov.

Ownit

 

 • Snabbt fast bredband
 • 1:a i Sverige på Stream som snabbast bredband
 • Nöjdast kunder 

 

Läs mer & Beställ

 

Om bredband via Com Hem

När du beställer bredband genom Com Hem fungerar det bra att göra i riktigt god tid innan du behöver tjänsten. Du väljer nämligen själv när bredbandet ska starta upp till 90 dagar framåt. Vad leverantören erbjuder för hastigheter och vad som ingår kan du tyvärr inte se förrän du söker fram din adress på deras webbplats. Då görs en kontroll om du kan få bredband genom denna leverantör och vad som erbjuds på adressen. Enligt leverantören själva har de riktigt snabba bredband. Det finns tre oberoende tester som styrker påståendet:

com hem

 

 • Upp till 1200 Mbit/s
 • Välj med eller utan bindningstid
 • Från 99 sek/mån

 

Läs mer & Beställ

 

Om bredband via Telenor

Vill du ha bredband via Telenor kan du välja både på fiber, ADSL och mobilt bredband. Genom att ha både mobil och bredband genom Telenor kan du antingen få snabbare bredband eller mer surf. Har du dessutom TV-tjänsten genom Telenor får du ännu mer på köpet.

Bredband via fiber är utan bindningstid och det ingår en trådlös router. Du väljer hastigheter mellan 100 Mbit/s och 1 000 Mbit/s. Skulle ditt bredband via fiber krångla så erbjuder Telenor fri mobilsurf.

Bredband via ADSL ger dig fast bredband via telejacket och det ingår även här en trådlös router. Detta bredband är också utan bindningstid och den högsta bredbandshastigheten för detta alternativ är 60 Mbit/s.

Med det mobila bredbandet från Telenor får du utrymme för surf på mellan 40 GB och 200 GB. Det går bra att använda 10 GB i inom EU/EES men även i Thailand. Någon router ingår inte vid beställning men det köper du enkelt till när du beställer ditt bredband.

 

telenor

 

 • Ingen bindningstid
 • Upp till 1000 Mbit/s
 • Router ingår

 

Läs mer & Beställ

Om bredband via Boxer

Genom Boxer kan du få bredband via fiber utan bindningstider och utan startavgifter. Du väljer bredbandshastighet mellan 10 Mbit/s och 250 Mbit/s. När du skaffar tjänsten kan du vänta med att aktivera ditt bredband upp till 3 månader från din beställning.

 

 • Ingen bindningstid
 • Snabbt fast bredband
 • Trygg leverantör

 

Läs mer & Beställ

 

Om bredband via Tele2

Tele2 erbjuder fast bredband via Com Hem och mobilt bredband via Tele2. Med det mobila bredbandet som är utan bindningstid kan du välja surfmängd på mellan 40 GB och 400 GB. Ta med dig bredbandet och byt surfmängd när du vill. Normalhastigheten hos denna leverantör är mellan 10-50 Mbit/s.

Är du redan kund hos Tele2 erbjuder de dig extra kostnadsfria förmåner för dig som också blir bredbandskund hos Com Hem. Bland annat har du möjlighet att få extra datakort och dubblerade data.

 •   Google gör videokvalitetsrapporter genom statistik för videoströmmar från Youtube. Enligt en testrapport från mars 2018 var hastigheten för Com Hem bäst för Youtube HD och med Telia och Telenor på en delad andraplats.
 •  Netflix mäter snitthastigheten för filmer och serier. Enligt mätningarna från augusti 2019 är Com Hem snabbast bland de svenska operatörerna med Telenor strax efter och Telia på tredje plats.
 •  Excentis är ett oberoende testföretag i Belgien som har testat bredbandshastigheten för routrar bland de tre största internetleverantörerna i Sverige. Com Hem fick bäst resultat i undersökningen för juli 2018 med sin router WiFi Hub C2 som ingår i Bredband 100 och de högre abonnemangen.