👵🏼 Mobilabonnemang för pensionärer och seniorer
surf logotyp

Mobilabonnemang för pensionärer och seniorer

Här hittar du mobilabonnemang speciellt framtagna för dig som är över 55 år. Du får mer för pengarna med dessa abonnemang. För att läsa mer om abonnemanget och beställa trycker du på knappen "läs & beställ" och du skickas sedan vidare till mobiloperatörens hemsida. Du kan sedan läsa mer om abonnemanget och beställa tryggt och billigt direkt av operatören.

4G

Hallon 55+ Mobilabonnemang 6 GB

75% rabatt i 2 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

6 Gb data
4G

Vimla 55+ Mobilabonnemang 6 GB

75% rabatt i 2 månader!

Fria samtal

Fria Sms

6 Gb data
25 (100) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

A3 55+ Mobilabonnemang 1 GB

50 % rabatt + dubbel surf i 1 månad

Fria Samtal

Fria Sms

1 Gb data
47,5(95) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon 55+ Mobilabonnemang 10 GB

75% rabatt i 2 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

10 Gb data
37 (149) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla 55+ Mobilabonnemang 10 GB

75% rabatt i 2 månader!

Fria samtal

Fria Sms

10 Gb data
37,5 (150) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

A3 55+ Mobilabonnemang 4 GB

50 % rabatt + dubbel surf i 1 månad

Fria Samtal

Fria Sms

4 Gb data
65 (130) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon 55+ Mobilabonnemang 25 GB

75% rabatt i 2 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

25 Gb data
49 (199) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla 55+ Mobilabonnemang 25 GB

75% rabatt i 2 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

25 Gb data
50 (200) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

A3 55+ Mobilabonnemang 8 GB

50 % rabatt + dubbel surf i 1 månad

Fria Samtal

Fria Sms

8 Gb data
80 (160) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon 55+ Mobilabonnemang 50 GB

75% rabatt i 2 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

50 Gb data
62 (249) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla 55+ Mobilabonnemang 50 GB

75% rabatt i 2 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

50 Gb data
67,5 (270) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon 55+ Mobilabonnemang 100 GB

75% rabatt i 2 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
74 (299) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla 55+ Mobilabonnemang 100 GB

75% rabatt i 2 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
75 (300) kr
LÄS MER & BESTÄLL
Mobilabonnemang för pensionärer och seniorer är extra förmånliga mobilabonnemang som riktar sig till personer som fyllt 55 år. Det finns inga andra krav för att teckna abonnemangen förutom att du ska ha fyllt 55 år.

 

Mobilabonnemang för seniorer och 55+

Mobiloperatörerna nischar sina abonnemang allt mer mot målgruppen. Seniorer är en högintressant målgrupp för alla operatörer och som en följd av detta lanserar allt fler seniorabonnemang eller seniorrabatt på vanliga abonnemang.

Mobilanvändning hos äldre varierar. Många kommunicerar aktivt över internet och behöver mycket datatrafik. Andra använder mobiltelefonen primärt för att ringa. Då datatrafiken är det som påverkar priset på mobilabonnemangen mest är det viktigt att välja ett abonnemang som inkluderar den surf man faktiskt behöver.

 

mobilabonnemang for pensionarer

Priser för seniorer och pensionärer

Flera telekomoperatörer erbjuder idag seniorabonnemang. Ibland förekommer också seniorrabatt på ordinarie sortimentet, men det var vanligare förut. Du behöver inte vara pensionär för att få tillgång till seniorabonnemang. Comviq, Hallon, Vimla och Fello har valt att ha billigare priser och abonnemang från 55 års ålder. De kallar det för 55+ abonnemang.

De flesta operatörer har ett seniorabonnemang som innehåller obegränsat med mobilsamtal och sms samt valfri mängd surf. Det billigaste mobilabonnemanget för seniorer är Hallon, tätt följt av Vimla. Du betalar halva priset de första månaderna och sedan fullt pris – från 99 kronor i månaden. Då ingår både telefonsamtal, sms och surf. Det finns idag enbart fastpris-abonnemang då den faktiska förbrukningen är en så pass liten del av mobiloperatörernas kostnader.

Det finns flera olika mobilabonnemang för seniorer – men de bästa listar vi på denna sidan. För seniorer med särskilda önskemål, kan ett vanligt mobilabonnemang vara bättre. Till exempel om du vill ha ett mobilabonnemang med obegränsad surf , om du vill köpa en iPhone med mobilabonnemang eller en Samsung med mobilabonnemang.

Fördelar med mobilabonnemang för seniorer

 

Det finns flera fördelar med att välja mobilabonnemang senior från någon av operatörerna som erbjuder seniorabonnemang. Du får:

 • ✔ En lägre månadskostnad med seniorabonnemang
 • ✔ Du får extra surf på köpet
 • ✔ Du får extra rabatt på utvalda mobiltelefoner
 • ✔ Du betalar inte mer än nödvändigt
 • ✔ Använd fritt inom EU
 • ✔ Du har alltid möjlighet att ringa nära och kära

mobilabonnemang senior

 

Bästa mobiltelefonen för pensionärer

Du kan välja att köpa abonnemang med eller utan mobiltelefon. Det är oftast billigast att köpa mobilen och abonnemanget separat – men det är viktigt att alltid jämföra priser så att man vet att man får den bästa dealen. Då slipper du dessutom bindningstid på abonnemanget, som oftast är ett krav om du vill köpa en mobiltelefon tillsammans med abonnemanget.

Fördelen med att köpa en mobiltelefon tillsammans med mobilabonnemanget är möjligheten att delbetala mobilen över en längre tidsperiod. Du får du en förhöjd månadsavgift under 12 eller 24 månader – vilket också blir din bindningstid, det vill säga tiden du måste vara kvar som kund hos operatören. Om man väljer att köpa en mobiltelefon tillsammans med ett mobilabonnemang är det viktigt att räkna ut hur mycket mobiltelefonen kommer att kosta totalt. När man köper en mobiltelefon på avbetalning blir den många gånger ett par tusenlappar dyrare jämfört med om man skulle köpa den kontant. Det finns förstås en rad fördelar med att köpa en telefon på avbetalning – man slipper till exempel betala hela summan direkt. För att räkna ut det totala priset för mobiltelefonen tar du avbetalningsavgiften gånger antalet månader som du måste betala av enheten.

Det finns idag flera bra mobiltelefoner för äldre. Vad som kännetecknar en sådan telefon är att den är lätt att använda. Displayen ska vara stor och tydlig och knappsatsen enkel med stora knappar. Det finns tillverkare som enbart tillverkar denna typen av telefoner, till exempel svenska företaget Doro. Men idag kan du även ändra inställningarna på iPhone och Androidtelefoner för att anpassa dem för de som ser dåligt och har sämre motorik. Välj mobiltelefon efter egna önskemål och behov.

Majoriteten av seniorer vill ha en smartphone. De använder appar som Facebook och Instagram och vill kunna surfa på mobilen. Då är en smart telefon med stor skärm det naturliga valet. Apples iPhone och Samsung Galaxy är då bra val. Dessa mobiltelefoner är moderna och gör det även möjligt att ha sitt BankID i sin telefon vilket är väldigt praktiskt och kan underlätta vardagen för många.

seniorabonnemang

Vilken operatör passar dig?

Svenskt kvalitetsindex gör varje år en stor undersökning med djupintervjuer av kunder hos samtliga teleoperatörer. Resultatet är en ranking där man kan se hur många av kunderna som är nöjda med sin mobiloperatörer. Det är en ganska bra strategi att välja ett mobilabonnemang från de operatörer som har flest nöjda kunder. Sannolikheten är stor att även du kommer att bli nöjd då.

Under de senaste åren har operatören Halebop haft flest nöjda kunder. Tyvärr har de inget abonnemang som de ger seniorrabatt på. Däremot har två andra operatörer som ligger högt på listan fina rabatter, nämligen Hallon och Vimla. Viktiga saker som de nöjda kunderna lyfte fram var det låga priset, att man fick mycket för pengarna, att man fick bra service och att tjänsterna sällan krånglade.

Så varför betala mer än man måste? Med åldern kommer många fördelar – lägre priser på mobiltelefoni är en av dem. Det måste du naturligtvis utnyttja!

 

 

 

Mobilabonnemang senior och 55+

Vilka mobiloperatörer har seniormobilabonnemang?

 

Hallon Mobilabonnemang Senior

Hallon har det bästa mobilabonnemanget för seniorer. För 49 (99) kronor erbjuds ett abonnemang som passar de flesta – gratis samtal och sms och surf som räcker långt. Hallon har även fler mobilabonnemang med rabatt för de som fyllt 55 år. Alla abonnemang har samma villkor, varken bindningstid eller uppsägningstid, det som skiljer dem åt är surfmängden. Om man surfar mycket med sin mobiltelefon väljer man ett abonnemang med mer surfpott varje månad.

 

 • Nät: Tre mobilnät
 • Pris: 49 (99) – 149 kr (299) . Halva priset de 4 första månaderna.
 • Surf: 6 – 100 GB surf per månad
 • Sms, samtal: Gratis samtal, sms och mms
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid
 • Andra förmåner: Spara oanvänd surf! Halva priset i 4 månader!
 • Rabatter:  Bättre pris och mer surf för seniorer och pensionärer

 

 • Ingen bindningstid
 • Bäst pris
 • Spara surf!

 

Läs mer & Beställ

 

Vimla Seniorabonnemang

Vimla 55+ är ett riktigt bra alternativ – lågt pris och mycket innehåll. Vimla är en operatör som verkligen satsat på att hålla allt enkelt. Du skräddarsyr ditt eget abonnemang efter dina behov oavsett om det är ett vanligt abonnemang eller ett seniorabonnemang. Alla abonnemang är helt utan bindningstid – då kan du byta abonnemang när du vill. Om du har valt ett abonnemang med för mycket eller för lite surf kan du ned- eller uppgradera när du vill. Ett flexibelt abonnemang med låga priser!

 

 • Nät: Telenors mobilnät
 • Pris: 50 (100) – 150 (300) kr.
 • Surf: 6 – 100 GB surf per månad
 • Sms, samtal: Gratis samtal, sms och mms
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid
 • Rabatter: Seniorer och pensionärer får mer surf.

Vimla mobilabonnemang

 

 • Ingen bindningstid
 • Enkelt abonnemang
 • Bra priser

 

Läs mer & Beställ

 

Comviq Senior

Comviq Fastpris senior finns med flera datamängder och är attraktivt prissatt. Det är ett bra val av operatör för såväl pensionärer som andra. Comviq är en välkänd aktör på den svenska mobilmarknaden som garanterar bra täckning och låga priser för dig som är 55+ eller pensionär. Om man inte använder sin telefon särskilt mycket erbjuder Comviq ett mindre abonnemang med ett begränsat antal samtal och meddelanden. I alla andra abonnemang är antalet samtal och meddelanden obegränsat. Tänk över hur du använder din telefon och välj ett abonnemang som passar dina behov.

 

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Pris: 95 – 245 kr.
 • Surf: 5 – 40 GB surf per månad
 • Sms, samtal: Gratis samtal, sms och mms
 • Uppsägningstid: Ingen bindningstid
 • Andra förmåner: Extra surf
 • Rabatter: För seniorer och pensionärer erbjuds mer surf till lägre pris.

comviq

 

 • Ingen bindningstid
 • Populärt val
 • Extra surf!

 

Läs mer & Beställ

 

Fello Senior

Fello passar perfekt för aktiva seniorer. Fello 55+ ger seniorrabatt på Fellos bästa mobilabonnemang. Du får schysta villkor och bra priser. Du får även mycket surf samt en stor mängd samtal när du tecknar dig hos Fello. Fello arbetar med enkla abonnemang och bra villkor för alla sina kunder. Det finns inga bindningstider eller krångliga avtal. Ett bra val om du inte vill behöva tänka på ditt mobilabonnemang – bara använda det!

 

 • Nät: Telias mobilnät
 • Pris: 47,50 (95) – 122,50 kr (245). Halva priset i 3 månader.
 • Surf: 3 – 32 GB surf per månad
 • Sms, samtal: Gratis samtal, sms och mms
 • Uppsägningstid: Ingen bindningstid.
 • Andra förmåner: Spara oanvänd surf.
 • Rabatter: Seniorrabatt och pensionärsrabatt.

Fello mobilabonnemang

 

 • Ingen bindningstid
 • Telias nät
 • Bra pris

 

Läs mer & Beställ

 

A3 Senior

Operatören A3 erbjuder riktigt fina abonnemang till seniorer. Hos A3 blir man senior när man fyllt 55. Abonnemangen finns i tre olika storlekar, alla med fria samtal och sms, och man väljer själv surfmängd. Abonnemangen har ingen bindningstid så det är enkelt att byta surfmängd eller byta abonnemang om man skulle vilja.

A3 erbjuder en gedigen support som kan hjälpa dig på såväl vardagar som helger om du skulle ha problem med att beställa ett abonnemang eller om du har några andra frågor om abonnemanget eller A3s många tjänster.

 

 • Nät: Telenors mobilnät
 • Pris: 47,50 (95) – 80 kr (160). Halva priset + dubbel surf första månaden.
 • Surf: 1 – 8 GB surf per månad
 • Sms, samtal: Gratis samtal, sms och mms
 • Uppsägningstid: Ingen bindningstid.
 • Andra förmåner: Dubbel surf första månaden!
 • Rabatter: Seniorrabatt och pensionärsrabatt

A3

 

 • Ingen bindningstid
 • Telenors nät
 • Halva priset i 1 månad

 

Läs mer & Beställ

 

 

 

 

Operatörer utan seniorabonnemang

 • Halebop erbjuder tyvärr inte något seniorabonnemang. Halebop inriktar sig främst till en yngre målgrupp då de har begränsad kundsupport. Alla är dock välkomna att bli kund men dock utan seniorrabatt.
 • Tre seniorabonnemang finns tyvärr inte. Men du kan köpa ett vanligt abonnemang. Du har även möjlighet att köpa billiga mobiltelefoner anpassade för äldre.
 • Telenor pensionär finns inte. Däremot kan du beställa som vanligt av Telenor eller så kan du beställa Vimlas seniorabonnemang. Vimla ägs av Telenor och är deras lågprisalternativ. Perfekt för äldre!
 • Telia senior var namnet på Telias mobilabonnemang för seniorer och pensionärer. Det finns dock inte längre, utan vi rekommenderar de andra seniorabonnemangen vi listar här istället!
 • Penny har dessvärre inte ett seniorabonnemang. Penny erbjuder dock riktigt bra priser till alla kunder – så det kan vara ett lönsamt val ändå. Penny använder samma mobilnät som Tele2 – de erbjuder alltså riktigt bra täckning över större delen av landet.

 

Frågor att ställa när väljer abonnemang som senior

Det finns en rad frågor att ställa sig när du väljer abonnemang som senior. Ta den här checklistan som hjälp när du väljer seniorabonnemang.

välja seniorabonnemnag

 1. Hur mycket ringer jag? Idag är fria samtal inkluderat i de flesta abonnemang.
 2. Hur mycket meddelande (SMS/MMS) skickar jag? Idag är fria sms inkluderad i de flesta abonnemang. MMS dras från surfmängden.
 3. Hur mycket surf behöver jag? Hur mycket använder du mobilen till att ta emot bilder, använda appar och surfa? En genomsnittlig mobilanvändare använder cirka 8 GB per månad. Om du är uppkopplad till ett WiFi-nätverk och surfar använder du inte surfmängden från ditt mobilabonnemang.
 4. Kommer mitt behov att ändras när jag pensioneras? Kommer du att ringa mer eller mindre som pensionär?
 5. Vad händer om dina inkluderade samtal tar slut? Att välja ett mobilabonnemang utan obegränsat med samtal innebär att när du ringt dessa kan du inte ringa mer. Att ha obegränsat med samtal är en trygghet att du alltid kommer att kunna ringa.
 6. Kan du ersätta din hemtelefon med mobiltelefonen? Kostnaden för fast telefoni ökar, samtidigt som kostnaden för mobiltelefoni minskar. Kan du ersätta den fasta telefonen med ett mobiltelefonabonnemang så sparar du stora pengar. Du kan koppla ditt gamla hemnummer till mobilen om du vill.

 

 

Vanliga frågor om seniorabonnemangen

Vi får många frågor om abonnemang för pensionärer och seniorer och besvarar här de vanligaste.

Funkar seniorabonnemanget utomlands?

Ja, samtliga seniorabonnemang på denna sida funkar utomlands. Inom EU kan du dessutom använda telefonen på samma sätt som du gör hemma i Sverige. Är du orolig att det ska kosta mycket pengar när du ska resa utanför EU kan du lägga in en kostnadsspärr. Kontakta din teleoperatör för mer information.

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget för en senior?

Hallon Seniorabonnemang 6GB för 49 kronor under de första månaderna är det billigaste seniorabonnemanget. Hallon har prova-på-tid där du bara betalar halva priset för de första månaderna. Är du inte nöjd kan du alltid byta abonnemang kostnadsfritt.

Vilken ålder måste jag vara för att få pensionärsrabatt?

Ingen av mobiloperatörerna kallar det för pensionärsrabatt utan för seniorrabatt. Dessa abonnemang för seniorer kan beställas när du är 55 år eller äldre. Seniorabonnemangen har antingen mer innehåll (surf, samtal, SMS) för pengarna eller en rabatt på de vanliga abonnemangen.

Hur det kommer att se ut i framtiden

Hur framtiden kommer att se ut är såklart svårt att sia om, men troligtvis är detta område inom branschen som kommer att fortsätta växa i takt med att samhället får allt fler äldre som vill kunna använda sina telefoner på ett enkelt sätt och ha lite mindre att fundera över. Man ser även att seniorer surfar allt mer på sina mobiltelefoner och använder dem dagligen i sin vardag.

Telekomföretagen kommer troligtvis fortsätta att pressa priserna på mobilabonnemang, och då även den här typen av abonnemang.