1. vimla

1. Vimla

Vimla är en populär lågpristjänst som startades av Telenor 2014. Vimla är motsvarigheten till Tres Hallon och Telias Halebop. Du kan enbart beställa ditt abonnemang online och får obegränsat med samtal och sms samt relativt mycket surf. All oanvänd surf sparas i de mindre abonnemangen. Vimlas abonnemang har ingen bindningstid eller uppsägningstid.

Till Vimlas abonnemang Läs mer

hallon 2

2. Hallon

En av Sveriges mest prisvärda operatör heter Hallon! Operatören erbjuder mycket surf och fria samtal/SMS för lite pengar. Omtyckt operatör som ofta rankas högt i kundnöjdhet. Hallon som ägs av Tre och visar vägen när det gäller att ge kunder bra villkor, tex sparas all oanvänd surf. Naturligtvis har Hallon varken bindningstid, uppsägningstid eller några dolda startavgifter. Ett bra val!

Till Hallons abonnemang Läs mer

3. chili

3. Chilimobil

Chilimobil är en nylanserad mobiloperatör som snabbt växer sig större. Med enkla abonnemang och bra villkor lockar de kunder från flera av de gamla operatörerna. Chilimobil erbjuder bland annat abonnemang med obegränsad surf till låga priser. Ingen bindningstid eller uppsägningstid och nya kunder får Viaplay på köpet! Man använder sig av Tre:s mobilnät.

Till Chilimobil abonnemang Läs mer

4. Fello

4. Fello

Fello är en svensk mobiloperatör som nyligen köptes av Telia. Det är en prisvärd operatör som använder Telias nät. Med mobiloperatören Fello får du inga överraskningar – det är fasta priser och ett bra mobilnät, dessutom med rabatt för barn, studenter och seniorer. Abonnemangen har ingen bindningstid. Fello är ett bra val om du vill ha en operatör i Telias nät!

 Läs mer

5. Karma mobil

5. Karma mobil

Karma mobil är en ny mobiloperatör som vill hjälp äldre i den digitala vardagen. Med enkla och trygga mobilabonnemang vill man göra att alla vågar vara digitala. Abonnemangen har en fast månadskostnad, där samtal, sms och surf ingår. Karma mobil använder sig av Telenors mobilnät. Alla nya kunder får sin egen ålder i rabatt de första månaderna.

Läs mer

tre

6. Tre

Tre ( 3) är Sveriges tredje största mobiloperatör och växer ständigt. Bra priser på abonnemang och mobiler. Tre äger och utvecklar sitt eget mobilnät med fokus på snabb mobilsurf. Mobilnätet täcker hela 99 % av den svenska befolkningen. Du har dessutom möjlighet att utnyttja Tres mobilnät genom deras omtyckta varumärke Hallon. Även Chilimobil använder Tres nät.

Läs mer

Fibio

7. Fibio

Fibio är en enkel operatören som vill göra det enkelt för dig. Prisvärdhet, hög kvalitét och 100% nöjd-kund-garanti är vad operatören lovar. Fibio erbjuder prisgaranti, dvs hittar du en likvärdig tjänst till ett lägre pris så får du det priset. Tills att Fibio bevisat vad de går för, finns det bättre alternativ. Fibio använder sig av Telenors nät.

Läs mer

6. Comviq

8. Comviq

Comviq var den första svenska mobiloperatören att lansera ett kontantkort. Fokus idag ligger på mobilabonnemang med hyfsade surfmängder till rimliga priser. Comviq har tidigare rankats högt i kundundersökningar gjorda av Svenskt kvalitétsindex, men missade prisplatsen senaste året. Comviq är bästa operatören om du vill använda Tele2s mobilnät.

Läs mer

9. Telness

9. Telness

Telness är en digital mobiloperatör för företagare och entreprenörer. Allt med abonnemangen sköts digitalt i Telness enkla gränssnitt. Det innebär väsentligt mindre administration för ett företag. Behöver du hjälp finns kundtjänst tillgängligt bland annat via telefon. Förutom mobilabonnemang erbjuds även mobil växel för företag.

Läs mer

10. Katshing

10. Katshing

Katshing är en ny mobiloperatör som erbjuder mobilabonnemang. Inledningsvis erbjöds abonnemang med obegränsad surf, men numera har abonnemangen begränsade surfmängder och därefter surf i låg hastighet, som de kallar nonstop surf.  Operatören använder Tele2:s mobilnät som har god täckning.

Läs mer

halebop

11. Halebop

Halebop ägs av Telia och använder Telias nät. Operatören erbjuder billiga mobilabonnemang, där samtal, surf och SMS ingår. En av Sveriges enklaste och billigaste mobiloperatörer med nöjda kunder. Operatören har bäst omdöme av alla operatörer under 10 år i kundundersökningar. Ett bra val för dig som vill bli nöjd med din operatör.

Läs mer

12. Telenor

Telenor är en operatör med eget mobilnät för mobilabonnemang och mobilt bredband. De erbjuder bland annat familjeabonnemang, e-sim och flera simkort till samma abonnemang. Vill du använda Telenors mobilnät så titta på den virtuella operatören Vimla som ägs av Telenor. Då får du betydligt mer för pengarna.

Läs mer

tele2 logotyp

13. Tele2

Tele2 är en av de största mobiloperatörerna i Sverige. Man erbjuder bland annat mobilabonnemang, kontantkort och mobilt bredband. Tele2 var först med abonnemang med obegränsad surf. Tele2 har sitt eget mobilnät och äger även Comviq. Intressantast abonnemang i Tele2:s nät har Katshing!

Läs mer

Telia logotyp

14. Telia

Det gamla statliga televerket försöker hänga med i utvecklingen som drivs av andra mobiloperatörer. Telia är idag stora på företagssidan och tillhandahåller mobilt nätverk för flera operatörer. Som kund gör du nog klokast att använda Halebop eller Fello istället för Telia om du vill utnyttja Telias utmärkta nät med mycket bra täckning. De ägs nämligen av Telia.

Läs mer

mybeat logotyp

15. Com Hem

Com Hem ägs numera av Tele2 och erbjuder således även mobilabonnemang. Man erbjuder i princip abonnemang likvärdiga med Tele2, men till bättre priser. Du får en bra rabatt första månaderna och ditt abonnemang är utan bindningstid. Generöst med surf när du reser inom EU. Kombinera med bredband & TV för mängdrabatt.

Läs mer

mybeat logotyp

16. MyBeat

MyBeat är en ny operatör i Telias nät som fokuserar på att göra det enkelt för kunderna. Man erbjuder abonnemang till låga priser utan bindningstid. MyBeat har nöjda kunder och bra kundsupport som du bland annat kan ringa till. Du kan välja mellan mobilabonnemang för privatpersoner och för företag där mycket EU-surf ingår.

Läs mer

 

Bäst Mobiloperatörer i Sverige

 

Som bekant finns det många mobiloperatörer i Sverige att välja mellan. Att välja en operatör som passar just dig bäst kan kännas svårt. Det finns många erbjudanden, abonnemang och mobilnät att hålla koll på.  Vi vill göra det enklare för dig att välja. Du hittar de bästa mobiloperatörerna såsom Tre, Hallon, Comviq, Telenor, Tele2, Telia, Fello, Vimla och många fler. Du får dessutom hjälp att navigera bland det som är viktigt att känna till och tänka på innan man bestämmer sig för en operatör, till exempel bindningstider, mobiltäckning och naturligtvis vem som erbjuder bäst priser.

 

Det som absolut inte får hända är att du hamnar i en oönskad situation med ett abonnemang som du inte är nöjd med och inte heller kan säga upp. Det är just på grund av detta som denna hemsida finns. Du ska inte behöva hamna i en sådan situation. På ett enkelt sätt ska du kunna jämföra olika operatörer – utan att behöva leta fram all nödvändig information om varje enskild operatör. Vill du dessutom köpa en mobil eller surfplatta tillsammans med abonnemanget? Ja, då gör flera av operatörerna det ännu krångligare med helt andra priser och uppsägningstider. Att välja operatör kan ibland kännas nästintill omöjligt, eller hur? Men det vill vi ändra på!

 

Vi visar på fördelarna

 

Det ska absolut inte behöva vara svårt att välja en operatör. Att jämföra och välja ska vara enkelt och smidigt för alla som vill bli kunder. Du kan därför hitta allt du kan tänkas behöva för att välja mobiloperatör. Du hittar välgenomtänkta listor med all den information och fakta som du behöver veta innan du väljer abonnemang, bredband eller telefon hos en svensk operatör. Vi granskar dagligen operatörernas priser och villkor och vet numera nästan allt om mobila bredband, fasta bredband, abonnemang, surfplattor och kontantkort. Vi försöker förse er med all den information ni behöver på ett så enkelt sätt som möjligt. Känner ni er säkra vid ett eventuellt köp och blir nöjda kunder så känner vi oss nöjda.

 

Fördelar mobiloperatörer

 

 • Chilimobil – En operatör med fokus på mycket surf till bra pris. Använder Tres mobilnät precis som Hallon.
 • Comviq – En av de mest kända svenska mobiloperatörerna. Först med kontantkort. Låga priser och använder Tele2s nät.
 • Com Hem – erbjuder abonnemang där de använder mobilnätet från Tele2 (som också äger Com Hem)
 • Fello – Enkel mobiloperatör där du väljer surfmängd själv. Ingen bindningstid. Använder Telias nät.
 • Hallon – Mycket surf till Sveriges bästa priser! Prisledande operatör med fantastiska erbjudande för mobilabonnemang, mobilt bredband och kontantkort.
 • Halebop – En av Sveriges enklaste mobiloperatör att ha att göra med. Mycket surf, sms och samtal till låga priser. Mest nöjda kunder och en av de bästa operatörerna i landet!
 • Karma mobil – En mobiloperatör i Telenors mobilnät som fokuserar på enkla och trygga abonnemang för att få den äldre generationen att våga bli digitala.
 • Katshing – Ny operatör i Tele2:s mobilnät. Erbjuder endast abonnemang med fri surf med vissa begränsningar i hastighet vid olika surfmängder.
 • My Beat – Liten mobiloperatör som använder Telias mobilnät.
 • Tele2 – Var tidigt ute med att lansera kontantkort, mobilt bredband och mobilabonnemang. De är alltid att räkna med och har länge varit en av de stora mobiloperatörerna i Sverige. Bra priser och många olika lösningar vad gäller olika typer av kommunikation.
 • Telenor – Norsk operatör som erbjuder allt inom telefoni för privatpersoner och företag. Äger även operatören Vimla som är en av de snabbast växande operatörerna.
 • Telness – avskalad mobiloperatör för företagsabonnemang.
 • Telia – Man hade tidigare monopol i Sverige och hette då Televerket. Störst på mobila lösningar vad gäller IT lösningar i hela Sverige. Ser man till mobilabonnemang, mobila bredband samt kontantkort är man frånsprungna av andra operatörer idag.
 • Tre – Den tredje största mobiloperatören i Sverige. Välutvecklat mobilnät som täcker 99% av befolkningen. Äger Hallon.
 • Vimla – En mobiloperatör med lågt pris. Du syr ihop ditt eget mobilabonnemang via deras hemsida. Inga uppsägningstider eller bindningstider hos Vimla.

 

 

Jämföra mobiloperatörer

Genom att själv jämföra och välja mobilabonnemang som passar dina behov kan du spara hundratals, om inte tusentals, kronor per år. Du vill väl inte slösa bort dina pengar? Just därför är det viktigt att välja en prisplan som passar ditt mobilanvändande när det gäller datamängd, SMS, MMS och samtal. Behöver du obegränsad surf eller räcker det med ett abonnemang där bara lite surf ingår?

Spara pengar med rätt abonnemang

Olika abonnemang inkluderar olika saker. Hur föredrar du att kommunicera? Är det med hjälp av SMS, genom att ringa eller är det kanske via e-post? Alla använder sina mobiler på sitt eget sätt. Försök kartlägga vad du använder mobilen till mest och hitta ett abonnemang och en prisplan som passar dig. Betala bara för det du behöver och verkligen använder och spara dina pengar till något annat.

Det finns flera olika tips & råd när du ska välja mobiloperatör. En bra fråga att ställa är vad ska jag tänka på när jag väljer mobiloperatör? Här hittar du fakta såsom priser, villkor och erbjudande. Men, du hittar också omdöme och recensioner. Vad tycker andra personer som är som dig? Det gör att chansen för att du ska bli nöjd med din operatör ökar.

Jämförelse förenklar

Grovjobbet är redan gjort. Du hittar det mesta sammanställt på denna hemsida. Allt är samlat på ett enkelt sätt i listor. Jämförelser och recension. Och allt uppdateras nästan dagligen. Vi är säkra på att du kommer hitta den mobiloperatör som passar dig bäst 2020 på vår hemsida.

 

Frågor och svar om mobiloperatörer

Vad har jag för mobiloperatör? 

Om du vill ta reda på vilken mobiloperatör du har kan du antingen kolla på dina fakturor för din mobilanvändning. Vilket företag står på fakturorna? Du kan även se vilken mobiloperatör du har i din mobiltelefon. Om du har en iPhone ger du till Inställningar, sen väljer du Om. Skrolla ner till Primärt. Där ser du Nätverk och Operatör. 

Hur byter man mobiloperatör? 

Vanligtvis är det lätt att byta mobiloperatör. Om du har ett abonnemang utan bindningstid väljer du ett nytt abonnemang hos den operatör du är intresserad av. Välj att flytta ditt nummer till ditt nya abonnemang. Då kommer din nya operatör kontakta din gamla operatör och säga upp ditt avtal. När ditt nya abonnemang börjar gälla sätter du in det SIM-kort du fått av din nya operatör i din mobiltelefon.  

Vilken mobiloperatör har bäst täckning?

Telia är den svenska mobiloperatör som anses ha bäst täckning i Sverige – både i städer och på landsbygden. Telias mobilnät används inte bara av Telia själva, utan ett par lågprisoperatörer hyr in sig i nätet. Billigare alternativ som använder Telias nät är Halebop och Fello. 

Vilken är den billigaste mobiloperatören? 

Hallon anses av oss vara den billigaste operatören på den svenska marknaden. Deras abonnemang innehåller mycket surf för pengarna och de har dessutom fina erbjudanden till nya kunder som gör deras abonnemang ännu billigare. Hallons abonnemang har ingen bindningstid, uppsägningstid eller några andra dolda avgifter. 

Vad skiljer mobiloperatörerna åt? 

Det som skiljer mobiloperatörerna år är deras villkor, priser, support och vilket mobilnät de erbjuder. Mobilnätet avgör vilken täckning operatören kan erbjuda. De fyra stora operatörerna, Telia, Tele2, Telenor och Tre, har egna nät, medan de mindre, och ofta billigare operatörerna, hyr in sig i de störres nät. Man får alltså bra täckning även hos en lågprisoperatör.