Lyca Mobile

✓ Telenors mobilnät
✓ Stort utbud av prisplaner
✓ Prisvärt för internationella samtal
Lyca Mobile kontantkort

Lyca Mobile är en internationell och virtuell operatör som har lanserats på den svenska marknaden. De har sina rötter i Storbritannien men finns i dag bland annat i Danmark, Norge och USA också. Som svensk Lyca Mobile-kund får man ringa och surfa i Telenors mobilnät. Lyca Mobile har ett stort utbud av kontantkort med olika prisplaner. Prisplanerna är giltiga i 30 dagar, 3 månader, 6 månader eller 12 månader. Det stora utbudet av prisplaner gör att de allra flesta kan hitta en som passar ens behov – allt från den som använder sin mobil mer sällan till den som gör många internationella samtal varje månad. 

Prisplaner hos Lyca Mobile

Det finns fyra huvudgrupper av prisplaner för kontantkort hos Lyca Mobile – Nationellt paket, Internationellt paket, Långsiktigt paket och Surfdata. Villkoren för prisplanerna skiljer sig åt – både under varje kategori och mellan de olika prisplanerna i kategorierna. 

tips

Lyca Mobile internationella samtal

Lyca Mobile har specialanpassade prisplaner för kunder som ringer mycket utomlands. De kallar prisplanerna ”Internationella Paket” och de finns i flera olika storlekar. Man får alltid surf, och ett visst antal nationella och internationella samtalsminuter. Flera av alternativen har fria nationella samtal, men inte alla. 

Om man ringer mycket utomlands kan Lyca Mobils prisplaner vara ett lönsamt alternativ. Kom ihåg att kontrollera vilka länder som ingår. Många länder ingår i Europa, Nordamerika och Asien, men i Afrika finns bara Marocko på listan.

Kontantkort med surf

I alla Lyca Mobils prisplaner ingår mer eller mindre surf. De har även alternativ med bara surf – de går under namnet Surfdata. Med Surfdata ingår inga samtal eller sms, bara data. Surfen får man använda nationellt och inom EU. Hur mycket man får använda inom EU skiljer sig åt mellan de olika prisplanerna, från 1 GB upp till 17,05 GB. 

Surf man inte har hunnit använda upp har man möjlighet att spara för att använda nästkommande månad istället. Man har möjlighet att spara två gånger så mycket data som man får månadsvis i sin prisplan. Har man en prisplan med 2 GB surf i månaden kan man alltså maximalt spara 4 GB. 

Lyca Mobile erbjuder 

Vanliga frågor och svar om Lyca Mobile

Vilket nät använder Lyca Mobile?

Lyca Mobile använder Telenors mobilnät i Sverige. Som Lyca Mobil-kund får man alltså ringa och surfa i Telenors nät. Lyca Mobil har stöd i 2G-, 3G- och 4G-nätet. De har alltså inte stöd i 5G-nätet än, fastän Telenor erbjuder ett utbyggt 5G-nät.

Har Lyca Mobile kontantkort med bara surf?

Ja, Lyca Mobile erbjuder prisplaner med endast surf. Dessa går under namnet Surfdata och finns med 1 GB surf under 30 dagar ufo till 40 GB surf. Surfen man inte har haft möjlighet att använda upp kan man spara till nästa månad. 

Hur laddar jag mitt kontantkort från Lyca Mobile?

För att ladda ditt kontantkort från Lyca Mobile köper du antingen ett värdebevis via Lyca Mobils hemsida, app eller via en butik som är återförsäljare. På värdebeviset hittar du en PIN-kod. Slå in *101*Pin# på din mobiltelefon eller ring 3333 och följ instruktionerna. 

Har Lyca Mobile gratis sim-kort?

Ja, hos Lyca Mobile kan man beställa ett startpaket med sim-kort helt gratis. Man får hem sim-kortet på posten. Man kan sedan välja vilken prisplan man vill ladda med. Det gör man enklast via Lyca Mobils hemsida eller deras app. 

Kan kontrollerar jag mitt saldo hos Lyca Mobile?

Om du har ett kontantkort från Lyca Mobil kan du kontrollera saldo genom att slå *102# på din mobil. Du kan även ringa 3333 och följa instruktionerna för att kontrollera saldo. 

Generellt:

  • Spara Surf : ✓ Ja
  • Surfa inom EU : ✓ Ja
  • Surfhastighet : 10 - 40
  • Mobilnät : Telenor
  • Telefonsupport : ✓ Ja
  • 5G : ⨉ Nej

Lyca Mobile täckning & service

Lyca Mobile använder sig av samma nät som Telenor i Sverige. De har täckning i 4G-nätet, men tyvärr inte 5G-nätet än. Telenors nät når en stor del av de som bor i Sverige, närmare bestämt 99,9 %. Detta gör att man som Lyca Mobile-kund får ta del av Telenors pålitliga täckning, fastän man inte är Telenor-kund. Lyca Mobile har en kundtjänst som är öppen på vardagar. Man kan ringa, skicka ett mejl eller chatta med Lyca Mobiles AI-robot. Om man ringer är det gratis om man ringer från ett Lyca Mobile-nummer. Om man har en mer allmän fråga finns det en stor kunskapsbas på Lyca Mobiles hemsida med svar på vanliga frågor.


Kontaktinformation

Hemsida:
Telefonnummer:

08-52054977

Adress:

Götgatan 27, 116 21 Stockholm

Org no:

556712-9001