Telia mobilöperatör

Jämför abonnemang – Recension, omdöme och erbjudande

Telia är den mobiloperatör som har hängt med längst i Sverige. Redan 1853 bildades Kungliga Elektriska Telegrafverket, vilket är början av Telias historia. På 1950-talet blev man istället Televerket med hela svenska folket, och först år 1993 bytte man namn till Telia AB. Ännu senare, på 2000-talet, bytte man namn än en gång till Telia Sonera.

De flesta av oss har med största sannolikhet kommit i kontakt med detta företag. Idag sysslar Telia med telekommunikation för privatpersoner, till exempel mobiltelefoni och internettjänster. Man erbjuder även tjänster till organisationer och företag. För dig som är privatperson så finns det en mängd lösningar inom mobiltelefoni och internet.

Telias tjänster inom mobiltelefoni

När du surfar in på Telias hemsida hittar du ett brett urval av tjänster inom mobiltelefoni. Här kan du bland annat köpa de senaste mobiltelefonerna, men du kan även teckna abonnemang, mobilt bredband, köpa mobiltelefoner, surfplattor eller skaffa kontantkort. De säljer dessutom flera olika mobiltillbehör och appar, som till exempel Spotify och Storytel.

Telia har ett gediget sortiment och du kan absolut stilla dina begär av de senaste mobiltelefonerna om du väljer Telia som operatör.

Andra operatörer i Telias mobilnät

Det finns flera operatörer som använder sig av Telias mobilnät. Detta betyder att du kan få tillgång till Telias goda täckning även om du använder dig av en annan operatör. Operatörerna som använder sig av Telias nät är Halebop, Fello och Teleness. För dig som kund så gör detta ingen skillnad när du ska teckna ett abonnemang eller skaffa ett kontantkort, utan precis som vanligt så väljer du den operatör som du tycker har bäst lämpade villkor. Att du sen får dra nytta av Telias täckning till ett förmodligen lägre pris, det är bara till din fördel.

 

Halebop i Telias nät – Flest nöjda kunder i Sverige

halebopHalebop är en lågprisoperatör som flera år i rad har korats till operatören med flest nöjda kunder. Sedan deras start år 2000 så har Halebop erbjudit prisvärda lösningar för mobiltelefoni, och de är idag en aktör att räkna med. Halebop har både abonnemang och kontantkort till mobiltelefoni, nya och begagnade mobiltelefoner samt tillbehör till mobiltelefoni. De har enkla abonnemangsvillkor, bra priser, senior- och studentrabatter och väldigt nöjda kunder.

Halebop

✔ Bäst täckning (Telias nät)

✔ Sveriges nöjdaste kunder!

✔ Schyssta deals på mobiler

Fello i Telias nät – Din vän bland mobiloperatörerna

FelloFello är den senaste av lågprisoperatörerna, och de skapades med intentionen att vara riktigt transparanta och ha helschyssta villkor. Hos Fello är utbudet inte stort, men du får bra villkor på enkla abonnemang till mobiltelefonen. Alla abonnemang ger fria samtal, SMS och MMS, och du väljer utifrån surfmängden. Du får helt enkelt ta del av riktigt bra täckning, bra kundservice och en liten och flexibel organisation som sätter kunden i fokus.

Fello

✓ Telias nät

✓ Just nu, 90% rabatt i 3 månader!

✓ Ingen uppsägnings- eller bindningstid

Telness i Telias nät – Digital operatör för företag och entreprenörer

Telness logoTelness är en fristående och digital operatör för entreprenörer och företagare. Operatören gör det enkelt att se och administrera hela bolagets abonnemang genom användarvänliga gränssnitt och total koll. Du får samma snabba och goda täckning som Telia ger, men du får en betydligt större överblick över alla abonnemang. Välj mellan olika mobilabonnemang med olika surfstorlekar och ändra storlek precis när som helst. För dig som är företagare så är Telness den lilla operatören som alltid har företaget i fokus.

Telness företagsabonnemang erbjuder

✔ Mobillösningar till företag
✔ Ingen bindningstid eller uppsägningstid
✔ Mobil växel som tillägg!

 

Abonnemang och kontantkort från Telia

Telia har ett som sagt ett stort sortiment av mobilabonnemang. Du kan verkligen välja och vraka bland flera fina erbjudanden. Det du kan tänka på är att Telia ofta är lite dyrare än likvärdiga abonnemang hos andra operatörer. De är störst, men det kostar mer att ta del av Telias abonnemang. Vill du ha ett billigare alternativ med samma täckning ska du istället använda dig av Halebop, som ägs av Telia och därför har samma grymma täckning.

Hos Telia finns det studentabonnemangfamiljeabonnemang, mobila bredband, företagslösningar, abonnemang både med och utan mobil samt tjänster för fasta bredband och TV. De är en stor leverantör med många olika lösningar.

Telia erbjuder ett abonnemang som ger helt fri surf, vilket även finns hos både Tele 2, Tre eller Telenor. Vill du hellre ha ett kontantkort så kan du hitta det hos Telia. Du betalar inget för kontantkortet, utan betalar endast när du väljer att ladda på ditt kontantkort. Du väljer själv vilken prisplan du vill ladda på och kan variera påladdning varje månad.

Bredband och mobilt bredband

Telia har som sagt även tjänster inom TV och bredband. Här kan du till exempel köpa TV-box och teckna olika abonnemang på TV-tjänster. Inom bredbandstjänster erbjuder man bredband både genom fiber och genom telejacket.

Väljer du fiber kan du välja mellan måttliga till riktigt snabba hastigheter. Vill du istället ha bredband i telejacket ligger hastigheterna något lägre. Telia har även mobilt bredband och erbjuder routers och övriga tillbehör så att du kan surfa snabbt och platsoberoende. De har även lösningar för hemtelefoni. Du hittar helt enkelt det mesta inom telekom-lösningar.

Telia skylt fran forr

Nostalgisk skylt från Telia. 

Stort utbud av mobila bredband

Marknaden för mobila bredband är stor och det finns många leverantörer att välja mellan. Därför ska man se till att skaffa det absolut mest förmånliga avtalet. Det finns operatörer som för en prisvärd peng levererar både bra täckning och ordentliga surfmängder.

Det finns dock en del operatörer som rent allmänt tar ut högre kostnader för sina tjänster än vad många andra gör. Att Telia tillhör den kategori av leverantörer som ofta kostar mest på marknaden är ingen hemlighet. På grund av detta, samt att många idag eftersöker billigare alternativ hos de nyare operatörerna, så har vi sammanställt en lista över andra rekommenderade leverantörer av mobilt bredband.

Mobilt bredband från Telia

Om du ändå tycker att du vill skaffa ett mobilt bredband hos Telia så kan du välja mellan flera olika abonnemang med olika surfmängder. Till skillnad från många andra operatörer så får du betala en startavgift på 299 kronor, men därefter betalar du endast för ditt abonnemang. Telia har 1 månads uppsägningstid på sina abonnemang. Om du redan har fast internet via Telia så får du rabatt på ditt mobila bredband. 

Att tänka på när du skaffar mobilt bredband

Det finns flera viktiga faktorer när du tecknar mobilt bredband. Framförallt så handlar det om eventuell bindningstid och vilken månadskostnad du får, men även hastighet och tillåtna datamängder bör spela in i ditt beslut. I vissa lägen kan det vara mer fördelaktigt att ta en operatör som har bättre täckning och lite lägre hastighet än tvärtom. Detta är då en sämre täckning inte kommer tillåta dig att surfa i högre hastigheter, och då vill du inte betala för extra höga hastigheter.

Ibland finns även möjligheten att välja mellan att ha ett abonnemang eller att betala för din datamängd på förhand genom kontantkortsprincipen. Beroende på hur du kommer att använda ditt mobila bredband, se till att operatören du väljer erbjuder det sätt att hantera betalningen av det mobila bredbandet som du önskar.

Som vi tidigare nämnt så är de bästa erbjudandena på marknaden inte längre reserverade för de äldsta företagen på marknaden. Därför är det bra att inte förlita sig blint på ett företag som tidigare varit marknadsledande, för det kryllar av operatörer som har riktigt bra erbjudande.

Frågor och svar – Telia

Har Telia mobilt bredband?

Ja, Telia har mobila bredband. Du kan skaffa trådlöst bredband med enbart abonnemang eller en surfplatta till abonnemanget. Det finns flera alternativ på surfplattor som du kan välja mellan. Vill du endast skaffa ett rent surfabonnemang till en enhet som du redan har så kan du göra det.

Kan jag köpa abonnemang med mobiltelefon från Telia?
Ja, det går att kombinera abonnemangen med en mobiltelefon. Du kan välja mellan flera olika modeller och hittar alla de senaste modellerna från både Apple, Samsung eller Huawei. De har ett stort sortiment av mobiltelefoner och du hittar både billiga och lite dyrare mobiltelefoner.

Vad har Telia för uppsägningstid och bindningstid?
Du kan välja abonnemang som är helt utan bindningstid och uppsägningstid. Det finns även abonnemang med telefon eller surfplatta, och då kan det vara bindningstid på abonnemanget. Väljer du att bara köpa ett abonnemang, då kan du säga upp ditt abonnemang när du vill.

Kan jag använda mitt gamla mobilnummer med Telia?
Ja, det går alldeles utmärkt att använda sitt gamla nummer när du ansluter dig till Telia. När du tecknar ett nytt abonnemang så görs en portering av numret och efter ett par dagar så går det att använda ditt gamla nummer med ditt nya mobilabonnemang.

Vad har Telia för kundtjänst?
Telia har en stor kundsupport och du kan ringa, maila eller chatta med kundtjänsten. Du kan även läsa dig till en stor mängd värdefull information på deras hemsida. De har en mycket gedigen support för mobila bredband, mobilabonnemang, TV-tjänster, produkter samt tillbehör. De har även butiker på många håll runt om i Sverige där du kan få service och hjälp.

Hur funkar Telia utomlands? Roaming?
Du använder mobiltelefonen på samma sätt inom EU/EES som du gör här hemma när det gäller samtal, SMS och MMS. Du får även surfa upp till 20 GB inom EU/EES. Detta är likvärdigt med andra billigare operatörer.

Har Telia ett seniorabonnemang eller abonnemang speciellt för pensionärer?
Telia har ett mobilabonnemang som är speciellt utformat för seniorer, men det är egentligen inte så prisvärt. Telia ligger lite högre generellt vad det gäller sina priser på abonnemang. Söker du ett mobilabonnemang för seniorer eller 55 plussare, då kan du titta i vår lista över pensionärsabonnemang.

Har Telia ett barn- och ungdomsabonnemang?
Det finns lösningar för familjeabonnemang och man kan i en familj dela på upp till fyra anslutningar på ett mobilabonnemang. Man kan egentligen lägga till vem man vill till sitt huvudabonnemang, de behöver inte vara familj. Varje extra användare man lägger till kostar en avgift, och man delar på surfen i huvudabonnemanget.

Har Telia ett studentabonnemang eller kan jag få studentrabatt på ett vanligt abonnemang?
Med Telia kan du få 50 kronor rabatt på ditt abonnemang, och detta gäller för dig som är mellan 18 och 27 år. Om man är student och har både bredband och mobilabonnemang från Telia kan man få ytterligare förmåner.

Har Telia företagsabonnemang?
Telia har flera alternativ när det kommer till företagsabonnemang. Det finns företagslösningar både vad det gäller mobiler, abonnemang och surfplattor. På företagssidan finns det ett stort sortiment där du kan välja och vraka bland företagslösningar. Även inom företagslösningar så ligger Telia prismässigt lite högre än de flesta andra operatörerna, men de är en gedigen och erfaren företagspartner för din kommunikation.

 

Fördelar Telia

  • Snabbt mobilnät
  • Stort sortiment
  • Mobilabonnemang, mobilt bredband och kontantkort
  • Företagsabonnemang
  • Bra kundservice
  • Välj Halebop eller Fello istället då de ägs av Telia, men har lägre priser

 

täckningskarta telia

Täckningskarta Telia

Mobiloperatören Telia har Sveriges bästa nät för att ringa. Det beror på att man använder det gamla GSM-nätet, även kallat 2G-nätet, för röstsamtal. Du får exakt samma täckning om du väljer Halebop eller Fello som båda använder sig av Telias nät, men till ett betydligt lägre pris.

Telia är som sagt den operatör som har funnits längst. De är den största teleoperatören, men de har inte hängt med prismässigt vad det gäller mobilabonnemang eller flexibilitet. Det finns alternativ för billigare mobiltelefoni, och Fello eller Halebop är ett par av dessa. De använder sig av Telias stabila och välutbyggda mobilnät, men har betydligt lägre priser på enkla abonnemang.

 

 

Billiga alternativ i Telias nät: