Vimla Abonnemang

✔ Fria Samtal & SMS
✔ Spara oanvänd mobilsurf
✔ Ingen uppsägnings- eller bindningstid
Vimla – Abonnemang, recension och erbjudande

Vimla är en lågpristjänst som startades av Telenor 2014. Vimla är motsvarigheten till 3:s Hallon och Telias Halebop. Från den senaste undersökningen från SKI 2022 har Vimla tagit hem förstaplatsen som den operatör med mest nöjda kunder!

Precis som de flesta operatörer idag så har Vimla ingen uppsägningstid, bindningstid eller dolda avgifter. Hos Vimla kan du skräddarsy ditt abonnemang efter hur mycket du faktiskt surfar. Eftersom Vimla inte har någon uppsägningstid så kan du växla antalet GB både upp och ner med omedelbar verkan. Alla Vimlas abonnemang kommer med fria samtal, SMS och MMS, och du väljer abonnemang utifrån hur mycket data du vill ha. 

Vimla mobilabonnemang

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

Populära val

Mobilnät

Surf
2GB
2 GB 100 GB
Loading...

6 abonnemang hittades

Senast kontrollerat 2023-05-30
3 GBsurf
FriaSamtal
FriaSMS
0månBindning
0krStartavgift

28kr/mån

110kr/mån
Surf
Spara surfJa
Surfa inom EUJa
Surfhastighet10-40 Mbit/s
Om operatören
MobilnätTelenor
KundsupportJa
4G+Ja
Jämförelsepris
Mån 1-328 kr/mån
Mån 4-12110 kr/mån
Totalpris år 11074 kr
6 GBsurf
FriaSamtal
FriaSMS
0månBindning
0krStartavgift

38kr/mån

150kr/mån
Surf
Spara surfJa
Surfa inom EUJa
Surfhastighet10-40 Mbit/s
Om operatören
MobilnätTelenor
KundsupportJa
4G+Ja
Jämförelsepris
Mån 1-338 kr/mån
Mån 4-12150 kr/mån
Totalpris år 11464 kr
10 GBsurf
FriaSamtal
FriaSMS
0månBindning
0krStartavgift

48kr/mån

190kr/mån
Surf
Spara surfJa
Surfa inom EUJa
Surfhastighet10-40 Mbit/s
Om operatören
MobilnätTelenor
KundsupportJa
4G+Ja
Jämförelsepris
Mån 1-348 kr/mån
Mån 4-12190 kr/mån
Totalpris år 11854 kr
20 GBsurf
FriaSamtal
FriaSMS
0månBindning
0krStartavgift

65kr/mån

260kr/mån
Surf
Spara surfJa
Surfa inom EUJa
Surfhastighet10-40 Mbit/s
Om operatören
MobilnätTelenor
KundsupportJa
4G+Ja
Jämförelsepris
Mån 1-365 kr/mån
Mån 4-12260 kr/mån
Totalpris år 12535 kr
50 GBsurf
FriaSamtal
FriaSMS
0månBindning
0krStartavgift

83kr/mån

330kr/mån
Surf
Spara surfJa
Surfa inom EUJa
Surfhastighet10-40 Mbit/s
Om operatören
MobilnätTelenor
KundsupportJa
4G+Ja
Jämförelsepris
Mån 1-383 kr/mån
Mån 4-12330 kr/mån
Totalpris år 13219 kr
100 GBsurf
FriaSamtal
FriaSMS
0månBindning
0krStartavgift

98kr/mån

390kr/mån
Surf
Spara surfJa
Surfa inom EUJa
Surfhastighet10-40 Mbit/s
Om operatören
MobilnätTelenor
KundsupportJa
4G+Ja
Jämförelsepris
Mån 1-398 kr/mån
Mån 4-12390 kr/mån
Totalpris år 13804 kr

Använda Vimla utomlands

Samtliga abonnemang hos Vimla går att använda utomlands. Inom EU/EES kan du ringa, messa och surfa fritt. Allt som ingår i ditt abonnemang kan du använda gratis när du är utomlands, men det finns en begränsning för surf på maximalt 22 GB data. Du kan använda din sparade data inom EU, men med begränsningen att högst 22 GB data per månad används utanför Sverige. Se Vimlas hemsida för information och villkor för mobilen i utlandet.

Vimla omdome

Vimla – En lågprisoperatör

Lågprisoperatören Vimla är inte helt olik operatören Hallon. De strävar nämligen efter att det ska vara så enkelt som möjligt att för en rimlig månadskostnad skaffa sig en bra mobiloperatör. Därför kör Vimla utan krångliga bindningstider, uppsägningstider och dolda avgifter vid bland annat faktura eller startavgift.

Alla nya lågprisoperatörer som ständigt tar marknadsandelar har verkligen gjort ett bra arbete. Det finns numera flera mindre aktörer som verkligen är att räkna med, vilket är bra för konkurrensen på mobilmarknaden.

Inga bindningstider hos Vimla

Lågprisoperatörer som Vimla, Hallon och Halebop slopar bindningstider och uppsägningstider, vilket ökar konkurrensen och tvingar större operatörer att göra detsamma – något vi redan ser hos exempelvis Telenor.

Vimla är en operatör som passar dig som vill ha mycket för pengarna. Vimlas mobilabonnemang kan du ändra när du vill. Du sparar din oanvända surf och kan enkelt byta upp eller ner ditt abonnemang. Vimla har inga bindningstider och du kan flytta med ditt nummer till Vimla. Med Vimla får du helt enkelt schyssta villkor.

Erbjudande hos Vimla

Vimla är kända för att ha riktigt bra erbjudanden med enkla villkor.

Alla deras abonnemang har rakt igenom fördelaktiga priser och du får en användarvänlig tjänst där du enkelt kan hålla koll på eller ändra ditt abonnemang. Vimla använder sig av Telenors nät och det innebär att du får snabb och stabil kommunikation oavsett om du surfar eller ringer.

Spara din surf

Hos Vimla behåller du den surf som du inte har förbrukat så länge du har kvar ditt abonnemang. Därför kan det vara bra att ha koll på hur mycket du sparar ihop för att eventuellt byta ner till ett lägre surfpaket, om du sällan gör av med vad ditt nuvarande abonnemang erbjuder.

Ta en paus när du vill

Ska du ut och resa så kan du helt kostnadsfritt pausa ditt abonnemang via Mitt Vimla. Detta är en av de saker som gör att många numera väljer ett abonnemang från Vimla. Möjligheten att ändra storlek på abonnemanget när du vill, pausa när du vill och har möjlighet att göra detta utan att ens kontakta kundtjänst skapar ett användarvänligt och enkelt abonnemang.

Forum hos Vimla

På Vimlas hemsida finns ett forum där alla kunder öppet kan ställa frågor, ge svar samt prata med andra kunder. Detta är unikt och nytänkande och ger verkligen transparens och öppenhet för dig som kund. Man döljer inget utan är väldigt transparent kring saker som abonnemang, support, teknik, fakturor m.m. Du kan läsa alla trådarna i forumet även om du inte är kund, men för att skriva behöver du vara inloggad som kund hos Vimla.

Omdömen om Vimla

Klart bäst! Rekommenderar absolut Vimla. Tillmötesgående och proffsiga.

John, Kalmar

Bytte från Tre till Vimla. Är riktigt nöjd! Bra täckning! Billigare! Bra support.

Amir, Malmö

Vimla student

Fördelar Vimla

 • Använder Telenors snabba mobilnät
 • Enkla abonnemang
 • Ingen bindningstid
 • Studentabonnemang
 • Seniorabonnemang
 • Bra priser
 • Generöst med surf
 • Spara oanvänd surf

Vimla support

Vanliga frågor och svar om Vimla

Har Vimla mobilt bredband?

Vimla har i dagsläget inget specifikt mobilt bredband, men de har genom åren funderat på en lösning som skulle göra att kunden kan surfa med ett specifikt simkort just för datorn eller surfplattan, likt ett mobilt bredband.

Har Vimla något kontantkort?

Vimla har inget specifikt kontantkort i sitt utbud idag. De har dock inga bindningstider eller uppsägningstider, så det fungerar lite på samma sätt som ett kontantkort. Vi rekommenderar ett av Vimlas abonnemang oavsett om du vill ha kontantkort eller abonnemang.

Kan jag köpa ett abonnemang och mobiltelefon från Vimla?

Vimla erbjuder just nu inga nya mobiltelefoner tillsammans med sina abonnemang, men du kan köpa begagnade mobiler. Dessa mobiler är återställda med likvärdig funktionalitet som fabriksnya mobiltelefoner.

Har Vimla uppsägningstid eller bindningstid?

Vimla har varken uppsägningstid eller bindningstid. Byt mobiloperatör eller abonnemang som du vill. Det är dock många som väljer att behålla Vimla när de väl har provat. Vill du avsluta ditt abonnemang så är det enkelt gjort online – bara att logga in och avsluta abonnemanget.

Kan jag flytta mitt gamla mobilnummer till Vimla?

Hos Vimla behåller du ditt mobilnummer när du flyttar och byter abonnemang. Det fungerar enkelt och smidigt. Supporten hos Vimla hjälper dig att byta nummer.

Du flyttar med dig numret till Vimla och sedan från Vimla om du byter till någon annan mobiloperatör. Många stannar av förklarliga skäl kvar som kund hos Vimla trots det numera är lätt att byta mobiloperatör.

Vad har Vimla för kundservice?

Vimla sköter de flesta kundförfrågningar via sin fina kundservice som erbjuder bra hjälp när du behöver den. Vimla har en support som bryr sig på riktigt. Vimla vill ha glada och nöjda kunder eftersom det gör det mycket roligare att gå till jobbet, säger de själva på sin hemsida.

De lägger därför stor vikt på att finnas tillgängliga och hela tiden bygga om och fixa så att tjänsten blir bättre, enklare och tydligare för kunden. Man kan chatta med Vimla antigen via hemsidan eller Vimlas app. De finns tillgängliga under vardagar mellan 09 och 16.

Hur fungerar Vimla utomlands? Roaming?

Från och med den 15 juni 2017 kan du använda den data du har (både din månadspott och sparad data från tidigare månader) hos Vimla. Du kan som mest använda 22 GB per månad inom EU/EES. Om du behöver surfa mer, så kan du självklart beställa mer data på samma sätt som du gör hemma i Sverige.

Har Vimla pensionärsabonnemang eller abonnemang för seniorer?

Ja, det finns flera fina abonnemang för dig som är pensionär eller 55+. De har bra villkor och generösa mängder med surf för dig som tecknar ett seniorabonnemang.

Du får mer surf för pengarna när du tecknar ett pensionärsabonnemang hos Vimla. Enkelt och bra för dig som vill använda mobilen som vanlig, men betala mindre.

Har Vimla barn- och ungdomsabonnemang?

Ja, det finns barn- och ungdomsabonnemang hos Vimla. Du ser flera fina alternativ i början av artikeln och kan enkelt klicka dig vidare till alla de olika abonnemangen hos Vimla. Många beställer barnabonnemang med 6 GB data per månad.

Har Vimla studentabonnemang eller studentrabatt på vanliga abonnemang?

Vimla har flera fina studentabonnemang med både bra priser och mycket surf. Du behöver bara fylla i att du är student när du tecknar ett abonnemang hos Vimla, och får då ta del av erbjudandet.

Har Vimla några företagsabonnemang?

Vimla har idag inget specifikt företagsabonnemang, men de kan skräddarsy din faktura så att den visar moms, och då kan du använda den i ditt företag. Det är dock du som står som juridisk person för abonnemanget och det går alltså inte att använda i ett AB. Här ser du vår egen lista på företagsabonnemang.

Vimla har riktigt bra villkor och en öppenhet som man sällan ser i mobilvärlden och rekommenderas starkt, Andra företag borde slänga ett öga på Vimla och haka på den transparenta trenden.

Generellt:

 • Spara Surf : ✓ Ja
 • Surfa inom EU : ✓ Ja
 • Surfhastighet : 10-40 Mbit/s
 • Mobilnät : Telenor
 • Telefonsupport : ⨉ Nej
 • 5G : ⨉ Nej

Vimla använder Telenors stabila nät

Vimla använder sig utav Telenors 4G-nät, vilket innebär att det är snabbt och stabilt. En möjlig nackdel med Vimla är att de inte har någon kundtjänst via telefon. Istället hänvisas man till en chatt på hemsidan. Fördelen med en chatt är att kundtjänsten kan hantera flera ärenden samtidigt och att väntetiden därför blir kortare. Du får med andra ord oftast snabb hjälp med ditt ärende. Det finns även en gedigen Q & A där du hittar svaret på en mängd frågor som kan uppstå för dig som kund.


Kontaktinformation

Hemsida:
Org no:

556421-0309