Comviq

 

✓ Comviq täcker 99,9% av Sveriges befolkning

✓ Tele2s mobilnät

✓ Ingen uppsägnings- eller bindningstid

Comviq – Abonnemang, recension och erbjudande

4 stars

 

Comviq är en mobiloperatör vars slogan är ”billigt, billigt, billigt”. Med andra ord så lägger de stor vikt på att erbjuda mobila tjänster till marknadens lägsta priser. Konkurrenterna har hakat på Comviq, och stundtals gått om, men nu har Comviq uppdaterat sina datamängder och erbjuder riktigt vassa abonnemang till bra priser.

De största konkurrenterna är Halebop, Vimla och Hallon, som även dem konkurrerar genom låga priser och mycket surf. Comviq utmärker sig bland dessa operatörer genom att placera sig högt i Svenskt Kvalitetsindex undersökning över nöjdast kunder. 2015 var Comviq i topp, och både 2016 och 2017 placerade sig Comviq bland topp 3 av mobiloperatörerna. Kunderna är helt enkelt nöjda med Comviq som operatör.

Abonnemang Comviq

Comviq erbjuder flera fastpris-abonnemang. Mobilabonnemangen med fastpris innebär att du betalar en fast månadskostnad. För månadskostnaden får du upp till 40 GB surf, fria samtal och fria sms/mms. Skulle du behöva köpa till extra surf under månaden så är det enkelt ordnat. Du köper upp till 10 GB extra surf som gäller i 30 dagar. Detta är smidigt när du behöver mer surf än vad som är inkluderat i abonnemanget.

Comviq abonnemang

Kontantkort hos Comviq

Comviq har även kontantkort, något de var först med att lansera i Sverige. Vi rekommenderar ett fastpris-abonnemang istället, men föredrar man kontantkort så har Comviq ett bra utbud av prisplaner för kontantkort. Att ha ett abonnemang är smidigare och du slipper tänka på att ladda kontantkortet varje månad.

En av de största fördelarna med Comviq är att du kan välja exakt samma prisplan på både abonnemang och kontantkort. Det innebär att du kan få samma förmånliga priser oavsett om du väljer ett kontantkort eller abonnemang.

Comviq mobilnät

Som kund hos Comviq får du tillgång till ett av Sveriges bästa mobilnät. Comviq använder samma 4G-nät som Tele2 och Telenor, vilket ger surfhastigheter på upp till 80 Mbit/s och täcker 99 % av Sveriges befolkning. I 3G-nätet delar man nät med Telia och Tele2, vilket även det är ett bra nät när 4G inte kan leverera.

✓ Comviq täcker 99,9% av Sveriges befolkning

✓ Tele2s mobilnät

✓ Ingen uppsägnings- eller bindningstid

Använda Comviq inom EU

Med undantag för Comviq Fastpris MINI så kan du använda samtliga Comviq abonnemang fritt i hela EU. Det innebär att du kan använda mobilen precis som när du är hemma. Samtal, surf och sms är fritt inom EU/EES. Upp till 10 GB surf per månad inom EU ingår i Comviqs abonnemang.

Fri roaming inom EU infördes 15 juni 2017 och innebär att du kan använda din mobil inom EU/EES utan att behöva betala dyra roaming-avgifter. Att behöva stänga av roaming och låta bli att surfa på mobilen inom EU är nu ett minne blott.

Inga bindningstider hos Comviq

Comviqs abonnemang och kontantkort är flexibla. Du har ingen bindningstid eller uppsägningstid och du kan när som helst byta prisplan. Det gör att du lätt kan anpassa kostnaderna utifrån din faktiskt mobilanvändning.

Är du ute efter en prisvärd mobiloperatör utan en massa extra? I så fall är Comviq rätt operatör för dig! Testa, för som de säger i reklamen, det kostar ju inte mer än vad ett doftljus eller en burk med nagellack kostar. Comviq har många nöjda kunder som i sina omdömen ofta betonar priset, användarvänligheten, täckningen och supporten.

Comviq slogans

Comviq har under åren haft flera olika slogans. De har även gjort en hel del reklamfilmer som du säkert sett både på TV eller på webben. Deras slogan nu är: Billigt! Billigt! Billigt! Deras mobilabonnemang ska däremot inte bara vara billiga, utan man erbjuder även:

 • Sveriges billigaste fast pris-abonnemang
 • Delar samma nät som Tele2, Telia och Telenor
 • Surfhastighet på upp till 80 Mbit/s

Vad kunder tycker om Comviq

Hade Tele2 innan, men byte till Comviq. Samma täckning, dubbelt så mycket surf och ett lägre pris.

Johanna, Malmö

Comviq har enligt mig bäst täckning i Stockholm. Snabbast surf i tunnelbanan i alla fall!

Erik, Stockholm

Frågor och svar – Comviq

Har Comviq något mobilt bredband?
Just nu har Comviq inget specifikt mobilt bredband. Du hittar en mängd bra mobila bredband som vi rekommenderar här på surf.nu, och du kan enkelt jämföra dessa via länken ovan. Det finns en mängd bra mobila bredband som är klart värda att använda både vad det gäller mängden surf, priset samt användarvänligheten.

Har Comviq något kontantkort?
Ja, Comviq har absolut kontantkort. De var först ut med att lansera kontantkort i Sverige och har genom åren arbetat aktivt med att behålla sitt försprång inom kontantkortsmarknaden.

Säg den som inte haft ett kontantkort från Comviq någon gång under sitt liv. Det har bra priser och du kan sätta igång direkt med att använda ditt nya kontantkort. Numera fungerar många av abonnemangen nästan som ett kontantkort, då det inte är någon uppsägningstid eller bindningstid. Skillnaden är att du med ett kontantkort betalar i förväg för de tjänster som du vill nyttja.

Kan jag köpa ett abonnemang och mobiltelefon från Comviq?
Javisst kan du köpa en mobil tillsammans med ditt abonnemang från Comviq. Du kan beställa vilken modell och vilket märke du vill ha och kan ofta hämta ut din nya telefon hos någon leverantör redan samma dag.

Du kan som sagt skaffa mobilabonnemang och mobiltelefon ihop hos Comviq. Välj bland de olika abonnemangen samt mobilerna på deras enkla hemsida.

Du har många fina mobiler att välja mellan och de senaste modeller av både iPhone och Samsung finns såklart tillgängliga hos Comviq.

Vad har Comviq för uppsägningstid och bindningstider?
Comviq har varken uppsägningstid eller bindningstid på rena abonnemang. Rena abonnemang betyder att du bara skaffar ett abonnemang, och inte väljer att köpa till en mobiltelefon. Med ett rent abonnemang kan du byta mobiloperatör eller abonnemangsform när du vill. Det är däremot många som väljer att behålla Comviq när de väl har skaffat det.

Skaffar du däremot ett abonnemang tillsammans med en mobiltelefon, så är det uppsägningstid på den formen av abonnemang. Det är skillnad mellan rena mobilabonnemang och mobiltelefon+abonnemang. Detta ser du enkelt på deras hemsida.

Kan jag flytta mitt gamla mobilnummer till Comviq?
Hos Comviq kan du välja att behålla ditt mobilnummer, du gör helt enkelt en nummerflytt när du byter abonnemang. Det fungerar enkelt och smidigt, och är någonting som de flesta operatörer låter dig göra.

Vad har Comviq för kundtjänst?
Comviq har aktivt arbetat för att ha en riktigt vass kundtjänst. Den håller många gånger absolut högsta klass. Man har ju inga fysiska egna butiker och därför har man arbetat aktivt med att ha en vass och välfungerande kundservice.

Du kan chatta, ringa eller maila in dina synpunkter och frågor. Telefonväxeln har öppet vardagar mellan 09:00-19:00. Chatten har öppet vardagar mellan 08:00-20:00 och helgerna mellan 10:00-15:00. Comviq har verkligen en bra hemsida där du får riktigt bra information, och det är enkelt att ta reda på det du behöver veta när du är kund hos Comviq.

Fördelar Comviq

 • Välutbyggt mobilnät
 • Bra kundservice
 • Snabbt mobilnät
 • Bra priser
 • Generösa surfmängder
 • Rena abonnemang eller abonnemang med mobiltelefon
 • Kontantkort och mobilabonnemang
 • Bra täckning i hela landet

Hur funkar Comviq att använda utomlands? Roaming?
Du surfar, ringer och SMS:ar fritt inom EU, Norge, Island och Liechtenstein med de flesta av Comviqs abonnemang (inkl student/senior/GO) samt med deras kontantkort.

Notera att samtal och SMS från Sverige till EU, Norge, Island och Liechtenstein samt till och från resten av världen kostar extra. Se deras hemsida för aktuella priser på samtal från Sverige till utlandet.

Comviq utomlands

Har Comviq några seniorabonnemang eller abonnemang för pensionärer?
Ja, Comviq har flera fina abonnemang för dig som är pensionär eller 55+. De har bra villkor och generösa mängder surf för dig som tecknar ett senior- eller pensionärsabonnemang. Se deras hemsida för alla villkor, priser och surfmängder.

Har Comviq barn- och ungdomsabonnemang?
Har du barn så går det att teckna ett barnabonnemang hos Comviq. Du får samma villkor, pris och surfmängd som i Comviqs studentabonnemang, det vill säga riktigt bra villkor! Du som är målsman får hjälpa ditt barn att teckna abonnemang när det gäller minderåriga.

Här ser du vår jämförelse av alla barnabonnemang på den svenska marknaden som vi rekommenderar.

Har Comviq företagsabonnemang?
Comviq riktar sig mot privatpersoner och arbetar inte aktivt med att erbjuda företagsabonnemang. Det går att ha ett separat abonnemang för ditt företag, men det är egentligen inget vi rekommenderar. Det finns mycket bättre alternativ än Comviq när du vill skaffa ett företagsabonnemang.

Har Comviq studentabonnemang eller kan jag få studentrabatt på abonnemang?
Hos Comviq kan du teckna ett studentabonnemang och erhålla rabatterat pris på ditt abonnemang. De har inga bindningstider, ingen uppsägningstid och inga dolda avgifter för dig som är student.

För dig som är student så finns det just nu fyra olika abonnemang att välja mellan. Det abonnemang som är vanligast och som flest studenter tecknar heter FASTPRIS STUDENT och innehåller 16 GB surf, fria samtal, fria SMS och fria MMS. Självklart har du ingen ingen bindningstid. 10 GB EU-surf ingår i detta fina abonnemang som erbjuds till det låga priset 195 kronor per månad. Klart prisvärt! Här hittar du alla studentabonnemang som vi erbjuder på vår sajt.

täckningskarta Comviq

Täckningskarta Comviq

Comviqs täckning är bra över stora delar av Sverige. Man har identisk täckning som Tele2 eftersom de äger  Comviq. 2G-nätet och 4G-nätet delar man med Telenor och 3G-nätet delar man med Telia. Många som bor ute på landet upplever att de har riktigt bra täckning med Comviq.