Chilimobil – smidig mobiloperatör med fokus på surf

chili-logo

Chilimobil är en mobiloperatör med fokus på smidiga villkor, enkla lösningar, prisvärda abonnemang – och mycket surf. De vill helt enkelt erbjuda ett riktigt bra och prisvärt abonnemang för den som tycker om att använda sin mobil till att surfa, gärna utan begränsningar. 

I Chilimobils mobilabonnemang ingår allt – samtal, mms och sms. Surf ingår såklart också, men den kan vara begränsad beroende på vilket abonnemang du väljer. För att göra livet så enkelt som möjligt för sina kunder har Chilimobil valt att skippa bindningstider, uppsägningstider och fakturor. Abonnemanget betalas enkelt med betalkort.

Snabb uppkoppling – med Tres mobilnät

Precis som de flesta andra lågprisoperatörer så använder sig Chilimobil av ett mobilnät som tillhör någon av de större operatörerna. I Chilimobils fall handlar det om Tres nät. Tre har en god täckning över stora delar av Sverige, och erbjuder ett riktigt snabbt nät. Tres nät har dessutom fått högsta betyg av Tutela, ett analysföretag som arbetar för att förbättra mobila nätverk över hela världen. Tutela menar att Tres nät ger den bästa upplevelsen av mobilnät – inte en dålig utmärkelse alltså. 

Chilimobil erbjuder alltid fria samtal och sms

Chilimobil vill göra det så enkelt som möjligt för sina kunder. En del av den satsningen är att erbjuda ett obegränsat antal samtal och sms i alla sina abonnemang. Om man har Chilimobil ska man inte behöva tänka på hur många samtalsminuter man har kvar, hur länge man har pratat med någon i telefon eller om det kommer att kosta extra att skicka iväg det där sms:et. Med Chilimobils abonnemang behöver man endast tänka på hur mycket man surfar, och om man väljer en surfmängd som matchar hur man brukar använda sin mobil behöver man knappt tänka på det heller! 

Med ett fokus på surf – Chilimobil

Chilimobil vill att alla ska kunna surfa med frihet och utan begränsningar. Det snabba mobilnätet från Tre bidrar förstås till detta men även Chilimobils generösa abonnemang. Deras största abonnemang har fri surf. Med det abonnemanget behöver man alltså varken tänka på samtalsminuter, antal sms eller hur mycket man surfar – total frihet. 

Det räcker inte för Chilimobil att erbjuda generösa surfmängder inom Sverige, de gör det även enkelt för dig som är ute och reser att surfa. Med abonnemangen med mindre surf får man ta med sig hela surfpotten inom EU/ESS, men för abonnemanget med fri surf begränsas mängden till 25 GB.

Service och kundtjänst

Om man behöver hjälp eller support så erbjuder Chilimobil flera olika lösningar. På deras hemsida hittar man svar på de vanligaste frågorna – både för dig som är nyfiken på Chilimobil och för dig som redan är kund. 

Vill man ha personlig hjälp kan man kontakta Chilimobil över chatt och messenger på vardagar, och via meddelande och mail. Om man skickar ett meddelande eller mejl får man svar inom 24 timmar. 

Abonnemang kan enkelt hanteras via MittChili, Chilimobils egen portal. Där kan man till exempel kontrollera hur mycket surf man har kvar och aktivera och avaktivera tjänster som betal- och utlandssamtal. 

Fördelar med Chilimobil

 • Ingen bindningstid – byt surfmämgd och abonnemang när du vill
 • Alltid fria samtal, sms och mms – i varenda abonnemang
 • Ta med dig mycket surf om du reser inom EU/ESS
 • Betala enkelt med betalkort – slipp faktura och kreditupplysning
 • Surfa och ring i Tres mobilnät
 • Surfa obegränsat – välj abonnemanget Fri Surf
 • Hantera ditt abonnemang enkelt och praktiskt via MittChili
 • Flytta ditt gamla mobilnummer till Chili – snabbt och enkelt
 • Beställ ett simkort – få det i din brevlådas på ett par dagar
 • Beställ ett abonnemang – får Viaplay gratis i 3 månader

Chilimobil – bredband

Chilimobil är operatören för den som älskar att surfa – de erbjuder därför även mobila bredband. Precis som deras mobilabonnemang så har deras bredband ingen bindningstid och det går bra att byta abonnemang och surfmängd när man vill. 

Chilimobil erbjuder inte bara mobilabonnemang med fri surf, utan även mobilt bredband med fri surf. Med fri surf behöver man aldrig sitta och räkna hur mycket data som kommer att gå åt om man streamar den där filmen eller ser ett avsnitt till på den där tv-serien – det ger total frihet. 

De mobila bredband som Chilimobil erbjuder fungerar inte utomlands – man kan alltså bara surfa med Chilimobil om man befinner sig hemma i Sverige. 

Fördelar med Chilimobil bredband

 • Fri surf – surfa var du vill och hur mycket du vill
 • Ingen bindingstid – byt abonnemang och surfmängd när du vill
 • Betala med kort – slipp fakturor och kreditupplysning
 • Surfa i Tres prisvinnande och snabba nät
 • Viaplay ingår i abonnemanget
 • Snabb leverans och installation – stoppa bara in simkortet från Chilimobil i din surfplatta, router, dator eller annan enhet

 

Frågor och svar

Varför ska jag välja Chilimobil?

Chilimobil är en av de få virtuella operatörer som erbjuder abonnemang med helt fri surf. Dessutom gör de det till ett mycket bra pris. De har också en bra kundtjänst och använder sig av Tre:s stabila nät.

Har Chilimobil bindningstid?

Nej, Chilimobil har tagit bort bindningstider då de tycker att det ska vara enkelt att säga upp abonnemanget om du av en eller annan anledning inte skulle vara nöjd.

Vilket nät använder Chilimobil?

Chilimobil använder sig av Tre:s nät. Det betyder att du får samma uppkoppling som med ett Tre-abonnemang eller ett Hallon-abonnemang.

Har Chilimobil 5G-abonnemang?

Nej, inte ännu. För tillfället är det bara Telenor, Telia, Tre och Tele2 som har 5G-abonnemang. Men i framtiden kommer säkerligen fler operatörer, inklusive Chilimobil, att erbjuda 5G-abonnemang.

Vilka äger Chilimobil?

I motsats till många andra virtuella operatörer ägs Chilimobil inte av någon av de större operatörerna utan är fristående. De hyr dock in sig i Tre:s nät.