Telenor mobilabonnemang

✓ Ett av de största mobilföretagen i hela världen

✓ Ser till att ta hand om sitt ansvar att bevara miljön

✓ Erbjuder mobilt bredband med mycket datatrafik

Telenor mobiloperatör

Telenor är ett norskt mobilföretag med huvudkontor vid Fornebu i Bærum. Det är även ett av de största mobilföretagen i hela världen, med verksamheter i Skandinavien, Östeuropa och Asien. Dessutom har företaget en omfattande bredbands- och TV-distributionsverksamhet och erbjuder tillgång till nätverk i 12 länder, med verksamheter i 29 andra länder. Telenor är ett tillväxtföretag som tillhandahåller kommunikation, anslutning och utvalda Internettjänster som de ger ut till privatmarknaden.

Telenor i Skandinavien

Telenor Sverige är Telenors helägda dotterbolag och Sveriges tredje största mobiloperatör. Förutom i Sverige är Telenor en ledande leverantör av mobila och fasta tjänster i Norge och Danmark, samt har en stark position inom den snabbt växande nordiska bredbandsmarknaden. Dess kärnverksamhet i regionen inkluderar Telenor Broadcast som är bland de ledande leverantörerna av TV- och satellitsändningar i Skandinavien.

Internationellt

Telenor har en stark ställning som leverantör av mobila tjänster i Ungern, Serbien, Montenegro och Bulgarien. Företaget har ett ekonomiskt intresse på 33% i VimpelCom Ltd, som erbjuder mobila tjänster på ytterligare 14 marknader. Telenor är inriktad på att växa inom datatrafik och mobila möjligheter och deras 3G-tjänster har lanserats i Serbien, Ungern, Montenegro och Ryssland.

Utanför Europa är Telenor en av de största mobiloperatörerna i Asien och år 2013 sålde de över 147 miljoner abonnemang i världsdelen. Denna framgång bygger på att kombinera deras globala telekomexpertis med deras regionala transferkunskap och lokala marknadsinsikt.


Operatörer i Telenors mobilnät

 

Vimla


Mobilt Internet

Telenors datatrafik växer kraftigt och deras mål är att användarna ska kunna räkna med att ha tillgång till trådlöst Internet på resande fot, när de vill och var de vill. Företaget strävar efter att erbjuda de senaste mobiltelefonerna med ett säkert, enkelt och förutsägbart prissättningssystem, samt att ge livskraftiga surfalternativ på smartphones och grundläggande telefoner till alla deras kunder. Telenor erbjuder mobilt bredband med mycket datatrafik inkluderat.

Telenors partnerskap med Opera Software ger dem en möjlighet att distribuera och köra den mobila webbläsaren Opera Mini över sina mobiltelefoner och abonnentportföljer. Just nu arbetar de för att lansera LTE-nätverk (4G) inom deras marknader. Företaget ser även till att ta hand om sitt ansvar att bevara miljön, genom att använda sin pågående modernisering som en möjlighet för kunder att kunna byta till en ny utrustning som förbrukar betydligt mindre energi.

Mobilabonnemang och mobilt bredband

Telenor erbjuder mobilabonnemang med obegränsad surf, det vill säga du kan surfa helt fritt. De har även mobilt bredband med upp till och med 200 GB surf per månad. Reglerna för att använda din abonnemang utomlands är generösa. De har ett tag på 100 GB/månad när du är utomlands, vilket innebär att i princip alla abonnemang kan använda din surf fritt när du är inom EU/ESS.

Telenor är en operatör för dig med höga krav. Du betalar lite mer, men du får också mycket generöst innehåll och villkor.

täckningskarta telenor

Täckningskarta Telenor

Mobiloperatören Telenor har ett välutbyggt mobilnät över stora delar av Sverige. Mobiltäckningen är god och man har ett mycket snabbt 4G-nät i tätbefolkade områden. Du får exakt samma täckning om du använder dig av Vimla eller My Beat som använder sig av Telenors mobilnät (priset är dock lägre).