Telenor mobilabonnemang

✓ Ett av de största mobilföretagen i världen

✓ Tar ansvar för att bevara miljön

✓ Erbjuder mobilt bredband med mycket datatrafik

Telenor mobiloperatör

Telenor är ett norskt mobilföretag med huvudkontor i Fornebu i Bærum. Det är även ett av de största mobilföretagen i hela världen, med verksamheter i Skandinavien, Östeuropa och Asien. Dessutom har företaget en omfattande bredbands- och TV-distributionsverksamhet, erbjuder tillgång till nätverk i 12 länder och har verksamheter i 29 länder. Telenor är ett tillväxtföretag som tillhandahåller kommunikation, anslutning och utvalda internettjänster till privatmarknaden.

Telenor i Skandinavien

Telenor Sverige är Telenors helägda dotterbolag och Sveriges tredje största mobiloperatör. Om vi bortser från Sverige så är Telenor en ledande leverantör av mobila och fasta tjänster i Norge och Danmark, och de har en stark position inom den snabbt växande nordiska bredbandsmarknaden. Dess kärnverksamhet i regionen inkluderar Telenor Broadcast vilket är ett av de ledande leverantörerna av TV- och satellitsändningar i Skandinavien.

Internationellt

Telenor har en stark ställning som leverantör av mobila tjänster i Ungern, Serbien, Montenegro och Bulgarien. Företaget har ett ekonomiskt intresse på 33 % i VimpelCom Ltd. som erbjuder mobila tjänster på ytterligare 14 marknader. Telenor är inriktad på att växa inom datatrafik och mobila möjligheter och deras 3G-tjänster har lanserats i Serbien, Ungern, Montenegro och Ryssland.

Telenor en av de största mobiloperatörerna i Asien och år 2013 sålde de över 147 miljoner abonnemang i världsdelen. Denna framgång bygger på att kombinera deras globala telekomexpertis med deras regionala transferkunskap och lokala marknadsinsikt.


Operatörer i Telenors mobilnät

 

Vimla


Mobilt internet

Telenors datatrafik växer kraftigt och deras mål är att användarna ska kunna räkna med att ha tillgång till trådlöst internet på resande fot när de vill och var de vill. Företaget strävar efter att erbjuda de senaste mobiltelefonerna med ett säkert, enkelt och förutsägbart prissättningssystem, ge livskraftiga surfalternativ på smartphones samt grundläggande telefoner till alla deras kunder. Telenor erbjuder mobilt bredband där mycket datatrafik är inkluderat.

Telenors partnerskap med Opera Software ger dem en möjlighet att distribuera och köra den mobila webbläsaren Opera Mini över sina mobiltelefoner och abonnentportföljer. Just nu arbetar de för att lansera LTE-nätverk (4G+) inom deras marknader. Företaget ser även till ta sitt ansvar över att bevara miljön genom att använda sin pågående modernisering som en möjlighet för kunder att kunna byta till en ny utrustning som förbrukar betydligt mindre energi.

Mobilt bredband

Telenor har tre olika storlekar på sina mobila bredbandsabonnemang. Välj mellan 40, 100 eller 200 GB per månad. Reglerna för att använda din abonnemang utomlands är generösa. De har ett tak på 100 GB per månad när du är utomlands, vilket innebär att i princip alla abonnemang så får du använda hela din surfpott inom EU/EES. Speciellt för Telenor är att du får använda surfen i Thailand.

Mobilabonnemang

Telenor erbjuder mobilabonnemang med obegränsad surf, det vill säga du kan surfa helt obegränsat mycket. Du kan även teckna abonnemang med så lite som 3 GB surf. Fria samtal, SMS och MMS ingår i alla Telenors abonnemang. Unikt för Telenor är att du får använda ditt abonnemang utomlands precis som du gör hemma, och du får även använda hela din surfmängd utomlands. För det obegränsade abonnemanget så ingår endast 100 GB surf i utlandet. De flesta operatörerna tillåter fri roaming inom EU, men med Telenor så får du det även i USA, Andorra, Turkiet, Schweiz, Serbien, Montenegro, EU/EES, Thailand, Malaysia och Myanmar (Burma).

Telenor erbjuder även ett familjeabonnemang där du kan samla hela familjens abonnemang på en och samma faktura.

Telenor är en operatör för dig med höga krav. Du betalar lite mer för ditt abonnemang, men du får också mycket generöst innehåll och villkor.

täckningskarta telenor

Täckningskarta Telenor

Mobiloperatören Telenor har ett välutbyggt mobilnät i stora delar av Sverige. Mobiltäckningen är god och man har ett mycket snabbt 4G-nät i tätbefolkade områden. Du får exakt samma täckning om du använder dig av Vimla eller My Beat som när du använder dig av Telenors mobilnät, men priset hos de operatörerna är dock lägre än hos Telenor.