Tele2 mobilöperatör

✓ En av de största mobiloperatörerna i Sverige

✓ Tele2 har ett eget mobilnät

✓Tele2 är en av de första operatörerna att lansera eSIM i Sverige

Jämför abonnemang – Recension, omdöme och erbjudande

Surf

Minst2GB
2 GB+ 100 GB+

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Loading...

  5 abonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-02-25
  5 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  269 kr/mån

  Surf
  Spara surf Nej
  Surfa inom EU Ja
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Tele2
  Kundsupport Ja
  4G+ Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 269 kr/mån
  Startavgift 0 kr
  Totalpris år 1 3228 kr
  30 GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  319 kr/mån

  Surf
  Spara surf Nej
  Surfa inom EU Ja
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Tele2
  Kundsupport Ja
  4G+ Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 319 kr/mån
  Startavgift 0 kr
  Totalpris år 1 3828 kr
  Fri GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  429 kr/mån

  Surf
  Spara surf Nej
  Surfa inom EU Ja
  Surfhastighet Upp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Tele2
  Kundsupport Ja
  4G+ Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 429 kr/mån
  Startavgift 0 kr
  Totalpris år 1 5148 kr
  Fri GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  529 kr/mån

  Surf
  Spara surf Nej
  Surfa inom EU Ja
  Surfhastighet Upp till 250 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Tele2
  Kundsupport Ja
  4G+ Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 529 kr/mån
  Startavgift 0 kr
  Totalpris år 1 6348 kr
  Fri GB surf
  Fria Samtal
  Fria SMS
  0 mån Bindning
  0 kr Startavgift

  629 kr/mån

  Surf
  Spara surf Nej
  Surfa inom EU Ja
  Surfhastighet Upp till 1000 Mbit/s
  Om operatören
  Mobilnät Tele2
  Kundsupport Ja
  4G+ Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12 629 kr/mån
  Startavgift 0 kr
  Totalpris år 1 7548 kr

  1993 grundades den numera välkända mobiloperatören Tele2 av Jan Stenbeck. Tele2 består av flera grenar inom främst fast telefoni, internet, kabel-tv och naturligtvis mobiltelefoni. Företaget var också en av pionjärerna inom utvecklandet av 4G-nät, och man började erbjuda sina kunder 4G redan 2010. Då fanns nätet bara tillgängligt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Tele2 är även ledande när det kommer till 5G-nätets utbyggnad i Sverige. 

  För många är Tele2 mobiloperatören som hade en maskot med namnet Frank, ett svart får som var Tele2:s ansikte utåt. Den populära figuren är numera begraven, men han är fortfarande något av ett kännetecken för Tele2.

  Tele2 har numera bra täckning över hela landet, men det är flera operatörer som sprungit ikapp Tele2:s priser och abonnemangsfördelar. Flera av de mindre aktörerna på mobilmarknaden har tagit mark från både Tele2 och de andra större operatörerna.

  Tele2:s tjänster inom mobiltelefoni

  Eftersom Tele2 är en av de större aktörerna på den svenska marknaden så har de ett rikt utbud av produkter inom mobiltelefoni. Det egna mobilnätet är väl utbyggt och gör att människor i de flesta orterna runtom i Sverige kan få en stabil telefonuppkoppling med snabb surf och bra täckning.

  Bland de tjänster som erbjuds så hittar du bland annat abonnemang med olika mängder surf, mobiltelefoner och allt möjligt inom tillbehör. De har ett brett sortiment som består av flera nya och spännande produkter.

  Bindningsfria abonnemang

  Idag är alla abonnemang hos Tele2 helt utan bindningstid och du får även surfa fritt inom EU/EES. Det är möjligt att teckna ett mobilabonnemang hos Tele2 både med eller utan mobiltelefon. Abonnemangen finns med upp till obegränsad surf. De erbjuder även familjeabonnemang som gör det möjligt att få ner konstatera för mobilabonnemanget med fler användare.

  Tele2 är ett bra alternativ om man vill ha en stabil och trygg partner, men prismässigt är Tele2 frånåkta av flera andra operatörer. De är en av de dyraste operatörerna på marknaden.

  Övriga tjänster från Tele2

  För familjer, och andra, erbjuder Tele2 ett familjeabonnemang för upp till fem användare. Abonnemanget kan bara en bra lösning för till exempel barnfamiljer. Om man har ett abonnemang till sitt barn kan man välja till tjänsten Föräldrakollen, med detta barnabonnemang kan du bland annat få kostnadskontroll, följa dataförbrukningen och spärra abonnemanget från att göra betalsamtal och köpa mer surf. Alla abonnemang som ingår i familjeabonnemanget kommer dessutom på en samlad faktura.

  Tele2 erbjuder även ett seniorabonnemang med 20 % rabatt på alla abonnemang från Tele2. Rabatten gäller alltså både på mobilabonnemang och abonnemang för mobilt bredband. Tele2 har även mobiltelefoner som passar extra bra för en användare som kanske inte är så van vid teknik eller behöver en stor och tydlig skärm.

  Det är även möjligt köpa extra data till ditt abonnemang. Om du vet att din surf brukar ta slut, så kan det vara en trygghet att veta att du enkelt kan köpa till några extra GB. Extra surf kan du enkelt köpa via sms och surfen du köper är giltig under 6 månader.

  Kort sagt så är Tele2 en mobiloperatör som försöker erbjuda skräddarsydda lösningar för kunder med olika behov.

  ✓ Eget mobilnät som täcker stora delar av Sverige

  ✓Stort sortiment av produkter och tjänster

  ✓ Mobilabonnemang, mobilt bredband och kontantkort

  ✓ Företagsabonnemang

  ✓Bra kundservice

  Vanliga frågor och svar om Tele2

  Har Tele2 mobilt bredband?

  Ja, Tele2 har mobilt bredband och det finns i dagsläget tre alternativ på surfmängd att välja mellan. Det är generöst tilltaget med surfmängd på alla tre alternativ. Mobila bredband fungerar enbart i Sverige.

  Vad har Tele2 för uppsägningstid och bindningstid?

  Vad det gäller rena mobilabonnemang så har Tele2 inte några bindningstider eller uppsägningstider. Det har riktigt bra erbjudanden där de erbjuder sina kunder bra villkor. De har hängt med vad det gäller den nya tidens mobiltelefoniabonnemang och har därför slopat både bindningstid och uppsägningstid när du köper abonnemang utan tillbehör.

  Vad har Tele2 för kundtjänst?

  Tele2 har en gedigen kundsupport och du kan ringa, maila eller chatta direkt med supporten. Självklart har de mycket värdefull information på sin hemsida vilket gör att du ibland kan lösa problemen på egen hand. Deras support är gedigen och du kan få hjälp med alla former av abonnemang, produkter samt tillbehör.

  Har Tele2 ett seniorabonnemang eller abonnemang speciellt för pensionärer?

  Tele2 har inget speciellt mobilabonnemang för pensionärer, men de erbjuder en seniorrabatt på 20 % på alla sina abonnemang. För att räknas som senior hos Tele2 behöver man vara över 65 år gammal. Söker du ett specifikt mobilabonnemang för seniorer eller 55+, då kan du titta i vår lista med pensionärsabonnemang.

  Har Tele2 ett studentabonnemang eller kan jag få studentrabatt på ett vanligt abonnemang?

  Nej, Tele2 har inget specifika abonnemang för studenter. Om du är intresserad av mobilabonnemang med studentrabatt kan du hitta ett på den här listan med studentabonnemang.

  Kan jag köpa abonnemang med mobiltelefon från Tele2?

  Ja, du kan teckna mobilabonnemang både med eller utan mobiltelefon. Köper du med en ny mobiltelefon kan det bli bindningstid på abonnemanget, men det skiljer sig inte mot andra operatörer vad gäller abonnemang där mobil ingår.

  Kan jag använda mitt gamla mobilnummer med Tele2?

  Ja, du kan absolut använda ditt gamla mobilnummer när du byter till Tele2. Du gör en så kallad portering av ditt gamla mobilnummer och när detta slår igenom hos Tele2 så är det bara att använda samma nummer. Perfekt!

  Hur funkar Tele2 utomlands? Roaming?

  Du använder mobiltelefonen på samma sätt inom EU/EES som du gör här hemma i Sverige. Du kan ringa, SMS:a, MMS:a och får surfa för upp till 40 GB inom EU/EES beroende på vilket abonnemang du har. Se prislistan hos Tele2 för exakta samtalskostnader och hur mycket utlandssurf som ingår i ditt abonnemang.

  Har Tele2 ett barn- och ungdomsabonnemang?

  Nej, Tele2 har inga speciella barnabonnemang. De erbjuder dock ett familjeabonnemang för upp till fem användare. De har även en tjänst som heter Föräldrakollen som gör att du som förälder får koll på surfmängder och generell mobilanvändning. Det är ett bra alternativ både för barnen och föräldrarna.

  Har Tele2 företagsabonnemang?

  Tele2 har flera lösningar för dig som vill skaffa ett företagsabonnemang. Du kan skaffa rena företagsabonnemang eller abonnemang tillsammans med mobil, du väljer själv vilket behov du har. Det finns olika storlekar på surfmängder, samtal, SMS och MMS. De har bra och gedigna företagsabonnemang inom både mobiltelefoni och it-lösningar.