Idag finns det en app för nästan allt. Det finns appar som ser över din träning, appar som organiserar din vardag, appar som hjälper dig att somna och appar som bara är till för att roa dig. Här kommer tips på tio riktigt bra appar:

Appar för organisering och arbetsverktyg

Astro File Manager

Astro File Manager tillåter dig att söka, flytta och packa upp filer i din Android. Om du vill kunna pilla och mecka med filer och mappar måste du installera ett tredjepartsprogram eftersom Google inte har byggt in något filhanteringssystem i Android. Astro File Manager låter dig hantera dina filer och mappar på ett enkelt och utmärkt sätt. Du kan även göra backuper, hantera aktiva program samt hantera nätverk och bluetooth.

Pris: Gratis

Google Drive

Det finns flera appar som agerar molnlagring, men Google Drive ör fortfarande en av de bättre apparna. Tjänsten är gratis och du kan skapa flera olika typer av dokument. Framförallt kan du lagra filer i appen, vilket gör att du sparar lagringsminne i telefonen.

Pris: Gratis

Swiftkey

Swiftkey är ett tangentbordsapp som hjälper dig att skriva snabbare och stavar rätt när du skriver på mobilen. Appen föreslår nästa ord, och den gör ett bra jobb med att föreslå fortsättningen på din mening. Du installerar appen och aktiverar den i telefonen, och så är du igång med snabb och rättstavad text.

Pris: Gratis

Appar för träning och hälsa

7 Minute workout app

En gratis app som hjälper dig att röra på dig även om tiden är knapp. Du väljer själv svårighetsgrad och appen guidar dig genom ett 7 minuters långt träningspass. Du slår igång appen och ställer mobilen så att du ser skärmen, och så gör du övningen som visas fram tills att telefonen säger till att det är dags för nästa övning. Perfekt för den som vill få in lite rörelse i vardagen.

Pris: Gratis

Kry

Kry är en där du får träffa en läkare via videosamtal. Dessa läkare kan inte hjälpa dig mot allt, men om du behöver snabb hjälp med något mindre eller behöver få nya recept utskrivna så är appen perfekt. Snabb hjälp var du än är. Perfekt under stressade eller trötta vardagar, eller under semestern långt ifrån din vårdcentral. Frikort gäller och appen är gratis att ladda ner.

Pris: Appen gratis att ladda ner

Appar att lyssna på

Bookbeat

Genom Bookbeat så får du tillgång till tusentals ljudböcker direkt i din telefon. Du betalar en månadsavgift och får tillgång till hela utbudet av ljudböcker. Lyssna när du reser, städar, tar det lugnt i soffan eller är ute och promenerar. Du får prova tjänsten fritt i 2 veckor och allt du behöver för att lyssna är att ladda ner appen. En app som man kan spendera flera timmar med!

Pris: App gratis att ladda ner

 

Spotify

spotifyNumera finns nästan all musik några knapptryckningar bort, och du behöver inte ens betala för det (om du inte vill såklart). Hos Spotify finns flera stora artister och du kan skapa egna spellistor som du kan dela.

Pris: Gratis medlemskap möjligt

 

Sveriges Radio Play

Lyssna live eller spela upp i efterhand. Här hittar du massa av intressanta ljudfiler med både nyheter, poddar, dokumentärer och radio. Du behöver bara ha mobildata eller WiFi. Perfekt app för bussresan, kvällsunderhållningen eller hängmattan.

Pris: Gratis

Appar att titta på

Viaplay

Viaplay är en streamingtjänst där du kan streama filmer, sport, tv-sändningar och serier. Genom en månadsavgift får du tillgång till ett stort utbud som du kan se via appen. Du kan antingen välja att prenumerera på tjänsten få tillgång till hela utbudet, eller så kan du hyra och köpa filmer. Köp-filmer får du såklart behålla, medans du kan se hyrfilmen i 48 timmar. Viaplay är perfekt för regniga dagar och mysiga hemmakvällar.

Pris: App gratis att ladda ner

Ztory och Wype

Ztory och Wype är två olika tidningsappar som båda har ett stort utbud av tidningar som du får läsa digitalt. Wype-appen huserar alla tidningar som publiceras av Bonnier, medans du hittar flera andra tidningar i ztory-appen. Vilken som passar dig beror på vad du vill läsa för tidningar. Betala en prenumerationsavgift och få tillgång till hela utbudet i appen.

Pris: Appar gratis att ladda ner

 

Extra bra appar till din mobiltelefon och din surf

Bredbandskollen
En app som mäter och jämför internethastigheten i din mobil eller surfplatta.

Speedtest
Ytterligare en app som mäter internethastighet i din mobil eller surfplatta.

Network Analyzer
En app som mäter signaler och Wi-Fi och hjälper dig att identifiera eventuella problem med Wifi.

My Phone App
En app som mäter, kontrollerar och begränsar hur du använder telefonen.