Mobiloperatören My Beat AB har nyligen köpt Karma Mobil – mobiloperatören som gjort sig kända för sitt fokus enkla mobiltjänster som framför allt marknadsförts till äldre användare. Genom köpet stärker My Beat sin position på mobiloperatörsmarknaden i Sverige och breddar sin kundbas ytterligare. 

Många fördelar när Karma Mobil blir en del av My Beat

Fördelarna med köpet är många för My Beat – och för båda operatörernas kunder. För det första innebär förvärvet att My Beat nu har tillgång till en betydligt bredare tjänsteportfölj till sina mobilkunder jämfört med tidigare. Många av Karma Mobils funktioner och tjänster kommer nämligen att integreras i My Beats befintliga erbjudanden, vilket kommer att förhöja och förenkla upplevelsen för operatörens användare. 

Appen ”Min sida” från Karma Mobil integreras till exempel med My Beat. Appen, som man loggar in i med hjälp av BankID, ger en tydlig överblick över ens mobilabonnemang och kommande, och betalda, fakturor. I Min sida-appen kan man dessutom ändra storleken på sitt mobilabonnemang och betala sin faktura smidigt med betaltjänsten Swish. 

För det andra växer My Beats kundbas. Karma Mobil har en lojal skara kunder som följer med till My Beat – utan att deras befintliga abonnemang förändras.

My Beat och Karma Mobil – fler likheter än olikheter

En bakgrund till valet av just Karma Mobil för My Beat är likheten mellan de båda operatörernas erbjudanden. De erbjuder sina tjänster i samma mobilnät, Telenor, och har riktat in sig mot en snarlik kundgrupp – en kundgrupp som vill ha enkla och tydliga mobilabonnemang. 

En sammanslagning mellan de två tjänsterna och kundgrupperna tror My Beats VD, Fredrik Horn-Berlin, kommer att göra operatörens tjänst ännu vassare – och kommer leda till att företaget ökar sin tillväxt ytterligare. 

Hur påverkas Karma Mobil-kunder av köpet?

Den som har ett mobilabonnemang från Karma Mobil behöver inte oroa sig. Mobilabonnemanget stängs inte av, utan fortsätter i stort sett att fungera som innan köpet. Den enda egentliga förändringen för befintliga kunder är ett My Beat-SIM-kort kommer att trilla ner i brevlådan. SIM-kortet placeras i mobiltelefonen precis som det tidigare från Karma Mobil, och använder samma mobiltelefonnummer som tidigare. Även månadskostnaden, surfmängden och mobilnätet förblir samma.