halebop
 • Nöjda kunder
 • Täckning i Telias nät
 • Välfylld webbshop
comviq
 • Webbshop med stort utbud
 • Rabatt till studenter, barn och seniorer
 • Familjeabonnemang
Tre
 • Ultrasnabbt nät med 5G+
 • Upp till obegränsad surf
 • De senaste modellerna i webbshollen
Hallon
 • Billigaste operatören
 • Rabatt till student, barn och senior
 • Webbshop med mobiler

Sony Xperia med abonnemang

Sonys mobiltelefoner säljs inte av alla mobiloperatörer eftersom de helt enkelt inte säljs i tillräckligt stora volymer i Sverige. Det innebär att telefonen är perfekt för dig som vill sticka ut. För dig som vill köpa Sony Xperia tillsammans med ett abonnemang finns det ett par operatörer att välja mellan. Vill du spara pengar och betala ett lågt pris så säljer såväl Comviq, Halebop och Tre Sony Xperia med abonnemang.

Du kan själv välja vilken surfmängd du vill ha på abonnemanget och du väljer själv om du vill betala mobilen kontakt (hela kostnaden direkt och ingen bindningstid på abonnemanget) eller om du vill binda upp dig på 12, 24 eller 36 månader och betala av mobilen under bindningstiden.

Det finns fördelar med att skaffa en Sony-telefon samtidigt som du tecknar ett abonnemang hos Tre, Halebop eller Comviq. En av dessa fördelar är att du enkelt betalar för både telefon och abonnemang på samma räkning. På så sätt blir det blir färre betalningar att hålla ordning på. En annan fördel är att du då kan få priset på telefonen uppdelat över tid, och slipper betala hela telefonen på en gång. Detta är extra bra om man är intresserad av de senare modellerna som ligger lite högre i pris.

Sony Xperia 10 V

Xperia 10 V är en kompakt och lätt modell från Sony som värdesätter snygg design, förstklassigt ljud och en prestanda som klarar det mesta. Allt med ett bra pris som grund.

Sony Xperia 10 V – design och funktion

Storlek och skärm

Xperia 10 V sticker främst ut i smartphone-djungeln på grund av sin vikt. Telefonen väger nämligen bara 159 gram – vilket är fjäderlätt om man jämför med iPhone 14 Pro Max som landar på hela 240 gram.

Skärmen är av typen OLED som återger klara färger med ett starkt ljus. Sony har dessutom valt att använda Triluminos display-teknik i skärmen – en teknik som främst används i Sonys TV-apparater. Tekniken gör att skärmen blir optimerad för att visa film och video.

Skärmen är 6,1 tum och har d et. välkända Sony-formatet 21:9.

Batteri och processor

Trots modellens lätta vikt gömmer den ett stort 5 000 mAh-batteri under huven. Enligt Sony ska telefonen klara av att spela upp film i 34 timmar i sträck utan att batteriet tar slut.

Processorn är en Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G.

Sony Xperia 10 V kan dessutom skryta om att ha ett 3,5 mm hörlursuttag.

Kamera

Sony är kända för mycket, men kameror är något de verkligen är experter på. Xperia 10 V kommer med tre objekt: tele, vidvinkel och ultravidvinkel. Kamerasystemet har dessutom AI-teknik som anpassar inställningarna efter motivet och omgivningen.

Smartphone-serier från Sony

Sony Xperia 10 V

Sony Xperia 1-serien

Sonys Xperia 1-serie är deras mest fullmatade serie. Här lanserar de sina flaggskeppsmodeller med all den senaste tekniken. Xperia 1 är en fullmatad och snygg smartphone från Sony med stort fokus på kamerasystemet och skärmen – de två sakerna Sony gör allra bäst när det kommer till smartphones

Design och funktion

Storlek och skärm

Skärmen är det som gör att Xperias modeller sticker ut på dagens smartphone-marknad. Xperia 1-serien har nämligen formatet 21:9 på sin skärm. Det är alltså en lite mer avlång smartphone – en design Sony har gjort sig kända för.

Batteri och processor

Sony använder i regel Qualcomms Snapdragon som mobilplattform till sina Xperia 1-modeller. Processorn ger stöd för den senaste och mest avancerad tekniken, den har effektiv strömförbrukning och riktigt vass prestanda.

Batteriet är stort och klarar av användning under en hel dag utan att behöva laddas. När det väl är dags att ladda har telefonen stöd för snabbladdning.

Kamera

Kamerasystemet är innovativt och tar smartphonekameran ett steg närmare den professionella kameran. Sony använder en Exmor T for mobile-bildsensorn gör alla bilder klarare och tydligare.

Selfiekameran är, till skillnad från hos många andra smartphone-modeller, placerad i ramen runt skärmen istället för i själva skärmen. Det finns alltså inget sensorhus eller liknade på Xperia 1-modeller , skärmen är heltäckande.

Sony Xperia 5-serien

Xperia 5-serien är den kreativa mobiltelefonen med hög kvalitet till ett bra pris. Den har ett prisbelönt kamerasystem, ett helt unikt format och prestanda som klarar av det mesta. Det här är Sonys mest kompakta smartphone-serie.

Sony Xperia 5-serien – design och funktion

Storlek och skärm

Alla Sonys Xperia-modeller kommer med Sonys praktiska avlånga format med bildförhållandet 21:9. Det gör modellen perfekt för videovisning, den ligger bekvämt i handen och glider enkelt ner i byxfickan.

Xperia 5-serien är dessutom känd för sitt kompakta format. Det är en relativt liten och smidig smartphone.

Batteri och processor

Även för sina budget-alternativ vänder sig Sony gärna till Qualcomm och deras mobilplattform Snapdragon. Processorn ger mobilen all kraft den behöver för att utföra vardagssysslor och lite mer krävande program och multitasking.

Kamera

Förutom formatet så är Sonys mobiltelefoner kända för sina kamerasystem. På 5-serien sitter ett system med tre linser och en selfiekamera.

När det kommer till Sonys kamerasystem ska man inte stirra sig blind på antalet pixlar. Sonys system är avancerade med unika sensorer som tar bilderna till nya nivåer.

Sony-Xperia-5IV

Sony Xperia 10-serien

Sony Xperia 10-serien är Sonys budget-serie. Serien erbjuder kompakta smartphones som är medvetet prissatta för att kunna passa en så bred användargrupp som möjligt. Det är inte den vassaste av Sonys modeller, men för den som inte vill ha den absolut snabbaste smartphone-modellen klarar den av mycket och lite till.

Sony Xperia 10-serien – design och funktion

Storlek och skärm

Formatet är Sonys klassiska 21:9. Det ger en bio-känsla över skärmen och gör att telefonen är enkel att använda även med en hand.

Sony Xperia 10-serien har kanske inte lika vassa specifikationer som övriga Xperia-serien, men det är en riktigt bra smartphone för prisklassen som erbjuder en skärm utöver det vanliga om man jämför med många andra smartphone-serier i samma segment.

Batteri och processor

Processorn Xperia 10-serien är, precis som i övriga Xperia-serien, en Snapdragon från Qualcomm. Här har dock Sony valt att spara in lite och erbjuder inte den allra snabbaste och modernaste varianten. Den klarar dock av det mesta, men är kanske inte snabbas i gänget.

Xperia 10-seriens stora säljpunkt är batteriet. Det har en hög kapacitet och gör att telefonen fungerar fint hela dagen utan laddning. De flesta modeller i serien har stöd för snabbladdning.

Kamera

Xperia 10-serien har en lite enklare kamera om man jämför med Sonys dyrare modeller. Huvudkameran har bra upplösning, men den har inte samma sensorer och funktioner som till exempel hittas i Xperia 5-serien eller Xperia 1-serien.

Sony Xperia 10-serien har ett kamerasystem på baksidan och en selfiekamera på framsidan.

Sony – från liten butik till multinationellt företag

sony

Sony är ett multinationell företag som är världsledande inom elektronik. Deras högkvarteret ligger i Tokyo, Japan. Sony grundades av en man vid namn Masaru Ibuka år 1946, som startade en mycket liten elektronikshop i ett köpcentrum. När han senare fick en affärspartner: Akio Morita döpte de först företaget till “Tokyo Tsushin Kogyo”, men tog 1958 slutligen namnet som vi så väl känner igen idag, Sony.

Sedan Masuru Ibuka startade sin lilla butik så har företaget vuxit betydligt, och det har blivit en av de största i sitt slag. 2012 var de den fjärde största smartphonetillverkaren i världen.

Under sin resa har Sony också haft en svensk koppling. 2001 inledde Sony ett samarbete med svenska Ericsson, och tillsammans bildade man Sony Ericsson. Bolaget fanns sedan fram till 2012 då Sony köpte upp Ericssons marknadsandelar. Efter detta blev företaget återigen Sony Mobile Communications. Den första storsäljande telefonen släppte de dock under tiden tillsammans med Ericsson. Det var modellen T610 och året var 2005. Sedan uppbrottet med Ericsson har man bara fokuserat på sin egen smartphonemodell: Sony Xperia.

Telefoner

Sony gör enbart smartphones under det egna varumärket Xperia. Den första Xperia-telefonen släpptes 2008 och hette Xperia X1. Xperia X1 använde sig av operativsystemet Windows phone. Den första Xperia-telefon som använde sig av Android släpptes först 2010 och hette X10. Just X10 blev däremot inte så populär, vilket dock compactmodellen blev som släpptes något senare. Compactmodellen var helt enkelt en mindre modell av samma telefon.

Idag släpper Sony smartphones som kan konkurrera med jättarna Samsung och Apple.

Sonys smartphone-serier går under följande namn:

Filosofi: Att väcka nyfikenhet

Sonys filosofi är att både väcka nyfikenhet och att tillfredsställa den. De vill göra ett känslomässigt avtryck och använder sig av taglinen “Be moved”. Nyfikenhet väcker de också med sin nya produkt Xperia Ear, en hörapparats liknande enhet som bland annat ska ge möjligheten att lyssna på och skriva sms samt ta emot samtal och ringa, utan att behöva ta upp telefonen.

Sony mobiler och operatörer

Här följer ett urval av mobiloperatörer där du kan köpa mobiltelefoner från Sony tillsammans med ett mobilabonnemang.

Sony Xperia med abonnemang från Comviq

Comviq siktar in sig på att ha ett brett sortiment av mobilabonnemang och kontantkort till låga priser. Självklart har de Sony mobiltelefoner med abonnemang till bra priser! Du betalar av mobilen på 24 eller 36 månader och kan själv välja om du vill ha 10 eller upp till 100 GB surf varje månad.

 • Mobilnät: Tele2 och Telenor
 • Telefoner: Flera olika Xperia-modeller
 • Surfmängd: Välj mellan 10 till 100 GB data

comviq

 • Bra pris
 • Bra täckning
 • Bra sortiment

Läs mer & Beställ

Sony Xperia med abonnemang från Tre

Tre prispressar och är en av de billigaste operatören där du kan köpa en Sony tillsammans med ett abonnemang. Urvalet av Sony-mobiler hos Tre är stort. Du väljer själv hur mycket surfmängd du vill ha i ditt abonnemang och dubinder upp dig under upp till 36 månader. Kostnaden för mobilen slås ut över hela bindningstiden, så du betalar en extra kostnad utöver abonnemangskostnaden varje månad.

 • Mobilnät: Tre
 • Telefoner: Flera olika Xperia-modeller
 • Surfmängd: Välj mellan 5 GB data till obegränsat med surf


Tre

 • Låga priser
 • Obegränsad surf möjligt
 • Mycket surf i EU

Läs mer & Beställ

Sony Xperia med abonnemang från Halebop

Halebop är det bästa alternativet om du vill surfa i Telias mobilnät och samtidigt köpa en ny telefon. Halebop har ett stort utbud av Sony-modeller och du väljer själv om du vill betala av mobilen på abonnemangsfakturan eller köpa den kontant.

 • Mobilnät: Telia
 • Telefoner: Stort utbud av Sony-modeller
 • Surfmängd: Välj mellan 3 – 100 GB data


halebop

 • Välj bindningstid själv
 • Flera mobiler från Sony
 • Betala mobilen på faktura

Läs mer & Beställ

Vilken Sony mobil med abonnemang beställer du?

Det finns flera olika Sony-telefoner som du kan skaffa tillsammans med ett abonnemang. Vilken är din personliga favorit? När du väljer att betala av en telefon på fakturan så får du möjlighet att välja en telefon utan att behöva betala allt på en gång. På så sett sprider du ut kostnaden för mobilanvändningen på hela användningsperioden. Det är dock värt att komma ihåg att det finns risker med att köpa saker på avbetalning. Vet du med dig att du brukar ha svårt att betala räkningar? Då kanske du inte ska köpa en mobiltelefon på avbetalning.

En Sony tillsammans med abonnemang från Halebop, Comviq, Tre eller Telenor är en schysst lösning som vi är övertygade om att du får mycket glädje av under en lång tid framöver.

Hur mycket surf erbjuder operatörerna?
Operatör
Surfmämgd
Hallon Upp till 100 GB
Halebop Upp till 100 GB
Comviq Upp till 100 GB
Tre Upp till obegränsad GB

Beställa Sony mobil på avbetalning

När du beställer en telefon på avbetalning så förbinder du dig att betala av hela telefonen under bindningstiden. Bindningstiden kan variera beroende på operatör, men den vanligaste tiden är 12, 24 eller 36 månader. Det enda sättet för dig att avbryta avbetalningen på är genom att betala av den kvarvarande summan av telefonen. Ibland har du även bindningstid på abonnemanget vilket betyder att du kan betala av telefonen, men fortfarande är bunden till operatören. Idag är det dock vanligt att operatörer inte har bindningstid på abonnemang. De få operatörer som har bindningstid på abonnemang har ofta prisvärda telefoner att kompensera bindningstiden med.

Avbetalningen på telefonen sker månadsvis och om du har ett abonnemang hos samma operatör så samlas kostnaden smidigt på samma faktura. Att binda upp sig för att kunna köpa en ny telefon är en bra lösning för att sprida ut kostnaden. Dock ska du vara medveten om att marknadsvärdet på telefonen sjunker vartefter nya telefoner kommer ut på marknaden, men du har förbundit dig till att betala den summan som var när du ingick avtal. Denna aspekt är inget som ska hindra dig från att nappa på en efterlängtad telefon eller en bra deal, men det är bra om du vet att du inte behöver betala mindre bara för att telefonen blir billigare.

Fördelar med att beställa en Sony med abonnemang

Vanliga frågor och svar om Sony Xperia med abonnemang

Var köper jag Sony Xperia med abonnemang?

Flera operatörer säljer Sony Xperia med avbetalning tillsammans med abonnemang. På Surf.nu hittar du aktuella erbjudanden och information om vilka operatörer som säljer Sony Xperia.

Vilka operatörer säljer Sony Xperia?

Sony Xperia säljs av flera återförsäljare och operatörer, såsom Webhallen, Comviq och Halebop. På den här sidan hittar du aktuella erbjudanden på Sony Xperia.

Vilket abonnemang är billigast för Sony Xperia?

Operatörerna Halebop och Comviq har billiga abonnemang och säljer dessutom mobiltelefoner, som Sony Xperia, tillsammans med dem. Föredrar du att köpa telefonen utan att låsa den vid en operatör är Hallon och Vimla andra lågprisalternativ.

Vad kostar Sony Xperia?

Det finns flera olika modeller av Sony Xperia, allt från flaggskeppsmobiler till budgetversioner. Vill du köpa en Sony Xperia på avbetalning tillsammans med ett abonnemang kan du göra det hos exempelvis Comviq.

Har Sony Xperia 5G?

De senaste versionerna av Sony Xperia är 5G-kompatibla. För att kunna använda mobilen i 5G-nätet krävs att du har ett 5G mobilabonnemang.