halebop
 • Nöjda kunder
 • Täckning i Telias nät
 • Välfylld webbshop
comviq
 • Webbshop med stort utbud
 • Rabatt till studenter, barn och seniorer
 • Familjeabonnemang
Tre
 • Ultrasnabbt nät med 5G+
 • Upp till obegränsad surf
 • De senaste modellerna i webbshollen
Hallon
 • Billigaste operatören
 • Rabatt till student, barn och senior
 • Webbshop med mobiler

Sony Xperia med abonnemang

Sonys mobiltelefoner säljs inte av alla mobiloperatörer eftersom de helt enkelt inte säljs i tillräckligt stora volymer i Sverige. Det innebär att telefonen är perfekt för dig som vill sticka ut. För dig som vill köpa Sony Xperia tillsammans med ett abonnemang finns det ett par operatörer att välja mellan. Vill du spara pengar och betala ett lågt pris så säljer såväl Comviq, Halebop och Tre Sony Xperia med abonnemang.

Du kan själv välja vilken surfmängd du vill ha på abonnemanget och du väljer själv om du vill betala mobilen kontakt (hela kostnaden direkt och ingen bindningstid på abonnemanget) eller om du vill binda upp dig på 12, 24 eller 36 månader och betala av mobilen under bindningstiden.

Det finns fördelar med att skaffa en Sony-telefon samtidigt som du tecknar ett abonnemang hos Tre, Halebop eller Comviq. En av dessa fördelar är att du enkelt betalar för både telefon och abonnemang på samma räkning. På så sätt blir det blir färre betalningar att hålla ordning på. En annan fördel är att du då kan få priset på telefonen uppdelat över tid, och slipper betala hela telefonen på en gång. Detta är extra bra om man är intresserad av de senare modellerna som ligger lite högre i pris.

Sony Xperia 10 V

Xperia 10 V är en kompakt och lätt modell från Sony som värdesätter snygg design, förstklassigt ljud och en prestanda som klarar det mesta. Allt med ett bra pris som grund.

Sony Xperia 10 V – design och funktion

Storlek och skärm

Xperia 10 V sticker främst ut i smartphone-djungeln på grund av sin vikt. Telefonen väger nämligen bara 159 gram – vilket är fjäderlätt om man jämför med iPhone 14 Pro Max som landar på hela 240 gram.

Skärmen är av typen OLED som återger klara färger med ett starkt ljus. Sony har dessutom valt att använda Triluminos display-teknik i skärmen – en teknik som främst används i Sonys TV-apparater. Tekniken gör att skärmen blir optimerad för att visa film och video.

Skärmen är 6,1 tum och har d et. välkända Sony-formatet 21:9.

Batteri och processor

Trots modellens lätta vikt gömmer den ett stort 5 000 mAh-batteri under huven. Enligt Sony ska telefonen klara av att spela upp film i 34 timmar i sträck utan att batteriet tar slut.

Processorn är en Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G.

Kamera

Sony är kända för mycket, men kameror är något de verkligen är experter på. Xperia 10 V kommer med tre objekt: tele, vidvinkel och ultravidvinkel. Kamerasystemet har dessutom AI-teknik som anpassar inställningarna efter motivet och omgivningen.

Sony Xperia 10 V

Sony Xperia 1 V

Xperia 1 V är en fullmatad och snygg smartphone från Sony med stort fokus på kamerasystemet. Modellen har fått en helt ny Exmor T for mobile-sensor som tar kamerans bilder till en nynivå – bildkvaliteten kan jämföras med en systemkameras.

Sony Xperia 1 V – design och funktion

Storlek och skärm

Skärmen, som har 4K, ligger på 6,5 tum och har formatet 21:9. Det är alltså en lite mer avlång smartphone – en design Sony har gjort sig kända för. Pixeltätheten ligger på hela 643 pixel/tum, en upplösning som är svår att hitta hos någon annan modell på marknaden.

Batteri och processor

Snapdragon 8 Gen 2 är mobilplattformen under huven i Xperia 1 V. Processorn ger stöd för avancerad AI-teknik, effektiv strömförbrukning och riktigt vass prestanda.

Batteriet ligger på 5 000 mAh, ett stort batteri som enligt Sony ska klara av upp till 20 timmar strömmad video utan att ladda ur. När det väl är dags att ladda har telefonen stöd för snabbladdning som ger 50 % batteri på 30 minuter.

Kamera

Kamerasystemet är innovativt och tar smartphonekameran ett steg närmare den professionella kameran. Exmor T for mobile-bildsensorn gör alla bilder klarare och tydligare.

På baksidan sitter tre objektiv: vidvinkelobjektiv, Exmor T for mobile-sensor och ett ultravidvinkelobjektiv.

Selfiekameran är, till skillnad från hos många andra smartphone-modeller, placerad i ramen runt skärmen istället för i själva skärmen. Det finns alltså inget sensorhus eller liknade på Xperia 1 V, skärmen är heltäckande.

Sony Xperia 5 IV

Xperia 5 IV är den kreativa mobiltelefonen med hög kvalitet till ett bra pris. Den har ett prisbelönt kamerasystem, ett helt unikt format och prestanda som klarar av det mesta.

Sony Xperia 5 IV – design och funktion

Storlek och skärm

Alla Sonys Xperia-modeller kommer med Sonys praktiska avlånga format med bildförhållandet 21:9. Det gör modellen perfekt för videovisning, den ligger bekvämt i handen och glider enkelt ner i byxfickan.

Uppdateringsfrekvensen för skärmen ligger på 120 Hz vilket gör att den sömlöst följer alla dina rörelser. Den har en upplösning på 1080 pixlar, HDR10-certifiering och en otrolig färgrymd.

Skärmen har en storlek på 6,1 tum.

Batteri och processor

Processorn är en Qualcomm Snapdragon 8, Gen 1 – samma som sitter i de flesta snabbare modeller från samma år (2022). Batteriet ligger på 5 000 mAh och ska enligt Sony klara av 19 timmar strömmad video, 21 timmar blandad användning eller 28 timmar röstsamtal.

Kamera

Förutom formatet så är Sonys mobiltelefoner kända för sina kamerasystem. På 5 IV sitter ett system med en huvudkamera på 12 MP, en vidvinkelkamera på 12 MP, en telefotolins på 12 MP och en selfiekamera med 12 MP.

Man ska dock inte stirra sig blind på antalet pixlar. Sonys system är avancerade med unika sensorer som tar bilderna till nya nivåer.

Sony-Xperia-5IV

Sony Xperia 10 IV

Sony Xperia 10 IV är en kompakt och prismedveten modell med mycket gömd kraft. Det är inte den vassaste av Sonys modeller, men för den som inte vill ha den absolut snabbaste smartphone-modellen klarar den av mycket och lite till.

Sony Xperia 10 IV – design och funktion

Storlek och skärm

Skärmen ligger på 6 tum och har en upplösning på 2520 x 1080 pixlar. Formatet är Sonys klassiska 21:9. Bilduppdateringsfrekvensen ligger på 60 Hz, vilket är något lägre än för en flaggskeppsmodell från Sony som bullar ligga runt 120 Hz. Med tanke på prislappen är det dock godkänt.

Batteri och processor

Processorn är en Snapdragon 695. Det är inte den snabbaste processorn på marknaden och inte en jättestor förbättring jämfört med föregående modell Xperia 10 III. Den klarar dock av det mesta, men är kanske inte snabbas i gänget.

Xperia 10 IVs stora säljpunkt är batteriet. Det har en kapacitet på 5 000 mAh vilket enligt Sony ska räcka till att strömma video under 15 timmar. Snabbladdning på 21 W har den även stöd för.

Kamera

Xperia 10 IV. har en lite enklare kamera. om man jämför med Sonys dyrare modeller. Huvudkameran har 12 MP, men den har inte samma sensorer och funktioner som till. exempel hittas i Xperia 5 IV. Kontrasterna är dock bra och den tar vackra bilder i dagsljus.

Trippelkamerasystemet består av en huvudkamera på 12 MP och två ytterligare kameror på 8 MP var. Selfiekameran har 8 MP.

Sony Xperia 1 IV

Xperia 1 IV är en unik smartphone i sin prisklass – Sonys unika format (21:9), ett kamerasystem i högsta klass och, vilket idag är otroligt ovanligt, 3,5 mm hörlursuttag.

Sony Xperia 1 IV – design och funktion

Storlek och skärm

När det kommer till skärmen så har Sony verkligen lyckats med Xperia 1 IV. Den har fått en rejäl uppdatering när det kommer till ljusstyrka, 900 cd/m2, en dynamisk bilduppdateringsfrekvens på 120 Hz och vackert återgivna färger och dynamik.

Skärmen har en storlek på 6,5 tum, den är av typen AMOLED och har en upplösning på 1644 x 3840 pixlar.

Batteri och processor

Prestandan i Xperia 1 IV är svår att klaga på. Under huven hittar vi en systemkrets från Qualcomm, nämligen Snapdragon 8, gen 1 – samma processor som sitter i de flesta toppmodeller från 2022. Den gör mobilen snabb, pålitlig och mångsidig.

Batteriet ligger på 5 000 mAh och ska klara att strömma video i 10 timmar, 17 timmars blandad användning och 25 timmars röstsamtal. Den har stöd för en laddare på 30 W och trådlös laddning.

Kamera

Kamerasystemet består av tre linser på baksidan. En huvudkamera på 12 MP, en vidvinkelkamera på 12 MP och en telezoom på 12 MP. Selfiekameran ligger även. den på 12 MP.

Som vanligt när det gäller Sony ska man inte stirra sig blind på antalet pixlar – det handlar om hur pixlarna används. Sonys kamerasystem är avancerat och högklassigt. Du kan ta bra bilder på dagen liksom på natten och det finns många avselade inställningar att pilla på om man är kameraintresserad.

Sony Xperia 1 IV

Sony Xperia 1 III

Sony Xperia 1 III är telefonen för dig som älskar att fotografera, spela spel, titta på film och njuta av krispig musik. Modellen har maximal prestanda med fokus på nöje och underhållning. 

Sony Xperia 1 III – design och funktion

Storlek och skärm

Det som gör att Sony Xperia 1 III sticker ut när man jämför den med sina konkurrenter är skärmen. Den avlånga 4K OLED-skårmen är på 6,5 tum och har Sonys karakteristiska 21:9 proportioner. Bli uppslukad av filmer, videor och spel med en skärm som påminner med om en biosalong än en mobilskärm. 

Batteri och processor

Xperia 1 III har ett bultande hjärta i form av chippet Snapdragon 888 5G med åtta kärnor. Den kraftfulla processorn tillsammans med RAM-minnet på 12 GB ger en snabb och sömlös upplevelse som klarar av tunga videofiler och avancerade onlinespel. 

Batteriet har 4 500 mAh och stöd för trådlös laddning. 

Kamera

Tre kameror bildar kamerasystemet på telefonens baksida: en vidvinkel, en ultravidvinkel och en tele. Kamerorna kompletteras med en djupsensor. Filma med upp till 4K och använd funktionen ”Realtime Tracking” som följer och fokuserar på ett valt objekt. 

Sony Xperia 1 III

Sony Xperia 10 III

Sony Xperia 10 III bjuder på kraftull prestanda, ultrasnabb 5G-hastighet och lång batteritid. Den trimmade insidan matchas med en stilren telefon som passar perfekt i handen – möt Xperia 10 III.

Sony Xperia 10 III – funktioner och design

Storlek och skräm

Xperia 10 III har en stor skärm på 6 tum som täcker telefonens avlånga framsida. Med sina 68 mm i bredd passar Xperia 10 III perfekt i handen. Det är enkelt att använda modellen med en hand, och om man håller den på längden blir man snabbt uppslukad vid spel eller filmuppspelning. 

Batteri och processor

Qualcomm Snapdragon 690 Mobile Platform ger Xperia 10 III ultrasnabb prestanda och stöd för 5G. Processorn är energieffektiv och batteriet håller hela dagen med sina 4 500 mAh. Enligt Sony kan batteriet hålla i upp till 74 h – det räcker och blir över för en vanlig användare. 

Kamera

Trippelkameran på baksidan kan fånga allt från vidsträckta landskap till intima porträtt. Systemet består av en ultravidvinkelkamera på 16 mm, en vidvinkelkamera på 27 mm och en telefotokamera på 54 mm. 

Sony Xperia 10 III

Sony Xperia 5 III

Sony Xperia 5 III är en smartphone som överträffar alla förväntningar. Möt ett kamerasystem med tre linser, högupplöst ljud, 3,5 mm-uttag för hörlurar och en omslutande OLED-skärm. En perfekt telefon för gaming, musiklyssning och underhållning. 

Sony Xperia 5 III – funktioner och design

Storlek och skärm

Xperia 5 III har Sonys karakteristiska 21:9 CinemaWide-skärm. Skärmens proportioner är unika på sumartphonemarknaden och ger en helhetsupplevelse vid gaming och videouppspelning. Den smala passformen gör även telefonen extra bekväm att hålla i handen och stoppa i byxfickan.

HDR OLED-kärmen är på 6 tum och har en uppdateringshastighet på 120 Hz. 

Batteri och processor

För att ge Xperia 5 III all den kraft den behöver sitter en Qualcomm Snapdragon 888 med stöd för 5G på insidan. Processorn får stöd av det kraftfulla 4 500 mAh-batteriet. 

Kamera

Kamerasystemet har tre linser med snabb autofokus och stöd för foto i råformat. Linserna består av en vidvinkel, en ultravidvinkel och en telefoto. 

Sony Xperia 5 III

Sony Xperia PRO-I

Xperia PRO-I är en värsting-modell från Sony. Möt en smartphone med professionell kamera som tar dina bilder och videor till nästa nivå. 

Sony Xperia PRO-I – Design och funktion

Storlek och skräm

Den uppslukande skärmen är på hela 6,5 tum och har Sonys unika 21:9-proportioner. Den bjuder på videouppspelning i upp till 4K med 120 Hz uppdateringsfrekvens. 

Den avlånga designen gör modellen bekväm att hålla med en hand och den passar perfekt i byxfickan – trots sin stora storlek. 

Batteri och processor

Mobilplattformen Qualcomm Snapdragon 888 5G ger telefonen dess outtömliga prestanda. Den har stöd för 5G-nätet och batteriet på 4 500 mAh gör att Xperia PRO-I kan användas hela dagen utan laddning. Om du behöver ladda din PRO-I har den stöd för snabbladdning som ger 50 % batteri på bara en halvtimme. 

Kamera 

Det som gör att Xperia PRO-I sticker ut är kameran. Den nya bildsensorn (1.0) ger en fantastisk bildkvalitet som kan jämföras med professionella systemkameror. Fota i ljusa miljöer likväl som märka – bilderna blir alltid klara och vackra. 

Med funktionen Ögonfokus kan du ta fantastiska porträtt som alltid är i fokus – samma funktion kan även användas vid filmning vilket gör att ditt objekt alltid är i fokus. 

Sony Xperia PRO I

Sony – från liten butik till multinationellt företag

sony

Sony är ett multinationell företag som är världsledande inom elektronik. Deras högkvarteret ligger i Tokyo, Japan. Sony grundades av en man vid namn Masaru Ibuka år 1946, som startade en mycket liten elektronikshop i ett köpcentrum. När han senare fick en affärspartner: Akio Morita döpte de först företaget till “Tokyo Tsushin Kogyo”, men tog 1958 slutligen namnet som vi så väl känner igen idag, Sony.

Sedan Masuru Ibuka startade sin lilla butik så har företaget vuxit betydligt, och det har blivit en av de största i sitt slag. 2012 var de den fjärde största smartphonetillverkaren i världen.

Under sin resa har Sony också haft en svensk koppling. 2001 inledde Sony ett samarbete med svenska Ericsson, och tillsammans bildade man Sony Ericsson. Bolaget fanns sedan fram till 2012 då Sony köpte upp Ericssons marknadsandelar. Efter detta blev företaget återigen Sony Mobile Communications. Den första storsäljande telefonen släppte de dock under tiden tillsammans med Ericsson. Det var modellen T610 och året var 2005. Sedan uppbrottet med Ericsson har man bara fokuserat på sin egen smartphonemodell: Sony Xperia.

Telefoner

Sony gör enbart smartphones under det egna varumärket Xperia. Den första Xperia-telefonen släpptes 2008 och hette Xperia X1. Xperia X1 använde sig av operativsystemet Windows phone. Den första Xperia-telefon som använde sig av Android släpptes först 2010 och hette X10. Just X10 blev däremot inte så populär, vilket dock compactmodellen blev som släpptes något senare. Compactmodellen var helt enkelt en mindre modell av samma telefon.

Idag släpper Sony smartphones som kan konkurrera med jättarna Samsung och Apple.

Filosofi: Att väcka nyfikenhet

Sonys filosofi är att både väcka nyfikenhet och att tillfredsställa den. De vill göra ett känslomässigt avtryck och använder sig av taglinen “Be moved”. Nyfikenhet väcker de också med sin nya produkt Xperia Ear, en hörapparats liknande enhet som bland annat ska ge möjligheten att lyssna på och skriva sms samt ta emot samtal och ringa, utan att behöva ta upp telefonen.

Sony mobiler och operatörer

Här följer ett urval av mobiloperatörer där du kan köpa mobiltelefoner från Sony tillsammans med ett mobilabonnemang.

Sony Xperia med abonnemang från Comviq

Comviq siktar in sig på att ha ett brett sortiment av mobilabonnemang och kontantkort till låga priser. Självklart har de Sony mobiltelefoner med abonnemang till bra priser! Du betalar av mobilen på 24 eller 36 månader och kan själv välja om du vill ha 10 eller upp till 100 GB surf varje månad.

 • Mobilnät: Tele2 och Telenor
 • Telefoner: Sony Xperia 1 V och Sony Xperia 10 V
 • Surfmängd: Välj mellan 10 till 100 GB data

comviq

 • Bra pris
 • Bra täckning
 • Bra sortiment

Läs mer & Beställ

Sony Xperia med abonnemang från Tre

Tre prispressar och är en av de billigaste operatören där du kan köpa en Sony tillsammans med ett abonnemang. Urvalet av Sony-mobiler hos Tre är stort. Du väljer själv hur mycket surfmängd du vill ha i ditt abonnemang och dubinder upp dig under upp till 36 månader. Kostnaden för mobilen slås ut över hela bindningstiden, så du betalar en extra kostnad utöver abonnemangskostnaden varje månad.

 • Mobilnät: Tre
 • Telefoner: Sony Xperia 5 IV, Sony Xperia 1 IV, Sony Xperia 10 V och Sony Xperia 1 V
 • Surfmängd: Välj mellan 5 GB data till obegränsat med surf


Tre

 • Låga priser
 • Obegränsad surf möjligt
 • Mycket surf i EU

Läs mer & Beställ

Sony Xperia med abonnemang från Halebop

Halebop är det bästa alternativet om du vill surfa i Telias mobilnät och samtidigt köpa en ny telefon. Halebop har ett stort utbud av Sony-modeller och du väljer själv om du vill betala av mobilen på abonnemangsfakturan eller köpa den kontant.

 • Mobilnät: Telia
 • Telefoner: Stort utbud av Sony-modeller. Bland annat Sony Xperia 1 V, Sony Xperia 10 V och Sony Xperia 1 IV
 • Surfmängd: Välj mellan 2 – 100 GB data


halebop

 • Välj bindningstid själv
 • Flera mobiler från Sony
 • Betala mobilen på faktura

Läs mer & Beställ

Vilken Sony mobil med abonnemang beställer du?

Det finns flera olika Sony-telefoner som du kan skaffa tillsammans med ett abonnemang. Vilken är din personliga favorit? När du väljer att betala av en telefon på fakturan så får du möjlighet att välja en telefon utan att behöva betala allt på en gång. På så sett sprider du ut kostnaden för mobilanvändningen på hela användningsperioden. Det är dock värt att komma ihåg att det finns risker med att köpa saker på avbetalning. Vet du med dig att du brukar ha svårt att betala räkningar? Då kanske du inte ska köpa en mobiltelefon på avbetalning.

En Sony tillsammans med abonnemang från Halebop, Comviq, Tre eller Telenor är en schysst lösning som vi är övertygade om att du får mycket glädje av under en lång tid framöver.

Hur mycket surf erbjuder operatörerna?
Operatör
Surfmämgd
Hallon Upp till 100 GB
Halebop Upp till 100 GB
Comviq Upp till 100 GB
Tre Upp till obegränsad GB

Beställa Sony mobil på avbetalning

När du beställer en telefon på avbetalning så förbinder du dig att betala av hela telefonen under bindningstiden. Bindningstiden kan variera beroende på operatör, men den vanligaste tiden är 12 eller 24 månader. Det enda sättet för dig att avbryta avbetalningen på är genom att betala av den kvarvarande summan av telefonen. Ibland har du även bindningstid på abonnemanget vilket betyder att du kan betala av telefonen, men fortfarande är bunden till operatören. Idag är det dock vanligt att operatörer inte har bindningstid på abonnemang. De få operatörer som har bindningstid på abonnemang har ofta prisvärda telefoner att kompensera bindningstiden med.

Avbetalningen på telefonen sker månadsvis och om du har ett abonnemang hos samma operatör så samlas kostnaden smidigt på samma faktura. Att binda upp sig för att kunna köpa en ny telefon är en bra lösning för att sprida ut kostnaden. Dock ska du vara medveten om att marknadsvärdet på telefonen sjunker vartefter nya telefoner kommer ut på marknaden, men du har förbundit dig till att betala den summan som var när du ingick avtal. Denna aspekt är inget som ska hindra dig från att nappa på en efterlängtad telefon eller en bra deal, men det är bra om du vet att du inte behöver betala mindre bara för att telefonen blir billigare.

Fördelar med att beställa en Sony med abonnemang

Vanliga frågor och svar om Sony Xperia med abonnemang

Var köper jag Sony Xperia med abonnemang?

Flera operatörer säljer Sony Xperia med avbetalning tillsammans med abonnemang. På Surf.nu hittar du aktuella erbjudanden och information om vilka operatörer som säljer Sony Xperia.

Vilka operatörer säljer Sony Xperia?

Sony Xperia säljs av flera återförsäljare och operatörer, såsom Webhallen, Comviq och Halebop. På den här sidan hittar du aktuella erbjudanden på Sony Xperia.

Vilket abonnemang är billigast för Sony Xperia?

Operatörerna Halebop och Comviq har billiga abonnemang och säljer dessutom mobiltelefoner, som Sony Xperia, tillsammans med dem. Föredrar du att köpa telefonen utan att låsa den vid en operatör är Hallon och Vimla andra lågprisalternativ.

Vad kostar Sony Xperia?

Det finns flera olika modeller av Sony Xperia, allt från flaggskeppsmobiler till budgetversioner. Vill du köpa en Sony Xperia på avbetalning tillsammans med ett abonnemang kan du göra det hos exempelvis Comviq.

Har Sony Xperia 5G?

De senaste versionerna av Sony Xperia är 5G-kompatibla. För att kunna använda mobilen i 5G-nätet krävs att du har ett 5G mobilabonnemang.