Sony Xperia med abonnemang – Lägst pris på Xperia 1, 5 & 10

4G

Sony Xperia L3 med Halebop

50% mer surf i 1 år

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 179 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Sony Xperia 10 med Halebop

50% mer surf i 1 år

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 249 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Sony Xperia 1 med Halebop

50% mer surf i 1 år

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 419 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Sony Xperia 5 med Halebop

Trådlösa hörlurar på köpet & 50% mer surf i 1 år

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 419 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Sony Xperia 5 med Tre


Fria Samtal

Fria Sms

5 - Obegränsat Gb data
från 479 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Sony Xperia 1 med Tre


Fria Samtal

Fria Sms

5 - Obegränsat Gb data
från 499 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Sony Xperia 5 med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3 - Obegränsat Gb data
från 549 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Sony Xperia 1 med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3 - Obegränsat Gb data
från 569 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Sony Xperia med abonnemang

Sonys mobiltelefoner säljs inte av alla mobiloperatörer eftersom de helt enkelt inte säljs i tillräckligt stora volymer. Det innebär att telefonen är perfekt för dig som vill sticka ut. För dig som vill köpa Sony Xperia tillsammans med ett abonnemang så finns det ett par operatörer att välja mellan. Vill du spara pengar och betala ett lågt pris så säljer såväl Comviq, Halebop och Tre Sony Xperia med abonnemang. Du kan själv välja vilken surfmängd du vill ha på abonnemanget och du väljer själv om du vill betala mobilen kontakt (hela kostnaden direkt och ingen bindningstid på abonnemanget) eller om du vill binda upp dig på 12 eller 24 månader och betala av mobilen under bindningstiden.

Det finns fördelar med att skaffa en Sony-telefon samtidigt som du tecknar ett abonnemang hos 3, Halebop, Telenor eller Comviq. En av dessa fördelar är att du enkelt betalar för både telefon och abonnemang på samma räkning. På så sätt blir det blir färre betalningar att hålla ordning på. En annan fördel är att du då kan få priset på telefonen uppdelat över tid, och slipper betala hela telefonen på en gång. Detta är extra bra om man är intresserad av de senare modellerna som ligger lite högre i pris.

Nya Sony Xperia 5 och Nya Sony Xperia 10

Sony Xperia 5 är efterföljaren för Sony Xperia 1 och har därmed samma funktioner som 21:9 CinemaWide-skärm, Dolby Atmos-ljud och trippelkamera men den nya modellen är mer kompakt och mindre. Även Sony Xperia 10 är en underhållningsmaskin med 21:9 skärm anpassat för film och video.

Sony Xperia 5 – funktioner och design

sony xperia 5 med abonnemangStorlek, skärm och ljud

Sony Xperia 5 är mindre och har en mer kompakt design än föregående modell. Mobilen är 68 mm bred – 158 mm på höjden – 8,2 mm tjock och har en vikt på 164 gram. Skärmen är en 6,1 tum stor FHD+ HDR OLED-skärm med HDR-teknologi. Skärmens bildförhållande på 21:9 passar utmärkt för inspelning av film med sin CinemaWide skärm. Skärmen ger dig en bioupplevelse i ett miniformat.

Ännu bättre bioupplevelse får du med ett fantastiskt ljud i högtalarna med Dolby Atmos.

Batteri och processor

Det mindre formatet innebär också ett mindre 3140 mAh-batteri. Processorn är den senaste Snapdragon-processorn, en Qualcomm Snapdragon 855.

Kamera

Trippelkameran har Eye AF-teknologi som ser till att fokus i fotot ligger på ögonen vilket är en fördel för vackra porträttbilder. De tre linserna är 16 mm supervidvinkel, 26 mm mångsidig lins samt en 52 mm porträtt- och telelins. För video får du en skakfri video med optisk SteadyShot.

Övriga funktioner

Mobilen har 6 GB ram och 128 GB lagringsminne med stöd för minneskort upp till 512 GB med microsdxc. I övrigt har telefonen dubbla sim-kort, fingeravtrycksläsare och är vattentålig med IP65/68. Mobilen har också stöd för Dualshock-kontroll. Telefonen ger dig en kraftfullare spelupplevelse med game enhancer.

 

Sony Xperia 10 – funktioner och design

 

sony xperia 10 med abonnemangStorlek, skärm och ljud

Sony Xperia 10 har en smal och tunn design för att passa bra i handen. Mobilen är 68 mm bred – 155,7 mm på höjden – 8,4 mm tjock och har en vikt på 162 gram. På detta lilla format får du en 6 tums widescreenformat på 21:9 som ger dig en högklassig filmupplevelse. Formatet ger dig också bra möjligheter att multitaska och använda flera appar samtidigt.

Högtalarna i telefonen ger dig ett kvalitetsljud med DSEE HX och LDAC.

Batteri och processor

Xperia 10 som är mindre i formatet använder sig också av ett mindre batteri på 2870 mAh. Processortypen är en Qualcomm Snapdragon 630.

Kamera

Telefonen har en dubbla kameror på baksidan på 13 MP respektive 5 MP. Med bokeh-effekt får du ett bra skärpedjup i dina bilder när du till exempel tar porträttbilder då objektet blir skarpt och bakgrunden suddigt. Den främre kameran på 8 MP har stabiliseringsfunktionen SteadyShot som gör det lättare att ta snygga selfies. Videoinspelning kan göras i 4K med ett högupplöst ljud.

Övriga funktioner

Mobilen har 3 GB ram och 64 GB lagringsminne med plats för mikro sd, telefonen har fingeravtrycksläsare, NFC och plats för två SIM-kort. Mobilen har också skyddsglas med den tåliga Corning Gorilla Glass 5 för bättre hållbarhet och med skydd för repor och damm.

 

Sont Xperia 5 Omdöme och recensioner

Vi har kollat in de senaste omdömena och recensionerna kring Sony Xperia 5 och Sony Xperia 10 från de ledande mobilsajterna Mobil.se, M3, TechRadar och Swedroid. Vi har gjort en sammanfattning över det som framkommit för både plus och minus från dessa tester så att du får en samlad bild över recensionerna. Vill du läsa vidare om mer detaljer kring omdömena har vi även direktlänkar till originalartiklarna på respektive sajt.

Mobil.se om Xperia 5

Mobil.se har gett en recension om Sony Xperia 5. Det sammanfattande omdömet från Mobil.se är att Xperia 5 är lite mindre och billigare än Xperia 1 men har ändå flaggskeppsprestanda. Nättidningen är besvikna över att telefonen släpps vid säljstart med Android 9 istället för Android 10. Enligt Sony finns det ingen fast tidsplan för när de säljer modellen med Android 10 men så snart som möjligt är deras besked.

Swedroid om Xperia 5

Den stora communityn Swedroid som har stort fokus på produkter kring Google Android har gett en recension om Xperia 5. De lyfter fram mobilens lilla och praktiska kompakta format som ett oväntat men välkommet steg när alla andra telefoner satsar på större skärmar.

Swedroid är nöjda med att telefonen ligger bra i handen och att det är enkelt att greppa telefonen då den är 68 mm bred. Dock tycker de att Xperia 5 är aningens hög för en enhandsfattning. Deras omdöme är att detta är en mobil för dig som vill ha en nättare modell men ändå få bra prestanda och bra kamera. Utbudet för detta är idag smalt. Ett stort minus är att Xperia 5 saknar trådlös laddning.

Omdöme & recensioner för Sony Xperia 10

Mobil.se om Xperia 10

Mobil.se har gjort ett test på Sony Xperia 10. Ett sammanfattande omdöme för denna modell är att det är ett långsmalt format och telefonen kommer med väldigt små fördelar och fler nackdelar. De ger telefonen ett totalbetyg på endast 66%. Mobil.se anser att formatet är bra i handen och att det är en okej kamera för prisklassen. Däremot är de inte nöjda med prestandan som känns seg, batteritiden är inte tillräckligt bra och att skärmformatet på 21:9 är ett ovanligt format som i stort sett endast passar för film och inget annat.

M3 om Xperia 10

Även M3 har gjort ett test för både Sony Xperia 10 och Sony Xperia 10 Plus och ger basmodellen betyget 6 av 10. Enligt M3 bygger Sony Xperia 10 på en smart idé men telefonen behöver mer kraft. Positivt är att man får mycket skärmyta trots det kompakta formatet. Telefonen anses vara greppvänlig tack vare den matta baksidan. Samtidigt som många andra klagar på att formatet 21:9 endast passar för filmer så tycker M3 att de kan leva med svarta kanter på sidorna när det handlar om media i formatet 16:9.

Telefonen får minus för prestandan då M3 anser att processorn är i underkant och levererar en långsam och hackig upplevelse i vissa fall. Särskilt påtagligt är det vid multitasking som annars är en av mobilens fördelar. I testet är de heller inte imponerade av batteritiden.

TechRadar om Xperia 10

TechRadar har gett en recension om Sony Xperia 10. TechRadar beskriver modellen som en prisvärd mobiltelefon med formatet 21:9. De ger ett positivt omdöme för en ljus och klar skärm med en användbar stor skärmyta. Däremot är de inte så nöjda med valet av formatet i 21:9 då väldigt få appar är anpassade för detta. Telefonen saknar också trådlös laddning och har alldeles för kort batteritid.

 

Köpa Sony Xperia 5 med abonnemang eller Sony Xperia 10 med abonnemang

Att köpa mobil med ett abonnemang kan i slutändan ge en högre kostnad för din mobil men det kan vara smidigt att kunna dela upp betalningen per månad. Ska du inte ha din telefon så länge så brukar andrahandsvärdet på de flesta mobiler vara ganska hyfsade. Det kan hjälpa dig att hålla ner priset.

Vad gäller minnesstorleken för både Xperia 5 och Xperia 10 har du inga valmöjligheter men utrymmet ska räcka för de allra flesta. När du har bestämt dig för vilken modell som passar dig bäst och vilken färg du vill ha kan du jämföra abonnemangen hos de olika operatörerna. Glöm inte att det med jämna mellanrum dyker upp prisvärda kampanjer som gör din telefon billigare.

Comviq

Hos Comviq kan du köpa båda modellerna av Sony Xperia 5 och Xperia 10. Väljer du det större fastprisabonnemanget kan du spara oanvänd surf upp till en viss gräns. Välj mellan

 • Xperia 5 i färgerna svart, blå eller röd med 128 GB minnesstorlek.
 • Xperia 10 i färgerna marin, silver, rosa och svart med 64 GB.

 

Halebop

Halebop har också båda modellerna men med lite färre färgval för Xperia 10. Med Halebop kan du surfa till samma pris inom EU och i abonnemanget ingår fria samtal och sms/mms. Välj mellan

 • Xperia 5 i färgerna röd, svart och blå med 128 GB minnesstorlek.
 • Xperia 10 i färgerna svart och marin med 64 GB.

 

Tele2

Med Tele2 kan du också köpa båda två modellerna. Med abonnemang hos Tele2 får du fria samtal och sms samt att det ingår mobildata inom EU/EES. Välj mellan

 • Xperia 5 i färgerna blå, svart och röd med 128 GB minnesstorlek.
 • Xperia 10 i färgerna svart, marin, rosa och silver med 64 GB.

 

Tre

Tre har begränsat båda modellerna i färg då du endast kan köpa dem i svart. Hos Tre kan du med deras abonnemang få fria samtal, sms och mms. Välj mellan

 • Xperia 5 i färgen svart med 128 GB minnesstorlek.
 • Xperia 10 i färgen svart med 64 GB.

 

Telenor

Telenor har för tillfället endast Xperia 5 i sitt utbud. Med Telenor har du möjlighet att byta mobil när du vill efter 12 månader utan extra kostnad. I alla abonnemang är det fria samtal, sms och mms. Välj mellan

 • Xperia 5 i färgerna svart, blå och röd med 128 GB minnesstorlek.

 

Telia

Med Telia kan du köpa båda modellerna. Väljer du till ett abonnemang har du fria samtal och meddelanden och du kan surfa fritt på sociala medier. Välj mellan

 • Xperia 5 i färgerna svart, blå och röd med 128 GB minnesstorlek.
 • Xperia 10 färgerna svart och marin med 64 GB.

 

Sony Xperia 10 och 10+

Sony Xperia 10

Snäppet värre än budgetmodellen L3, men något enklare än Sonys flaggskeppsmodeller är den nya Xperia 10. Telefonen kom ut på den svenska marknaden mars 2019. Den är först av sitt slag när det gäller det en ny typ av format, nämligen 21:9 formatet. Den smala men långa telefonen är smidigare för handen, har en fingeravtryckssensor på sidan av telefonen och tillåter filminspelning i 21:9. Telefonen ska möjliggöra bättre filmupplevelse, enkel multitasking genom enkel skärmdelning och känslan av en unik telefon.

Xperia 10 kommer med Android 9 Pie, men tyvärr har detta annars uppskattade operativsystem inte anpassats för den avlånga skärmen. Detta märks vid vissa tillfällen, men är kanske någonting som inte stör alla användare. Kameran består av dubbla sensorer på baksidan på 13 respektive 5 MP. Plats för dubbla sim-kort, 3 GB ram, 64 GB lagring och en Snapdragon 630 processor gör detta till en fullgod mobiltelefon. Huruvida det smala formatet är till dess fördel återstår att se.

Sony Xperia 10 med abonnemang

Du hittar Sony Xperia 10 hos nästan alla operatörer. Priser kan skilja sig mellan operatörerna, och du kan välja flera olika alternativ. Välj mellan att teckna både abonnemang och telefon hos en operatör, eller ta telefonen på avbetalning utan att binda ett abonnemang. Bindningstider varierar mellan olika operatörer. De operatörer som har den nya Xperia 10 är Comviq, Telenor, Tre och Halebop.

Sony Xperia 10 Plus

Skillnaden mellan Sony Xperia 10 Plus och den något nedbantade 10:an är att du får en större skärm på 6,5 tum, som dock har samma upplösning som 10:an. Du får även ett något fräsigare processor med Snapdragon 636 och lite extra RAM-minne (4 GB totalt). Även batteriet har utökats till 3000 mAh. Skillnaden är inte stor, men för den marginella prisskillnaden så är plus-modellen ändå värd att kika på.

Sony Xperia 10 Plus med abonnemang

Om du vill köpa Sony Xperia 10 Plus så behöver du vända dig till en elektronikaffär som säljer telefoner. Det finns inga operatörer som är återförsäljare för Plus-modellen, men du kan ändå hitta telefonen tillsammans med ett abonnemang. Oftast finns det begränsat utbud av operatörer hos dessa återförsäljare, men du kan till exempel hitta en Xperia 10 Plus med abonnemang från Tele2 eller Halebop.

Sony Xperia L3

Samtidigt som Xperia 10 släpptes i mars 2019 så kom även Sonys budgetsmartphone. Telefonen konkurrerar med telefoner från Honor och Motorola och det senaste tillskottet i L-serien ger dig en funktionsduglig telefon som kostar långt ifrån skjortan. Du får 3 GB ram och 32 GB lagringsutrymme samt möjlighet till dubbla sim-kort

Skärmen är gjord av Gorilla Glass 5 för en mer hållbar telefon, och baksidan består av plast. Sony har trots materialvalet på baksidan ändå lyckats skapa en exklusivare känsla än man förväntat sig. Telefonen finns i svart, silver och guld. Mobiltelefonen har dubbla kameror på baksidan med en 13 MP och 2 MP, NFC, hörlursuttag och Android Oreo. Det är en lätt telefon på 165 g med en 5,7 ” skärm och ett 3300 mAh batteri.

Sony Xperia L3 med abonnemang

Sony Xperia L3 finns hos ett fåtal operatörer. De operatörer som säljer mobiltelefonen har oftast en riktigt bra deal på den, och du kan få smartphonen för nästintill noll om du väljer att binda upp dig. Du kan själv välja om du vill ha 0, 12 eller 24 månaders bindningstid, och totalpriset påverkas av vad du väljer. Undersök de olika alternativen hos operatörerna och se vilket pris och vilka villkor som passar dig bäst. Just nu är det Halebop som är ensam återförsäljare av Xperia L3.

 

Sony – från liten butik till multinationellt företag

sony

Sony är ett multinationell företag som är världsledande inom elektronik. Deras högkvarteret ligger i Tokyo, Japan. Sony grundades av en man vid namn Masaru Ibuka år 1946, som startade en mycket liten elektronikshop i ett köpcentrum. När han senare fick en affärspartner: Akio Morita döpte de först företaget till “Tokyo Tsushin Kogyo”, men tog 1958 slutligen namnet som vi så väl känner igen idag, Sony.

Sedan Masuru Ibuka startade sin lilla butik så har företaget vuxit betydligt, och det har blivit en av de största i sitt slag. 2012 var de den fjärde största smartphonetillverkaren i världen.

Under sin resa har Sony också haft en svensk koppling. 2001 inledde Sony ett samarbete med svenska Ericsson, och tillsammans bildade man Sony Ericsson. Bolaget fanns sedan fram till 2012 då Sony köpte upp Ericssons marknadsandelar. Efter detta blev företaget återigen Sony Mobile Communications. Den första storsäljande telefonen släppte de dock under tiden tillsammans med Ericsson. Det var modellen T610 och året var 2005. Sedan uppbrottet med Ericsson har man bara fokuserat på sin egen smartphonemodell: Sony Xperia.

Telefoner

Sony gör enbart smartphones under det egna varumärket Xperia. Den första Xperia-telefonen släpptes 2008 och hette Xperia X1. Xperia X1 använde sig av operativsystemet Windows phone. Den första Xperia-telefon som använde sig av Android släpptes först 2010 och hette X10. Just X10 blev däremot inte så populär, vilket dock compactmodellen blev som släpptes något senare. Compactmodellen var helt enkelt en mindre modell av samma telefon.

Idag heter flaggskeppsprodukten Sony Xperia XZ3. Denna modell släpptes globalt i oktober 2018 och har finesser som 23 megapixelkamera, batteri som håller i upp till två dagar och upplåsning med fingeravtryck. Även denna har en mindre lillebror: Sony Xperia XZ3 compact med samma egenskaper. Precis som sina föregångare är den även vattentät och dammavisande. Under 2019 kommer den nya flaggskepstelefonen Xperia 1 att presenteras.

Filosofi: Att väcka nyfikenhet

Sonys filosofi är att både väcka nyfikenhet och att tillfredsställa den. De vill göra ett känslomässigt avtryck och använder sig av taglinen “Be moved”. Nyfikenhet väcker de också med sin nya produkt Xperia Ear, en hörapparats liknande enhet som bland annat ska ge möjligheten att lyssna på och skriva sms samt ta emot samtal och ringa, utan att behöva ta upp telefonen.

Sony mobiler och operatörer

Här följer ett urval av mobiloperatörer där du kan köpa mobiltelefoner från Sony tillsammans med ett mobilabonnemang.

Sony Xperia med abonnemang från Comviq

Comviq siktar in sig på att ha ett brett sortiment av mobilabonnemang och kontantkort till låga priser. Självklart har de Sony mobiltelefoner med abonnemang till bra priser! Du betalar av mobilen på 24 månader och kan själv välja om du vill ha 10 eller 40 GB surf varje månad. Leveranstiden är på 2-3 dagar, så du kan snabbt vara igång med din nya mobil.

 

 • Mobilnät: Tele2
 • Telefoner: Sony Xperia XZ3 samt Xperia 10
 • Månadsavgift: Från 335 kronor
 • Surfmängd: Välj mellan 10 GB data eller 40 GB data

comviq

 • Mera surf nu
 • Bra täckning
 • Bra sortiment

 

Läs mer & Beställ

 

 

Sony Xperia med abonnemang från Tre

Tre prispressar och är den billigaste operatören där du kan köpa en Sony tillsammans med ett abonnemang. Urvalet av Sony-mobiler hos Tre är begränsat, men likväl så får du en telefon billigare än hos många andra operatörer. Du väljer själv hur mycket surfmängd du vill ha i ditt abonnemang och binder upp dig på 24 månader. Kostnaden för mobilen slås ut över hela bindningstiden, så du betalar en extra kostnad utöver abonnemangskostnaden varje månad.

 

 • Mobilnät: Tre
 • Telefoner: Sony Xperia 1 och Sony Xperia 5
 • Månadsavgift: Från 249 kronor
 • Surfmängd: Välj mellan 5 GB data till obegränsat med surf

Tre

 • Låga priser
 • Obegränsad surf möjligt
 • Mycket surf i EU

 

Läs mer & Beställ

 

Sony Xperia med abonnemang från Halebop

Halebop är det bästa alternativet om du vill surfa i Telias mobilnät. Mobiloperatören hade enligt Svenskt Kvalitetsindex stora undersökning flest nöjda kunder under 2018. Halebop har fokus på billiga mobilabonnemang som alla ska ha råd med. Samtidigt så erbjuder de mycket god täckning. Utöver bra täckning och nöjda kunder så har de har ett brett sortiment av telefoner och surfplattor.

Hos Halebop kan du köpa olika modeller från Sony och du väljer själv om du vill betala av mobilen på abonnemangsfakturan eller köpa den kontant.

 • Mobilnät: Telia
 • Telefoner: Sony Xperia XZ, Xperia L3 och Xperia 1, Xperia 5 och Xperia 10
 • Månadsavgift: Från 269 kronor
 • Surfmängd: Välj mellan 2 – 30 GB data

 

halebop

 • Välj bindningstid själv
 • Flera mobiler från Sony
 • Betala mobilen på faktura

 

Läs mer & Beställ

 

Sony Xperia med abonnemang från Telenor

Telenor är en stabil tjänst som har ett bra utbud av både telefoner och abonnemang. När du väljer att köpa en Sony hos Telenor så har du ingen bindningstid på ditt abonnemang. Det betyder att du kan byta surfvolym precis när du vill. När du köper en Sony på avbetalning så har du 24 månaders bindningstid på telefonen.

Alla abonnemang har fria samtal, sms och mms, och du får bra täckning över stora delar av landet. Dessutom får du fri surf i länder som USA, Thailand och Malaysia.

 • Mobilnät: Telenor
 • Telefoner: Sony Xperia 1 och Xperia 10
 • Månadsavgift: Från 140 kronor
 • Surfmängd: Välj mellan 3 GB – obegränsad data

 

Telenor foretagsabonnemang

 • Telenor Change ingår
 • Abonnemang utan bindningstid
 • Bra täckning

 

Läs mer & Beställ

 

Vilken Sony mobil med abonnemang beställer du?

Det finns flera olika Sony-telefoner som du kan skaffa tillsammans med ett abonnemang. Vilken är din personliga favorit? När du väljer att betala av en telefon på fakturan så får du möjlighet att välja en telefon utan att behöva betala allt på en gång. På så sett sprider du ut kostnaden för mobilanvändningen på hela användningsperioden. Det är dock värt att komma ihåg att det finns risker med att köpa saker på avbetalning. Vet du med dig att du brukar ha svårt att betala räkningar? Då kanske du inte ska köpa en mobiltelefon på avbetalning.

En Sony tillsammans med abonnemang från Halebop, Comviq, Tre eller Telenor är en schysst lösning som vi är övertygade om att du får mycket glädje av under en lång tid framöver.

Beställa Sony mobil på avbetalning

När du beställer en telefon på avbetalning så förbinder du dig att betala av hela telefonen under bindningstiden. Bindningstiden kan variera beroende på operatör, men den vanligaste tiden är 12 eller 24 månader. Det enda sättet för dig att avbryta avbetalningen på är genom att betala av den kvarvarande summan av telefonen. Ibland har du även bindningstid på abonnemanget vilket betyder att du kan betala av telefonen, men fortfarande är bunden till operatören. Idag är det dock vanligt att operatörer inte har bindningstid på abonnemang. De få operatörer som har bindningstid på abonnemang har ofta prisvärda telefoner att kompensera bindningstiden med.

Avbetalningen på telefonen sker månadsvis och om du har ett abonnemang hos samma operatör så samlas kostnaden smidigt på samma faktura. Att binda upp sig för att kunna köpa en ny telefon är en bra lösning för att sprida ut kostnaden. Dock ska du vara medveten om att marknadsvärdet på telefonen sjunker vartefter nya telefoner kommer ut på marknaden, men du har förbundit dig till att betala den summan som var när du ingick avtal. Denna aspekt är inget som ska hindra dig från att nappa på en efterlängtad telefon eller en bra deal, men det är bra om du vet att du inte behöver betala mindre bara för att telefonen blir billigare.

Tidigare modeller från Sony

Sony Xperia XZ3

En tidigare flaggskeppstelefonen från Sony är Xperia XZ3. Sony har i Xperia XZ3 har satsat på en fantastiskt OLED-skärm som överträffar samma års modellerna av iPhone och Samsung. Känslan av telefonen i handen är riktigt bra , och det är en tidigare flaggskeppstelefon som både känns lyxig och stilren. Mobilen har en riktigt grym kamera och den tar fantastiska foton och filminspelningar. Telefonen är dessutom vattentät, ett måste bland de hetare mobiltelefonerna.

Omdömet av Sony Xperia XZ3 har varit goda. Telefonen har framför allt fått goda vitsord för sitt utseende, den fantastiska skärmen och att kameran är outstanding. Många lyfter också fram operativsystemet som ett plus – att mobilen levereras med Android Pie utan några modifikationer. Negativa kommentarer om telefonen handlar framför allt om placeringen av fingertoppsavläsaren. En mindre detalj för de flesta av oss, men föredrar du att låsa upp telefonen med ditt fingeravtryck så kan det vara en dealbreaker.

Sony Xperia XZ2

Sonys Xperia XZ2 släpptes i april 2018. Telefonen finns som Xperia XZ2 och XZ2 Compact, där Compact är en något nedbantad version. Xperia XZ2 är 153 x 72 x 11.1 mm stor, har en skärmyta på 83.3 cm2 och väger 198 gram. Dess litiumjonbatteri har en kapacitet på 3180 mAh, vilket räcker till nästan 11 timmars videouppspelning. En smart touch är den snabbläsande fingeravtryckssensorn på baksidan av telefonen, som smidigt låser upp den.

Telefonens arbetsminne är 4 GB och internminnet ligger på 64 GB. Dess internminne kan utökas med upp till 512 GB genom att placera ett microSD i hållaren för ett sekundärt simkort. Laddning av XZ2 kan antingen ske genom Quick Charge 3.0 om man kopplar in den med sladd, eller så kan den laddas helt trådlöst. Med sitt Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 chip och Octa-core CPU (med 4×2.7 GHz Kryo 385 Gold och 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver) är telefonen snabb och därmed trevlig att använda. Den är dessutom vattentät i upp till 1.5 meter.

Xperia XZ2 Compact Sony Xperia XZ2 Compact

Som namnet antyder är XZ2 Compact både mindre och lättare, en skillnad på 18 mm på höjden, 7 mm på bredden och 1 mm i tjocklek (Compact-modellen är något tjockare), samt en vikt på 30 gram. Skillnaden i skärmstorlek är 19.3 cm2. Båda har Corning Gorilla Glass 5 som frontskärm, men Compact har till skillnad från sitt storasyskon en bakpanel av plast istället för i glas.

De är utrustade med samma kameror både fram och bak, men Compact-modellens nätverkshastighet för LTE-nätverk är ungefär 50 % långsammare. För övriga nätverkstyper har båda modellerna samma hastighet och de andra specifikationerna, förutom den trådlösa laddningen och batterikapaciteten, är densamma för båda modellerna. Compact har fortfarande Quick Charge 3.0 men med en kapacitet på 2870 mAh. Den mindre skärmen leder dock till i stort sett samma batteritid som XZ2:an har.

Sony Xperia XA2

En annan telefon som Sony släppte tidigt under 2018 är Xperia XA2. Denna modell har lägre prestanda än Xperia XZ2 och XZ2 Compact, men är ändå en solid mobiltelefon tillgänglig till ett lägre pris. Den finns hos Telenor och Tele2.

Dess LTE-nätverkskort har en hastighet på 600/150 Mbps, vilket ger en långsammare nedladdningshastighet än XZ2 Compact, men samma uppladdningshastighet. Dess storlek ligger mittemellan XZ2 och XZ2 Compact, men den är tunnare än båda. Dimensionerna är 142 x 70 x 9.7 mm och den väger 171 gram.

Sidorna på telefonen är gjorda av aluminium, baksidan är i plast och skärmen är Corning Gorilla Glass 4. Dess chips är Qualcomm SDM630 Snapdragon 630 med Octa-core CPU på 2.2 GHz och 3 GB arbetsminne. Dess internminne är 32 GB men kan genom ett microSD som placeras i SIM 2 platsen utökas till 256 GB. Telefonen har därmed en helt okej prestanda och tillgodoser de viktigaste funktionerna utan problem.

Sony Xperia L1

Den billigaste och enklaste telefonen från Sony som du kan skaffa tillsammans med ett abonnemang är Xperia L1. Den finns hos Telenor, Telia och Halebop. Hos Halebop och Telia finns L1 för under 200 kr i månaden när du köper den tillsammans med ett abonnemang. Telefonens hårdvara är av Sonys normalt höga kvalitet; en 13 MP kamera och samma selfiekamera som XZ2:an, 2 GB RAM-minne och en Cortex-A53 fyrakärnig processor på 1.45 GHz.

Internminnet på 16 GB kan precis som de andra modellerna utökas till 256 GB genom att ett microSD. Dimensionerna är 151 x 74 x 8.7 mm och den väger 180 gram, så den är i samma storleksklass som Xperia XZ2, till och med lite bredare, men även tunnare.