Sony med abonnemang – Jämför pris på Xperia XZ3 XZ2 & XZ2 Compact

4G

Sony Xperia XZ3 med Halebop

50% mer surf i ett halvår!

Fria Samtal

Fria Sms

2-30 Gb data
från 319 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Sony Xperia XZ3 med Comviq


Fria Samtal

Fria Sms

10-40 Gb data
från 525 kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Sony Xperia XZ3 med Telenor


Fria Samtal

Fria Sms

3 - obegr. surf Gb data
från 499 kr
LÄS MER & BESTÄLL

Det finns fördelar med att skaffa en Sony-telefon samtidigt som du tecknar ett abonnemang hos 3, Halebop eller Comviq. En av dessa fördelar är att du enkelt betalar för både telefon och abonnemang på samma räkning. På så sätt blir det blir färre betalningar att hålla ordning på. En annan fördel är att du då kan få priset på telefonen uppdelat över tid, och slipper betala hela telefonen på en gång. Detta är extra bra om man är intresserad av de senare modellerna som ligger lite högre i pris.

Sony Xperia XZ3

Sony har i Xperia XZ3 har satsat på en fantastiskt OLED-skärm som överträffar samma års modellerna av iPhone och Samsung. Känslan av telefonen i handen är riktigt bra , och det är en tidigare flaggskeppstelefon som både känns lyxig och stilren. Mobilen har en riktigt grym kamera och den tar fantastiska foton och filminspelningar. Telefonen är dessutom vattentät, ett måste bland de hetare mobiltelefonerna.

Omdömet av Sony Xperia XZ3 har varit goda. Telefonen har framför allt fått goda vitsord för sitt utseende, den fantastiska skärmen och att kameran är outstanding. Många lyfter också fram operativsystemet som ett plus – att mobilen levereras med Android Pie utan några modifikationer. Negativa kommentarer om telefonen handlar framför allt om placeringen av fingertoppsavläsaren. En mindre detalj för de flesta av oss, men föredrar du att låsa upp telefonen med ditt fingeravtryck så kan det vara en dealbreaker.

Sony Xperia XZ3 med abonnemang

Sonys mobiltelefoner säljs inte av alla mobiloperatörer eftersom de helt enkelt inte säljs i tillräckligt stora volymer. Det innebär att telefonen är perfekt för dig som vill sticka ut. För dig som vill köpa XZ3 tillsammans med ett abonnemang så finns det ett par operatörer att välja mellan. Vill du spara pengar och betala ett lågt pris så säljer såväl Comviq, Halebop och Tre Sony Xperia XZ3 med abonnemang. Du kan själv välja vilken surfmängd du vill ha på abonnemanget och du väljer själv om du vill betala mobilen kontakt (hela kostnaden direkt och ingen bindningstid på abonnemanget) eller om du vill binda upp dig på 12 eller 24 månader och betala av mobilen under bindningstiden.

Sony Xperia 10 och 10+

Sony Xperia XZ2

Sonys Xperia XZ2 släpptes i april 2018. Telefonen finns som Xperia XZ2 och XZ2 Compact, där Compact är en något nedbantad version. Xperia XZ2 är 153 x 72 x 11.1 mm stor, har en skärmyta på 83.3 cm2 och väger 198 gram. Dess litiumjonbatteri har en kapacitet på 3180 mAh, vilket räcker till nästan 11 timmars videouppspelning. En smart touch är den snabbläsande fingeravtryckssensorn på baksidan av telefonen, som smidigt låser upp den.

Telefonens arbetsminne är 4 GB och internminnet ligger på 64 GB. Dess internminne kan utökas med upp till 512 GB genom att placera ett microSD i hållaren för ett sekundärt simkort. Laddning av XZ2 kan antingen ske genom Quick Charge 3.0 om man kopplar in den med sladd, eller så kan den laddas helt trådlöst. Med sitt Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 chip och Octa-core CPU (med 4×2.7 GHz Kryo 385 Gold och 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver) är telefonen snabb och därmed trevlig att använda. Den är dessutom vattentät i upp till 1.5 meter.

Sony Xperia XZ2 med abonnemang

Sonys Xperia XZ2 tillsammans med abonnemang erbjuds bara av en handfull operatörer. Oftast kan du själv välja vilken bindningstid/avbetalningstid du vill ha för mobilen. Väljer du Xperia XZ2 kan du oftast hitta billiga alternativ eftersom Sony har släppt flera nyare modeller. Det innebär att du i XZ2 får en grym mobil till ett schysst pris. Bland operatörerna som erbjuder XZ2 finns Comviq, Halebop och Tre.

Xperia XZ2 Compact Sony Xperia XZ2 Compact

Som namnet antyder är XZ2 Compact både mindre och lättare, en skillnad på 18 mm på höjden, 7 mm på bredden och 1 mm i tjocklek (Compact-modellen är något tjockare), samt en vikt på 30 gram. Skillnaden i skärmstorlek är 19.3 cm2. Båda har Corning Gorilla Glass 5 som frontskärm, men Compact har till skillnad från sitt storasyskon en bakpanel av plast istället för i glas.

De är utrustade med samma kameror både fram och bak, men Compact-modellens nätverkshastighet för LTE-nätverk är ungefär 50 % långsammare. För övriga nätverkstyper har båda modellerna samma hastighet och de andra specifikationerna, förutom den trådlösa laddningen och batterikapaciteten, är densamma för båda modellerna. Compact har fortfarande Quick Charge 3.0 men med en kapacitet på 2870 mAh. Den mindre skärmen leder dock till i stort sett samma batteritid som XZ2:an har.

Sony Xperia XA2

En annan telefon som Sony släppte tidigt under 2018 är Xperia XA2. Denna modell har lägre prestanda än Xperia XZ2 och XZ2 Compact, men är ändå en solid mobiltelefon tillgänglig till ett lägre pris. Den finns hos Telenor och Tele2.

Dess LTE-nätverkskort har en hastighet på 600/150 Mbps, vilket ger en långsammare nedladdningshastighet än XZ2 Compact, men samma uppladdningshastighet. Dess storlek ligger mittemellan XZ2 och XZ2 Compact, men den är tunnare än båda. Dimensionerna är 142 x 70 x 9.7 mm och den väger 171 gram.

Sidorna på telefonen är gjorda av aluminium, baksidan är i plast och skärmen är Corning Gorilla Glass 4. Dess chips är Qualcomm SDM630 Snapdragon 630 med Octa-core CPU på 2.2 GHz och 3 GB arbetsminne. Dess internminne är 32 GB men kan genom ett microSD som placeras i SIM 2 platsen utökas till 256 GB. Telefonen har därmed en helt okej prestanda och tillgodoser de viktigaste funktionerna utan problem.

Sony Xperia L1

Den billigaste och enklaste telefonen från Sony som du kan skaffa tillsammans med ett abonnemang är Xperia L1. Den finns hos Telenor, Telia och Halebop. Hos Halebop och Telia finns L1 för under 200 kr i månaden när du köper den tillsammans med ett abonnemang. Telefonens hårdvara är av Sonys normalt höga kvalitet; en 13 MP kamera och samma selfiekamera som XZ2:an, 2 GB RAM-minne och en Cortex-A53 fyrakärnig processor på 1.45 GHz.

Internminnet på 16 GB kan precis som de andra modellerna utökas till 256 GB genom att ett microSD. Dimensionerna är 151 x 74 x 8.7 mm och den väger 180 gram, så den är i samma storleksklass som Xperia XZ2, till och med lite bredare, men även tunnare.

Sony – från liten butik till multinationellt företag

sony

Sony är ett multinationell företag som är världsledande inom elektronik. Deras högkvarteret ligger i Tokyo, Japan.

Sony grundades av en man vid namn Masaru Ibuka år 1946, som startade en mycket liten elektronikshop i ett köpcentrum. När han senare fick en affärspartner: Akio Morita döpte de först företaget till “Tokyo Tsushin Kogyo”, men tog 1958 slutligen namnet som vi så väl känner igen idag, Sony.

Sedan Masuru Ibuka startade sin lilla butik så har företaget vuxit betydligt, och det har blivit en av de största i sitt slag. 2012 var de den fjärde största smartphonetillverkaren i världen.

Under sin resa har Sony också haft en svensk koppling. 2001 inledde Sony ett samarbete med svenska Ericsson, och tillsammans bildade man Sony Ericsson. Bolaget fanns sedan fram till 2012 då Sony köpte upp Ericssons marknadsandelar. Efter detta blev företaget återigen Sony Mobile Communications. Den första storsäljande telefonen släppte de dock under tiden tillsammans med Ericsson. Det var modellen T610 och året var 2005. Sedan uppbrottet med Ericsson har man bara fokuserat på sin egen smartphonemodell: Sony Xperia.

Telefoner

Sony gör enbart smartphones under det egna varumärket Xperia. Den första Xperia-telefonen släpptes 2008 och hette Xperia X1. Xperia X1 använde sig av operativsystemet Windows phone. Den första Xperia-telefon som använde sig av Android släpptes först 2010 och hette X10. Just X10 blev däremot inte så populär, vilket dock compactmodellen blev som släpptes något senare. Compactmodellen var helt enkelt en mindre modell av samma telefon.

Idag heter flaggskeppsprodukten Sony Xperia XZ3. Denna modell släpptes globalt i oktober 2018 och har finesser som 23 megapixelkamera, batteri som håller i upp till två dagar och upplåsning med fingeravtryck. Även denna har en mindre lillebror: Sony Xperia XZ3 compact med samma egenskaper. Precis som sina föregångare är den även vattentät och dammavisande.

Filosofi: Att väcka nyfikenhet

Sonys filosofi är att både väcka nyfikenhet och att tillfredsställa den. De vill göra ett känslomässigt avtryck och använder sig av taglinen “Be moved”. Nyfikenhet väcker de också med sin nya produkt Xperia Ear, en hörapparats liknande enhet som bland annat ska ge möjligheten att lyssna på och skriva sms samt ta emot samtal och ringa, utan att behöva ta upp telefonen.

Sony mobiler och operatörer

Här följer ett urval av mobiloperatörer där du kan köpa mobiltelefoner från Sony tillsammans med ett mobilabonnemang.

Sony Xperia med abonnemang från Comviq

Comviq siktar in sig på att ha ett brett sortiment av mobilabonnemang och kontantkort till låga priser. Självklart har de Sony mobiltelefoner med abonnemang till bra priser! Du betalar av mobilen på 24 månader och kan själv välja om du vill ha 10 eller 40 GB surf varje månad. Leveranstiden är på 2-3 dagar, så du kan snabbt vara igång med din nya mobil.

 

 • Mobilnät: Tele2
 • Telefoner: Sony Xperia XZ3 samt XZ2 Compact
 • Månadsavgift: Från 345 kronor
 • Surfmängd: Välj mellan 10 GB data eller 40 GB data

comviq

 • Mera surf nu
 • Bra täckning
 • Bra sortiment

 

Läs mer & Beställ

 

 

Sony Xperia med abonnemang från Tre

Tre prispressar och är den billigaste operatören där du kan köpa en Sony tillsammans med ett abonnemang. Med ett brett urval av såväl Sony-mobiler som abonnemang så kan du enkelt beställa ett passande paket från Tre. Du väljer själv hur mycket surfmängd du vill ha i ditt abonnemang och vilken mobiltelefon från Sony som du vill ha. Kostnaden för mobilen slås ut över hela bindningstiden, så du betalar en extra kostnad utöver abonnemangskostnaden varje månad.

 

 • Mobilnät: Tre
 • Telefoner: Sony Xperia XZ3, XZ2 samt XZ1
 • Månadsavgift: Från 299 kronor
 • Surfmängd: Välj mellan 2 GB data till obegränsat med surf

Tre

 • Låga priser
 • Obegränsad surf möjligt
 • Brett sortiment

 

Läs mer & Beställ

 

Sony Xperia med abonnemang från Halebop

Halebop är det bästa alternativet om du vill surfa i Telias mobilnät. Mobiloperatören hade enligt Svenskt Kvalitetsindex stora undersökning flest nöjda kunder under 2018. Halebop har fokus på billiga mobilabonnemang som alla ska ha råd med. Samtidigt så erbjuder de mycket god täckning. Utöver bra täckning och nöjda kunder så har de har ett brett sortiment av telefoner och surfplattor.

Hos Halebop kan du köpa olika modeller från Sony och du väljer själv om du vill betala av mobilen på abonnemangsfakturan eller köpa den kontant.

 • Mobilnät: Telia
 • Telefoner: Sony Xperia XZ3, XZ2, XZ1 samt Xperia L1 och XA2 Dual Sim
 • Månadsavgift: Från 329 kronor
 • Surfmängd: Välj mellan 2 – 30 GB data

 

halebop

 • Välj bindningstid själv
 • Flera mobiler från Sony
 • Betala mobilen på faktura

 

Läs mer & Beställ

 

Vilken Sony mobil med abonnemang beställer du?

Det finns flera olika Sony-telefoner som du kan skaffa tillsammans med ett abonnemang. Vilken är din personliga favorit? När du väljer att betala av en telefon på fakturan så får du möjlighet att välja en telefon utan att behöva betala allt på en gång. På så sett sprider du ut kostnaden för mobilanvändningen på hela användningsperioden. Det är dock värt att komma ihåg att det finns risker med att köpa saker på avbetalning. Vet du med dig att du brukar ha svårt att betala räkningar? Då kanske du inte ska köpa en mobiltelefon på avbetalning.

En Sony tillsammans med abonnemang från Halebop, Comviq eller Tre är en schysst lösning som vi är övertygade om att du får mycket glädje av under en lång tid framöver.