Bäst erbjudande och kampanjer på mobiler och abonnemang just nu

alla operatorerna

Mobilabonnemang, mobilt bredband och mobiler erbjudande från olika operatörer:

 

 1. Hallon
 2. Vimla
 3. Fello
 4. Telenor
 5. Halebop
 6. Comviq
 7. Tre
 8. Mybeat
 9. Tele2

Hallon mobilabonnemang erbjudande

Hallon är mobiloperatören som under de senaste åren har tagit stora marknadsandelar. Detta har de gjort genom att ha riktigt bra erbjudanden och kampanjer tillsammans med välfungerande produkter och tjänster. De har verkligen lyckats med att ge sina kunder det bästa för pengarna! Låga priser, generöst med surf, inga bindningstider samt bra erbjudande rakt av! Passa på!

 • Nät: Tre mobilnät
 • Andra förmåner: Extra surf – dubbel surf!
 • Erbjudande: 50% rabatt i 3 månader!

 

4 GB surf – 49 kr/mån (i 3 månader, sedan 99 kr/mån) 

8 GB surf – 74 kr/mån (i 3 månader, sedan 149 kr/mån)

25 GB surf – 124 kr/mån (i 3 månader, sedan 249 kr/mån) 

50 GB surf – 149 kr/mån (i 3 månader, sedan 249 kr/mån) 

100 GB surf – 174 kr/mån (i 3 månader, sedan 349 kr/mån) 

Hallon erbjudande mobilt bredband

Hallon är mobiloperatören som under de senaste åren har tagit stora marknadsandelar. Detta har de gjort genom att ha riktigt bra erbjudanden till väldigt låga priser. Hos Hallon kan du välja mellan mobilt bredband genom abonnemang eller kontantkort, och de har bland de lägsta priserna på marknaden. Hallon har verkligen lyckats med att ge sina kunder det bästa för pengarna! Låga priser, generöst med surf, inga bindningstider samt bra erbjudande rakt av! Passa på!

 • Nät: Tre mobilnät
 • Andra förmåner: Ingen bindningstid
 • Erbjudande: Rabatt på största abonnemangen

5 GB surf – 44 kr/mån (i 3 månader, sedan 89 kr/mån) 

20 GB surf – 74 kr/mån (i 3 månader, sedan 149 kr/mån) 

100 GB surf – 124 kr/mån (i 4 månader, sedan 249 kr/mån) 

200 GB surf – 149 kr/mån (i 4 månader, sedan 299 kr/mån) 

 


Vimla mobilabonnemang erbjudande

Vimla har vuxit rejält under de senaste åren genom att erbjuda enkla abonnemang till riktigt låga priser. Inget krångel, inga bindningstider och bra priser på samtal, sms och surf. De är kända för att ha både kampanjer och erbjudande för nya och gamla kunder. De har ofta kampanjer som ”Halva priset hela sommaren” eller ”Surfa billigt i vinter”. Passa på att skaffa ett billigt mobilabonnemang från Vimla!

 • Nät: Telenor mobilnät
 • Andra förmåner: Låga priser!
 • Erbjudande: 50% rabatt i 3 månader!

 

 

3 GB surf – 50 kr/mån (i 3 månader, sedan 100 kr/mån) 

8 GB surf – 80 kr/mån (i 3 månader, sedan 160 kr/mån) 

18 GB surf – 110 kr/mån (i 3 månader, sedan 220 kr/mån) 

50 GB surf – 160 kr/mån (i 3 månader, sedan 320 kr/mån) 

100 GB surf – 175 kr/mån (i 3 månader, sedan 350 kr/mån) 


Fello mobilabonnemang erbjudande

Fello är det senaste tillskottet av budgetoperatörer som levererar abonnemang med bra täckning till låga priser. De använder sig av Telias nät, så du får ta del av Telias grymma täckning som når de glesaste orterna i Sverige. Fello startades av syskonen Lisa och John som ville starta en operatör som erbjöd abonnemang med enkla och tydliga villkor, utan bindningstider och med tillgänglig kundservice. Det är en enkel operatör som erbjuder bra abonnemang i Sveriges bästa nät.

 • Nät: Telias mobilnät
 • Andra förmåner: Oanvänd surf sparas och ingen bindningstid
 • Erbjudande: Halva priset första månaden

2 GB surf – 47.50 kr/mån (i 1 månad, sedan 95 kr/mån)

5 GB surf – 72.50 kr/mån (i 1 månad, sedan 145 kr/mån)

12 GB surf – 97.50 kr/mån (i 1 månad, sedan 195 kr/mån)

25 GB surf – 147.50 kr/mån (i 1 månad, sedan 295 kr/mån)


Telenor erbjudande

telenor erbjudande

Telenor är operatören som vill kunna erbjuda hela familjen bra mobilabonnemang. Alla Telenors abonnemang har fria samtal, sms och mms, och utöver vanliga mobilabonnemang så har de ett familjeabonnemang som blir billigare ju fler som använder det. Telenor har bra täckning i hela Sverige och du surfar i snabb hastighet. De har generösa villkor för utlandssurf och är ensamma om att erbjuda fri roaming i flera länder utanför EU, bland annat USA, Thailand och Turkiet. Utöver mobiltelefoni så hittar du bredband, tv-tjänster och surfplattor i Telenors utbud.

 • Nät: Telenors mobilnät
 • Andra förmåner: Oanvänd surf sparas, familjeabonnemang och fri surf i flera länder utanför EU

3 – Obegränsat GB surf | 219 – 569 kr/mån (Surfa som hemma i 41 länder – nu även USA)

Telenor erbjudande mobilt bredband

Med ett mobilt bredband får du fri roaming inom Thailand och EU. Telenor har bra täckning i hela Sverige och du får surfa i hög 4G-hastighet. Välj mellan ett sim-kort som du placerar i surfplattan, eller dela internet med flera enheter genom en router. Utöver mobilt bredband så hittar du bredband, tv-tjänster och surfplattor i Telenors utbud.

 • Nät: Telenors mobilnät
 • Andra förmåner: Ingen bindningstid
 • Erbjudande: Fri roaming in Thailand

40 – 200 GB surf | 249 – 449 kr/mån (Minst 10 GB surf i EU/EES och Thailand)

Telenor Mobiler Erbjudande

 

samsung_s10_klockaSamsung Galaxy S10+ med abonnemang (559 kr/mån)+ Prissänkt 2 400 kr! Dessutom Galaxy Buds och Watch Active för 299 kr (värde 3 781 kr)

Med Galaxy S10+ får du en skärm som sträcker sig över nästintill hela framsidan. Nya designen Infinity-O låter nämligen selfiekamerorna ta upp minimalt med utrymme i ett litet hål direkt i skärmen. Och fingertrycksavläsaren ligger smart integrerad i skärmen. Ingen ”notch” och inga knappar som stör.

VISA ERBJUDANDE

 

 

 

 


 

samsung_s10_klock

Samsung Galaxy S10 med abonnemang (519 kr/mån)+ Prissänkt 2 400 kr! Dessutom Galaxy Buds och Watch Active för 299 kr (värde 3 781 kr)

Direkt när du lägger Galaxy S10 i din hand kommer du känna skillnaden. Den är tunnare och lättare än någonsin. Designen med de rundade kanterna är klassiskt för Samsung men vad som är nytt är att selfiekameran kikar fram genom ett hål direkt i skärmen. Så att du får maximalt med skärm och maximalt med känsla.

VISA ERBJUDANDE

 

 

 

 

 


Halebop erbjudande

När det kommer till att välja en stabil och billig mobiloperatör så har Halebop varit de ungas favorit under en längre tid. De har verkligen lyckats attrahera ungdomar och de har ständigt olika former av kampanjer och erbjudanden på låga priser, extra surf och mer sms eller samtal när du tecknar ett mobilabonnemang genom deras sajt. De har abonnemang både med och utan mobiltelefon, mobila bredband och kontantkort. Passa på när du vill ha en stabil leverantör av mobiltjänster.

 • Nät: Telia mobilnät
 • Andra förmåner: Halva priset just nu!
 • Erbjudande: Stort sortiment! Extra surf!

Halebop Mobiler Erbjudande

 

VISA ERBJUDANDE

 


Comviq erbjudande

Comviq är en av de stora mobiloperatörerna när det kommer till att ha kampanjer, extrapriser samt erbjudanden. De var tidigt ute med att erbjuda låga priser till sina kunder, och vem har inte haft ett kontantkort från Comviq? Bra kundtjänst, låga priser och fina erbjudande på surf, samtal och sms! Klicka in till Comviq och se vad de kan erbjuda dig!

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Andra förmåner: Mer surf just nu!
 • Erbjudande: Stort sortiment! Bra täckning!

Comviq Mobiler erbjudande

 

VISA ERBJUDANDE


Tre erbjudande

Tre är en av de stora mobiloperatörerna i Sverige. De har tagit marknadsandelar genom att erbjuda snabbt mobilinternet till riktigt bra priser. De har flera storlekar när det kommer till surf via abonnemang eller mobila bredband. Du köper senaste mobilen via Tre antingen separat eller tillsammans med abonnemang. Tre är kända för att ha snabbt nät och riktigt bra erbjudanden.

 • Nät: Tre mobilnät
 • Andra förmåner: Stor sortiment mobiler och surfplattor
 • Erbjudande: Mycket surf för pengarna!

Tre erbjudande mobilt bredband

Tre är en av de stora mobiloperatörerna i Sverige. De har tagit marknadsandelar genom att erbjuda snabbt internet via mobilen till riktigt bra priser. De har flera storlekar när det kommer till surf via abonnemang och mobila bredband. Du kan köp den senaste surfplattan via Tre antingen separat eller med abonnemang. Tre är kända för att ha snabbt nät och riktigt bra erbjudanden för dig som kund!

 • Nät: Tre mobilnät
 • Andra förmåner: Stor sortiment av surfplattor
 • Erbjudande: Mycket surf för pengarna!

 

Tre Mobiler Erbjudande

VISA ERBJUDANDE

 


Mybeat erbjudande

Mybeat använder sig av Telias nät och erbjuder bra abonnemang till en låg kostnad. Med ett abonnemang hos Mybeat så får du använda hela din surfmängd i EU och slipper bindningstid, uppstartsavgift och fakturaavgift. Till skillnad från många andra lågprisoperatörer så har Mybeat en kundtjänst som du kan nå via tele. Om du har flera familjemedlemmar så kan ni få familjerabatt på 10 procent om ni är minst tre abonnenter hos Mybeat.

 • Nät: Telias mobilnät
 • Andra förmåner: Låga priser, ingen bindningstid och 10 procent familjerabatt
 • Erbjudande: Halva priset 3 första månaderna

Tele2 erbjudande

Tele2 är operatören som har funnits på marknaden länge, och de har alltid haft bra priser och kundvänliga erbjudanden. Numera har de likt många andre operatörer valt att slopa bindningstiden och har rabatterade abonnemang för barn, studenter och seniorer. Utöver mobil abonnemang så hittar du mobiltelefoner, mobilt bredband, kontantkort, fast telefoni, fast bredband, surfplattor, routrar och modem.

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Andra förmåner: Ingen bindningstid samt rabatterade abonnemang för studenter, seniorer och barn
 • Erbjudande: Prova abonnemang obegränsad data i 3 månader

Tele2 erbjudande mobilt bredband

Tele2 är operatören som har funnits på marknaden länge, och de har alltid haft bra priser och kundvänliga erbjudanden. Tele2 erbjuder mobilt bredband både som abonnemang och kontantkort. De har mobilt bredband med riktigt stora surfmängder så att hela familjen kan surfa. Du slipper bindningstiden och har bra täckning i stora delar av Sverige.

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Andra förmåner: Ingen bindningstid
 • Erbjudande: Skaffa mobilabonnemang och få obegränsad data i 3 månader

Telia erbjudande

Telia är operatören som bjuder på stabil och bred täckning som når de glesaste hörnen i Sverige. Idag är de en av de dyrare operatörerna på marknaden, men när du hittar ett bra erbjudande så kan det sannerligen vara värt att ta del av. Utöver grym täckning i hög hastighet så får du fri surf på sociala medier och all din oanvända surf sparas. Utöver mobilabonnemang så hittar du mobila bredband, surfplattor, routrar, fast bredband, tv-tjänster och företagslösningar.

 • Nät: Telia mobilnät
 • Andra förmåner: Fri surf på sociala medier och oanvänd surf sparas
 • Erbjudande: 50 GB extra surf vid nytecknande eller förlängning av abonnemang

Telia erbjudande mobilt bredband

Telia är operatören som bjuder på stabil och bred täckning som når de glesaste hörnen i Sverige. Idag är de en av de dyrare operatörerna på marknaden, men när du hittar ett bra erbjudande så kan det sannerligen vara värt att ta del av. De har mobilt bredband som fungerar utmärkt som komplement till ditt vanliga WiFi eller som tillfälligt internet i sommarstugan. De har även ett extra snabbt mobilt internet som fungerar likt fast bredband. Få obegränsad surf på upp till 300 Mbit/s

 • Nät: Telia mobilnät
 • Andra förmåner: Oanvänd surf sparas
 • Erbjudande: Surfa i upp till 100 Mbit/s

 

Är det ett rent mobilt bredband du vill ha så finns det flera bra abonnemang och kontantkortsalternativ. Trådlöst internet är bra att ha i stugan, i båten eller i husvagnen. Ska du surfa mobilt under en period, så är trådlöst internet ett riktigt bra alternativ.

Kampanjer och erbjudande!

Vi på Surf.nu har som mål att erbjuda dig som besökare de bästa erbjudanden och kampanjer som finns inom mobilabonnemang, mobiltelefoner, mobilt bredband, kontantkort samt surfplattor. De olika mobiloperatörerna har löpande olika former av erbjudande och kampanjer. De ger dig låga priser, mer samtal, sms eller extra surf när du tecknar ett nytt abonnemang, skaffar mobilt bredband, köper en ny surfplatta eller en ny mobiltelefon.

Mobilabonnemang erbjudande

Erbjudande på abonnemang kan innebära flera olika saker: Få mer surf varje månad för samma kostnad. Få extra surf som hamnar i din surfpott. Få rabatt på månadskostnaden under de första månaderna vid nytecknande av abonnemang, eller få rabatt på månadskostnaden under hela abonnemangstiden. Nedan hittar du alla aktuella erbjudanden på mobilabonnemang.

Erbjudande mobilt bredband

Är det mobilt bredband du behöver så finns det riktigt fina alternativ för dig. För ett par år sedan hade alla mobiloperatörer mobila bredband som de erbjöd dig som kund, men idag är det inte alla operatörer som erbjuder detta. Det beror på att många av dagens mobilabonnemang har riktigt mycket surf, och att man delar istället kan använda sitt internet på mobiltelefonen till surfplattan eller den bärbara datorn.

Mobiler Erbjudande

Är det mobilt bredband du behöver så finns det riktigt fina alternativ för dig. För ett par år sedan hade alla mobiloperatörer mobila bredband som de erbjöd dig som kund, men idag är det inte alla operatörer som erbjuder detta. Det beror på att många av dagens mobilabonnemang har riktigt mycket surf, och att man delar istället kan använda sitt internet på mobiltelefonen till surfplattan eller den bärbara datorn.

Erbjudanden från mobiloperatörer

I de allra flesta situationer där du kan välja att betala för något så finns det ett bra erbjudande att ta del av. Ibland är de tillfälliga för säsongen eller veckan, eller så är de mer eller mindre permanenta. Mobiloperatörsbranschen är inget undantag, och här finns det också erbjudanden som är till för att locka kunder. Värt att notera är att dessa erbjudanden bara gäller om du nytecknar hos operatören och inte om du förändrar ett befintligt abonnemang hos dem.

Tänk på att om en operatör till exempel erbjuder dubbel eller extra surf så är det enkelt att vänja sig vid att ha en större mängd data och därför kan man snabbt använda upp sin mobildata. Det kan alltså vara ett lockbete för att få dig att höja din surfmängd i framtiden, eftersom du vant dig vid en större mängd surf.

Det händer också att operatörerna beskriver saker de måste göra och bakar in det i ett erbjudande. Exempel på detta är en nummerflytt till den nya operatören, eller att du kan surfa som i Sverige i resten av EU/EES (upp till vissa gränser i surfmängd). Det sistnämnda är numera lagstadgat och det är därför inget exklusivt erbjudande för någon särskild operatör. Däremot har Telenor och Comviq bra lösningar för dig som vill ringa till eller befinna dig i andra länder.

En sak som de allra flesta operatörerna redan har inkluderat i abonnemangen är alla samtal och meddelanden, så det är knappt ett erbjudande längre. Vad kunderna väljer mellan är alltså surfmängd, och andra eventuella faktorer.

Förekommande erbjudanden

Reducerat pris

Ett mycket vanligt erbjudande bland de billigare och enklare operatörerna är att du som ny kund får cirka halva priset i rabatt under de första månaderna, ibland upp till ett halvår, oavsett vilket abonnemang du väljer. Både Hallon, Vimla och Fello har varianter av detta erbjudande. De större operatörerna brukar inte ge halva priset på sina abonnemang, men kan också ge rabatt på särskilda abonnemang.

Extra surf

Ett annat erbjudande som förekommer hos operatörer är extra surf. Det betyder att du får ett visst antal GB som hamnar i din surfpott, som vanligtvis inte ingår i ditt abonnemang. Du kan hålla reda på hur mycket surf du har kvar genom operatörernas hemsida, eller i deras app om de har en sådan. Exempel på operatörer som har eller har haft detta erbjudande är Vimla och Tele2. En annan variant av detta är Halebops erbjudande med dubbel surf i fyra månader.

Något på köpet

Ibland händer det att man får något på köpet när man skaffar ett mobilabonnemang. Detta är ofta knutet till en särskild mobiltelefon och kan komma från mobiltillverkaren snarare än operatören. Exempel på detta är när kunden får hörlurar från Samsung när de skaffar ett abonnemang tillsammans med en ny Samsungmodell, eller AirPods tillsammans med en iPhone. Oftast finns dessa erbjudanden hos flera operatörer samtidigt. Exempel på detta är ett tidigare erbjudande där nya Sony-telefoner inkluderade ett års prenumeration på PlayStation Plus.

Operatören A3 har just nu en kampanj där de inkluderar ett par bra hörlurar när man tecknar ett abonnemang med mobil. Man kan till och med välja mellan hörlurar med sladd eller med Blutetooth.

Billigare mobil

En annan sak operatörerna ger rabatt på är mobiltelefoner. Därför kan det vara smart att inte omedelbart hoppa på en ny mobilmodell när den släpps, utan hålla huvudet kallt och få den till bättre pris ett par månader senare. Comviq har en sak de kallar “Månadens mobil” och det hade till exempel en kampanj där man kunde köpa Samsung Galaxy S9+ för cirka 50 kronor billigare per månad än Galaxy S9 (den vanligtvis billigare modellen), med samma abonnemang. Detta erbjudandets låga pris är permanent, men abonnemanget måste tecknas under den tid som det finns tillgängligt, och det blir bindningstid på abonnemanget.

Åldersrabatter

De flesta operatörerna erbjuder olika ungdoms-, student- och seniorrabatter. Telia och 3 har exempelvis 50 kronor i rabatt för ungdomar och de under 27 år. Tele2 ger 20 % i rabatt till studenter. Hos de enklare operatörerna Hallon, Vimla och Fello är det lätt att ta del av dessa rabatter genom att kryssa i en ruta och sedan verifiera sin ålder genom sitt personnummer.

Övrigt

Halebop utsågs till bästa operatör för privatkunder av Svenskt Kvalitetsindexår 2018 firade det med temporära erbjudanden på mobiltelefoner, så operatörerna kan också ha rabatter och erbjudanden för att fira något.

Telenor och Telia erbjuder paketlösningar om man samlar flera tjänster hos dem. Till exempel så bjuder Telia på mobilt bredband om man skaffar både mobiltelefoni och bredband hos dem. Telenor erbjuder en fri uppgradering till “nästa steg” av mobilsurf eller bredband om du samlar dessa tjänster hos dem.

Telia ger dig fri surf på sociala medier (förutom YouTube) och operatören 3 ger fri musikstreaming som gratis tilläggstjänst. Denna typ av erbjudande är bra om mycket av ens mobildata brukar gå åt till någon av dessa tjänster.

Slutledning

Liksom på de flesta marknader så finns det en hel del erbjudanden att välja på bland de olika operatörerna. Håll ett öga på hur länge erbjudandet gäller för se om det faktiskt är så bra som det verkar. Ibland kan det ge rabatt på totalpriset för en mobil och ett abonnemang på flera tusen kronor, och ibland gör det ingen större skillnad i det stora hela. Kan man få ett par praktiska hörlurar samtidigt som man skaffar sin nya mobiltelefon så är det en bra bonus, men kanske inget man ska jaga efter. Som vanligt när det kommer till mobiltelefoni, jämför och välj det som passar dig bäst.

Black Friday 2019

Den mest aktuella händelsen för dig som letar efter bra erbjudande på mobiltelefoner och abonnemang är Black Friday. 2019 infaller Black Friday den 29:e november. Då kan du räkna med riktigt bra erbjudande på mobiltelefoner och mobilabonnemang, och kampanjerna startar oftast i början av veckan. Oavsett om du köper mobil med abonnemang eller mobil utan abonnemang kommer du kunna göra ett riktigt klipp! Kolla in de bästa erbjudandena för Black Friday. Du hittar alla operatörers bästa Black Friday erbjudande här på surf.nu!

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar att du väljer antingen Hallon, Tre, Halebop, Comviq eller Vimla. Dessa operatörer har otroligt bra priser med tanke på det du får när du tecknar abonnemang. Det är svårt att säga vilken av dessa operatörer som du ska välja då alla tycker om olika saker och har olika behov. Vi tror dock att en av dessa mobiloperatörer kan passa dig då de har bra priser, rejält med samtal, sms och surf samt låga priser på mobila bredband och produkter.

Mobiler & erbjudanden

Står du inför att köpa en mobil? Då kan det vara värt att veta hur du ska orientera dig kring de erbjudanden som passar dina behov, och framför allt om det är ett prisvärt erbjudande. Vilka erbjudanden som kan vara intressant för just dig beror givetvis på vilka behov du har. Vad vill du använda din mobil till och hur mycket ringer, sms:ar och surfar du?Hur tror du att du kommer att förändra ditt sätt att använda mobilen på under de närmaste två åren? En viktig fråga blir också om ett erbjudande är den bästa lösningen för dig eller om det faktiskt är bättre att köpa en mobil och teckna ett separat mobilabonnemang. Du kan spara en hel del pengar på att lägga lite jobb på att jämföra alternativen.

Vad är ett mobilerbjudande egentligen?

Det som kallas ett mobilerbjudande är ett pris för en specifik mobil samt abonnemang med specifika villkor som du är bunden till under vanligtvis 24 månader. Det brukar uttryckas som att du får mobilen för noll kronor och att det enda du betalar för är ett abonnemang, som du då är bunden till i 24 månader. Egentligen köper du mobilen på avbetalning under 24 månader och det ingår dessutom ett specifikt abonnemang från en bestämd mobiloperatör. Alternativet är att betala fullt pris för mobilen och vara fri att kunna byta abonnemang.

Du kan alltid jämföra priserna på de senaste samsungtelefonerna med abonnemang samt iphone med abonnemang.

Räkna på alternativ kostnad för mobilerbjudandet

För att räkna på ett lockande erbjudandet behöver du se vad ett fullgott alternativ skulle kosta dig. Du behöver ta reda på två saker för att se vad bästa möjliga alternativ till ett mobilerbjudande är. Dels vad ett köp av en passande mobil kostar och dels vad tecknande av ett passande abonnemang kostar. Om detta blir billigare, ja då är det tveksamt om mobilerbjudandet är något du ska nappa på.

Vilken mobil är det du egentligen behöver?

Du bör se på vad ett fullgott alternativ till mobil utan abonnemang skulle kunna kosta som minst. Finns det någon annan mobil som har en prestanda som du tycker är lika bra eller åtminstone tillräckligt bra för dig, och vad kostar den isåfall? Du måste alltså först göra klart för dig vad som är viktigt för dig: är det bara ett visst märke som du vill ha, är det en viss funktion eller är det en viss prisklass? Är det viktigt att det är senaste modell eller handlar det mer om vilka funktioner du har nytta av? Är det viktigt med en mycket bra kamera eller duger standardversionen? Hur mycket batteritid behöver du, och behöver mobilen vara vattentät? Vilka olika aspekter du kan behöva ta ställning till blir du varse om när du ser på olika beskrivningar av mobiler. Vet du vad du behöver så slipper du betala för finesser som faktiskt inte är viktiga för dig.

Vilket mobilabonnemang är det du egentligen behöver?

Den andra saken att ta reda på är vilka av abonnemangen som de olika operatörerna erbjuder, och vilka som passar just dig. Behöver du fria samtal och sms eller är det ok med en viss pott. Behöver du 4 gigabyte att surfa för eller är det 15 gigabyte du behöver varje månad? När du har en rimligt uppfattning om vad du behöver kan du lista de mest passande erbjudandena av abonnemang från olika operatörerna som Telia, Tele2, Telenor, Hallon, Comviq och kanske någon ytterligare. Välj ut det mest prisvärda alternativet på abonnemang, det vill säga det abonnemang till lägst pris som ändå ger dig vad du behöver.

Jämför mobilerbjudandet med mest prisvärt alternativ

Lägg samman kostnaden för den mobil som är mest prisvärd för dig och det abonnemang som är mest prisvärd för dig. Multiplicera abonnemangets kostnad per månad med antal månader som du är bunden till. Normalt sett är det 24 månaders bindningstid när du tecknar avtal med bindningstid. Visar det sig att mobilerbjudandet är billigare än det billigaste alternativt du kan hitta när det gäller mobil och separat abonnemang, ja då kan det vara värt att slå till på mobilerbjudandet. Är det billigare att köpa en mobil och ett separat abonnemang, då ska du avstå från erbjudandet och använda din skräddarsydda lösning istället. Det kan ändå vara lockande att ta del av mobilerbjudandet, speciellt om du inte har tillräckligt med pengar för att betala mobilen kontant.  Gör denna jämförelse ändå så att du ser hur mycket du faktiskt betalar i merkostnad eller ränta till företaget för att du köper mobilen av på avbetalning. Då kan du fundera på om du vill lägga ut så mycket på räntor, eller om du kanske hellre väntar ett halvår med att skaffa en ny mobil som du faktiskt kan betala direkt. Under alla omständigheter, kom ihåg att när det står att du får en mobil för noll kronor, så är den faktiskt inte gratis.