Bäst erbjudande och kampanjer på mobiler och abonnemang just nu

alla operatorerna

Mobilabonnemang, mobilt bredband och mobiler erbjudande från olika operatörer:

 

 1. Hallon
 2. Vimla
 3. Fello
 4. Chilimobil
 5. Katshing
 6. Telenor
 7. Halebop
 8. Comviq
 9. Tre
 10. Mybeat
 11. Tele2

Hallons erbjudande på mobilabonnemang

Hallon är mobiloperatören som under de senaste åren har tagit stora marknadsandelar. Detta har de gjort genom att ha riktigt bra erbjudanden och kampanjer tillsammans med välfungerande produkter och tjänster. De har verkligen lyckats med att ge sina kunder det bästa för pengarna! Låga priser, generöst med surf, inga bindningstider samt bra erbjudande rakt av! Passa på!

 • Nät: Tre mobilnät
 • Erbjudande: Halva priset på nytecknade abonnemang i tre månader + extra surf!

 

Klicka dig vidare till Hallon här: Hallon – halva priset på alla abonnemang i tre månader + extra surf!

Du klickar på länken ovan och skickas vidare till Hallons hemsida där du beställer abonnemanget. Du får 50 % rabatt i tre månader på vanligt mobilabonnemang, seniorabonnemanget, barnabonnemanget samt studentabonnemanget.

 

Hallons erbjudande på mobilt bredband

Hallon är mobiloperatören som under de senaste åren har tagit stora marknadsandelar. Detta har de gjort genom att ha riktigt bra erbjudanden till väldigt låga priser. Hos Hallon kan du välja mellan mobilt bredband genom abonnemang eller kontantkort, och de har bland de lägsta priserna på marknaden. Hallon har verkligen lyckats med att ge sina kunder det bästa för pengarna! Låga priser, generöst med surf, inga bindningstider samt bra erbjudande rakt av! Passa på!

 • Nät: Tres mobilnät
 • Andra förmåner: Ingen bindningstid
 • Erbjudande: Rabatt på samtliga abonnemang!

5 GB surf – 44 kr/mån (i 3 månader, sedan 89 kr/mån) 

20 GB surf – 74 kr/mån (i 3 månader, sedan 149 kr/mån) 

100 GB surf – 124 kr/mån (i 4 månader, sedan 249 kr/mån) 

200 GB surf – 149 kr/mån (i 4 månader, sedan 299 kr/mån)

 


Vimlas erbjudande på mobilabonnemang

Vimla har vuxit rejält under de senaste åren genom att erbjuda enkla abonnemang till riktigt låga priser. Inget krångel, inga bindningstider och bra priser på samtal, sms och surf. De är kända för att ha både kampanjer och erbjudande för nya och gamla kunder. De har ofta kampanjer som ”Halva priset hela sommaren” eller ”Surfa billigt i vinter”. Passa på att skaffa ett billigt mobilabonnemang från Vimla!

 • Nät: Telenors mobilnät
 • Andra förmåner: Låga priser
 • Erbjudande: 50% rabatt i 3 månader!

 

 

3 GB surf – 50 kr/mån (i 3 månader, sedan 100 kr/mån) 

8 GB surf – 80 kr/mån (i 3 månader, sedan 160 kr/mån) 

18 GB surf – 110 kr/mån (i 3 månader, sedan 220 kr/mån) 

50 GB surf – 160 kr/mån (i 3 månader, sedan 320 kr/mån) 

100 GB surf – 175 kr/mån (i 3 månader, sedan 350 kr/mån) 


Fellos erbjudande på mobilabonnemang

Fello är det senaste tillskottet av budgetoperatörer som levererar abonnemang med bra täckning till låga priser. De använder sig av Telias nät, så du får ta del av Telias grymma täckning som når de mest glesa orterna i Sverige. Fello startades av syskonen Lisa och John som ville starta en operatör som erbjöd abonnemang med enkla och tydliga villkor, utan bindningstider och med tillgänglig kundservice. Det är en enkel operatör som erbjuder bra abonnemang i Sveriges bästa nät.

 • Nät: Telias mobilnät
 • Andra förmåner: Oanvänd surf sparas och ingen bindningstid
 • Erbjudande: Halva priset i tre månader!

 

2 GB surf – 47.50 kr/mån (i 3 månader, sedan 95 kr/mån)

5 GB surf – 72.50 kr/mån (i 3 månader, sedan 145 kr/mån)

12 GB surf – 97.50 kr/mån (i 3 månader, sedan 195 kr/mån)

25 GB surf – 147.50 kr/mån (i 3 månader, sedan 295 kr/mån)

Fello logotyp


Chilimobil erbjudande på mobilabonnemang

Chilimobil är en nylanserad mobiloperatör som använder Tre:s mobilnät. De erbjuder både mobilabonnemang och mobilt bredband med obegränsad surf.

 • Nät: Tre mobilnät
 • Erbjudande: Viaplay ingår i tre månader!

Chilimobil erbjudande på mobilt bredband

Chilimobil erbjuder mobilt bredband med upp till obegränsad surf. Just nu får du Viaplay på köpet.


Katshing erbjudande på mobilabonnemang

Katshing är en nystartad mobiloperatör som använder Tele2:s mobilnät. De satsar fullt med mobilabonnemang med fri surf. Riktigt bra priser, värt att notera är deras ”fair usage-klausul”, där de informerar att om du surfar för mycket så begränsar de din surfhastighet kraftigt.

 


Telenors erbjudande

telenor erbjudande

Telenor är operatören som vill kunna erbjuda hela familjen bra mobilabonnemang. Alla Telenors abonnemang har fria samtal, sms och mms, och utöver vanliga mobilabonnemang så har de ett familjeabonnemang som blir billigare ju fler som använder det. Telenor har bra täckning i hela Sverige och du surfar i snabb hastighet. De har generösa villkor för utlandssurf och är ensamma om att erbjuda fri roaming i flera länder utanför EU, bland annat USA, Thailand och Turkiet. Utöver mobiltelefoni så hittar du bredband, tv-tjänster och surfplattor i Telenors utbud.

 • Nät: Telenors mobilnät
 • Andra förmåner: Oanvänd surf sparas, familjeabonnemang och fri surf i flera länder utanför EU

 Obegränsat GB surf | 219 – 569 kr/mån (Surfa som hemma i 41 länder – nu även USA)

Telenors erbjudande på mobilt bredband

Med ett mobilt bredband får du fri roaming inom Thailand och EU. Telenor har bra täckning i hela Sverige och du får surfa i hög 4G-hastighet. Välj mellan ett sim-kort som du placerar i surfplattan, eller dela internet med flera enheter genom en router. Utöver mobilt bredband så hittar du bredband, tv-tjänster och surfplattor i Telenors utbud.

 • Nät: Telenors mobilnät
 • Andra förmåner: Ingen bindningstid
 • Erbjudande: Fri roaming in Thailand!

40 – 200 GB surf | 249 – 449 kr/mån (Minst 10 GB surf i EU/EES och Thailand)

 


Halebops erbjudande

När det kommer till att välja en stabil och billig mobiloperatör så har Halebop varit de ungas favorit under en längre tid. De har verkligen lyckats attrahera ungdomar och de har ständigt olika former av kampanjer och erbjudanden på låga priser, extra surf och mer sms eller samtal när du tecknar ett mobilabonnemang genom deras sajt. De har abonnemang både med och utan mobiltelefon, mobila bredband och kontantkort. Passa på när du vill ha en stabil leverantör av mobiltjänster.

 • Nät: Telia mobilnät
 • Andra förmåner: Stort utbud av mobiler med abonnemang
 • Erbjudande: Dubbel surfmängd i tre månader på nytecknade abonnemang!

Halebops erbjudande på mobiler

Iphone 7 (32 gb minne) med abonnemang (299 kr/mån) superkampanj!

 

iPhone 7

iPhone 7 är en vattentät telefon med imponerande skärm, bra batteritid, avancerad kamera och stereohögtalare. Med alla funktioner från det kraftfulla operativsystemet iOS andas iPhone 7 kvalitet. Finns med 32 eller 128 gb lagringsutrymme.

VISA ERBJUDANDE

 


Comviqs erbjudande

Comviq är en av de stora mobiloperatörerna när det kommer till att ha kampanjer, extrapriser samt erbjudanden. De var tidigt ute med att erbjuda låga priser till sina kunder, och vem har inte haft ett kontantkort från Comviq? Bra kundtjänst, låga priser och fina erbjudande på surf, samtal och sms! Just nu erbjuder Comviq 50 gigabyte extra surf i tre månader när du tecknar ett abonnemang hos dem!

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Andra förmåner: Stort sortiment! Bra täckning!
 • Erbjudande: 50 gb extra surf i tre månader vid nytecknande av abonnemang!

Comviqs erbjudande på mobiler

Samsung Galaxy A10 (32 gb minne) på köpet med abonnemang! 

Samsung Galaxy A10

Samsung Galaxy A10 är en kraftfull mobiltelefon med en stor 6,2-tums skärm, kraftfullt batteri och ljuskänslig kamera på 13 megapixlar. Just nu får du telefonen på köpet när du skaffar ett 10, 40 eller 100 gb-abonnemang hos Comviq!

 

 

VISA ERBJUDANDE


Tres erbjudande

Tre är en av de stora mobiloperatörerna i Sverige. De har tagit marknadsandelar genom att erbjuda snabbt mobilinternet till riktigt bra priser. De har flera storlekar när det kommer till surf via abonnemang eller mobila bredband. Du köper senaste mobilen via Tre antingen separat eller tillsammans med abonnemang. Tre är kända för att ha snabbt nät och riktigt bra erbjudanden.

 • Nät: Tre mobilnät
 • Andra förmåner: Stor sortiment mobiler och surfplattor
 • Erbjudande: Mycket surf för pengarna!

 

Tres erbjudande på mobilt bredband

Tre är en av de stora mobiloperatörerna i Sverige. De har tagit marknadsandelar genom att erbjuda snabbt internet via mobilen till riktigt bra priser. De har flera storlekar när det kommer till surf via abonnemang och mobila bredband. Du kan köp den senaste surfplattan via Tre antingen separat eller med abonnemang. Tre är kända för att ha snabbt nät och riktigt bra erbjudanden för dig som kund!

 • Nät: Tre mobilnät
 • Andra förmåner: Stor sortiment av surfplattor och mobiltelefoner
 • Erbjudande: Rabatt på abonnemang med mobil!

 

Tres erbjudande på mobiler

Iphone 7 (32 gb minne) med abonnemang 3Surfa 15 gb 24 månader (299 kr/mån) Spara 2400 kronor!

iPhone 7

Med iPhone 7 får du en riktigt snabb mobil, en kvalitetskamera med 12 megapixlar och suverän batteritid. Apples operativsystem iOS gör iPhone 7 till en fulländad mobilupplevelse. Dessutom är mobilen helt vattentät! Hos Tre sparar du 2400 kronor om du köper iPhone 7 tillsammans med abonnemanget 3Surfa med 15 gigabyte eller mer i 24 månader.

VISA ERBJUDANDE

 


Mybeats erbjudande

Mybeat använder sig av Telias nät och erbjuder bra abonnemang till en låg kostnad. Med ett abonnemang hos Mybeat så får du använda hela din surfmängd i EU och slipper bindningstid, uppstartsavgift och fakturaavgift. Till skillnad från många andra lågprisoperatörer så har Mybeat en kundtjänst som du kan nå via tele. Om du har flera familjemedlemmar så kan ni få familjerabatt på 10 procent om ni är minst tre abonnenter hos Mybeat.

 • Nät: Telias mobilnät
 • Andra förmåner: Låga priser, ingen bindningstid och 10 procent familjerabatt
 • Erbjudande: Halva priset första månaden!

Tele2:s erbjudande

Tele2 är operatören som har funnits på marknaden länge, och de har alltid haft bra priser och kundvänliga erbjudanden. Numera har de likt många andre operatörer valt att slopa bindningstiden och har rabatterade abonnemang för barn, studenter och seniorer. Utöver mobil abonnemang så hittar du mobiltelefoner, mobilt bredband, kontantkort, fast telefoni, fast bredband, surfplattor, routrar och modem.

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Andra förmåner: Ingen bindningstid
 • Erbjudande: Skaffa mobilabonnemang och få obegränsad data i 3 månader!

 

Tele2:s erbjudande på mobilt bredband

Tele2 är operatören som har funnits på marknaden länge, och de har alltid haft bra priser och kundvänliga erbjudanden. Tele2 erbjuder mobilt bredband både som abonnemang och kontantkort. De har mobilt bredband med riktigt stora surfmängder så att hela familjen kan surfa. Du slipper bindningstiden och har bra täckning i stora delar av Sverige.

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Andra förmåner: Ingen bindningstid
 • Erbjudande: Ändra din datamängd när du vill på Mitt Tele2!

Telias erbjudande

Telia är operatören som bjuder på stabil och bred täckning som når de glesaste hörnen i Sverige. Idag är de en av de dyrare operatörerna på marknaden, men när du hittar ett bra erbjudande så kan det sannerligen vara värt att ta del av. Utöver grym täckning i hög hastighet så får du fri surf på sociala medier och all din oanvända surf sparas. Utöver mobilabonnemang så hittar du mobila bredband, surfplattor, routrar, fast bredband, tv-tjänster och företagslösningar.

 • Nät: Telia mobilnät
 • Andra förmåner: Fri surf på sociala medier och oanvänd surf sparas
 • Erbjudande: Lägre pris på mobil om du skaffar den tillsammans med ett abonnemang!

 

Telias erbjudande på mobilt bredband

Telia är operatören som bjuder på stabil och bred täckning som når de glesaste hörnen i Sverige. Idag är de en av de dyrare operatörerna på marknaden, men när du hittar ett bra erbjudande så kan det sannerligen vara värt att ta del av. De har mobilt bredband som fungerar utmärkt som komplement till ditt vanliga WiFi eller som tillfälligt internet i sommarstugan. De har även ett extra snabbt mobilt internet som fungerar likt fast bredband där du får obegränsad surf på upp till 300 Mbit/s.

 • Nät: Telia mobilnät
 • Andra förmåner: Oanvänd surf sparas
 • Erbjudande: Surfa i upp till 100 Mbit/s!

 

Är det ett rent mobilt bredband du vill ha så finns det flera bra abonnemang och kontantkortsalternativ. Trådlöst internet är bra att ha i stugan, i båten eller i husvagnen. Ska du surfa mobilt under en period, så är trådlöst internet ett riktigt bra alternativ.

 

Kampanjer och erbjudande

Vi på Surf.nu har som mål att erbjuda dig som besökare de bästa erbjudandena och kampanjerna som finns inom mobilabonnemang, mobiltelefoner, mobilt bredband, kontantkort samt surfplattor. De olika mobiloperatörerna har löpande olika former av erbjudande och kampanjer. De ger dig låga priser, mer samtal, sms eller extra surf när du tecknar ett nytt abonnemang, skaffar mobilt bredband, köper en ny surfplatta eller en ny mobiltelefon.

 

Mobilabonnemang-erbjudande

Erbjudande på abonnemang kan innebära flera olika saker: Få mer surf varje månad för samma kostnad, få extra surf som hamnar i din surfpott, få rabatt på månadskostnaden under de första månaderna vid nytecknande av abonnemang, eller få rabatt på månadskostnaden under hela abonnemangstiden. Nedan hittar du alla aktuella erbjudanden på mobilabonnemang.

 

Erbjudande på mobilt bredband

Är det mobilt bredband du behöver så finns det riktigt fina alternativ för dig. För ett par år sedan hade alla mobiloperatörer mobila bredband som de erbjöd dig som kund, men idag är det inte alla operatörer som erbjuder detta. Det beror på att många av dagens mobilabonnemang har riktigt mycket surf, och att man delar istället kan använda sitt internet på mobiltelefonen till surfplattan eller den bärbara datorn.

 

Erbjudanden från mobiloperatörer

I de allra flesta situationer där du kan välja att betala för något så finns det ett bra erbjudande att ta del av. Ibland är de tillfälliga för säsongen eller veckan, eller så är de mer eller mindre permanenta. Mobiloperatörsbranschen är inget undantag, och här finns det också erbjudanden som är till för att locka kunder. Värt att notera är att dessa erbjudanden bara gäller om du nytecknar hos operatören och inte om du förändrar ett befintligt abonnemang hos dem.

Tänk på att om en operatör till exempel erbjuder dubbel eller extra surf så är det enkelt att vänja sig vid att ha en större mängd data och därför kan man snabbt använda upp sin mobildata. Det kan alltså vara ett lockbete för att få dig att höja din surfmängd i framtiden, eftersom du vant dig vid en större mängd surf.

Det händer också att operatörerna beskriver saker de måste göra och hävdar att detta är ett unikt erbjudande. Exempel på detta är en nummerflytt till den nya operatören, eller att du kan surfa som i Sverige i resten av EU/EES (upp till vissa gränser i surfmängd). Det sistnämnda är numera lagstadgat och det är därför inget exklusivt erbjudande för någon särskild operatör. Däremot har Telenor och Comviq bra lösningar för dig som vill ringa till eller vistas i andra länder.

En sak som de allra flesta operatörerna redan har inkluderat i abonnemangen är alla samtal och meddelanden, så det är knappt ett erbjudande längre. Vad kunderna väljer mellan är alltså surfmängd, och andra eventuella förmåner.

 

Förekommande erbjudanden

 

Reducerat pris

Ett mycket vanligt erbjudande bland de billigare och enklare operatörerna är att du som ny kund får cirka halva priset i rabatt under de första månaderna, ibland upp till ett halvår, oavsett vilket abonnemang du väljer. Både Hallon, Vimla och Fello har varianter av detta erbjudande. De större operatörerna brukar inte ge halva priset på sina abonnemang, men även de kan ge rabatt på särskilda abonnemang.

 

Extra surf

Ett annat erbjudande som förekommer hos operatörer är extra surf. Det betyder att du får ett visst antal GB som hamnar i din surfpott, som vanligtvis inte ingår i ditt abonnemang. Du kan hålla reda på hur mycket surf du har kvar genom din operatörs hemsida, eller i deras app om de har en sådan. Exempel på operatörer som har eller har haft detta erbjudande är Vimla och Tele2. En annan variant av detta är Halebops erbjudande med dubbel surf i tre månader.

 

Något på köpet

Ibland händer det att man får något på köpet när man skaffar ett mobilabonnemang. Detta är ofta knutet till en särskild mobiltelefon och kan komma från mobiltillverkaren snarare än operatören. Exempel på detta är när kunden får hörlurar från Samsung när de skaffar ett abonnemang tillsammans med en ny Samsungmodell, eller AirPods tillsammans med en iPhone. Oftast finns dessa erbjudanden hos flera operatörer samtidigt. Exempel på detta är ett tidigare erbjudande där nya Sony-telefoner inkluderade ett års prenumeration på PlayStation Plus.

 

Billigare mobil

En annan sak operatörerna ger rabatt på är mobiltelefoner. Därför kan det vara smart att inte omedelbart hoppa på en ny mobilmodell när den släpps, utan hålla huvudet kallt och få den till bättre pris ett par månader senare. Comviq har något som de kallar “Månadens mobil”, där du exempelvis kunnat köpa Samsung Galaxy S9+ för cirka 50 kronor billigare per månad än Galaxy S9 (den vanligtvis billigare modellen), med samma abonnemang. Detta erbjudandets låga pris är permanent, men abonnemanget måste tecknas under den tid som det finns tillgängligt, och det blir bindningstid på abonnemanget.

 

Åldersrabatter

De flesta operatörerna erbjuder olika ungdoms-, student- och seniorrabatter. Telia och 3 har exempelvis 50 kronor i rabatt för ungdomar och de under 27 år. Hos operatörerna Hallon, Vimla och Fello är det lätt att ta del av dessa rabatter genom att kryssa i en ruta och sedan verifiera sin ålder genom sitt personnummer.

 

Övrigt

Många populära virtuella operatörer som Hallon och Halebop erbjuder ofta tidsbegränsade erbjudanden på abonnemang och mobiltelefoner. Det är därför alltid värt att se efter vilka erbjudanden som för tillfälligt gäller hos olika operatörer när du är i färd med att teckna ett nytt abonnemang eller skaffa ny mobil.

Telenor och Telia erbjuder paketlösningar om man samlar flera tjänster hos dem. Till exempel så bjuder Telia på mobilt bredband om man skaffar både mobiltelefoni och bredband hos dem. Telenor erbjuder en fri uppgradering till “nästa steg” av mobilsurf eller bredband om du samlar dessa tjänster hos dem.

Telia ger dig fri surf på sociala medier (förutom YouTube) och operatören 3 ger fri musikstreaming i sina mobilabonnemang. Denna typ av erbjudande är bra om mycket av ens mobildata brukar gå åt till någon av dessa tjänster.

 

Slutledning

Liksom på de flesta marknader så finns det en hel del erbjudanden att välja på bland de olika operatörerna. Håll ett öga på hur länge erbjudandet gäller för se om det faktiskt är så bra som det verkar. Ibland kan det ge rabatt på totalpriset för en mobil och ett abonnemang på flera tusen kronor, och ibland gör det ingen större skillnad i det stora hela. Kan man få ett par praktiska hörlurar samtidigt som man skaffar sin nya mobiltelefon så är det en bra bonus, men kanske inget man ska jaga efter. Som vanligt när det kommer till mobiltelefoni; jämför och välj det som passar dig bäst.

 

Black Friday 2020

Den mest aktuella händelsen för dig som letar efter bra erbjudande på mobiltelefoner och abonnemang är Black Friday. 2020 infaller Black Friday den 27:e november. Då kan du räkna med riktigt bra erbjudande på mobiltelefoner och mobilabonnemang, och kampanjerna startar oftast i början av veckan. Oavsett om du köper mobil med abonnemang eller mobil utan abonnemang kommer du kunna göra ett riktigt klipp! Kolla in de bästa erbjudandena för Black Friday. Du hittar alla operatörers bästa Black Friday erbjudande här på surf.nu!

 

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar att du väljer antingen Hallon, Tre, Halebop, Comviq eller Vimla. Dessa operatörer har otroligt bra priser med tanke på det du får när du tecknar abonnemang. Det är svårt att säga vilken av dessa operatörer som du ska välja då alla tycker om olika saker och har olika behov. Vi tror dock att en av dessa mobiloperatörer kan passa dig då de har bra priser, rejält med samtal, sms och surf samt låga priser på mobila bredband och produkter.

 

Mobiler & erbjudanden

Står du inför att köpa en mobil? Då kan det vara värt att veta hur du ska orientera dig kring de erbjudanden som passar dina behov, och framför allt om det är ett prisvärt erbjudande. Vilka erbjudanden som kan vara intressant för just dig beror givetvis på vilka behov du har. Vad vill du använda din mobil till och hur mycket ringer, sms:ar och surfar du? Hur tror du att du kommer att förändra ditt sätt att använda mobilen på under de närmaste två åren? En viktig fråga blir också om ett erbjudande är den bästa lösningen för dig eller om det faktiskt är bättre att köpa en mobil och teckna ett separat mobilabonnemang. Du kan spara en hel del pengar genom att lägga lite jobb på att jämföra alternativen.

 

Vad är ett mobilerbjudande egentligen?

Det som kallas ett mobilerbjudande är ett pris för en specifik mobil samt abonnemang med specifika villkor som du är bunden till under vanligtvis 24 månader. Det brukar uttryckas som att du får mobilen för noll kronor och att det enda du betalar för är ett abonnemang, som du då är bunden till i 24 månader. Egentligen köper du mobilen på avbetalning under 24 månader och det ingår dessutom ett specifikt abonnemang från en bestämd mobiloperatör. Alternativet är att betala fullt pris för mobilen och vara fri att kunna byta abonnemang.

Du kan alltid jämföra priserna på de senaste Samsung-telefonerna med abonnemang samt iPhone med abonnemang.

 

Räkna på alternativ kostnad för mobilerbjudandet

För att räkna på ett lockande erbjudandet behöver du se vad ett fullgott alternativ skulle kosta dig. Du behöver ta reda på två saker för att se vad bästa möjliga alternativ till ett mobilerbjudande är. Dels vad ett köp av en passande mobil kostar och dels vad tecknande av ett passande abonnemang kostar. Om detta blir billigare, ja då är det tveksamt om mobilerbjudandet är något du ska nappa på.

 

Vilken mobil är det du egentligen behöver?

Du bör undersöka vad ett fullgott alternativ till mobil utan abonnemang skulle kunna kosta som minst. Finns det någon annan mobil som har en prestanda som du tycker är lika bra eller åtminstone tillräckligt bra för dig, och vad kostar den isåfall? Du måste alltså först göra klart för dig vad som är viktigt för dig: är det bara ett visst märke som du vill ha, är det en viss funktion eller är det en viss prisklass? Är det viktigt att det är senaste modellen eller handlar det mer om vilka funktioner du har nytta av? Är det viktigt med en mycket bra kamera eller duger standardversionen? Hur mycket batteritid behöver du, och behöver mobilen vara vattentät? Vilka olika aspekter du kan behöva ta ställning till blir du varse om när du ser på olika beskrivningar av mobiler. Vet du vad du behöver så slipper du betala för finesser som faktiskt inte är viktiga för dig.

 

Vilket mobilabonnemang är det du egentligen behöver?

Den andra saken att ta reda på är vilka av abonnemangen som de olika operatörerna erbjuder, och vilka som passar just dig. Behöver du fria samtal och sms eller är det ok med en viss pott. Behöver du 4 gigabyte att surfa för eller är det 15 gigabyte du behöver varje månad? När du har en rimligt uppfattning om vad du behöver kan du lista de mest passande erbjudandena av abonnemang från olika operatörerna som Telia, Tele2, Telenor, Hallon, Comviq och kanske någon ytterligare. Välj ut det mest prisvärda alternativet på abonnemang, det vill säga det abonnemang till lägst pris som ändå ger dig vad du behöver.

 

Jämför mobilerbjudandet med mest prisvärt alternativ

Lägg samman kostnaden för den mobil som är mest prisvärd för dig och det abonnemang som är mest prisvärt för dig. Multiplicera abonnemangets kostnad per månad med antal månader som du är bunden till. Normalt sett är det 24 månaders bindningstid när du tecknar avtal med bindningstid. Visar det sig att mobilerbjudandet är billigare än det billigaste alternativt du kan hitta när det gäller mobil och separat abonnemang, ja då kan det vara värt att slå till på mobilerbjudandet.

Är det billigare att köpa en mobil och ett separat abonnemang, då ska du avstå från erbjudandet och använda din skräddarsydda lösning istället. Det kan ändå vara lockande att ta del av mobilerbjudandet, speciellt om du inte har tillräckligt med pengar för att betala mobilen kontant.  Gör denna jämförelse ändå så att du ser hur mycket du faktiskt betalar i merkostnad eller ränta till företaget för att du köper mobilen av på avbetalning. Då kan du fundera på om du vill lägga ut så mycket på räntor, eller om du kanske hellre väntar ett halvår med att skaffa en ny mobil som du faktiskt kan betala direkt. Kom ihåg att när det står att du får en mobil för noll kronor, så är den faktiskt inte gratis.