Beställ ett startpaket för kontantkort gratis online och få det hemskickat inom ett par dagar. Här är de bästa och billigaste alternativen för dig som vill använda kontantkort istället för abonnemang.

Hallon kontantkort

Hallons kontantkort är det bästa just nu. Startpaket är gratis och du väljer själv hur du vill ladda det. Laddningen gäller i 30 dagar.

Så här går du tillväga för att skaffa Hallons kontantkort:

 • Surfa in på Hallon.se via knappen här nedan
 • Välj prisplan och beställ hem ett kontantkortet
 • Startpaketet skickas kostnadsfritt hem till dig

Hallon

 • 4-100 GB
 • Ingen bindningstid
 • Spara oanvänd surf

Läs mer & Beställ

Comviq kontantkort

Comviq erbjuder prisplaner med fast eller rörligt pris, och speciella prisplaner  för utlandet. Startpaket är gratis och du väljer själv hur mycket du vill ladda kortet med. Laddning för fastpris gäller vanligtvis i 30 dagar, men finns även fastprisavtal vecka. som gäller i 7 dagar.

Så här beställer du ett gratis kontantkort från Comviq:

 • Surfa in på Comviq via knappen här nedan
 • Välja att ladda kontantkortet med den prisplan som passar dig bäst
 • Startpaket med SIM-kort skickas hem till dig kostnadsfritt


comviq

 • 0,5-100 GB
 • Fast eller rörligt pris
 • Funkar inom hela EU

Läs mer & Beställ

 

Halebop kontantkort

Halebop erbjuder prisplaner med fast eller rörligt pris. Startpaket är gratis och du väljer själv hur mycket du vill ladda kortet med. Laddning gäller i 30 dagar.

Så här beställer du ett gratis kontantkort från Halebop:

 • Surfa in på Halebop via knappen här nedan
 • Välja att ladda kontantkortet med den prisplan som passar dig bäst
 • Startpaket med SIM-kort skickas hem till dig kostnadsfritt


halebop

 • 2-100 GB
 • Spara oanvänd surf
 • Funkar inom hela EU

Läs mer & Beställ

Är du säker på att du ska ha ett kontantkort?

Är du säker på att du ska ha ett kontantkort? Mobilabonnemang är minst lika smidiga nu för tiden. Flera av abonnemang betalas i förväg (precis som till exempel Netflix) och du har ingen bindningstid och kan avsluta det när som helst. Kolla in abonnemangen du kan välja mellan.

Prisplaner för kontantkort

Det finns två vanliga prismodeller, fastpris och rörligt. När du laddar kontantkortet väljer du en av dessa prisplaner. Du kan byta prisplan nästa gång du laddar på med mer pengar om du föredrar en annan prisplan.

Laddar du med fastpris så ingår oftast fria samtal och SMS och en viss surfmängd. Laddar du med rörligt  eller pott, som det också kallas, så dras ett belopp för varje samtal, SMS eller GB du förbrukar. Det förstnämnda alternativet passar de flesta, medans det rörliga passar dem som verkligen vill kunna kontrollera sin kostnaden för mobilanvändning.

Förbetalda abonnemang –  lika kontantkort

Det finns idag ett alternativ för dig som gillar kontantkortets flexibilitet, men inte vill ha fakturor. Det är förbetalda abonnemang som fungerar precis som ditt Netflix eller Spotify abonnemang. Du betalar en summa i början på varje månad. Du slipper alltså en faktura i slutet av månaden. Istället dras pengarna från ditt konto eller kort. Vi rekommenderar att du jämför mobilabonnemang och ser vilka det finns.

Startpaket med gratis simkort

Det finns idag flera mobiloperatörer som erbjuder startpaket med gratis simkort. Du kan beställa hem startpaketet helt gratis, men du måste välja vilken typ av prisplan du vill ha på ditt kontantkort. 

Gratis kontantkort är något många operatörer tillhandahåller. Detta är ett utmärkt sätt att, för en billig peng, få möjlighet att ringa, sms:a och surfa via sin mobil.

Teleoperatörerna ger dig ett gratis kontantkort i form av ett startpaket med ett simkort med ett unikt nummer. För att  använda kontantkortet behöver du ladda det. 

Om du inte beställer startpaketet över internet, utan istället köper det i en butik, betalar du oftast uppemot 50 kronor. När du beställer ditt kontantkort online får du också välja vilken prisplan du vill ladda på kontantkortet.

Ladda, tanka och fyll på

När du väl fått hem ditt startpaket med kontantkort och satt i SIM-kortet i din mobiltelefon, så kan du enkelt fylla på, tanka och ladda det med pengar när du själv vill. Du kan tanka ditt kontantkort via din operatörs hemsida, via värdebevis och via deras appar.

Tanka via värdebevismobilabonnemang billy

Hos flera operatörer kan du ladda, tanka och fylla på ditt kontantkort via ett så kallat värdebevis. Det är en värdehandling som är laddad med pengar och du använder för att fylla på med samtalsminuter, sms och surfmängd hos din operatör.

Ladda via app

De operatörer som erbjuder gratis kontantkort har appar där du kan fylla på, tanka och ladda ditt kontantkort med surf, samtal, mms och sms. Du betalar i appen och väljer det belopp som du vill ladda med. Ett enkelt och modernt sätt att ladda på sitt kontantkort.

Du får även annan information i appen från din operatör, till exempel hur mycket pengarna du har kvar, hur många samtal, SMS och GB du har använt. Ibland dyker det också upp erbjudande om att ladda extra förmånligt, till exempel att du får extra datatrafik.

Fyll på via Internet

All operatörer erbjuder laddning via sin hemsida. Du fyller då snabbt och enkelt på ditt saldo med mera surf, samtal, mms och sms via Internet. Du klickar dig enkelt vidare till respektive operatör för att fylla på ditt kontantkort där. Att ladda direkt via operatörerna är att föredra, så du kan vara säker på att få senaste priserna.

Information om kontantkort

Nu har du fått lite mer information om gratis kontantkort och även en lista på de operatörer som erbjuder kontantkort till dig som kund. Beställ ett gratis startpaket via länkarna när du vill ha ett riktigt bra alternativ för kontantkort!

Frågor och svar om gratis kontantkort

Var hittar jag gratis kontantkort?

Du hittar gratis kontantkort hos flera operatörer, som Hallon, Comviq och Halebop. Läs mer om gratis kontantkort och de operatörer som erbjuder det på Surf.nu.

Vad kostar ett sim-kort?

Ett sim-kort är gratis – det är vad du fyller på det med som kostar pengar. Alltså hur mycket surf eller pengar att ringa för som du vill ha.

Finns kontantkort utan surf?

Ja, det finns, men en stor del av mobiltelefonianvändning i dag kräver åtminstone en liten mängd surf. Mycket kommunikation, exempelvis meddelanden skickas i dag via mobilnätet i stället för telefonnätet. Exempel på detta är WhatsApp och iMessage.

Ska jag välja abonnemang eller kontantkort?

Abonnemang är att föredra för dig som använder din mobil regelbundet. Du får ofta helt fria samtal och meddelanden och en valbar surfmängd för en fast summa varje månad. Kontantkort passar bättre för dig som väljer mobilen mycket sporadiskt.