Hallon och Halebop är två populära lågprisoperatörer som konkurrerar med de större operatörerna. Enligt den senaste undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex 2019 tog Halebop första plats för bäst kundnöjdhet och Hallon kom på andra plats. Halebop har funnits längre på marknaden än Hallon men trots det har Hallon lyckats charma sina kunder.

Pris, avgifter och rabatter hos Hallon vs Halebop

Prismässigt är det lägsta abonnemanget i samma prisklass hos båda mobiloperatörerna. För de övriga abonnemangen ligger Hallon betydligt lägre än Halebop i pris. Ingen av operatörerna har någon bindningstid, start- eller avslutningsavgift men Halebop har en månads uppsägningstid.

När det gäller rabatter har Hallon prisvärda rabatter både för studenter, barn under 18 år och seniorer. Här är inte Halebop lika generösa men de erbjuder rabatt för studenter.

Möjligheterna att spara surf och surfmängder

Surfmängderna som erbjuds är ganska lika men Hallon erbjuder högre surfmängder med sina 100 GB mot Halebops 40 GB. För dig som behöver riktigt stora mängder surf är alltså Hallon det bästa valet. De flesta som också har tillgång till bredband och Wifi klarar sig på betydligt mindre surf och då kan Halebops största abonnemang räcka.

Surf som är kvar på telefonen i slutet på månaden kan till viss del sparas hos båda operatörerna. Hos Hallon går det att spara upp till 100 GB surf och med Halebop kan du som mest spara lika mycket mobilsurf som ingår i ditt abonnemang.

Täckning för de nät som operatörerna använder

Vilken täckning du kan få med Hallon och Halebop beror lite på var i landet du bor. Bor du i glesbygd eller i norra delen av Sverige kanske inte Hallons täckning räcker till då de använder sig av Tres mobilnät. För att kontrollera vilken täckning som kan erbjudas i ditt område finns det bra täckningskartor. Kartorna ger ingen garanti att täckning verkligen fungerar fullt ut i ditt område eftersom geografi och bebyggelse kring platsen kan påverka. Är du osäker på om Hallon räcker för dig är Halebop ett tryggare val då de använder sig av Telias mobilnät som har allra bäst täckning i hela landet.

Sverigesamtal, utlandssamtal och surf utomlands

Hos båda operatörer ingår alla samtal och meddelanden inom Sverige och EU/EES i nästan alla abonnemang. Det är endast i Halebops minsta abonnemang det inte är fritt. Deras abonnemang Mini har en begränsning på 50 samtal och 500 sms per månad.

Med Halebop kan du surfa inom EU/EES upp till 10 GB per månad och för Hallon gäller upp till 15 GB beroende på ditt abonnemangs storlek. Surf utanför EU/EES ingår inte hos någon av operatörerna.

Mobiler på avbetalning

Båda mobiloperatörerna erbjuder mobil på avbetalning till ditt abonnemang. Hallon har inget jättestort utbud av mobiler men de har ett par olika modeller från Samsung och Apple och även några av de allra senaste. Vill du ha möjlighet till ett större urval har Halebop gott om mobiler att välja på och för dig som gillar att köpa det allra senaste kan du hitta det hos Halebop.

 HallonHalebop
Mobilabonnemang4 – 100 GB2 – 40 GB
MobilnätTres nätTelias nät
Billigaste abonnemang99 kr/mån99 kr/mån
SupportE-post och chattE-post och chatt

Hallon eller Halebop – vem är bäst?

Det här är två mycket populära mobiloperatörer. I undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex 2019 för bäst mobiloperatör för privatkunder tog Halebop första plats och Hallon andra plats. Det innebär att kundnöjdheten för båda operatörerna är mycket stor vilket är positivt oavsett vilken operatör du väljer.

Mobiloperatörerna har några likheter. Hos båda operatörerna har du möjlighet att köpa till mobil för ditt abonnemang. Det är heller inte stora skillnader vad gäller surfmängder mer än att Hallon erbjuder mycket större surf på sitt största abonnemang.

Vad som skiljer är att Hallon är billigare på alla sina abonnemang. Halebop har istället fler mobiler att välja på om du tänkt köpa mobil. Halebop har också bättre täckning med Telias nät och är det bästa alternativet för dig som bor i glesbygd och framförallt i norr.

Vad som kan styra ditt beslut i vem som är bäst av dessa operatörer är i detta fallet priset, vart i landet du bor, om du har behov av extra mycket surf och om du vill ha många mobiler att välja framförallt de allra senaste.

Är det fortfarande svårt att välja?

 • Välj Hallon om du vill ha prisvärda abonnemang med mycket surf för pengarna.
 • Välj Halebop om du vill ha den allra senaste mobilen och bäst täckning.

Mobilabonnemang från Hallon

 • Mobilabonnemang: 4 GB, 8 GB, 25 GB och 100 GB
 • Mobilnät: Tres nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: 4 – 100 GB
 • Support: E-post och chatt
 • Omdöme: 75,8/100 (Svenskt Kvalitetsindex)
Hallon

Hallon är ett bra val! Har även mobilabonnemang för barn och mobilabonnemang för seniorer med mer data och lägre pris.

 

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Halebop

 
 • Mobilabonnemang: 2 GB, 4 GB, 12 GB, 24 GB och 40 GB
 • Mobilnät: Telias nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: 2 – 40 GB
 • Support: E-post och chatt
 • Omdöme: 76,6/100 (Svenskt Kvalitetsindex)
halebop

Halebop blev utnämnd till bäst mobiloperatör för privatkunder 2019 av Svenskt Kvalitetsindex. Operatören ägs av Telia och använder också Telias nät.

 

Läs mer & Beställ