Hallon och Halebop är två populära lågprisoperatörer som konkurrerar med de större operatörerna. Enligt den senaste undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex 2019 tog Halebop första plats för bäst kundnöjdhet och Hallon kom på andra plats. Det är alltså två jämna, och populära, operatörer det handlar om. Halebop har funnits längre på marknaden än Hallon men trots det har Hallon lyckats charma sina kunder. 

Hallon

halebop

Pris, avgifter och rabatter hos Hallon vs Halebop

Prismässigt är det lägsta abonnemanget i samma prisklass hos båda mobiloperatörerna. För de övriga abonnemangen ligger Hallon betydligt lägre än Halebop i pris. Abonnemangen är billigare hos Hallon och man får mer surf för pengarna. Ingen av operatörerna har någon bindningstid, start- eller avslutningsavgift, men Halebop har en månads uppsägningstid. 

När det gäller rabatter har Hallon prisvärda rabatter både för studenter, barn under 18 år och seniorer. De erbjuder även halva priset på alla sina abonnemang under de första månaderna – perfekt om man vill prova på abonnemanget ett par månader. Här är inte Halebop lika generösa men de erbjuder rabatt för studenter. 

Möjligheterna att spara surf och surfmängder

När det kommer till surfmängd har de mindre abonnemangen likvärdig surf, men när det kommer till de större abonnemangen erbjuder Hallon betydligt mer. För dig som behöver riktigt stora mängder surf är alltså Hallon det bästa valet. De flesta som också har tillgång till bredband och Wifi klarar sig på betydligt mindre surf och då kan Halebops största abonnemang räcka. man får helt enkelt se över sina surfvanor för att se vilket abonnemang, och vilken surfmängd, som passar ens livsstil bäst. 

Surf som är kvar på telefonen i slutet på månaden kan till viss del sparas hos båda operatörerna. Hos Hallon går det att spara upp till en begränsad surfmängd. Surfmängden som får sparas är samma för alla abonnemang. Det minsta abonnemanget får alltså spara precis lika mycket surf som det största. Hos Halebop kan du som mest spara lika mycket mobilsurf som ingår i ditt abonnemang. har du ett abonnemang med 60 GB surf får du alltså spara max 60 GB surf.

Täckning för de nät som operatörerna använder

Vilken täckning du kan få med Hallon och Halebop beror lite på var i landet du bor. Bor du i glesbygd eller i norra delen av Sverige kanske inte Hallons täckning räcker till då de använder sig av Tres mobilnät. För att kontrollera vilken täckning som kan erbjudas i ditt område finns det bra täckningskartor. Kartorna ger ingen garanti att täckning verkligen fungerar fullt ut i ditt område eftersom geografi och bebyggelse kring platsen kan påverka. Är du osäker på om Hallon räcker för dig är Halebop ett tryggare val då de använder sig av Telias mobilnät som har allra bäst täckning i hela landet – alltså även i norra Sverige och i mindre orter. 

Sverigesamtal, utlandssamtal och surf utomlands

Hos båda operatörer ingår alla samtal och meddelanden inom Sverige och EU/EES i nästan alla abonnemang. Det är endast i Halebops minsta abonnemang det inte är fritt. Abonnemanget det gäller heter Mini och har ett begränsat antal samtalsminuter och ett begränsat antal sms. Potten för samtal och sms fylls på varje månad. 

Hos varken Halebop eller Hallon får du surfa obegränsat inom EU/ESS. Oavsett surfmängd i ditt abonnemang så har båda operatörer en övre gräns för hur många GB du får använda utanför Sveriges gränser men inom EU/ESS. Hos Halebop är gränsen samma för alla abonnemang, medan den hos Hallon skiljer sig åt beroende på vilket abonnemang man har. Surf utanför EU/EES ingår inte hos någon av operatörerna. Det finns tydliga prislistor hos båda operatörer där man kan se hur mycket det kostar att använda sin mobiltelefon utanför EU/ESS. 

Mobiler på avbetalning

Båda mobiloperatörerna erbjuder mobil på avbetalning till ditt abonnemang. Hallon har inget jättestort utbud av mobiler men de har ett par olika modeller från Samsung och Apple och även några av de allra senaste. Vill du ha möjlighet till ett större urval har Halebop gott om mobiler att välja på och för dig som gillar att köpa det allra senaste kan du hitta det hos Halebop.

Hallon eller Halebop – vem är bäst?

 HallonHalebop
Mobilabonnemang4 – 100 GB2 – 60 GB
MobilnätTres nätTelias nät
Billigaste abonnemang99 kr/mån99 kr/mån
SupportE-post och chattE-post och chatt

Vanliga frågor och svar

Har Hallon eller Halebop bäst täckning?

Hallon använder sig av Tre:s mobilnät och Halebop av Telias. De båda näten är rikstäckande och fungerar i princip lika bra för dig som bor i en vanlig stad. Bor du i mer glesbefolkade områden och de norra delarna av landet kan dock Telias nät fungera bättre än Tres.

Vilken operatör är billigast – Hallon eller Halebop?

Båda operatörerna är billiga, men Hallon är ytterligare lite billigare än Halebop. Särskilt bra priser får du som ny kund, student, senior eller barn/ungdom. Du hittar några av de billigaste abonnemangen just nu på den här sidan.

Kan jag spara oanvänd surf hos Hallon och Halebop?

Ja det kan du göra. Halebop låter dig spara lite mycket data som storleken på ditt abonnemang. Om du har ett abonnemang med 6 gigabyte data får du alltså spara 6 gigabyte. Hallon låter dig spara upp till 100 gigabyte data oavsett vilket abonnemang du har.

Kan jag köpa mobiltelefon med abonnemang från Halebop och Hallon?

Ja, båda operatörerna säljer mobiltelefoner som du med fördel kan välja att avbetala tillsammans med ditt abonnemang. Halebops utbud är lite större än Hallons.

Har Halebop och Hallon stöd för VoLTE?

Ja, båda operatörerna har stöd för VoLTE, vilket betyder att du kan ringa samtal över 4G-nätet. Det ger både bättre samtalskvalitet och är ofta mer stabilt än att ringa samtal via det vanliga telenätet.