Familjeabonnemang? Nja, bäst Mobilabonnemang för Familjen
surf logotyp

Familjeabonnemang? Bästa mobilabonnemangen för Familjen

4G

Hallon Mobilabonnemang

Billigare alternativ för familjen

Fria Samtal

Fria Sms

4-100 Gb data
4G

Vimla Mobilabonnemang

Bra alternativ för familjen

Fria Samtal

Fria Sms

3-100 Gb data

 

Bäst abonnemang för din familj

Om man har en stor familj med flera barn så kan det verka ekonomiskt att satsa på ett mobilabonnemang som hela familjen kan använda sig av. Ett sådant abonnemang gör då att man kan ansluta flera telefonnummer till samma mobilabonnemang. Just nu är det mobiloperatören Telenor som erbjuder denna form av familjeabonnemang. Frågan är dock om man sparar pengar på en sådan mobillösning eller inte.

Vi Jämför olika lösningar för att hitta det billigaste abonnemanget till din familj!

 

Prisexempel: familj med 2 vuxna och 2 barn

barn mobilabonnemang

Låt oss titta på vad det kostar för en familj bestående av två vuxna och två barn. Vi vill ha fria samtal och SMS/MMS och vi antar att samtliga medlemmar i familjen förbrukar den genomsnittliga surfmängd som svensken gör, vilket är 8 GB per månad.

___________________________________________

Telenor Familjeabonnemang

30 GB (7,5 GB per familjemedlem)

Grundavgift 379 kronor + 169 kronor per extra familjemedlem = 886 kronor i månaden

Läs mer & Beställ

___________________________________________

Hallon mobilabonnemang

8 GB för vuxna och 10 GB för barn

Två stycken Mobilabonnemang 8GB och två Barnabonnemang 10 GB kostar 149 x 4 = 596 kronor i månaden

Läs mer & Beställ

___________________________________________

Slutsats: Det blir 290 kronor billigare per månad genom att välja enskilda abonnemang genom Hallon istället för ett  familjeabonnemang hos Telenor. Värt att notera är att Hallon dessutom erbjuder de första tre månaderna för halva priset, vilket gör att man sparar ännu mer pengar under de första månaderna.

 

 

Prisexempel: familj med 2 vuxna och 4 barn

barn mobilabonnemang

Nu tittar vi på en familj bestående av två vuxna och fyra barn. Precis som tidigare är det fria samtal och fria SMS/MMS samt en genomsnittlig surfmängd på 8 GB som vi tittar på.

___________________________________________

Telenor Familjeabonnemang

75 GB (12,5 GB per familjemedlem)

Grundavgift 449 kronor + 169 kronor per extra familjemedlem = 1294 kronor i månaden

Läs mer & Beställ

___________________________________________

Hallon mobilabonnemang

8 GB för vuxna och 10 GB för barn

Två stycken Mobilabonnemang 8GB och fyra Barnabonnemang 10 GB kostar 149 x 6 = 894 kronor i månaden

Läs mer & Beställ

___________________________________________

Slutsats: Det blir 400 kronor billigare per månaden om ni väljer enskilda abonnemang från Hallon än om ni väljer ett familjeabonnemang från Telenor. Värt att notera är att Hallon dessutom erbjuder första tre månaderna för halva priset, vilket gör att man sparar ännu mer pengar under de första månaderna. I längden får du något mer surf genom Telenors familjeabonnemang, men Hallon har ofta erbjudanden med extra surf när man tecknar nya abonnemang. Tycker ni ändå att mängden surf är det viktigaste, då kan ni välja större abonnemang från Hallon, 25 GB per familjemedlem, och få det för 4 kronor mer än Telenors alternativ.

 

Prisexempel 100 GB per person: familj med 2 vuxna och 2 barn

barn mobilabonnemang

Låt oss titta på vad det kostar för en familj bestående av två vuxna och två barn, och där alla vill ha 100 GB surf varje månad. Vi vill dessutom ha fria samtal och SMS/MMS.

___________________________________________

Telenor Familjeabonnemang

Obegränsat GB (Minst 100 GB per familjemedlem)

Grundavgift 569 kronor + 169 kronor per extra familjemedlem = 1076 kronor i månaden

Läs mer & Beställ

___________________________________________

Hallon mobilabonnemang

100 GB för varje familjemedlem

Två Mobilabonnemang 100 GB för vuxna (349 kr per abonnemang) och två Barnabonnemang 100 GB (299 kr per abonnemang) kostar = 1296 kronor i månaden

Läs mer & Beställ

___________________________________________

Slutsats: Det blir 220 kronor billigare per månad om ni väljer att dela på familjeabonnemanget hos Telenor. Utöver att det är billigare så kan ni använda mer än 100 GB per person eftersom abonnemanget ger obegränsat med surf. Dock värt att notera är att Hallon erbjuder de första tre månaderna till halva priset, vilket gör att man endast betalar 649 för alla fyra abonnemang under de första tre månaderna. Därefter ökar den totala kostnaden för abonnemangen till 1296 kr per månad.

Vad innebär ett familjeabonnemang?

Det finns några mobiloperatörer på marknaden som har gjort det smidigt att dela abonnemang med familjen. De har tagit fram speciella familjeabonnemang som enkelt kan anpassas efter just din familj. Det som är smidigt med ett sådant abonnemang är att ni delar på samma surfmängd och att alla kostnader samlas på en enda faktura.

Huvudabonnemanget är ofta det som kostar mest då själva tjänsten är inkluderad där. Sedan tillkommer det en lägre kostnad varje månad för varje extra telefonnummer. Abonnemangen är noga framtagna för att ge dig en betydligt lägre total kostnad i jämförelse med att köpa enstaka abonnemang inom samma operatör.

Fördelar med ett familjeabonnemang

En stor fördel med ett familjeabonnemang är att du slipper jobbet med att pussla ihop er egen anpassning av olika slags abonnemang hos olika operatörer. Du slipper jobbet med att ta reda på vilka rabatter och kampanjer som gäller just nu hos olika mobiloperatörer och vilka datamängder och annat som ingår just nu. Du slipper hålla koll på när vart och ett av abonnemangens erbjudande löper ut så att du inte riskerar högre avgift för att du missar att avbryta abonnemanget i tid.

Det blir också enklare att bara betala en enda faktura istället för att hålla koll på flera fakturor. Beroende på vilken operatör du väljer kan det ingå även andra bra praktiska funktioner. Du kan ringa fritt mellan familjemedlemmarna överallt i världen och du kan anpassa surfmängden per användare.

En annan bra fördel är att du inte behöver begränsa dig bara till familjen. Du kan även dela tjänsten med vänner, kollegor och grannar!

 

Nackdelar med ett familjeabonnemang

En nackdel är att det kan innebära en högre totalkostnad i jämförelse med att göra allt jobb för att hitta rätt enskilt abonnemang per familjemedlem. Du missar också friheten att byta till ett annat mer fördelaktigt och anpassat abonnemang för de förändringar som sker med ändrat behov av surfmängd med mera.

 

Surfpott

En del aktörer på marknaden har mobilabonnemang för hela familjen. Det innebär att man får en totalpott för all data, och datan kan användas av flera olika telefonnummer. Detta gör att man får en samlad kostnad för surfen, men ändå har möjlighet att dela upp surfen på så många telefoner som man önskar. Det är förmånligt att använda denna samlade samtalspott om familjers medlemmar surfar olika mycket.

Genom en surfpott för hela familjen så undviker ni att en familjemedlem har kvar surf efter månadens slut, medan en annan familjemedlem har förbrukat hela sin surfmängd i mitten av månaden. Det går givetvis att välja individuella surfpotter för flera användare inom samma familj, vilket kan vara bra om surftiden skiljer mellan familjemedlemmarna. Flera abonnemang erbjuder numera att man sparar sin oanvända surf till nästa månad.

familj mobilabonnemang

Rabatt för flera abonnemang

Om man inom en och samma familj väljer att teckna flera abonnemang eller bredband så får man ofta rabatt. Ju fler abonnemang som familjen har, desto större rabatt tilldelas man. Detta alternativ kan vara bra om man vill ha en utökad surfmänd och inte vara beroende av hur mycket de andra i familjen surfar. När man tecknar flera fastprisabonnemang eller bredband så får man en så kallad familjerabatt, som i många fall kan vara frikostigt tilltagen.

Ofta vill man låta sina barn ha tillgång till en mobil så att de kan ringa hem var de än befinner sig. Denna kontaktmöjlighet är viktig, särskilt under kvällstid då barnen vistas ute eller behöver hjälp med att komma hem. Barnen kan med din hjälp även skaffa sig ett renodlat barnabonnemang.

Anslut familjens mobiltelefoner till datorns trådlösa bredband

Om man har ett trådlöst bredband för sin hemmadator så går det enkelt att ansluta flera mobiltelefoner till detta nätverk. Man surfar då gratis upp till det antalet megabit som bredbandet har. På så sätt slipper man tänka på extrautgifter för mobilsurfen och kan istället köpa kontantkort som ger samtal, mms och sms. Är man många i familjen så kan man på detta så sätt spara en hel del pengar eftersom det går att surfa ansluta ett obegränsat antal mobiler till datorns bredbandsnät.

Andra abonnemang som sparar pengar

Det finns en del andra alternativ hos de olika mobiloperatörerna som kan vara värda att titta på även om operatören inte har ett renodlat familjeabonnemang. Du kan fortfarande spara pengar när du tecknar abonnemang till dina familjemedlemmar och kan oftast få väldigt bra tjänster för en låg kostnad. Här nedan ser du flera alternativ som sparar pengar till dig och dina familj.

 

Hallon Abonnemang

Hallon är en mobiloperatör som ägs av Tre. Hallon har expanderat rejält under senaste åren och är en seriös operatör med flera bra erbjudanden. De erbjuder mobilabonnemang, mobilt bredband och kontantkort. Det finns både studentabonnemang och särskilda barnabonnemang som är fördelaktiga för familjen som vill få ner kostnaden för familjens mobiltelefoni. De har även rabatterade priser för de som är över 55 år gamla. Hallon rekommenderas när det gäller abonnemang till familjen.

 

 • Mobilabonnemang: 4 – 100 GB
 • Kontantkort: 4 – 100 GB
 • Mobilnät: Tres nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån – Halva priset de första månaderna
 • Mobilsurf: Upp till 100 GB
 • Mobiltelefoner: Apple, Samsung och Huawei
 • Support: E-post och chat
 • Omdöme: Höga betyg vad det gäller kundnöjdhet i år

 

Hallon

 

Hallon är mycket populär och prisvärd operatör när det kommer till abonnemang för barn och andra i familjen!

 

Läs mer & Beställ

 

Vimla Abonnemang

Vimla är en uppstickare som tagit stora kliv på den svenska mobilmarknaden. De ägs av Telenor och använder deras nät för sin mobiltrafik. Detta betyder bra täckning och snabb datatrafik. Vimla är ett bra val när det kommer till mobiltelefoni till hela familjen. De har låga priser och bra villkor, både på abonnemang och surfmängd. Vimla har abonnemang för både studenter och barn, så priserna är låga när du vill ha en lösning för dig och din familj. De har även låga priser för de som är över 55 år gamla.

 

 • Mobilabonnemang: Fria samtal och fria sms. 3 – 100 GB surf
 • Kontantkort: Nej
 • Mobilnät: Telenors 4G, 3G och 2G -nät
 • Billigaste abonnemang: 100 kr/mån
 • Mobilsurf: 3 – 100 GB
 • Mobiltelefoner: Säljer inga mobiltelefoner
 • Support: E-post, chat och forum
 • Omdöme: En pigg uppstickare med låga priser

 

Vimla recension

 

Vimla är ett bra val för dig som vill skaffa flera abonnemang inom familjen till ett bra pirs! 

 

Läs mer & Beställ

 

Telia

Telia är en av de få mobiloperatörer som erbjuder ett familjeabonnemang. Du kan välja en specifik surfmängd eller välja obegränsad surf som gäller alla inom familjen. Du har fria händer att fördela surfen och kan även ansluta vänner och grannar till ditt abonnemang. Det finns dock en begränsning på max fyra extra användare, alltså fem användare totalt. Har du även bredband hos Telia kan du även ha möjlighet att få extra surf och om du är yngre än 28 år får du rabatt på alla Telias mobilabonnemang.

 

Billiga – men inga familjeabonnemang

Tre

Tre

Tre är ett alternativ till familjeabonnemang för att dela surfmängden. Tjänsten heter 3Dela Data. Det är inget familjeabonnemang men kan ses som ett alternativ för att kunna dela surfmängd med andra. Har du flera abonnemang hos denna operatör så har du möjlighet att ansluta till denna tjänst. Tjänsten erbjuds dock inte om du har abonnemanget 3Surfa obegränsat.

Halebop

halebop

I dagsläget erbjuder Halebop inga lösningar för familjen, men det finns ändå många fina erbjudanden hos Halebop. Halebop är kända för bra täckning, billiga priser och en stabil support, och det är absolut en operatör värd att spana in. Hos Halebop kan du teckna separata mobilabonnemang eller ett abonnemang med en mobiltelefon. De har även surfplattor bland sortimentet.

Comviq

Comviq

Comviq har inte heller något mobilabonnemang för familjen, men även här kan du teckna ett abonnemang för ditt barn och få riktigt bra villkor. Comviq är sedan lång tillbaka kända för att de har många fina lösningar för mobiltelefoni. Det är möjligt att de adderar ett familjeabonnemang till sitt utbud inom en snar framtid.

MyBeat

mybeat

MyBeat har fördelar för dig som samlar hela familjens telefoni hos dem. Det finns till exempel möjlighet att spärra betalsamtal, surf och utlandssamtal för familjemedlemmar. Det är inget renodlat familjeabonnemang, men ni får bra förutsättningar och ett lågt pris på hela familjens mobiltelefoni.

Fello

Fello

Fello har i dagsläget inget erbjudande som liknar ett familjeabonnemang. Däremot så har de bra abonnemang som du kan teckna till ditt barn. Abonnemang hos Fello har bra villkor, fast pris, sparad surf och är helt utan bindningstid.

 

Penny

penny logo

Idag erbjuder mobiloperatören Penny inga familjeabonnemang. De har dock låga priser och bra villkor vilket kan passa vilken familj som helst. Alla abonnemang är helt utan bindningstid och man får rabatt under de första månaderna. Alla extra kostnader som kan tillkomma, till exempel betalsamtal, betalas via en pott som man måste fylla på innan. Detta gör det möjligt att hålla koll på kostnaderna så att inte de yngsta i familjen ringer massa dyra betalsamtal.

Detta var några av alla de abonnemang som finns tillgängliga på den svenska marknaden, och vi hoppas att du har fått lite mer kött på benen inför ditt val av mobilabonnemang till familjen. Klicka dig vidare via länkarna och se vilket abonnemang som passar din familj bäst.