Mobilabonnemang med fri surf – Surfa obegränsat

Jämför abonnemangen med mest fri surf inkluderat varje månad och beställ sedan via operatören - helt utan mellanhänder.

4G

Chili Mobilabonnemang

Priset gäller i 3 månader, därefter 349 kr/mån

Fria Samtal

Fria Sms

Obegränsat GB Surf
299 (349) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Tre Mobilabonnemang

Surfa obegränsat

Fria Samtal

Fria Sms

Obegränsat GB Surf
499 kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon Mobilabonnemang 100GB

75% rabatt i 3 mån!

Fria Samtal

Fria Sms

100 GB Surf
87 (349) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla 100 Gb

50% rabatt i 4 månader + 30 GB!

Fria Samtal

Fria Sms

100 GB Surf
175 (350) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Halebop 60 GB


Fria Samtal

Fria Sms

60 GB Surf
200 (399) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Hallon Mobilabonnemang 50GB

75% rabatt i 3 mån!

Fria Samtal

Fria Sms

50 GB Surf
74 (299) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla 50 GB

50% rabatt i 4 månader + 30 GB!

Fria Samtal

Fria Sms

50 GB Surf
160 (320) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

Mobilabonnemang med obegränsad surf

Länge var mobilabonnemang med obegränsad surf en utopi. Nu har dock flera operatörer mött efterfrågan och abonnemang med helt fri surf. Det är såklart fantastiskt för dig som konsument och ger dig möjligheten att utnyttja mobilsurfen som din huvudsakliga förbindelse med internet.

Dagligen använder vi internet.  Att begränsas av för små surfmängder är ett problem vi känner till allt för väl. Visst har du kunnat teckna svindyra abonnemang och fått lite mer surf. Men nu! Nu kan du få obegränsad surf för så lite som ett par hundralappar i månaden.

Mobiloperatörerna som erbjuder mobilabonnemang med helt obegränsad surf är Tele2, Telenor, Tre, Telia och Chilimobil. Det finns dessutom ett par operatörer som erbjuder stora datamängder, dock med ett tak. De är Hallon, Comviq, Halebop och Vimla.

mobilen pa internet

Surfa obehindrat med rätt mobilabonnemang

Finns det något mer irriterande? Du ska precis göra en viktig sökning eller se ett klipp du längtat efter och telefonen signalerar att du överskridit din datagräns? Det är, om inte det värsta som kan hända, ett av livets små irritationsmoment. Hur råder man då bot på detta?

Naturligtvis är lösningen på detta mobilabonnemang med fri surf. Du kan surfa fritt och konsumera hur mycket data som helst utan att behöva oroa dig för att surfen ska ta slut.

Räkna ut hur mycket data du använder

Priset på ditt abonnemang påverkas av den datamängd som inkluderas i abonnemanget. Därför gäller det att vara smart. Du vill varken råka ut för att surfen tar slut eller betala mer än nödvändigt. Det bästa du kan göra innan du tecknar ett abonnemang är att se över dina surfvanor. Vissa aktiviteter på mobilen kräver mycket mer surfmängd än andra.

Streamar du mycket film behöver du en större surfmängd än den som bara surfar på vanliga hemsidor. Titta gärna i inställningarna på din mobiltelefon. Där kan du se hur mycket data du förbrukat. För vissa kan ett mobilabonnemang med obegränsad surf vara att slänga pengarna i sjön. Kanske det räcker med ett abonnemang med till exempel 50 eller 100 GB?

För andra kan obegränsad surf vara räddningen. Tänk också på möjligheterna du får med helt fri surf. Du kan till exempel koppla upp din dator via telefonen. Du kan göra din mobil till en hotspot och koppla upp andra mobiler mot internet med hjälp av din mobil. Kanske du till och med kan ersätta din fasta internetförbindelse med ett mobilabonnemang? Möjligheterna är många och det går att förbruka mycket data!

Kontrollera täckningen innan du köper massa surf

Hur mycket surf du än har så spelar det ingen roll om täckningen är dålig. Det är därför viktigt att du ser efter hur täckningen i ditt område ser ut för den operatör du tänkt välja, annars riskerar du att bli fast med ett abonnemang som inte fungerar som det ska. Här hittar du länk till alla operatörers täckningskarta.

Kolla också om operatören du valt låter dig upp- eller nedgradera ditt abonnemang med surf om du skulle upptäcka att du valt fel mängd. Många operatörer ger idag den möjligheten, något som ger större frihet för konsumenten.

fri surf - gratis surf

Vem behöver ett abonnemang med obegränsad surf?

För vem är det värt att investera i ett abonnemang med obegränsad surf? Det är trots all lite dyrare än ett abonnemang med mindre surfmängd. Har du redan ett abonnemang med mycket inkluderad surf och du trots det använder slut på surfen? Ja, då kan ett abonnemang med obegränsad surf vara en god idé. Kopplar du inte upp mobilen via WiFi-nätverk så förbrukar mobilen snabbt stora mängder surf, speciellt om du tittar på film.

Vill du inte vara beroende av fritt WiFi och slippa gräma dig när du glömt att koppla bort mobildata när du har WiFi anslutning till hands så kan fri surf vara ett bra alternativ. Reser du dessutom mycket kan denna typ av abonnemang också vara bra eftersom de erbjuder extra surf utomlands.

Ett annat alternativ är att skippa sitt bredband och använda mobilen som hot spot, det vill säga du gör mobilen till en WiFi-router och kopplar upp andra enheter mot mobilen som till exempel din dator.

 • Beräkning av behovet av surf:

  Hur mycket data går det egentligen åt till olika saker? Det är svårt att uppskatta eftersom kvalitéten på film varierar beroende på hur bra uppkoppling du har.  Har du en bra uppkoppling kan din dataförbrukning vara betydligt högre än vårt räkneexempel.

  Som fingervisning räcker följande surfmängd till:

  • 1 GB räcker till runt 300 vanliga hemsidor eller 15 timmar musik eller 1 timme streaming av film.
  •  
  • 5 GB räcker till cirka 1500 vanliga hemsidor, cirka 72 timmar musik och 5 timmar streaming av film.
  •  
  • 10 GB räcker till cirka 3000 vanliga hemsidor, cirka 144 timmar musik och 10 timmars streaming av film.

 

Hur mycket mobilsurf behöver du?

Alla har olika vanor när det gäller att surfa på internet. Det betyder att två olika personer kan göra av med helt olika mängd surf. Detta är kanske inget man tänker på när man surfar, men faktum är att olika aktiviteter drar olika mängd surf.

Det är viktigt att vara medveten om detta innan du väljer hu mycket data du vill ha på till ditt mobilabonnemang. Detta för att du ska kunna välja rätt surfmängd. Visste du till exempel att streaming av film drar mycket mer surf än att besöka olika hemsidor? Läs vidare för att ta reda på exakt hur mycket surf olika aktiviteter gör av med.

Sammanfattning fri surf

Flera operatörer erbjuder nu mobilabonnemang med helt obegränsad surf. Du kan då surfa hur mycket som helst. Det är inte samma sak som mobilabonnemang med fri surf, som de flesta operatörer erbjuder, men med en begränsning på till exempel 10 GB. Ett abonnemang med obegränsad surf är ett mycket bra alternativ för dig som spenderar mycket data eller som vill koppla upp hela familjen med obegränsad surf.

Denna mängd surf drar de olika aktiviteterna

Gillar du att koppla av med en film, och har du dessutom höga krav på bildkvaliteten? Då kan det vara bra att veta att du för 1 GB kan titta på Netflix i HD-kvalitet i 20 minuter. Sänker du istället till låg kvalitet kan du titta i hela 3,3 timmar för samma surfmängd. 1 GB räcker också för att titta på Youtube i 1080 p HD-kvalitet i 40 minuter. Sänker du till den lägsta kvaliteten kan du istället titta i 8,7 timmar.

För dig som älskar att lyssna på musik kan det vara bra att veta att 1 GB räcker till att lyssna på Spotify med högsta ljudkvaliteten i 7, 25 timmar. När du sänker till normal kvalitet kan du lyssna i hela 24 timmar.

Om du mest besöker hemsidor får du ut väldigt mycket av 1 GB surf. Du kan besöka mellan 300 och 1000 hemsidor för denna surfmängd. Olika hemsidor slukar olika stor mängd data, det är därför antalet sidor du kan besöka varierar. Aftonbladet går till exempel att besöka 400 gånger för 1 GB medan du kan klicka dig in på Hemnet 520 gånger för samma surfmängd.

Väljer du att använda till mobil som hot spot och till exempel koppla upp datorn via mobilen? Ja då kan du använda mycket data snabbt. Streamingtjänster som HBO Nordic eller Netflix använder automatiskt den högsta upplösningen och kommer då förbruka uppemot 3 GB i timmen. Då kan det verkligen vara lämpligt att ha ett abonnemang med obegränsad surf.

Välj rätt surfmängd

Det är bra att du funderar på dina surfvanor innan du bestämmer dig för ett abonnemang. De flesta abonnemang kan man dock upp- eller nedgradera om man vill justera surfmängden efterhand. Generellt kan man säga att den som streamar mycket film och spelar mycket online behöver en större surfmängd. Den som mest gör sökningar på nätet, läser nyheterna och besöker sociala medier kan dock klara sig med en mycket mindre mängd.

En slutsats man kan dra är att det nog är lika vanligt att man betalar för för mycket mobilsurf som det är vanligt att man betalar för för lite mobilsurf. Mobilabonnemang med fri surf, så kallad obegränsad surf gör det möjligt att använda vår mobilsurf på ett annat sätt än man tidigare gjort. Nu är det bara upp till dig att avgöra om du ska göra det eller ej!

Chili Fri surf

En av de mindre operatörerna på den svenska marknaden som erbjuder riktigt mycket surf är Chili. Chili har tre olika abonnemang, där samtal och meddelanden självklar ingår, med olika surfmängder. Deras största abonnemang har helt fri surf. Om man har ett abonnemang hos Chili surfar och ringer man med Tres mobilnät. Tres nät ger snabb och stabil surf i stora delar av Sverige med ett fokus på storstadsregionerna. Med Chilimobil får du ett enkelt abonnemang med tydliga villkor och mycket surf för pengarna.

 • Mobilabonnemang: Fri surf
 • Erbjudande: 25 GB surf inom EU med abonnemanget Fri surf
 • Surfmängd: Obegränsad inom Sverige
 • Surf hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

chili-logo

 • Fri surf
 • Snabbt mobilnät
 • Ingen bindningstid

Läs mer & Beställ

Tre Surfa Obegränsat

Tre har ett snabbt mobilnät och ligger i framkant när det gäller mobilsurf. Tre Surfa Obegränsat ger dig helt obegränsat med mobilsurf. Du kan köpa abonnemanget helt utan bindningstid, eller binda upp dig 12 eller 24 månader till ett ännu lägre pris. Förutom fria samtal och SMS, ingår 60 GB surf i hela EU per månad.

 • Mobilabonnemang: Obegränsad surfmängd
 • Erbjudande: Ta med upp till 60 GB inom EU.
 • Surfmängd: Obegränsad inom Sverige
 • Mobiler: Du kan köpa till alla nyare mobiltelefoner till ditt abonnemang hos Tre
 • Surf hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

Tre

 • Schyssta deals på mobiler
 • Snabbt mobilnät
 • Obegränsad surf

Läs mer & Beställ

Hallon mobilabonnemang 100 GB

Hallon mobilabonnemang 100 GB är ett bra abonnemang för dig som surfar mycket. 100 GB är mycket data och inte helt lätt att göra av med. Hos Hallon har abonnemangen ingen bindnings- eller uppsägningstid. Du betalar alltid en fast månadskostnad. Ta med upp till 13 GB när du är ute och reser inom EU.

 • Mobilabonnemang: 100 GB
 • Erbjudande: Spara oanvänd surf!
 • Surfmängd: 100 GB
 • Samtal och SMS: Fria samtal och fria sms
 • Surf hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

Hallon

 • Ingen bindningstid
 • Spara oanvänd surf
 • Alltid fastpris

Läs mer & Beställ

Halebop mobilabonnemang 60 GB

Halebop har kanske inte störst surfmängder. Men Halebop har en annan fördel. Halebop använder Telias nät. Därför kan Halebop vara ett intressant alternativ för dig som inte bor i en tätort. Halebop har dessutom blivit utsedd till den operatör med mest nöjda kunder de tre senaste åren.

 • Abonnemang: Halebop Stor
 • Surfmängd: 60 GB datatrafik
 • Mobiltelefoner: Du kan köpa till alla nyare mobiltelefon till ditt abonnemang
 • Surf hastighet: 4G upp till 100 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

halebop

 • Surfa som hemma inom EU
 • Upp till 100 mbit/s
 • Ingen bindningstid

Läs mer & Beställ

Comviq abonnemang 40 GB

Comviq erbjuder inte ett mobilabonnemang med obegränsad surf, dock med fri surf upp till 40 GB per månad. Med abonnemanget surfar du snabbt i Tele2s mobilnät. Du har möjlighet att använda en del av surfmängden när du befinner dig i andra EU-länder.

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Data: 40 GB data ingår i månaden
 • Sms, samtal: Fria samtal, sms och mms
 • Bindningstid: Ingen bindningstid
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid
 • Utomlands: Möjlighet att använda abonnemanget utomlands: Du använder abonnemanget inom EU för samma pris

comviq

 • Ingen bindningstid
 • Snabbt mobilnät
 • Bra täckning

Läs mer & Beställ

Katshing

Katshing lanserades 2020 med obegränsade mobilabonnemang för att bara ett par månader senare tokvända och sluta erbjuda mobilabonnemang med obegränsad surf. I deras abonnemang kan man numera surfa i upp till 1Mbit/s efter att man förbrukat all sin surf. Den hastigheten bedömmer vi dock inte vara tillfredsställande för en god surfupplevelse.

 • Mobilabonnemang: Fastpris utan bindningstid
 • Erbjudande: Ta med upp till 10 GB inom EU.
 • Surfmängd: Upp till 42 GB/mån inom Sverige
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

katshing

 • Ny operatör
 • Snabbt mobilnät
 • Ingen bindningstid

Läs mer & Beställ

Tele2 Obegränsad – mobilabonnemang med fri surf

Tele2 erbjuder ett abonnemang med helt fri surf – Tele2 Obegränsad. Det ger dig möjlighet att surfa helt fritt inom Sveriges gränser. Du får även 40 GB att surfa för inom EU/ESS. Är du en riktigt stor konsument av data har Tele2 begränsningar i sitt abonnemang. Skulle du under en dag konsumera mer än 20 GB krävs det att du skickar SMS för att få ytterligare 5 GB. Detta kan du göra så många gånger du vill, men det är förstås både jobbigt och irriterande.

 • Nät: Tele2 mobilnät.
 • Erbjudande: Ta med 40 GB inom EU
 • Surfmängd: Obegränsad inom Sverige
 • Mobiler: Du kan köpa till alla nyare mobiltelefoner till ditt abonnemang hos Tele2.
 • Surf hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

telelogo

 • Ingen bindningstid
 • Köp till mobil
 • Köp till extra datakort

Mobilabonnemang med fri surf

För många kan det kännas som att internet via fiber eller annan fysisk uppkoppling är en onödig utgift eftersom deras behov täcks av den surf de har i sitt mobilabonnemang. Många mobiltelefonmodeller kan användas som dongel, ett modem för mobilt bredband kopplat till en dator, och om du har ett abonnemang med obegränsad surf kan du göra detta utan att oroa dig över dataförbrukningen. Du kan också använda din telefon som hotspot, även kallat mobil surfpunkt, för att surfa med din laptop eller surfplatta även på platser som inte har Wifi tillgängligt för besökare.

Obegränsad surf i ditt mobilabonnemang kan du få från några av de större mobiloperatörerna, mer specifikt Telenor, Tele2 och Tre. Två mindre mobiloperatörer erbjuder också fri surf: Katshing och Chilimobil. De har något olika villkor för den fria surfen.

Inställningar för olika enheter

Detaljerade instruktioner för hur du använder din iPhone som surfpunkt eller dongel finns hos Apples support och du kan använda WiFi, Bluetooth eller USB för att ansluta en annan enhet till dess internetdelning. Dessa inställningar finns under menyn Mobilnät och inställningar.

Det finns många instruktionsartiklar online angående hur du använder din Androidenhet som surfpunkt. Kortfattat så finner du inställningarna för detta under menyn för Internetdelning och hotspot. Du kan använda USB, Wifi eller Bluetooth för att ansluta den andra enheten och de relaterade inställningarna finns i denna meny.

Telenor

Hos Telenor kan du surfa (nästan) som i Sverige i 41 länder. Detta inkluderar dock EU-zonen, vilket är 32 av dessa 41 länder, så det är inte riktigt lika imponerande som det först låter eftersom de andra operatörerna har liknande avtal med EU/EES. Telenors är bra eftersom du mellan 3 och 70 GB kan använda hela surfmängden inom EU och plus några länder till, och om du har Telenor Obegränsat får du 100 GB. Alltså inte obegränsad surf utomlands, men ganska mycket. Telenor kan vara ett bra alternativ för dig som spenderar mycket tid utomlands, särskilt inom EU eller några andra vanliga resmål såsom USA och Thailand. 3 har dock också en tjänst som inkluderar fler länder, så se vilken operatör som passar dina behov bäst innan du bestämmer dig.

Samtal från Sverige till utlandet kostar pengar utöver abonnemangskostnaden om du inte ringer inom Familjen, alltså att numret du ringer är del av ditt Telenor Familj-abonnemang. Om du lägger till extra användare till ditt Telenor Obegränsat-abonnemang blir det ett Familj-abonnemang där alla har obegränsad surf i Sverige och delar på surfmängden utomlands. Det är billigare än att ha flera separata obegränsade abonnemang.

Om du inser att du inte behöver obegränsad surf kan du byta surfmängd efter en månad och sedan en gång i månaden utan att någon extra kostnad tillkommer.

Tele2

Tele2 ger dig 40 GB surf inom EU/ESS när du tecknar Tele2 Obegränsad med helt fri surf. Du kan dessutom få ett extra förmånligt pris på ditt Tele2-abonnemang om du skaffar Tele2 Familj. Med Tele2 Familj kan man lägga till upp till fyra extra användare som alla får ett eget abonnemang med egen surfmängd. Alla abonnemang faktureras på samma faktura – enkelt och smidigt för hela familjen.

Tele2 har ingen bindningstid och 1 månads uppsägningstid.

Tre

3 har ett riktigt bra abonnemang med obegränsad data. För 3 Obegränsat ingår 60 GB data inom EU/EES. 3 har en tjänst som heter 3Världen som kan aktiveras och gör att din surf, upp till 60 GB, gäller i 50 länder utöver EU/EES om du har bindningstid på ditt abonnemang. Samtal och meddelanden inom det 3Världen-land som du befinner dig i och till svenska nummer ingår.

Gemensamma funktioner

3 har ingen aktiveringsavgift eller frakt på sina abonnemang med fri surf men det har inte Telenor eller Tele2 heller. På alla avtal som tecknas på distans, antingen via telefon eller internet, har du 14 dagars ångerrätt enligt lag.

Telenors och Tele2s mobiltäckning i Sverige är mycket god och de har byggt ut sitt nät genom det samägda företaget Net4Mobility vilket täcker 90% av Sveriges yta och 99% av befolkningen.

Om inget annat anges vid tecknandet är det ingen bindningstid på abonnemangen och de har 1 månads uppsägningstid.[/three_fourth]

Frågor och svar om mobilabonnemang med fri surf

Vad menas med fri surf?

Ett mobilabonnemang med fri surf har vanligt vis ingen begränsning för hur många GB du kan använda med din mobiltelefon varje månad. Din månadsavgift för abonnemanget blir alltså densamma hur mycket, eller lite, du än surfar. Vissa mobiloperatörer begränsar dock den fria surfen. Då kan man behöva fylla på med extra surf, kostnadsfritt, när man nått en viss gräns under en månad. Kontrollera med din mobiloperatör hur de hanterar fri surf.  

Hur kan det vara så stora prisskillnader på mobilabonnemang med fri surf?

Prisskillnader mellan mobiloperatörer beror i första hand på om operatören har ett eget mobilnät eller inte. De fyra största operatörerna, Telia, Telenor, Tele2 och Tre, har byggt egna nät vilket ofta betyder att deras abonnemang är något dyrare. Lågprisoperatörer, som ofta endast finns online, kan erbjuda billigare abonnemang. Även bindningstid och kundtjänsttillgänglighet kan avspegla sig på prislappen. 

Har jag även fri surf utomlands?

Surfen begränsas utomlands om man har ett abonnemang med fri surf, även om man reser inom EU. Alla operatörer har satt ett tak för hur mycket man kan surfa utomlands och inom EU om man har ett abonnemang med obegränsad surf. Taket skiljer sig mellan de olika operatörerna men ligger i regel mellan 25 upp till 100 GB. 

När ska jag välja ett mobilabonnemang med fri surf?

Ett mobilabonnemang med fri surf är ett bra val om man använder sin mobiltelefon mycket när man inte är uppkopplad till ett WiFi-nätverk. Aktiviteter som drar mycket surf är till exempel streaming av filmer och videor i HD och sociala medier med mycket rörligt material som Facebook, TikTok och Instagram. Om man inte vill behöva tänka på att surfen eventuellt kan ta slut är ett abonnemang med fri surf även ett bra val. 

Finns det begränsningar med fri surf? 

Obegränsad surf är ofta inte helt obegränsad. Operatörerna kan sätta ett tak för hur mycket surf som är rimligt att man gör av med under en dag. Då kan man behöva begära mer surf, utan extra kostnad, för att kunna fortsätta surfa. Taket skiljer sig åt mellan operatörer men brukar ligga relativt högt och om man använder sin telefon på sedvanligt sätt bör man inte känna sig begränsad.