Mobilabonnemang med fri surf – Surfa obegränsat

4G

Telenor obegränsad surf

Obegränsad surf!

Fria Samtal

Fria Sms

Obegränsat Gb data
4G

Tre Mobilabonnemang

Surfa obegränsat

Fria Samtal

Fria Sms

Obegränsat Gb data
4G

Halebop Stor

Superkampanj i 3 mån!

Fria Samtal

Fria Sms

200 (40) Gb data
4G

Hallon Mobilabonnemang 100GB

50% rabatt i 3 månader +50GB extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
174 (349) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla 100 Gb

50% rabatt i 4 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
175 (350) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Telenor Mobilabonnemang 70 GB


Fria Samtal

Fria Sms

70 Gb data
4G

Hallon Mobilabonnemang 50GB

50% rabatt i 3 månader +50GB extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

50 Gb data
149 (299) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Vimla Mest

50% rabatt i 4 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

50 Gb data
160 (320) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

Comviq Fastpris mobilabonnemang


Fria Samtal

Fria Sms

40 Gb data

 

Mobilabonnemang med obegränsad surf

Länge var mobilabonnemang med obegränsad surf en utopi. Nu har dock flera operatörer mött efterfrågan och abonnemang med helt fri surf. Det är såklart fantastiskt för dig som konsument och ger dig möjligheten att utnyttja mobilsurfen som din huvudsakliga förbindelse med internet.

Dagligen använder vi internet.  Att begränsas av för små surfmängder är ett problem vi känner till allt för väl. Visst har du kunnat teckna svindyra abonnemang och fått lite mer surf. Men nu! Nu kan du få obegränsad surf för så lite som 499 kronor i månaden.

Mobiloperatörerna som erbjuder mobilabonnemang med helt obegränsad surf är Tele2, Telenor och Tre. Det finns dessutom ett par operatörer som erbjuder stora datamängder, dock med ett tag. De är Hallon, Comviq, Halebop och Vimla.

mobilen pa internet

Surfa obehindrat med rätt mobilabonnemang

Finns det något mer irriterande? Du ska precis göra en viktig sökning eller se ett klipp du längtat efter och telefonen signalerar att du överskridit din datagräns? Det är, om inte det värsta som kan hända, ett av livets små irritationsmoment. Hur råder man då bot på detta?

Naturligtvis är lösningen på detta mobilabonnemang med fri surf. Du kan surfa fritt och konsumera hur mycket data som helst utan att behöva oroa dig för att surfen ska ta slut.

Räkna ut hur mycket data du använder

Priset på ditt abonnemang påverkas av den datamängd som inkluderas i abonnemanget. Därför gäller det att vara smart. Du vill varken råka ut för att surfen tar slut eller betala mer än nödvändigt. Det bästa du kan göra innan du tecknar ett abonnemang är att se över dina surfvanor. Vissa aktiviteter på mobilen kräver mycket mer surfmängd än andra.

Streamar du mycket film behöver du en större surfmängd än den som bara surfar på vanliga hemsidor. Titta gärna i inställningarna på din mobiltelefon. Där kan du se hur mycket data du förbrukat. För vissa kan ett mobilabonnemang med obegränsad surf vara att slänga pengarna i sjön. Kanske det räcker med ett abonnemang med till exempel 50 eller 100 GB?

För andra kan obegränsad surf vara räddningen. Tänk också på möjligheterna du får med helt fri surf. Du kan till exempel koppla upp din dator via telefonen. Du kan göra din mobil till en hotspot och koppla upp andra mobiler mot internet med hjälp av din mobil. Kanske du till och med kan ersätta din fasta internetförbindelse med ett mobilabonnemang? Möjligheterna är många och det går att förbruka mycket data!

Kontrollera täckningen innan du köper massa surf

Hur mycket surf du än har så spelar det ingen roll om täckningen är dålig. Det är därför viktigt att du ser efter hur täckningen i ditt område ser ut för den operatör du tänkt välja, annars riskerar du att bli fast med ett abonnemang som inte fungerar som det ska. Här hittar du länk till alla operatörers täckningskarta.

Kolla också om operatören du valt låter dig upp- eller nedgradera ditt abonnemang med surf om du skulle upptäcka att du valt fel mängd. Många operatörer ger idag den möjligheten, något som ger större frihet för konsumenten.

fri surf - gratis surf

 

Vem behöver ett abonnemang med obegränsad surf?

För vem är det värt att investera i ett abonnemang med obegränsad surf? Det är trots all lite dyrare än ett abonnemang med mindre surfmängd. Har du redan ett abonnemang med mycket inkluderad surf och du trots det använder slut på surfen? Ja, då kan ett abonnemang med obegränsad surf vara en god idé. Kopplar du inte upp mobilen via WiFi-nätverk så förbrukar mobilen snabbt stora mängder surf, speciellt om du tittar på film.

Vill du inte vara beroende av fritt wifi och slippa gräma dig när du glömt att koppla bort mobildata när du har wifi anslutning till hands så kan fri surf vara ett bra alternativ. Reser du dessutom mycket kan denna typ av abonnemang också vara bra eftersom de erbjuder extra surf utomlands.

Ett annat alternativ är att skippa sitt bredband och använda mobilen som hot spot, det vill säga du gör mobilen till en wifi-router och kopplar upp andra enheter mot mobilen som till exempel din dator.

 

 • Beräkning av behovet av surf:

  Så hur mycket data går åt till olika saker? Det är svårt att uppskatta eftersom kvalitéten på film varierar beroende på hur bra uppkoppling du har.  Har du en bra uppkoppling kan din dataförbrukning vara betydligt högre än vårt räkneexempel.

  Som fingervisning räcker följande surfmängd till:

  • 1 GB räcker till runt 300 vanliga hemsidor eller 15 timmar musik eller 1 timme streaming av film.
  • 5 GB räcker till cirka 1500 vanliga hemsidor, cirka 72 timmar musik och 5 timmar streaming av film.
  • 10 GB räcker till cirka 3000 vanliga hemsidor, cirka 144 timmar musik och 10 timmars streaming av film.

 

Hur mycket mobilsurf behöver du?

Alla har olika vanor när det gäller att surfa på internet. Det betyder att två olika personer kan göra av med helt olika mängd surf. Detta är kanske inget man tänker på när man surfar, men faktum är att olika aktiviteter drar olika mängd surf.

Det är viktigt att vara medveten om detta innan du väljer hu mycket data du vill ha på till ditt mobilabonnemang. Detta för att du ska kunna välja rätt surfmängd. Visste du till exempel att streaming av film drar mycket mer surf än att besöka olika hemsidor? Läs vidare för att ta reda på exakt hur mycket surf olika aktiviteter gör av med.

Sammanfattning fri surf

Flera operatörer erbjuder nu mobilabonnemang med helt obegränsad surf. Du kan då surfa hur mycket som helst. Det är inte samma sak som mobilabonnemang med fri surf, som de flesta operatörer erbjuder, men med en begränsning på till exempel 10 GB. Ett abonnemang med obegränsad surf är ett mycket bra alternativ för dig som spenderar mycket data eller som vill koppla upp hela familjen med obegränsad surf.

Denna mängd surf drar de olika aktiviteterna

Gillar du att koppla av med en film, och har du dessutom höga krav på bildkvaliteten? Då kan det vara bra att veta att du för 1 GB kan titta på Netflix i HD-kvalitet i 20 minuter. Sänker du istället till låg kvalitet kan du titta i hela 3,3 timmar för samma surfmängd. 1 GB räcker också för att titta på Youtube i 1080 p HD-kvalitet i 40 minuter. Sänker du till den lägsta kvaliteten kan du istället titta i 8,7 timmar.

För dig som älskar att lyssna på musik kan det vara bra att veta att 1 GB räcker till att lyssna på Spotify med högsta ljudkvaliteten i 7, 25 timmar. När du sänker till normal kvalitet kan du lyssna i hela 24 timmar.

Om du mest besöker hemsidor får du ut väldigt mycket av 1 GB surf. Du kan besöka mellan 300 och 1000 hemsidor för denna surfmängd. Olika hemsidor slukar olika stor mängd data, det är därför antalet sidor du kan besöka varierar. Aftonbladet går till exempel att besöka 400 gånger för 1 GB medan du kan klicka dig in på Hemnet 520 gånger för samma surfmängd.

Väljer du att använda till mobil som hot spot och till exempel koppla upp datorn via mobilen? Ja då kan du använda mycket data snabbt. Streamingtjänster som HBO Nordic eller Netflix använder automatiskt den högsta upplösningen och kommer då förbruka uppemot 3 GB i timmen. Då kan det verkligen vara lämpligt att ha ett abonnemang med obegränsad surf.

Välj rätt surfmängd

Det är bra in du funderar på dina surfvanor innan du bestämmer dig för ett abonnemang. De flesta abonnemang kan man dock upp- eller nedgradera om man vill justera surfmängden efterhand. Generellt kan man säga att den som streamar mycket film och spelar mycket online behöver en större surfmängd. Den som mest gör sökningar på nätet, läser nyheterna och besöker sociala medier kan dock klara sig med en mycket mindre mängd.

En slutsats man kan dra är att det nog är lika vanligt att man betalar för för mycket mobilsurf som det är vanligt att man betalar för för lite mobilsurf. Mobilabonnemang med fri surf, så kallad obegränsad surf gör det möjligt att använda vår mobilsurf på ett annat sätt än man tidigare gjort. Nu är det bara upp till dig att avgöra om du ska göra det eller ej!

 

 

 

Telenor Obegränsad Surf

I Telenors utbud av abonnemang ingår en variant med fri surf – Telenor obegränsat. Abonnemanget är utan bindningstid och du kan enkelt lägga till flera familjemedlemmar till abonnemanget så att alla i familjen delar på den obegränsade surfen. Förutom fria samtal och sms kan du surfa gratis i hela 41 länder runt om i världen upp till 100 GB per land.

Detta är ett bra alternativ för dig som surfar riktigt mycket eller kanske vill att alla i familjen ska ha obegränsad surf till en låg kostnad. Använder du mobilen mycket utomlands, så rekommenderas detta mobilabonnemang.

 

 • Mobilabonnemang: Obegränsad surf i Sverige
 • Erbjudande: Surfa upp till 100 GB utomlands
 • Surfmängd: Obegränsad surfmängd
 • Mobiltelefon: Du kan köpa alla nyare mobiltelefoner genom Telenor
 • Surfhastighet: 100 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

telenor

 

 • Ingen bindningstid
 • Gratis surf i 41 länder
 • Hela familjen kan ha obegränsad surf

 

Läs mer & Beställ

 

Tre Surfa Obegränsat

Tre har ett snabbt mobilnät och ligger i framkant när det gäller mobilsurf. Tre Surfa Obegränsat ger dig helt obegränsat med mobilsurf. Du kan köpa abonnemanget helt utan bindningstid, eller binda upp dig 12 eller 24 månader till ett ännu lägre pris. Förutom fria samtal och SMS, ingår 60 GB surf i hela EU per månad.

 

 

 • Mobilabonnemang: Obegränsad surfmängd
 • Erbjudande: Ta med upp till 60 GB inom EU.
 • Surfmängd: Obegränsad inom Sverige
 • Mobiler: Du kan köpa till alla nyare mobiltelefoner till ditt abonnemang hos Tre
 • Surf hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

Tre

 

 • Schyssta deals på mobiler
 • Snabbt mobilnät
 • Obegränsad surf

 

Läs mer & Beställ

 

Tele2 Unlimited – mobilabonnemang med fri surf

Tele2 erbjuder ett abonnemang med helt fri surf – Tele2 Unlimited. Det ger dig möjlighet att surfa helt fritt inom Sveriges gränser. Du får även 30 GB att surfa för inom EU/ESS. Är du en riktigt stor konsument av data har Tele2 begränsningar i sitt abonnemang. Skulle du under en dag konsumera mer än 20 GB krävs det att du skickar SMS för att få ytterligare 5 GB. Detta kan du göra så många gånger du vill, men är jobbigt irriterande.

 • Nät: Tele2 mobilnät.
 • Erbjudande: Ta med 30 GB inom EU
 • Surfmängd: Obegränsad inom Sverige
 • Mobiler: Du kan köpa till alla nyare mobiltelefoner till ditt abonnemang hos Tele2.
 • Surf hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

 

tele2 logo

 

 • Ingen bindningstid
 • Köp till mobil
 • Köp till extra datakort

 

Läs mer & Beställ

 

Hallon mobilabonnemang 100 GB

Hallon mobilabonnemang 100 GB är ett bra abonnemang för dig som surfar mycket. 100 GB är mycket data och inte helt lätt att göra av med.  Hos Hallon har abonnemangen ingen bindnings- eller uppsägningstid. Du betalar alltid en fast månadskostnad. Ta med upp till 10 GB när du är ute och reser inom EU.

 • Mobilabonnemang: 100 GB
 • Erbjudande: Spara oanvänd surf!
 • Surfmängd: 100 GB
 • Samtal och SMS: Fria samtal och fria sms
 • Surf hastighet: 4G upp till 64 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

 

 

Hallon

 

 • Ingen bindningstid
 • Spara oanvänd surf
 • Alltid fastpris

 

Läs mer & Beställ

 

Halebop Stor

Halebop har kanske inte störst surfmängder. Men Halebop har en annan fördel. Halebop använder Telias nät. Därför kan Halebop vara ett intressant alternativ för dig som inte bor i en tätort. Halebop har dessutom blivit utsedd till den operatör med mest nöjda kunder de tre senaste åren.

 

 • Abonnemang: Halebop Stor
 • Surfmängd: 30 GB datatrafik
 • Mobiltelefoner: Du kan köpa till alla nyare mobiltelefon till ditt abonnemang
 • Surf hastighet: 4G upp till 100 Mbit/s
 • Bindningstid: Ingen bindningstid

halebop

 

 • Surfa som hemma inom EU
 • Upp till 100 mbit/s
 • Ingen bindningstid

 

Läs mer & Beställ

 

Comviq abonnemang 40 GB

Comviq erbjuder inte ett mobilabonnemang med obegränsad surf, dock med fri surf upp till 40 GB per månad. Med abonnemanget surfar du snabbt i Tele2s mobilnät. Du har möjlighet att använda en del av surfmängden när du befinner dig i andra EU-länder.

 • Nät: Tele2 mobilnät
 • Data: 40 GB data ingår i månaden
 • Sms, samtal: Fria samtal, sms och mms
 • Bindningstid: Ingen bindningstid
 • Uppsägningstid: Ingen uppsägningstid
 • Utomlands: Möjlighet att använda abonnemanget utomlands: Du använder abonnemanget inom EU för samma pris

 

comviq

 

 • Ingen bindningstid
 • Snabbt mobilnät
 • Bra täckning

 

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang med fri surf

För många kan det kännas som att internet via fiber eller annan fysisk uppkoppling är en onödig utgift eftersom deras behov täcks av den surf de har i sitt mobilabonnemang. Många mobiltelefonmodeller kan användas som dongel, ett modem för mobilt bredband kopplat till en dator, och om du har ett abonnemang med obegränsad surf kan du göra detta utan att oroa dig över dataförbrukningen. Du kan också använda din telefon som hotspot, även kallat mobil surfpunkt, för att surfa med din laptop eller surfplatta även på platser som inte har Wifi tillgängligt för besökare.

Obegränsad surf i ditt mobilabonnemang kan du få från några av de större mobiloperatörerna, mer specifikt Telenor, Tele2 och 3. De har något olika villkor för den fria surfen.

Inställningar för olika enheter

Detaljerade instruktioner för hur du använder din iPhone som surfpunkt eller dongel finns hos Apples support och du kan använda Wifi, Bluetooth eller USB för att ansluta en annan enhet till dess internetdelning. Dessa inställningar finns under menyn Mobilnät och inställningar.

Det finns många instruktionsartiklar online angående hur du använder din Androidenhet som surfpunkt. Kortfattat så finner du inställningarna för detta under menyn för Internetdelning och hotspot. Du kan använda USB, Wifi eller Bluetooth för att ansluta den andra enheten och de relaterade inställningarna finns i denna meny.

Telenor

Hos Telenor kan du surfa (nästan) som i Sverige i 41 länder. Detta inkluderar dock EU-zonen, vilket är 32 av dessa 41 länder, så det är inte riktigt lika imponerande som det först låter eftersom de andra operatörerna har liknande avtal med EU/EES. Telenors är bra eftersom du mellan 3 och 70 GB kan använda hela surfmängden inom EU och plus några länder till, och om du har Telenor Obegränsat får du 100 GB. Alltså inte obegränsad surf utomlands, men ganska mycket. Telenor kan vara ett bra alternativ för dig som spenderar mycket tid utomlands, särskilt inom EU eller några andra vanliga resmål såsom USA och Thailand. 3 har dock också en tjänst som inkluderar fler länder, så se vilken operatör som passar dina behov bäst innan du bestämmer dig.

Samtal från Sverige till utlandet kostar pengar utöver abonnemangskostnaden om du inte ringer inom Familjen, alltså att numret du ringer är del av ditt Telenor Familj-abonnemang. Om du lägger till extra användare till ditt Telenor Obegränsat-abonnemang blir det ett Familj-abonnemang där alla har obegränsad surf i Sverige och delar på surfmängden utomlands. Det är billigare än att ha flera separata obegränsade abonnemang.

Om du inser att du inte behöver obegränsad surf kan du byta surfmängd efter en månad och sedan en gång i månaden utan att någon extra kostnad tillkommer.

 

Tele2

Tele2 ger dig 30 GB surf inom EU/ESS och obegränsad molnlagring hos Kiliaro när du tecknar ett Unlimited-abonnemang hos dem. Tele2 Unlimited är billigare än Telenors obegränsade abonnemang och om du är student kan du om du har Mecenatkort få ytterligare 20% i rabatt i 24 månader på flera av Tele2s abonnemang, inklusive Unlimited.

Det går att få ännu lägre pris på ett Unlimited-abonnemang genom att skapa en Unlimited Together-grupp genom att bjuda in andra. De första 3 abonnemangen i gruppen sänker priset och det stannar sedan på den nivån. Gruppen kan ha maximalt 10 användare. Unlimited Together finns både med och utan studentrabatt.

När du har surfat 20 GB data på en dag fyller du gratis på med 5 GB data i taget via SMS. Datamängden återställs vid midnatt och börjar då räkna på 20 nya GB.

Tele2 har ingen bindningstid och 1 månads uppsägningstid.

3

3 har det dyraste abonnemanget med obegränsad data även om du väljer att ha bindningstid på 12 eller 24 månader vilket ger dig rabatt. För 3 Obegränsat ingår 60 GB data inom EU/EES. 3 har en tjänst som heter 3Världen som kan aktiveras och gör att din surf, upp till 60 GB, gäller i 50 länder utöver EU/EES om du har bindningstid på ditt abonnemang. Samtal och meddelanden inom det 3Världen-land som du befinner dig i och till svenska nummer ingår. Kontakta deras kundtjänst för fullständiga villkor och om du vill aktivera detta.

Liksom hos Tele2 har du 20 GB fri data per dygn och när denna mängd är förbrukad måste du fylla på med 5 GB data åt gången via SMS. Räknaren nollställs vid midnatt.

Gemensamma funktioner

3 har ingen aktiveringsavgift eller frakt på sina abonnemang med fri surf men det har inte Telenor eller Tele2 heller. På alla avtal som tecknas på distans, antingen via telefon eller internet, har du 14 dagars ångerrätt enligt lag.

Telenors och Tele2s mobiltäckning i Sverige är mycket god och de har byggt ut sitt nät genom det samägda företaget Net4Mobility vilket täcker 90% av Sveriges yta och 99% av befolkningen.

Om inget annat anges vid tecknandet är det ingen bindningstid på abonnemangen och de har 1 månads uppsägningstid.[/three_fourth]