Här hittar du mobilt bredband utan bindningstid. Jämför och välj det bästa för dig.

Surf

Minst2GB
2 GB+ 100 GB+

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Loading...

  Mobilt bredband kontant

  Mobilt bredband innebär ett trådlöst internet via mobilnätverket med hög hastighet. Du kan använda det mobila bredbandet för att koppla upp ett bärbart modem eller bara stoppa simkortet direkt i din surfplatta.

  Mobilt bredband innebär att du har tillgång till internet – inte bara hemma utan oavsett var du befinner dig. Hemma har du sannolikt internet via fiber och en router som ger dig tillgång till internet (WiFi) i hela ditt hem. Med mobilt bredband kan du kliva ut utanför lägenheten och ha tillgång till internet, du behöver aldrig mer vara beroende av att hitta WiFI-nätverk.

  Allt du behöver för att ett mobilt bredband ska fungera är:

  tips

  Mobilt bredband utan abonnemang

  Du kan antingen ha ett mobilt bredbands-abonnemang eller ett kontantkort för mobilt bredband. 

  I denna artikel kommer vi att fokusera på vad det innebär att ha ett kontantkort för mobilt bredband. Du får tips och råd för att surfa med ett kontantkort för mobilt bredband och tips på de bästa operatörerna. 

  Mobilt bredband – abonnemang

  Innan vi går vidare till kontantkort vill vi bara lyfta några av fördelarna med att välja ett abonnemang istället. 

  Nuförtiden har abonnemangen för mobilt bredband ingen bindningstid och endast 1 månads uppsägningstid. De funkar ungefär som när du har prenumerationer på Spotify eller Netflix. Du betalar en månad i taget och när du säger upp dem så slutar de att fungera när månaden tagit slut. Det är så smidigt att det är svårt att se fördelen med kontantkort. Speciellt när du får betydligt mer surf för pengarna när du väljer ett abonnemang för mobilt bredband istället för ett kontantkort.

  Så här fungerar mobilt bredband med kontantkort

  Mobilt bredband använder du för att koppla upp olika enheter som behöver mobilsurf. Det använder sig av samma nätverk som mobilabonnemangen – med skillnaden att mobilt bredband inte inkluderar några samtal eller SMS.

  Exempel på enheter som du kan koppla upp med mobilt bredband är:

  Beställ kontantkort för mobilt bredband

  När du köper ett mobilt bredband får du ett startpaket hemskickat. Startpaketet innehåller bland annat ett simkort. Detta simkort möjliggör kommunikation med mobilnätet. Du sätter in simkortet i den enhet du vill ska kunna kommunicera med internet.

  Du kan till exempel sätta in simkortet i din surfplatta, till exempel en iPad eller Samsung Tab. Eller varför inte i en 4G- eller 5G-router (modem) som skapar ett trådlöst WiFi-nätverk där flera kan koppla upp sig. Perfekt för sommarstugan, husvagnen eller båten.

  Beställ mobilt bredband med router eller surfplatta

  Hos vissa operatörer kan du välja att beställa en router eller surfplatta tillsammans med mobilt bredband. När du beställer hårdvara tillsammans med bredbandet kan du välja att avbetala routern eller modemet under 12 eller 24 månader beroende på operatör och återförsäljare. 

  Tänk på att det är relativt ovanligt att router och surfplatta erbjuds tillsammans med kontantkort. Om man vill köpa hårdvara på avbetalning tillsammans med mobilt bredband rekommenderar vi ettabonnemang.

  Operatörerna har olika priser och surfmängder när det gäller kontantkort. De billigaste alternativen börjar på strax under hundralappen, medan de med mer data kostar betydligt mer.

  Kontant mobilt bredband följer samma principer som kontantkort till mobilen. Du laddar på kortet med den surf du behöver och kan sedan surfa fritt i 30 dagar så länge du har surf kvar.

  Abonnemang eller kontantkort – vad ska jag välja?

  Om du ska teckna ett abonnemang eller ett kontantkort beror på hur mycket du kommer att använda det mobila bredbandet. Du behöver bara använda det när du inte har tillgång till internet på annat sätt. Hemma har du sannolikt fast bredband via till exempel fibernätet. Åker du tåg eller buss har du ofta tillgång till fri WiFi. Samma sak på kaféer, järnvägsstationer, hotell, bibliotek och så vidare.

  Vill du vara helt säker på tillgång till internet och slippa krångla med att koppla upp dig mot publika WiFi-nät/lösenord är ett eget mobilt bredband att föredra.

  Det är inte ovanligt att det fria WiFi-nätet används av väldigt många. Det innebär ofta att uppkopplingen är instabil. Kanske förbindelsen bryts hela tiden eller surfandet går riktigt långsamt. Ska du se en film är till exempel SJ:s WiFi-tjänst många gånger för långsam. Vem vill ha hack och stopp mitt i en spännande film? Då kan ett mobilt bredband vara den perfekta lösningen.

  Om du bara planerar att använda ditt mobila bredband ibland är ett kontantkort ofta den mest praktiska lösningen.

  Mobilt bredband på landet

  Har du ett fritidsboende som en sommarstuga eller en sportstuga i fjällen utan indraget internet?  Då är mobilt bredband bästa lösningen. Är du på dessa ställen enbart kortare perioder är det lämpligt med ett kontantkort. Men är det längre perioder eller större mängd surf du gör av med blir det ofta mer ekonomiskt att gå över till ett abonnemang. Så rådet är att ha koll på hur mycket surf du gör av med och vad du betalar för det.

  Låt säga att du har en iPad i sommarstugan eller husvagnen, som du bara använder en viss tid under året. Då bör du inte teckna och låsa upp dig i ett avtal, utan kan med fördel köpa ett mobilt bredband laddat med en specifik mängd data till ett fast pris.

  Inte heller behöver du bekymra dig om några eventuella extra kostnader som tillkommer utan din vetskap – när din mängd data är slut är det bara att fylla på kontantkortet eller låta bli. Enklare kan det inte bli!

  Operatörer med mobilt bredband – kontantkort

  Nedan listar vi operatörer som erbjuder mobilt bredband kontantkort:

  Hallon mobilt bredband kontantkort

  Hallon är en riktigt bra och billig operatör som erbjuder bredband via både kontantkort och abonnemang. Du har flera surfmängder att välja mellan för sitt mobila bredband med kontantkort. Det finns kontantkort med lite mindre surf och kontantkort med riktigt mycket surf. Hos Hallon surfar du snabbt och säkert i Tre:s mobilnät. Höga hastigheter till lågt pris!

  Du laddar enkelt på ditt kontantkort genom att logga in med BankID på Mina Sidor, och ett förinlagt betalkort gör att kontantkortsladdningen går på ett kick! Du beställer ett kostnadsfritt kontantkort som kommer hem till brevlådan, och sedan är det bara att börja surfa.

  • Kontantkort: 4 alternativ med fastpris
  • Data: 5-200 GB
  • Bindningstid: Ingen bindningstid
  • Pris på kontantkor: Från 89 kr
  • Mobilnät: Tre:s mobilnät

  Hallon

  • Bra med surf
  • Snabbt nät
  • Gäller 30 dagar

  Läs mer & Beställ

  Comviq mobilt bredband kontant

  Comviq har ett stort utbud av kontantkort – och även kontantkort med bara surf och mobilt bredband. Mobilt bredband kontantkort hos Comviq har obegränsad surf och gäller under 30 dagar. Det här kontantkortet är perfekt om man till exempel vet att man kommer att vara utan internet under en begränsad period – eller om man vill ersätta sitt fasta bredband med ett mobilt bredband kontantkort. 

  Du kan ladda ditt Comviq-kontantkort i på Comviqs hemsida, i Comviq-appen eller med värdebevis. Ett startpaket för kontantkort skickas hem kostnadsfritt om du beställer via Comviqs hemsida. 

  • Kontantkort: Mobilt bredband med fri surf
  • Data: Obegränsad
  • Bindningstid: Ingen bindningstid
  • Pris på kontantkort: 399 kr
  • Mobilnät: Tele2 och Telenors

  comviq

  • Obegränsad surf
  • Snabbt mobilnät
  • Gäller 30 dagar

  Läs mer & Beställ

  Telenor mobilt bredband kontant

  Telenor erbjuder mobilt bredband både på abonnemang och kontantkort. De har mindre och större påladdningar för mobilt bredband kontantkort som gäller i 1 månad. De har även laddningar som gäller under 1 eller 2 år anpassade för uppkopplade fritidshus, kameror, gräsklippare eller luftvärmepumpar.

  Telenor har bra täckning över stora delar av landet, och de fungerar därför utmärkt att använda deras kontantkort när du är i sommarstugan eller ute med husvagnen.

  Kontantkortet beställer du hem gratis, och du kan sen ladda på ditt mobila bredband genom Telenors app Ladda. Genom att ladda kontantkortet i appen får du var 6:e laddning gratis.

  • Data: 5 – 150 GB
  • Bindningstid: Ingen bindningstid
  • Pris på kontantkort: Från 125 kr
  • Mobilnät: Eget mobilnät

  telenor

  • Kontantkort och abonnemang
  • Kontantkortet kan användas inom EU
  • Kontantkort gäller i upp till 12 månader

  Kontantkort med fast pris – mobilt bredband

  Operatörerna har många sätt att erbjuda kontantkort. Det vanligaste för mobilt bredband är fast pris – då får du en viss mängd data som du kan använda under en begränsad tid (vanligtvis 30 eller 31 dagar). Datan kan vara begränsad, som med Hallons kontantkort, eller obegränsad, som med Comviqs kontantkort.

  Kontantkort är flexibla och kan anpassas månad för månad. Du väljer själv hur, och när, du ska ladda ditt kontantkort. Behöver du mycket surf en månad väljer du en laddning med stor datamängd, behöver du mindre surf månaden därpå väljer du en laddning med mindre datamängd. 

  Eftersom kontantkort inte har någon bindningstid kan du byta operatör och laddning helt fritt. Du kan också låta ditt kontantkort ligga inaktivt en tid för att sen ladda på det igen när du behöver det. 

  Det viktigaste är alltså att hitta rätt surfmängd för ditt behov. 

  Hitta rätt surfmängd

  För att enklast avgöra vilken mängd data du bör köpa, fundera på hur mycket du streamar musik från tjänster som Spotify eller film och serier från Youtube eller Netflix. Detta är saker som förbrukar stora mängder data – då kan du behöva ladda ditt kontantkort med en större surfmängd.

  Kommer du enbart att läsa mail eller kolla nyheter och sociala medier lite snabbt bör du kunna klara dig på de mindre alternativen.

  Så långt räcker 1 GB

  Vi hat tittat på hur långt 1 GB data räcker under vanliga aktiviteter. När vi har räknat har vi tittat på normalinställningar och HD-kvalitet. Sänker man kvaliteten kommer datan att räcka längre. 

  Tabell: Hut långt räcker 1 GB data?
  Funktion
  Tid
  Netflix 20 minuter
  Spotify 10 timmar
  Instagram 2 timmar, 30 minuter
  TikTok 1 timme, 10 minuter

  Vanliga frågor och svar och mobilt bredband kontant

  Vad är mobilt bredband med kontantkort?

  Ett mobilt bredband levereras på ett simkort, men kan tecknas antingen via abonnemang eller som kontantkort. Det fungerar på samma sätt som för mobiltelefoni. Surfar du regelbundet är abonnemang att föredra, medan kontantkort är bättre om du bara ska använda ditt mobila bredband exempelvis under sommarmånaderna.

  Lönar det sig att ha kontantkort i stället för abonnemang?

  Om du inte tänker använda ditt mobila bredband ofta kan det löna sig att ha ett kontantkort i stället för ett abonnemang som du betalar månadsvis. De billigaste abonnemangen är dock så billiga att det inte blir någon större ekonomisk förlust även om du skulle använda det mobila bredbandet mindre vissa månader.

  Vilka operatörer har mobilt bredband via kontantkort?

  Det finns flera operatörer som erbjuder mobilt bredband via kontantkort. På den här sidan hittar du mer om operatörerna och de tjänster som erbjuds.

  Vad kan jag använda ett mobilt bredband till?

  Ett mobilt bredband är mycket flexibelt i och med att det kan användas av alla tänkbara enheter, och tas med överallt. Du kan koppla upp din mobil, surfplatta och dator till ditt mobila bredband, oavsett om du är hemma eller på campingplatsen.

  Vilken operatör är billigast för mobilt bredband?

  Surf.nu hittar du de senaste kampanjpriserna hos svenska operatörer som har mobilt bredband. Vanligtvis är Hallon den operatör som kan erbjuda de allra bästa priserna på mobilt bredband.