Mobilt bredband kontant

Bredband innebär att du har en relativt hög kapacitet på din datakommunikation, minst 2 megabite per sekund. Men idag handlar det ofta om betydligt högre kapacitet. Att det är mobilt innebär att det är ett trådlöst internet via ett bärbart modem eller ett simkort direkt i din surfplatta eller annan enhet.

Mobilt bredband innebär att du har tillgång till internet, inte bara hemma, där du sannolikt har internet via kabel och sen kanske en router som ger dig tillgång till internet i hela din lägenhet. Med mobilt bredband kan du kliva ut utanför lägenheten och ha tillgång till internet, inte bara på kaféer och andra offentliga rum som erbjuder fri tillgång till wifi.

Mobilt bredband utan abonnemang

Du har alltid tillgång till internet, förutsatt att du har ett modem och förutsatt att du har betalt en operatör för tillgång till kommunikation. Betalningen kan antingen ske med hjälp av ett mobilt bredband abonnemang eller via ett kontantkort. Här ser vi närmare på vad det innebär att ha ett kontantkort för mobilt bredband. Du kommer få tips och råd vad gäller att surfa från ett mobilt bredband som du betalt i form av ett kontantkort. Du vet vad du får och vad det kostar när du köper kontant.

 

Så här fungerar mobilt bredband med kontantkort

För att använda mobilt bredband behöver du ett modem, som du sätter in i datorns USB-uttag. Detta modem brukar ingå i det startpaket som de flesta operatörer erbjuder i samband med att du beställer kontantkort från operatören. Om du använder ditt mobila bredband till en surfplatta behöver du inget modem, kontantkortet placeras direkt i surfplattan. När du väl har fått hem modemet kan du börja ladda på med surf och ge dig ut på nätet.

Olika operatörer har olika principer för sin prissättning, så det beror på hur du ska använda ditt mobila bredband vilken operatör som har det mest fördelaktiga erbjudandet för dig. Numera erbjuds också så kallade datakort som kan sättas in i olika enheter vilket gör att fler kan dela på samma surfpott. Dock inte samtidigt. Kontant mobilt bredband följer samma principer som kontantkort till mobilen. Du laddar på kortet med den surf du behöver eller den tid du behöver och kan sedan surfa så länge det finns kvar av surfpotten eller så lång tid som kontantkortet gäller.

Abonnemang eller kontantkort?

Om du ska teckna ett abonnemang eller satsa på ett kontantkort beror på hur mycket du kommer att använda det mobila bredbandet. Du behöver bara använda det när du inte har tillgång till internet på annat sätt. Som sagt hemma har du sannolikt en kabellösning och åker du tåg har du allt oftare tillgång till fri wifi, likaså på buss, kaféer, större järnvägsstationer, hotell, konferensanläggningar och så vidare. Men vill du vara helt säker på tillgång till wifi och dessutom slippa krångla med lösenord är ett eget mobilt bredband att föredra.

Det är ju inte heller helt ovanligt att det fria nätet är överbelastat och trafiken går ner eller går mycket långsamt. Ja ska du se en film kan SJ:s wifi-tjänst vara lite klen och vem vill ha hack och stopp mitt i en spännande film. Men behöver du bara det mobila bredbandet för att täcka upp för mindre svikt i erbjudandet av wifi i det offentliga rummet kan det ofta räcka med ett kontantkort.

Kontantkort mobilt bredband

Mobilt bredband på landet

Om du har ett fritidsboende som en sommarstuga eller en sportstuga i fjällen och det inte är indraget internet till dessa bostäder, då blir mobilt bredband enda lösningen. Är du på dessa ställen enbart kortare perioder är ett kontantkort en lämplig lösning. Men börjar det bli längre perioder eller större mängd surf du gör av med då blir det ofta mer ekonomiskt att gå över till ett abonnemang. Så rådet är att ha koll på, notera hur mycket surf du gör av med och vad du betalar för det.

 

Hallon mobilt bredband kontantkort

Hallon är en riktigt bra operatör i lågprissegmentet och de har bredband via kontantkort och abonnemang. Du har flera storlekar på surfmängden när det kommer till mobilt bredband med kontantkort. Du kan välja mellan 5 GB eller 20 GB per månad. Hos Hallon surfar du snabbt och säkert i Tre:s stora mobilnät. Höga hastigheter till lågt pris!

 

 • Kontantkort: 2 alternativ
 • Data: 5-20 GB
 • Bindningstid: Ingen bindningstid
 • Månadsavgift: Från 89 kr/mån

Hallon recension

 

 • Bra med surf
 • Snabbt nät
 • Bra täckning

 

Läs mer & Beställ

Halebop mobilt bredband kontantkort

Hallon är en populär operatör speciellt bland ungdomarna. De har mobilabonnemang, telefoner, surfplattor, mobilt bredband och kontantkort. Priserna är bra och utbudet är stort. Du får 25 GB per månad med Halebop mobilt bredband kontantkort. Priset är 199 kronor per månad. Ett av de bättre alternativen just nu!

 

 • Kontantkort: 1 alternativ
 • Data: 25 GB
 • Bindningstid: Ingen bindningstid
 • Månadsavgift: Från 199 kr/mån

halebop

 

 • Bra alternativ
 • Snabbt nät
 • Bra täckning

 

Läs mer & Beställ

Operatörernas priser för kontantkort till mobilt bredband

Operatörerna har lyckats skapa många olika sätt att erbjuda kontantkort. Det kan kännas irriterande när man ska jämföra deras priser. Men å andra sidan har det en stor fördel. Det är tack vare den stora variationen i erbjudanden lättare att hitta ett erbjudande som är fördelaktigt utifrån just det behov du har.

Så även om det är krångligt att jämföra de olika erbjudandena, lägg lite möda på att jämföra. Det kommer vara värt denna jämförelse i det långa loppet. Det tar lite tid till en början, men är klart värt när du hittat det alternativ av kontantkort som passar dig och dina behov.

Spara pengar med rätt kontanta mobila bredband

Väljer du rätt från början kan du på sikt spara rätt stora belopp. Och det brukar sitta rätt långt inne att byta operatör. Då ska du ha ett nytt modem. Så gör en grundlig undersökning från början, så slipper du ångra dig sen. Tänk igenom vad du behöver och kolla på sidor som jämför de olika erbjudandena och se sedan vidare på operatörernas egna hemsidor.

Startavgiften är 0 kronor när inget modem behövs för att mobilens simkort används. Med USB-modem är startavgiften från 199 kronor upp till över tusenlappen. Sen är den stora utgiften i det långa loppet månadsavgift eller avgift för en fast surfmängd.  Lycka till med att finna det alternativ som passar dina behov bäst!

Mobilt bredband kontantkort

Kontantkort med förutbestämd datamängd

Med ett kontantkort för mobilt bredband har du möjlighet att betala en fast avgift för vilken du sedan kan utnyttja en förutbestämd mängd data via ett sim-kort. Vanligen erbjuder varje operatör på ett flertal olika storleksalternativ, där du kan välja det som passar dina behov bäst.

För att enklast avgöra vilken mängd data du bör köpa, betänk exempelvis hur mycket du streamar musik från tjänster som Spotify eller film och serier från Youtube eller Netflix då detta är saker som förbrukar stora mängder data. Kommer du enbart att läsa mail eller kolla nyheter lite snabbt och enkelt bör du kunna klara dig på de mindre alternativen.

Kontantkort för enkelhetens skull

Då vi i allt större utsträckning använder mobila enheter i form av smartphones och surfplattor har behovet av ständig uppkoppling ökat något enormt. Att ha själva tekniken men samtidigt sakna möjligheten att koppla upp sig upplevs ofta som en mycket frustrerande problem, samtidigt kan det vara väldigt dyrt att binda upp sina enheter till långa och kostsamma abonnemang över en lång tid. Det är just därför som mobilt bredband med ett kontantkort är så förmånligt!

Låt säga att du har en iPad i sommarstugan eller husvagnen, vilken du egentligen bara använder vissa tider under året. Då bör du inte teckna och låsa upp dig i ett avtal, utan kan med fördel köpa ett mobilt bredband laddat med en specifik mängd data till ett fast pris.

Inte heller behöver du bekymra dig om några eventuella extra kostnader som tillkommer utan din vetskap – när din mängd data är slut är det bara att fylla på kontantkortet helt enkelt! I stora drag fungerar det alltså precis likadant som kontantkort för telefoni, för den som använt sig av det.

Mobilt bredband med kontantkort