Här hittar du mobilt bredband utan bindningstid. Jämför och välj det bästa för dig.

Surf

Minst2GB
0 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  0 GB 100 GB
  Loading...

  Mobilt bredband kontant

  Definitionen av bredband är att du har en hög kapacitet på din datakommunikation, minst 2 Mbit per sekund. Idag har du dock betydligt högre kapacitet. Mobilt bredband innebär att det är ett trådlöst internet via mobilnätverket med hög hastighet. Du kan använda det mobila bredbandet för att koppla upp ett bärbart modem eller bara stoppa simkortet direkt i din surfplatta.

  Mobilt bredband innebär att du har tillgång till internet, inte bara hemma utan oavsett var du befinner dig. Hemma har du sannolikt internet via fiber och en router som ger dig tillgång till internet (WiFi) i hela din lägenhet. Med mobilt bredband kan du kliva ut utanför lägenheten och ha tillgång till internet, du behöver aldrig mer vara beroende av att hitta WiFI-nätverk.

  Mobilt bredband utan abonnemang

  Du har alltid tillgång till internet, förutsatt att du kan ansluta till nätverket (tex med ett modem, surfplatta, mobil etc.) och förutsatt att du har betalt en operatör för tillgång till det mobila nätverket. Du kan antingen ha ett mobilt bredbands-abonnemang eller ett kontantkort för mobilt bredband.

  Nuförtiden har abonnemangen för mobilt bredband ingen bindningstid och endast 1 månads uppsägningstid. De funkar som när du har Spotify eller Netflix. Du betalar en månad i taget och när du säger upp dem så slutar de att fungera när månaden tagit slut. Det är så smidigt att det är svårt att se fördelen med kontantkort. Speciellt när du får betydligt mer surf för pengarna när du väljer ett abonnemang för mobilt bredband istället för ett kontantkort.

  I denna artikel kommer vi dock att fokusera på vad det innebär att ha ett kontantkort för mobilt bredband. Du får tips och råd för att surfa med ett kontantkort för mobilt bredband. Du vet vad du får och vad det kostar när du köper kontant.

  Så här fungerar mobilt bredband med kontantkort

  Mobilt bredband använder du för att koppla upp olika enheter som behöver mobilsurf. Det använder sig av samma nätverk som mobilabonnemangen, med skillnaden att mobilt bredband inte inkluderar några samtal eller SMS.

  Exempel på enheter som du kan koppla upp med mobilt bredband är:

  När du köper ett mobilt bredband får du ett startpaket hemskickat. Startpaketet innehåller bland annat ett simkort. Detta simkort möjliggör kommunikation med mobilnätet. Du sätter in simkortet i den enhet du vill ska kunna kommunicera med internet.

  Du kan till exempel sätta in simkortet i din iPad eller Samsung Tab. Eller varför inte i en 4G-router (modem) som skapar ett trådlöst WiFi-nätverk där flera kan koppla upp sig. Perfekt för sommarstugan, husvagnen eller båten!

  Startpaket för mobilt bredband

  För att använda mobilt bredband behöver du ett simkort. Detta får du när du beställer mobilt bredband. Simkortet sätter du i den enhet du vill koppla upp mot internet. Till exempel i ett USB-modem, som du sätter in i datorns USB-uttag, en surfplatta eller en 4G-router.

  Har du redan hårdvara (tex surfplatta) räcker det att beställa mobilt bredband. Du kan också välja att beställa en router eller surfplatta tillsammans med mobilt bredband. När du beställer hårdvara tillsammans med bredbandet kan du välja att avbetala routern eller modemet under 12 eller 24 månader beroende på operatör och återförsäljare.

  Om du använder ditt mobila bredband till en surfplatta behöver du inget modem – kontantkortet placeras direkt i surfplattan. Men om du ska använda det mobila bredbandet för sommarstuga, båt eller husvagn rekommenderar vi att köpa en router och stoppa in kontantkortet i. Då kan flera personer och enheter koppla upp sig och dela på internetuppkopplingen.

  Operatörerna har olika priser och surfmängder när det gäller kontantkort. De billigaste alternativen börjar på strax under hundralappen, medan de med mer data kostar betydligt mer.

  Kontant mobilt bredband följer samma principer som kontantkort till mobilen. Du laddar på kortet med den surf du behöver och kan sedan surfa fritt i 30 dagar så länge du har surf kvar.

  Abonnemang eller kontantkort?

  Om du ska teckna ett abonnemang eller ett kontantkort beror på hur mycket du kommer att använda det mobila bredbandet. Du behöver bara använda det när du inte har tillgång till internet på annat sätt. Hemma har du sannolikt fast bredband. Åker du tåg eller buss har du ofta tillgång till fri WiFi. Samma sak på kaféer, järnvägsstationer, hotell och så vidare. Men vill du vara helt säker på tillgång till internet och slippa krångla med att koppla upp dig mot publika WiFi-nät/lösenord är ett eget mobilt bredband att föredra.

  Det är inte ovanligt att det fria WiFi-nätet används av väldigt många. Det innebär ofta att uppkopplingen är instabil. Kanske förbindelsen bryts hela tiden eller surfandet går riktigt långsamt. Ska du se en film är till exempel SJ:s WiFi-tjänst många gånger för långsam. Vem vill ha hack och stopp mitt i en spännande film?

  Mobilt bredband på landet

  Har du ett fritidsboende som en sommarstuga eller en sportstuga i fjällen utan indraget internet?  Då är mobilt bredband bästa lösningen. Är du på dessa ställen enbart kortare perioder är det lämpligt med ett kontantkort. Men är det längre perioder eller större mängd surf du gör av med blir det ofta mer ekonomiskt att gå över till ett abonnemang. Så rådet är att ha koll på hur mycket surf du gör av med och vad du betalar för det.

  Hallon mobilt bredband kontantkort

  Hallon är en riktigt bra och billig operatör som erbjuder bredband via kontantkort och abonnemang. Du har flera surfmängder att välja mellan för sitt mobila bredband med kontantkort. Det finns kontantkort med lite mindre surf och kontantkort med riktigt mycket surf. Hos Hallon surfar du snabbt och säkert i Tre:s mobilnät. Höga hastigheter till lågt pris!

  Du laddar enkelt på ditt kontantkort genom att logga in med Bank ID på Mina Sidor, och ett förinlagt betalkort gör att kontantkortsladdningen går på ett kick! Du beställer ett kostnadsfritt kontantkort som kommer hem till brevlådan, och sedan är det bara att börja surfa.

  • Kontantkort: 4 alternativ
  • Data: 5-200 GB
  • Bindningstid: Ingen bindningstid
  • Pris på kontantkor: Från 89 kr
  • Mobilnät: Tre:s mobilnät

  Hallon

  • Bra med surf
  • Snabbt nät
  • Gäller 30 dagar

  Läs mer & Beställ

  Tre mobilt bredband kontant

  Tre erbjuder kontantkort och abonnemang för mobilt bredband. Du kan ladda ditt kontantkort med värdebevis på deras hemsida. Tre har flera olika alternativ som du kan ladda på ditt kontantkort, och de gäller under allt från 1-90 dagar. Du väljer själv vilken datamängd och hur många dagar det ska vara giltigt. Hos Tre kan du även köpa flera olika surfplattor på till ditt kontantkort.

  Tre är betydligt dyrare än Hallon trots att Hallon använder Tre:s mobilnät. När du beställer ditt kostnadsfria kontantkort från Tre så skickas det hem till dig, och när du har laddat på kontantkortet med surf så är det bara att sätta igång.

  • Kontantkort: 8 alternativ
  • Data: 1 – 200 GB
  • Bindningstid: Ingen bindningstid
  • Pris på kontantkort: Från 29 kr
  • Mobilnät: Tre:s mobilnät

  Tre

  • Surfen sparas ej
  • Snabbt mobilnät
  • Gäller 1-90 dagar

  Läs mer & Beställ

  Tele 2 mobilt bredband kontant

  Tele2 erbjuder mobilt bredband både på abonnemang och kontant. Deras kontantkort kallas Wifi To Go, och det fungerar precis som ett vanligt kontantkort. Du beställer hem ett tomt kontantkort och laddar på det med den surf som du behöver.

  Tele2 har ganska dyra laddpaket till mobila bredbands kontantkortet, men fördelen är att surfen du laddar på kontantkortet gäller i 12 månader. Det betyder att du kan ladda på en stor mängd surf, och sedan behöver du inte tänka på att ladda på ny surf varje månad.

  • Kontantkort: 4 alternativ
  • Data: 5 – 50 GB
  • Bindningstid: Ingen bindningstid
  • Pris på kontantkort:Från 149 kr
  • Mobilnät: Eget mobilnät

  tele2 logo

  • WiFi To Go
  • Köp extra simkort
  • Gäller 12 månader

  Telenor mobilt bredband kontant

  Telenor erbjuder mobilt bredband både på abonnemang och kontant. De har större påladdningar för mobilt bredband kontantkort som gäller i 6 eller 12 månader. Dessa är lite dyrare jämfört med de påladdningar med samma datamängd de har som endast gäller i en månad. Telenor har bra täckning över stora delar av landet, och de fungerar därför utmärkt att använda deras kontantkort när du är i sommarstugan eller ute med husvagnen.

  Kontantkortet beställer du hem gratis, och du kan sen ladda på ditt mobila bredband genom Telenors app Ladda. Genom att ladda kontantkortet i appen får du var 6:e laddning gratis.

  • Data: 1 – 60 GB
  • Bindningstid: Ingen bindningstid
  • Pris på kontantkort: Från 49 kr
  • Mobilnät: Eget mobilnät

  telenor

  • Kontantkort och abonnemang
  • Få var 6:e laddning gratis
  • Kontantkort gäller i upp till 12 månader

  Operatörernas priser för kontantkort till mobilt bredband

  Operatörerna har många sätt att erbjuda kontantkort. Det kan kännas irriterande när man ska jämföra deras priser. Å andra sidan har det en stor fördel. Det är tack vare alla erbjudanden det är så lätt att hitta ett kontantkort som passar ditt behov perfekt.

  Även om det är krångligt att jämföra de olika erbjudandena, så är det värt mödan. Med vår jämförelse är det enkelt för dig att jämföra kontantkort för surf.  Det är klart värt det när du hittar det alternativ av kontantkort som passar dig och dina behov!

  Spara pengar med rätt kontanta mobila bredband

  Väljer du rätt från början kan du på sikt spara rätt stora belopp. Och även om det är lätt att byta operatör, brukar folk av lättja bli kvar hos sin nuvarande operatör. Följ våra rekommendationer – så slipper du ångra dig sen. Tänk också på att den största fördelen med att beställa online är att du enligt lag får 14 dagars ångerrätt. Skulle något inte fungera som det ska kan du alltid ångra ditt köp och få pengarna tillbaka. Samma sak med bindningstid. Kontantkort har ingen bindningstid så är du i framtiden inte nöjda, så slutar du helt enkelt att ladda kontantkortet – du kommer aldrig behöva betala en krona mer!

  Startavgiften för mobilt bredband är 0 kronor. Vill du däremot köpa till ett USB-modem, router eller surfplatta så kostar det betydligt mer. Men den största utgiften i det långa loppet är månadsavgiften, eller möjligtvis om du köper för lite surfmängd och vill fylla på med extra i efterhand.

  Kontantkort med förutbestämd datamängd

  Med ett kontantkort för mobilt bredband har du möjlighet att betala en fast avgift för vilken du sedan kan utnyttja en förutbestämd mängd data via ett sim-kort. Vanligen erbjuder varje operatör flera olika datamängder att ladda kontantkortet med, där du kan välja det som passar dina behov bäst.

  För att enklast avgöra vilken mängd data du bör köpa, fundera på hur mycket du streamar musik från tjänster som Spotify eller film och serier från Youtube eller Netflix. Detta är saker som förbrukar stora mängder data. Kommer du enbart att läsa mail eller kolla nyheter lite snabbt och enkelt bör du kunna klara dig på de mindre alternativen.

  Kontantkort för enkelhetens skull

  Då vi i allt större utsträckning använder mobila enheter i form av smartphones och surfplattor har behovet av ständig uppkoppling ökat. Att ha själva tekniken men samtidigt sakna möjligheten att koppla upp sig upplevs ofta som ett mycket frustrerande problem, samtidigt kan det vara väldigt dyrt att binda upp sina enheter till kostsamma abonnemang över en lång tid. Det är just därför som mobilt bredband med ett kontantkort är så bra!

  Låt säga att du har en iPad i sommarstugan eller husvagnen, som du bara använder en viss tid under året. Då bör du inte teckna och låsa upp dig i ett avtal, utan kan med fördel köpa ett mobilt bredband laddat med en specifik mängd data till ett fast pris.

  Inte heller behöver du bekymra dig om några eventuella extra kostnader som tillkommer utan din vetskap – när din mängd data är slut är det bara att fylla på kontantkortet eller låta bli. Enklare kan det inte bli! I stora drag fungerar det alltså precis likadant som kontantkort för mobiltelefoni.

  Vanliga frågor och svar och mobilt bredband kontant

  Vad är mobilt bredband med kontantkort?

  Ett mobilt bredband levereras på ett simkort, men kan tecknas antingen via abonnemang eller som kontantkort. Det fungerar på samma sätt som för mobiltelefoni. Surfar du regelbundet är abonnemang att föredra, medan kontantkort är bättre om du bara ska använda ditt mobila bredband exempelvis under sommarmånaderna.

  Lönar det sig att ha kontantkort i stället för abonnemang?

  Om du inte tänker använda ditt mobila bredband ofta kan det löna sig att ha ett kontantkort i stället för ett abonnemang som du betalar månadsvis. De billigaste abonnemangen är dock så billiga att det inte blir någon större ekonomisk förlust även om du skulle använda det mobila bredbandet mindre vissa månader.

  Vilka operatörer har mobilt bredband via kontantkort?

  Det finns flera operatörer som erbjuder mobilt bredband via kontantkort. På den här sidan hittar du mer om operatörerna och de tjänster som erbjuds.

  Vad kan jag använda ett mobilt bredband till?

  Ett mobilt bredband är mycket flexibelt i och med att det kan användas av alla tänkbara enheter, och tas med överallt. Du kan koppla upp din mobil, surfplatta och dator till ditt mobila bredband, oavsett om du är hemma eller på campingplatsen.

  Vilken operatör är billigast för mobilt bredband?

  Surf.nu hittar du de senaste kampanjpriserna hos svenska operatörer som har mobilt bredband. Vanligtvis är Hallon den operatör som kan erbjuda de allra bästa priserna på mobilt bredband.