Topp-10 Telefonabonnemang

4G

1. Hallon 4GB - Bäst miniabonnemang

Halva priset i 6 månader!

Fria samtal

Fria Sms

4 Gb data
4G

2. Vimla 2GB - Bäst miniabonnemang

Halva priset i 3 månader! 20 Gb extra!

Fria Samtal

Fria Sms

3 Gb data
50 (100) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

3. Hallon 8GB - Bäst miniabonnemang

Halva priset i 4 månader! 25GB extra ingår!

Fria Samtal

Fria Sms

8 Gb data
74 (149) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

4. Vimla 6 GB - Bäst miniabonnemang

Halva priset i 3 månader! 20 Gb extra!

Fria Samtal

Fria Sms

6 Gb data
80 (160) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

5. Comviq Fastpris 16GB - Bäst mellanabonemang


Fria Samtal

Fria Sms

20 Gb data
4G

6. Hallon 25GB - Bäst mellanabonnemang

Halva priset i 3 månader! 25GB extra ingår!

Fria Samtal

Fria sms

25 Gb data
124 (249) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

7. Vimla Fastpris 15GB - Bäst mellanabonnemang

Halva priset i 3 månader! 20 Gb extra!

Fria Samtal

Fria Sms

15 Gb data
105 (210) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

8. Halebop Stor

Tredje året i rad - nöjdast kunder!

Fria Samtal

Fria Sms

30 Gb data
4G

9. Vimla Fastpris - Bäst storabonnemang

Halva priset i 3 månader! 20 Gb extra!

Fria Samtal

Fria Sms

50 Gb data
160 (320) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

10. Mobilabonnemang 100GB - Bäst storabonnemang

Halva priset i 3 månader! 25GB extra ingår!

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
174 (349) kr
LÄS MER & BESTÄLL

 

Bäst mobilabonnemang – topplistan

Funderar du på att byta telefonabonnemang? Då har du kommit rätt. Här tipsar vi om de bästa mobilabonnemangen och berättar vad som skiljer dem åt. Som du kommer att se kan de skilja sig åt mycket i pris, och du får också olika mycket för pengarna.Dessutom varierar det vad du får för pengarna. Vissa mobilabonnemang ger mer samtalstid och sms medan andra ger mer data att surfa för.

Ovan är de bästa mobilabonnemangen enligt oss. Vi har försökt hitta något för alla smaker genom att erbjuda ett billigt ett dyrt och ett mellanalternativ. Här på Surf.nu kan vi ge dig direkt hjälp att hitta det abonnemanget som är bäst för dig. Vi hoppas att du efter att ha läst denna artikel är ett steg närmare att hitta det bästa mobilabonnemanget och är säkra på att du väljer ett bra alternativ (annars har du alltid ångerrätt och bäst av allt, de flesta abonnemangen har ingen bindningstid).

 

Bedömningskriterier – bäst telefonabonnemang

Vi är noggranna när vi jämför och listar de bästa telefonabonnemangen. Vi nagelfar samtliga mobiloperatörer och telefonabonnemang för att kunna utse det bästa abonnemanget. Sammanlagt tittar vi på mer än 30 parametrar när vi bedömer vilket abonnemang som är bäst. Vi vill ge dig den bästa listan och att du hittar rätt alternativ just för dig!

Några av dessa bedömningskriterier är:

 1. Månadsavgift
 2. Surf per krona
 3. Samtal & sms ingår
 4. Mobilnätet och täckning
 5. Eventuell startavgift
 6. Bindningstid
 7. Sparas oanvänd surf
 8. Support (chatt, telefon, butik)
 9. Erbjuds Wifi-samtal
 10. Möjlighet till extra simkort
 11. Kundnöjdhet

De bästa telefonabonnemangen

Vi har sammanställt en lista över de bästa mobiltelefonabonnemangen just nu. Självklart varierar det från person till person vilket mobilabonnemang som passar bäst. Vi berättar vilka de huvudsakliga skillnaderna är mellan de olika abonnemangen för att du ska kunna välja det som passar just dig bäst.

På vår topplista för mobilabonnemang finns Halebop, Hallon, Vimla, Tele2, Comviq, Telia, Tre, My beat och Fello. Det är dessa mobiloperatörer som utmärkt sig i våra tester.

 

De bästa mobilabonnemangen

Vill eller måste du byta mobilabonnemang? Då har du hamnat rätt. Här berättar vi som sagt om några av de bästa mobilabonnemangen på marknaden just nu samt hur de skiljer sig åt. Vi hoppas att det kan hjälpa dig att välja och hitta det bästa mobilabonnemanget för just dig och dina behov. Listan här ovan är till för att du skall snabbt och enkelt se vilket telefonabonnemang som passar dig bäst och att du skall kunna välja rätt paket för dig och dina behov.

Bast telefonabonnemang

Så skiljer sig mobilabonnemangen åt

Vi listar bara de bästa mobilabonnemangen som finns på marknaden. Men vad som är bäst för dig beror förstås på vad du behöver och är beredd att betala för. Mobilabonnemang kan skilja sig på många olika sätt. Vi lyfter därför fram mobilabonnemang med olika surfmängder. Det är framför allt surfen som skiljer priset åt.

I princip samtliga abonnemang som vi listar har:

 • Ingen uppsägningstid
 • Ingen bindningstid
 • Fria samtal
 • Fria SMS/MMS
 • Gratis roaming inom EU/ESS.

Det är bra att känna till att inte alla abonnemang fungerar utomlands. Då kan det vara tryggt att veta att de vi listar här kan du använda på samma sätt som hemma när du ute och reser i EU.

 

Telefonabonnemang från Telia

teliaHär berättar vi mer om Telias abonnemang för mobiltelefoni. Generellt är Telias mobilabonnemang dyra och surfmängderna snålt tilltagna i förhållande till priset.  Du använder dig av Telias mobilnät, som är ett av de bättre mobilnäten på marknaden.

Abonnemangen kostar upp till 739 kr i månaden – för det får du fria samtal och sms samt en viss surfmängd Telia är ett välfungerande abonnemang för dig som är beredd att betala lite mer. Det är upp till dig om du vill ha ett abonnemang med eller utan uppsägningstid.

Tänk dock på att vissa erbjudanden och förmåner bara gäller om du har ett abonnemang med bindningstid. Du kan använda detta abonnemang till hela familjen genom att dela på ett familjeabonnemang. Med Telias abonnemang Mobil komplett kan du surfa och ringa utan extra kostnad inom EU, dock högst upp till 20 GB. Är du under 28 år får du dessutom 50 kr rabatt på abonnemanget!

Omdöme Telia: Gamla statliga teleoperatören Telia är tyvärr väldigt dyra på telefonabonnemang. Fördelarna med Telia är att de investerat mycket i den äldsta generationens mobilnät som många gånger ger god täckning i glesbygden. Nackdelen är att priset inte motsvarar innehållet i abonnemanget, du betalar mycket och får lite. Inte ett enda av Telias mobiltelefonabonnemang kvalificerade sig till vår topplista.

Vi rekommenderar att du istället använder Telias lågprisoperatör Halebop – samma nät till ett mycket lägre pris! Klicka dig vidare till Halebop:

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från Comviq

comviqNästa abonnemang vi har valt ut bland de bästa abonnemangen är Comviqs. Deras abonnemang har ganska mycket innehåll till ganska låga priser. De är inte längre billigast och erbjuder inte heller mest – men de har bra abonnemang. Comviq använder Tele2s mobilnät. Du kan få upp till 40 GB surf hos Comviq och du kan själv välja om du vill ha gratis samtal och sms.

Med Comviqs abonnemang Fastpris får du gratis samtal, sms och mms. En anledning till att det är ett av de bästa abonnemangen är att det inte har någon bindningstid eller uppsägningstid.

Du kan när som helst uppgradera eller nedgradera abonnemanget med mer surf när du vill. Även detta abonnemang kan du använda utomlands inom EU till samma pris som i Sverige.

Omdöme Comviq: Comviqs motto är billigt, billigt, billigt och nog är det väldigt bra priser som Comviq har. Det finns dock flera andra operatörer som lanserat ännu billigare och ännu bättre abonnemang i de lägre prisklasserna. När det gäller abonnemang med mer data står sig Comviq mycket starkt. Comviq är topp-3 i undersökningen  ”mest nöjda kunder 2017” och abonnemangen är så bra för de tar flera placeringar på vår topplista.

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från Hallon

HallonHallon är den operatör med flest abonnemang på vår topplista! Hallon har överlägset bäst priser och mest innehåll just nu. Alla abonnemang från Hallon har fria samtal och fria sms – dessutom med generösa surfmängder. Hallon använder sig av Tre-nätet vilket ger god täckning i stora delar av Sverige.

Alla abonnemang från Hallon kan du prova till ett reducerat pris – det innebär att det är enkelt och billigt att bli kund. Abonnemanget har ingen bindningstid eller uppsägningstid och du kan byta mellan Hallons mobilabonnemang när du vill. Om du har surf över en månad kan du spara den till nästa månad.

Omdöme Hallon: Hallon är den snabbast växande operatören just nu och det är lätt att förstå varför. Deras telefonabonnemang är överlägsna alla andra. Du får oslagbara mängder data, fria samtal, fria sms och fria mms. Priserna är dessutom väldigt låga. Den absolut hetaste operatören just nu och vårt val om vi skulle teckna ett nytt abonnemang just nu!

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från Halebop

halebopHalebop har ett riktigt fyra riktigt bra abonnemang som heter Stor, Mellan, Liten och Mini. Beroende på storlek ingår mellan 1 GB surf till hela 30 GB surf. De största abonnemangen har fria samtal och meddelande. Är du Student? Då kan du också kolla in Halebops abonnemang Student, som är till för dig som läser kurser som ger rätt till CSN.

Pris: Mellan 99 och 369 kr i månaden beroende på vad du vill ha och vad du väljer.

Omdöme Halebop: Halebop är en lågprisoperatör som år efter år får högt betyg av sina befintliga kunder.  De är inte billigast och har inte mest fullspäckade abonnemang – men de har riktigt nöjda kunder. De största fördelarna är att man får ringa i Telias nät och att de har många nöjda kunder.

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från Vimla

VimlaVimla har bland de billigaste och enligt många bästa mobilabonnemangen. Det kan välja att ha fria samtal och SMS/MMS och du kan välja till stora datamängder. Du får dessutom halva priset de första månaderna som ny kund hos Vimla. Som ny kund får du just nu 20 GB extra data. Numera har du fria samtal och fria sms hos Vimla. Abonnemangen från Vimla har inga bindningstider eller uppsägningstider.

Omdöme Vimla: Vimla fick utmärkelsen näst mest nöjda kunder i Svenskt Kvalitetsindex senaste undersökning där de rankar bästa mobiloperatören 2017. Abonnemangen är fyllda med surf, samtal och SMS/MMS till låga priser. De leder utvecklingen tillsammans med Hallon. Just nu får de dock se sig slagna av Hallon, men de är en god utmanare.

 

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från Tele2

tele2 logoMed Tele2 får du mobilabonnemang med mycket bra täckning. Du väljer abonnemang beroende på hur mycket surf du vill ha: Från 1 GB till obegränsat med surf.  Tele2 är inte billiga. Istället väljer de att använda sitt helägda varumärke Comviq för att erbjuda prisvärda abonnemang. Så väljer du Comviq är det egentligen bara Tele2 i andra kläder till ett lägre pris.

 

Omdöme Tele2: Tele2 är ett intressant val för de som surfar riktigt riktigt mycket eller reser mycket. De har sitt Tele2 Unlimited med fri surf, som är ett riktigt hett abonnemang. I övrigt är abonnemangen ganska högt prissatta och man bör använda Tele2s varumärke Comviq istället.

Klicka dig vidare till Comviq:

Läs mer & Beställ

 

 

Mobilabonnemang från Tre

TreBehöver du mycket surf? Med abonnemang från Tre kan du ha upp till 60 BG surf. Du kan även betala mindre om du inte gör av med så mycket surf. Alla abonnemang har obegränsade samtal, sms och mms. Precis som de andra stora operatörerna väljer Tre att satsa på butiksnät och dyrare priser. För dig som handlar på webben har de sitt varumärke Hallon som använder sig av samma mobilnät, men med massor av innehåll (surf, samtal & meddelande) till riktigt låga priser.

 

Omdöme Tre: Just nu platsar ingen av Tres abonnemang på topplistan. De erbjuder lite innehåll till höga priser och fick dessutom jumboplatsen när det gällde nöjda kunder 2017. Välj Hallon i så fall som använder sig av Tre,s nät. Bättre priser, samma täckning och nöjdare kunder!

Klicka dig vidare till Hallon:

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från My beat

mybeatMy beat är för dig som gillar riktigt bra service och billiga abonnemang. Du får stor frihet hos My beat där du själv kan sätta samman ditt abonnemang. Vill du ha rörligt pris på samtal och SMS eller vill du att samtal och meddelande ska ingå? Hur mycket datatrafik behöver du? Här kan du välja från ingetting upp till 40 GB.

My beat har stort kundfokus, vilket de också visar. Här är det vad du tycker är viktigt som du får och inte vad operatören tycker du ska ha. Dessutom till bra priser!

 

Omdöme Mybeat: En pigg utmanare Med Mybeat kan du sätta ihop ditt abonnemang helt fritt till absolut lågpris, kombinera surf, samtal och SMS hur du vill. En liten operatör med kunden i fokus. Något lite dyrare än de stora lågprisoperatörerna, men inte långt efter.

Vi rekommenderar Vimla just nu! Samma täckning, bättre pris! 

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från Fello

FelloÄven med Fello ingår fria samtal, sms och mms. Utöver det väljer du hur mycket surf du behöver och vill betala för. Om du har för mycket surf en månad kan du spara den till nästa månad. Observera specialpriserna för barn, studenter och personer över 55 år.

 

Omdöme Fello: En utmanare som vi håller ögonen på. Inget av teleabonnemangen från Fello placerade sig på topplistan. Med de ligger strax utanför, vi håller ögonen på Fello. De är en bra utmanare helt klart!

Läs mer & Beställ

 

Skillnader mellan de olika mobilabonnemangen

De mobilabonnemang vi presenterar på vår topplista skiljer sig framförallt åt i hur mycket de kostar och hur mycket surf du får för pengarna. Det kan även variera om samtal, sms och mms är gratis eller kostar, samt hur mycket de i så fall kostar.

Vi hoppas att du på denna topplista över mobilabonnemang har hittat något som kan passa just dig. Fundera över hur mycket du brukar surfa och ringa och smsa och hur mycket du är beredd att betala, så kan du välja ett mobil-abonnemang som uppfyller dina behov. Gå in på de olika mobiloperatörernas hemsida. Har du tur har de även tillfälliga erbjudanden som passar dig. Lycka till med ditt val av telefonabonnemang!