Topplista över telefonabonnemang

4G

1. Vimla 100GB - Bäst Storabonnemang

50% rabatt i 4 månader + 30 GB!

Fria Samtal

Fria Sms

3 GB Surf
50 (100) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

2. Hallon 4GB - Bäst miniabonnemang

50% rabatt i 3 mån + extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

4 GB Surf
49 (99) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

3. Fello miniabonnemang (Telias nät)

Halva priset i 2 månader & 50 GB extra mobilsurf!

Fria Samtal

Fria Sms

2 GB Surf
47,50 (95) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

4. Hallon 8GB - Bäst miniabonnemang

50% rabatt i 3 mån + extra surf!

Fria samtal

Fria Sms

8 GB Surf
74 (149) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

5. Fello Mobilabonnemang (Telias nät)

Halva priset i 2 månader & 50 GB extra mobilsurf!

Fria Samtal

Fria Sms

14 GB Surf
97,50 (195) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

6. Hallon Mobilabonnemang

50% rabatt i 3 mån + extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

50 GB Surf
149 (299) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

7. Mobilabonnemang 100GB - Bäst storabonnemang

50% rabatt i 3 mån + extra surf!

Fria Samtal

Fria Sms

100 GB Surf
174 (349) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL
4G

8. Chili mobil - Bäst obegränsad surf

Priset gäller i 3 månader, därefter 349 kr/mån

Fria Samtal

Fria Sms

Obegränsad GB Surf
299 (349) kr/mån
LÄS MER & BESTÄLL

Bäst mobilabonnemang – topplistan

Funderar du på att byta telefonabonnemang? Då har du kommit rätt. Här tipsar vi om de bästa mobilabonnemangen och berättar vad som skiljer dem åt. Som du kommer att se skiljer de sig åt mycket i pris, och vad du får för pengarna. I princip alla bra mobilabonnemang har idag obegränsat med samtal och SMS. Det som skiljer sig åt är surfmängden och priset.

Listan ovan visar de bästa mobilabonnemangen just nu. Abonnemangen är klassificerade i miniabonnemang (2-9 GB surf), mellanabonnemang (10-29 GB surf) och storabonnemang (mer än 30 GB surf).

På Surf.nu kan du få hjälp att hitta det abonnemang som är bäst för dig. Denna lista tar dig ett steg närmare att hitta det bästa mobilabonnemanget. Oavsett vilken operatör du väljer på listan så är det ett bra alternativ (och skulle det inte fungera bra för just dig, har du alltid 14 dagar ångerrätt när du beställer via nätet och bäst av allt: samtliga abonnemang ovan har ingen bindningstid).

Bedömningskriterier – bäst telefonabonnemang

Vi är noggranna när vi jämför och listar de bästa telefonabonnemangen. Vi nagelfar samtliga mobiloperatörer och telefonabonnemang för att kunna utse det bästa abonnemanget. Sammanlagt tittar vi på mer än 30 parametrar när vi bedömer vilket abonnemang som är bäst. Vi vill ge dig den bästa listan och att du hittar rätt alternativ just för dig!

Några av dessa bedömningskriterier är:telefonabonnemang

 1.  Månadsavgift
 2.  Surf per krona
 3.  Samtal & sms ingår
 4.  Mobilnätet och täckning
 5.  Eventuell startavgift
 6.  Bindningstid
 7.  Sparas oanvänd surf
 8.  Support (chatt, telefon, mail)
 9.  Kundnöjdhet

De bästa telefonabonnemangen

Vi har sammanställt en lista över de bästa mobiltelefonabonnemangen just nu. Självklart varierar det från person till person vilket mobilabonnemang som passar bäst. Vi berättar om de huvudsakliga skillnaderna mellan de olika abonnemangen för att du ska kunna välja det som passar just dig bäst.

I urvalet för att placera sig på vår topplista för mobilabonnemang finns Halebop, Hallon, Vimla, Tele2, Comviq, Telia, Tre, Chilimobil och Fello. Samtliga har bra abonnemang, men det är framför allt två som står ut när det gäller kundnöjdhet, villkor (oanvänd surf sparas, ingen bindningstid), månadsavgift och innehållet i abonnemanget (fria samtal, sms och mycket surf).

De operatörer som står ut mest är Hallon och Vimla. De använder sig av Tres respektive Telenors nät. Bor du i tätort är det ingen tvekan om att de är de bästa valen. Bor du däremot på landsbygden med sämre täckning, så rekommenderar vi Fello som använder Telias nät.

telefonabonnemangDe bästa mobilabonnemangen

Vill du byta mobilabonnemang? Då har du hamnat rätt. Här hittar du de bästa mobilabonnemangen på marknaden och vad som skiljer abonnemangen åt. Vi hoppas att det kan hjälpa dig att välja och hitta det bästa mobilabonnemanget för just dig och dina behov. Listan på denna webbsida är till för att du skall snabbt och enkelt se vilket telefonabonnemang som passar dig bäst och sedan välja rätt paket för dig och dina behov.

Så skiljer sig mobilabonnemangen åt

Vi listar bara de bästa mobilabonnemangen som finns på marknaden. Men vad som är bäst för dig beror förstås på vad du behöver och är beredd att betala för. Mobilabonnemang kan skilja sig på många olika sätt. Vi lyfter därför fram mobilabonnemang med olika surfmängder. Mobilabonnemang är idag ganska lika varandra med fria samtal och sms, men den inkluderade surfen och priserna skiljer dem åt.

Alla abonnemang som vi listar har:

 •  Ingen bindningstid
 •  Fria samtal
 •  Fria SMS
 •  Inkluderad surf varje månad
 •  Gratis roaming inom EU/EES.

Det är bra att känna till att inte alla abonnemang fungerar utomlands. Då kan det vara tryggt att veta att de vi listar här kan du använda på samma sätt som hemma när du ute och reser i EU.

Mobilabonnemang från Hallon

HallonHallon är den operatör med flest abonnemang på vår topplista! Hallon har överlägset bäst priser och fullspäckade mobilabonnemang. Alla abonnemang från Hallon har fria samtal och fria sms – dessutom med generösa surfmängder. Hallon använder sig av Tre-nätet vilket ger god täckning i stora delar av Sverige.

Prova alla abonnemang från Hallon till ett rabatterat pris de första månaderna – det innebär att det är enkelt och billigt att bli kund. Abonnemanget har ingen bindningstid eller uppsägningstid och du kan ned- och uppgradera datamängden när som helst. Använder du inte all din surf en månad sparas den och du kan använda den senare.

Omdöme Hallon: Hallon är den snabbast växande operatören just nu och det är lätt att förstå varför. Deras telefonabonnemang är överlägsna alla andra. Du får oslagbara mängder data, fria samtal, fria sms. Priserna är dessutom väldigt låga. Den absolut hetaste operatören just nu och vårt val om vi skulle teckna ett nytt abonnemang just nu!

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Vimla

VimlaVimla har bland de billigaste och enligt många bästa mobilabonnemangen. Du får fria samtal och SMS/MMS och du kan välja upp till stora datamängder.

Abonnemangen från Vimla har inga bindningstider eller uppsägningstider.

Omdöme Vimla: Vimla fick utmärkelsen näst mest nöjda kunder i Svenskt Kvalitetsindex senaste undersökning där de rankar bästa mobiloperatören 2019. Abonnemangen är fyllda med surf, samtal och SMS/MMS till låga priser. De leder utvecklingen tillsammans med Hallon. Just nu får de dock se sig slagna av Hallon, men de är en god utmanare.

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Halebop

halebopHalebop har flera olika abonnemang att välja på. Beroende på vilket abonnemang man väljer så igår mellan 2 och 60 GB surf. De största abonnemangen har fria samtal och meddelande. Halebop och de senaste tre åren blivit utsedd till den mobiloperatör med mest nöjda kunder! Och totalt fått utmärkelsen tio gånger! Det är inte dåligt.

Halebop använder Telias mobilnät och har god geografisk täckning över nästan hela landet.

Omdöme Halebop: Halebop är en lågprisoperatör som år efter år får högt betyg av sina befintliga kunder.  De är inte billigast och har inte mest fullspäckade abonnemang – men de har riktigt nöjda kunder. Genom Halebop får du tillgång till Telias mobilnät, vilket ger en god täckning.

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Comviq

comviqComviqs abonnemang har ganska mycket innehåll till rimliga priser. De är inte billigast och erbjuder inte heller mest – men de har bra abonnemang. Comviq använder Tele2s mobilnät. Du kan få upp till 40 GB surf hos Comviq och du kan ringa och sms:a fritt inom Sverige.

Du kan när som helst uppgradera eller nedgradera abonnemanget med mer surf när du vill. Även detta abonnemang kan du använda utomlands inom EU till samma pris som i Sverige.

Omdöme Comviq: Comviqs motto är billigt, billigt, billigt och nog är det bra priser som Comviq. Det finns dock flera andra operatörer som lanserat ännu billigare och ännu bättre abonnemang än Comviq. Comviq rankas av sina egna kunder inte lika högt som Halebop, Vimla och Hallon, men de är en utmanare om prisplatsen.

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Fello

FelloMed Fello ingår fria samtal, sms och mms. Du väljer hur mycket surf du behöver och vill betala för. Om du har för mycket surf en månad kan du spara den till nästa månad. Med Fello använder du Telias mobilnät.

Fello har bra abonnemang och just nu även en kampanj som ger dig halva priset på abonnemang i tre månader!

Omdöme Fello: En utmanare som ökar i popularitet. Fello erbjuder generösa mängder surf till låga kostnader och använder sig av Telias utmärkta nät.

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Chilimobil

chili-logoEtt abonnemang hos operatören Chili ger alltid fria samtal och sms/mms och surfmängden varierar från lite mindre till riktigt mycket. De är en av få virtuella operatörer som erbjuder obegränsad surf. Precis som Hallon använder Chilimobil Tres mobilnät. De kan alltså vara ett bra alternativ för den som tycker om vad Hallon erbjuder men behöver ännu mer surf än vad som ingår i Hallons största abonnemang.

Omdöme Chilimobil: Chilimobil utmanar de andra operatörerna med sitt stora abonnemang med obegränsad surf. Om det är fri surf man är ute efter tycker vi att Chilimobil är det bästa valet. De har bra villkor och det är lätt att byta surfmängd om man skulle vilja.

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Tele2

telelogoMed Tele2 får du mobilabonnemang med bra täckning. Du väljer abonnemang beroende på hur mycket surf du vill ha: Från 2 GB till obegränsat med surf.  Tele2 är inte billiga. Istället väljer de att använda sitt helägda varumärke Comviq för att erbjuda prisvärda abonnemang. Så väljer du Comviq är det egentligen bara Tele2 i andra kläder till ett lägre pris.

Omdöme Tele2: Tele2 är ett intressant val för de som surfar riktigt riktigt mycket eller reser mycket. De har sitt Tele2 obegränsat med fri surf, som är ett riktigt hett abonnemang. I övrigt är abonnemangen ganska högt prissatta och man bör använda Tele2s varumärke Comviq istället.

Mobilabonnemang från Tre

TreTre erbjuder flera olika mobilabonnemang. Samtliga har samtal och sms inkluderat, det som skiljer dem åt är datamängderna. Precis som de andra stora operatörerna väljer Tre att satsa på butiksnät och dyrare priser. För dig som handlar på webben har de varumärket Hallon som använder sig av samma mobilnät, men med betydligt mer för pengarna! Även Chilimobil använder sig av tres nät.

Omdöme Tre: Just nu platsar inget av Tres abonnemang på topplistan. De har för höga priser och jumboplatsen när det gällde nöjda kunder 2019. Välj Hallon istället, samma nät, mer innehåll, lägre priser och riktigt nöjda kunder!

Telefonabonnemang från Telia

teliaTelias mobilabonnemang dyra och surfmängderna snålt tilltagna i förhållande till priset.  Abonnemangen kostar upp till 589 kr i månaden – för det får du fria samtal och sms samt en obegränsad surfmängd. Telia är en välfungerande operatör för dig som är beredd att betala lite mer. Framför allt är det Telias mobilnät som kan vara lockande då det täcker större delen av Sverige. Men du kan använda Halebop och Fello om du vill använda Telias nät.

Omdöme Telia: Gamla statliga teleoperatören Telia är tyvärr väldigt dyra på telefonabonnemang. Fördelarna med Telia är att de investerat mycket i  sina mobilnät, med god täckning i glesbygden. Nackdelen är att priset inte motsvarar innehållet i abonnemangen. Vi rekommenderar att du istället använder Telias lågprisoperatör Halebop – samma nät till ett mycket lägre pris!

Mobilabonnemang från My beat

my beatMy beat är liten operatör på svenska marknaden. Hos My Beat ingår samtal och sms i alla deras abonnemang och du väljer själv hur mycket data du vill ha varje månad. Hos My Beat kan du välja på mellan 2 och 30 GB. De har alltså inte de största surfmängderna, men priserna är bra.

Omdöme Mybeat: My Beat hade bra kundservice, men det finns större och tryggare lågprisoperatörer att välja när världen stormar. Vi rekommenderar att du tittar på Fello eller Halebop om du vill ha ett abonnemang i Telias nätverk.

Skillnader mellan de olika mobilabonnemangen

De mobilabonnemang vi presenterar på vår topplista skiljer sig framförallt åt i hur mycket de kostar och hur mycket surf du får för pengarna. Samtliga har obegränsat med samtal och sms inkluderat. Du kan också skicka så många MMS du vill, men varje MMS drar lite data från din surfpott.

Vi hoppas att du med denna topplista över mobilabonnemang har hittat det som passar just dig. Fundera över hur mycket du brukar surfa, hur mycket du vill betala och vilken operatör du ska välja. Klicka dig vidare till operatörens hemsida och gör din beställning av abonnemang där. Vi är säkra på att du kommer göra ett bra val som du blir nöjd med!