Topp-10 Telefonabonnemang

4G

3. Vimla 2GB - Bäst miniabonnemang

75% rabatt i 2 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

2 Gb data
25 (100) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

5. Vimla 6 GB - Bäst miniabonnemang

75% rabatt i 2 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

6 Gb data
40 (160) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

1. Hallon 4GB - Bäst miniabonnemang

50% rabatt i 3 månader!

Fria samtal

Fria Sms

4 Gb data
4G

2. Hallon 8GB - Bäst miniabonnemang

50% rabatt i 3 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

8 Gb data
74 (149) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

4. Hallon 25GB - Bäst mellanabonnemang

50% rabatt i 3 månader!

Fria Samtal

Fria sms

25 Gb data
124 (249) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

6. Halebop 8 GB - Bäst miniabonnemang

50% extra GB i ett heeelt år

Fria Samtal

Fria Sms

8 Gb data
4G

7. Halebop 30GB - Bäst mellanabonnemang

50% extra GB i ett heeelt år

Fria Samtal

Fria Sms

30 Gb data
4G

8. Telenor Mobilabonnemang 30 Gb - Bäst mellanabonnemang


Fria Samtal

Fria Sms

30 Gb data
4G

9. Mobilabonnemang 100GB - Bäst storabonnemang

50% rabatt i 3 månader!

Fria Samtal

Fria Sms

100 Gb data
174 (349) kr
LÄS MER & BESTÄLL
4G

10. Telenor Mobilabonnemang - bäst obegränsat


Fria Samtal

Fria Sms

obegränsat Gb data

 

Bäst mobilabonnemang – topplistan

Funderar du på att byta telefonabonnemang? Då har du kommit rätt. Här tipsar vi om de bästa mobilabonnemangen och berättar vad som skiljer dem åt. Som du kommer att se skiljer de sig åt mycket i pris, och vad du får för pengarna. I princip alla bra mobilabonnemang har idag obegränsat med samtal och SMS. Det som skiljer sig åt är surfmängden och priset.

Listan ovan visar de bästa mobilabonnemangen just nu. Abonnemangen är klassificerade i miniabonnemang (2-9 GB surf), mellanabonnemang (10-29 GB surf) och storabonnemang (mer än 30 GB surf). Vi Vi har försökt hitta något för alla smaker, men listan domineras av de tre operatörer som valdes till bäst mobiloperatörer i SKIs stora undersökning där man intervjuade befintliga kunder hos operatörerna. Kunderna hos Halebop, Vimla och Hallon var mest nöjda av alla svenska mobiloperatörers kunder.

På Surf.nu kan du få hjälp att hitta det abonnemang som är bäst för dig. Denna lista tar dig ett steg närmare att hitta det bästa mobilabonnemanget. Oavsett vilken operatör du väljer på listan så är det ett bra alternativ (och skulle det inte fungera bra för just dig, har du alltid 14 dagar ångerrätt när du beställer via nätet och bäst av allt, samtliga abonnemang ovan har ingen bindningstid).

Bedömningskriterier – bäst telefonabonnemang

Vi är noggranna när vi jämför och listar de bästa telefonabonnemangen. Vi nagelfar samtliga mobiloperatörer och telefonabonnemang för att kunna utse det bästa abonnemanget. Sammanlagt tittar vi på mer än 30 parametrar när vi bedömer vilket abonnemang som är bäst. Vi vill ge dig den bästa listan och att du hittar rätt alternativ just för dig!

Några av dessa bedömningskriterier är:telefonabonnemang

 1. Månadsavgift
 2. Surf per krona
 3. Samtal & sms ingår
 4. Mobilnätet och täckning
 5. Eventuell startavgift
 6. Bindningstid
 7. Sparas oanvänd surf
 8. Support (chatt, telefon, mail)
 9. Kundnöjdhet

De bästa telefonabonnemangen

Vi har sammanställt en lista över de bästa mobiltelefonabonnemangen just nu. Självklart varierar det från person till person vilket mobilabonnemang som passar bäst. Vi berättar om de huvudsakliga skillnaderna mellan de olika abonnemangen för att du ska kunna välja det som passar just dig bäst.

I urvalet för att placera sig på vår topplista för mobilabonnemang finns Halebop, Hallon, Vimla, Tele2, Comviq, Telia, Tre, My beat och Fello. Samtliga har bra abonnemang, men det är framför allt tre som står ut när det gäller kundnöjdhet, villkor (oanvänd surf sparas, ingen bindningstid), månadsavgift och innehållet i abonnemanget (fria samtal, sms och mycket surf).

De operatörer som står ut mest är Hallon och Vimla. De använder sig av Tres respektive Telenors nät. Bor du i tätort är det ingen tvekan om att de är de bästa valen. Bor du däremot på landsbygden med sämre täckning, så rekommenderar vi Halebop som använder Telias nät och hade mest nöjda kunder 2019.

telefonabonnemangDe bästa mobilabonnemangen

Vill eller måste du byta mobilabonnemang? Då har du hamnat rätt. Här hittar du de bästa mobilabonnemangen på marknaden och vad som skiljer abonnemangen åt. Vi hoppas att det kan hjälpa dig att välja och hitta det bästa mobilabonnemanget för just dig och dina behov. Listan på denna webbsida är till för att du skall snabbt och enkelt se vilket telefonabonnemang som passar dig bäst och sedan välja rätt paket för dig och dina behov.

 

Så skiljer sig mobilabonnemangen åt

Vi listar bara de bästa mobilabonnemangen som finns på marknaden. Men vad som är bäst för dig beror förstås på vad du behöver och är beredd att betala för. Mobilabonnemang kan skilja sig på många olika sätt. Vi lyfter därför fram mobilabonnemang med olika surfmängder. Mobilabonnemang är idag ganska lika varandra, fria samtal och sms, men den inkluderade surfen och priserna skiljer dem åt.

 

 

Alla abonnemang som vi listar har:

 • Ingen bindningstid
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • Inkluderad surf varje månad
 • Gratis roaming inom EU/EES.

Det är bra att känna till att inte alla abonnemang fungerar utomlands. Då kan det vara tryggt att veta att de vi listar här kan du använda på samma sätt som hemma när du ute och reser i EU.

 

Mobilabonnemang från Hallon

HallonHallon är den operatör med flest abonnemang på vår topplista! Hallon har överlägset bäst priser och fullspäckade mobilabonnemang. Alla abonnemang från Hallon har fria samtal och fria sms – dessutom med generösa surfmängder. Hallon använder sig av Tre-nätet vilket ger god täckning i stora delar av Sverige.

Prova alla abonnemang från Hallon till halva priset – det innebär att det är enkelt och billigt att bli kund. Abonnemanget har ingen bindningstid eller uppsägningstid och du kan ned- och uppgradera datamängden när som helst. Använder du inte all din surf en månad, sparas den och du kan använda den senare.

Omdöme Hallon: Hallon är den snabbast växande operatören just nu och det är lätt att förstå varför. Deras telefonabonnemang är överlägsna alla andra. Du får oslagbara mängder data, fria samtal, fria sms. Priserna är dessutom väldigt låga. Den absolut hetaste operatören just nu och vårt val om vi skulle teckna ett nytt abonnemang just nu!

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från Vimla

VimlaVimla har bland de billigaste och enligt många bästa mobilabonnemangen. Det får fria samtal och SMS/MMS och du kan välja till stora datamängder.

Abonnemangen från Vimla har inga bindningstider eller uppsägningstider.

Omdöme Vimla: Vimla fick utmärkelsen näst mest nöjda kunder i Svenskt Kvalitetsindex senaste undersökning där de rankar bästa mobiloperatören 2019. Abonnemangen är fyllda med surf, samtal och SMS/MMS till låga priser. De leder utvecklingen tillsammans med Hallon. Just nu får de dock se sig slagna av Hallon, men de är en god utmanare.

 

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från Halebop

halebopHalebop har ett riktigt fyra riktigt bra abonnemang som heter Stor, Mellan, Liten och Mini. Beroende på storlek ingår mellan 2 GB surf till hela 30 GB surf. De största abonnemangen har fria samtal och meddelande. Halebop och de senaste tre åren blivit utsedd till den mobiloperatör med mest nöjda kunder!

Halebop använder Telias mobilnät och har god geografisk täckning över nästan hela landet.

Omdöme Halebop: Halebop är en lågprisoperatör som år efter år får högt betyg av sina befintliga kunder.  De är inte billigast och har inte mest fullspäckade abonnemang – men de har riktigt nöjda kunder. Genom Halebop får du tillgång till Telias mobilnät, vilket ger en god täckning.

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från Comviq

comviqComviqs abonnemang har ganska mycket innehåll till rimliga priser. De är inte billigast och erbjuder inte heller mest – men de har bra abonnemang. Comviq använder Tele2s mobilnät. Du kan få upp till 40 GB surf hos Comviq och du kan själv välja om du vill ha gratis samtal och sms.

Du kan när som helst uppgradera eller nedgradera abonnemanget med mer surf när du vill. Även detta abonnemang kan du använda utomlands inom EU till samma pris som i Sverige.

Omdöme Comviq: Comviqs motto är billigt, billigt, billigt och nog är det bra priser som Comviq. Det finns dock flera andra operatörer som lanserat ännu billigare och ännu bättre abonnemang än Comviq. Comviq rankas av sina egna kunder inte lika högt som Halebop, Vimla och Hallon, men de är en utmanare om prisplatsen.

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från Tele2

tele2 logoMed Tele2 får du mobilabonnemang med bra täckning. Du väljer abonnemang beroende på hur mycket surf du vill ha: Från 3 GB till obegränsat med surf.  Tele2 är inte billiga. Istället väljer de att använda sitt helägda varumärke Comviq för att erbjuda prisvärda abonnemang. Så väljer du Comviq är det egentligen bara Tele2 i andra kläder till ett lägre pris.

 

Omdöme Tele2: Tele2 är ett intressant val för de som surfar riktigt riktigt mycket eller reser mycket. De har sitt Tele2 Unlimited med fri surf, som är ett riktigt hett abonnemang. I övrigt är abonnemangen ganska högt prissatta och man bör använda Tele2s varumärke Comviq istället.

Klicka dig vidare till Comviq:

Läs mer & Beställ

 

 

Mobilabonnemang från Tre

TreTre erbjuder flera olika mobilabonnemang. Samtliga har samtal och sms inkluderat, det som skiljer dem åt är datamängderna. Precis som de andra stora operatörerna väljer Tre att satsa på butiksnät och dyrare priser. För dig som handlar på webben har de varumärket Hallon som använder sig av samma mobilnät, men med betydligt mer för pengarna!

 

Omdöme Tre: Just nu platsar inget av Tres abonnemang på topplistan. De har för höga priser och jumboplatsen när det gällde nöjda kunder 2019. Välj Hallon istället, samma nät, mer innehåll, lägre priser och riktigt nöjda kunder!

Klicka dig vidare till Hallon:

Läs mer & Beställ

 

Telefonabonnemang från Telia

teliaTelias mobilabonnemang dyra och surfmängderna snålt tilltagna i förhållande till priset.  Abonnemangen kostar upp till 739 kr i månaden – för det får du fria samtal och sms samt en viss surfmängd Telia är ett välfungerande abonnemang för dig som är beredd att betala lite mer. Framför allt är det Telias mobilnät som kan vara lockande då det täcker större delen av Sverige. Men du kan använda Halebop och Fello om du vill använda Telias nät.

 

Omdöme Telia: Gamla statliga teleoperatören Telia är tyvärr väldigt dyra på telefonabonnemang. Fördelarna med Telia är att de investerat mycket i  sina mobilnät, med god täckning i glesbygden. Nackdelen är att priset inte motsvarar innehållet i abonnemangen. Vi rekommenderar att du istället använder Telias lågprisoperatör Halebop – samma nät till ett mycket lägre pris!

Klicka dig vidare till Halebop:

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från My beat

mybeatMy beat är för dig som gillar riktigt bra service och billiga abonnemang. Du får stor frihet hos My beat där du själv kan sätta samman ditt abonnemang. Vill du ha rörligt pris på samtal och SMS eller vill du att samtal och meddelande ska ingå? Hur mycket datatrafik behöver du? Här kan du välja från 2 GB upp till 35 GB.

My beat har stort kundfokus och du kan prova dem till halva priset de tre första månaderna.

 

Omdöme Mybeat: En pigg utmanare! Med Mybeat kan du sätta ihop ditt abonnemang helt fritt till absolut lågpris, kombinera surf, samtal och SMS hur du vill. En liten operatör med kunden i fokus. Något lite dyrare än de stora lågprisoperatörerna, men inte långt efter.

 

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från Fello

FelloMed Fello ingår fria samtal, sms och mms. Du väljer hur mycket surf du behöver och vill betala för. Om du har för mycket surf en månad kan du spara den till nästa månad. Med Fello använder du Telias mobilnät.

Fello har bra abonnemang, men når inte riktigt fram. De har inte lika många nöjda kunder som Halebop, Vimla och Hallon och inte riktigt lika bra förhållande mellan pris och innehåll.

 

Omdöme Fello: En utmanare som vi håller ögonen på. Inget av teleabonnemangen från Fello placerade sig på topplistan. Med de ligger strax utanför, vi håller ögonen på Fello. De är en bra utmanare helt klart!

Läs mer & Beställ

 

Mobilabonnemang från Telenor

Telenor foretagsabonnemangHos Telenor så ingår fria samtal, sms och mms, och du väljer abonnemang utifrån önskad surfmängd. Telenor är ensam operatör om att erbjuda fri roaming i USA, Thailand, Malaysia och flera andra länder utanför EU. Samla familjen i deras familjeabonnemang, samla alla dina mobillösningar och IoT hos en och samma operatör, eller använd någon av deras företagslösningar.

Telenor har mycket utöver det vanliga och är därför en operatör som kan erbjuda ett stort mervärde för rätt mobilanvändare.

 

Omdöme Telenor: Telenor erbjuder prisvärda abonnemang i mellansegmentet. När det gäller de mindre abonnemangen så ligger Telenor efter de övriga operatörernas prissättningar och är en dyrare operatör om du eftersöker ett mindre abonnemang. Säker du däremot ett större abonnemang, roaming i flera delar av världen och många olika lösningar för företagets och familjens mobiltelefoni, då är Telenor väl värda att spana in.

Läs mer & Beställ

 

Skillnader mellan de olika mobilabonnemangen

De mobilabonnemang vi presenterar på vår topplista skiljer sig framförallt åt i hur mycket de kostar och hur mycket surf du får för pengarna. Samtliga har obegränsat med samtal och sms inkluderat. Du kan också skicka så många MMS du vill, men varje MMS drar lite data från din surfpott.

Vi hoppas att du med denna topplista över mobilabonnemang har hittat det som passar just dig. Fundera över hur mycket du brukar surfa, hur mycket du vill betala och vilken operatör du ska välja. Klicka dig vidare till operatörens hemsida och gör din beställning av abonnemang där. Vi är säkra på att du kommer göra ett bra val som du blir nöjd med!