Telness är en innovativ operatör på den svenska telekom-marknaden. De har gjort sig ett namn genom att satsa helhjärtat på företagsabonnemang och innovativa lösningar som ska förenkla arbetet med telekom för företag överlag. Hittills har det svenska företaget lagt allt sitt krut på hemmamarknaden, men nu ställer operatören in siktet utomlands. Med en ny investering på 85 miljoner kronor vill Telness nå nya höjder. 

Telness

Innovatörer på hemmamarknaden

Telness lanserades 2016 som en operatör med fokus på företag och företagsabonnemang. De erbjuder lösningar för små och medelstora företag med fokus på det digitala. Telness har bland annat lanserat en mobil växel som är helt digital där allt det komplicerade och onödiga är bortskalat. Som företag får man ett enkelt gränssnitt, som vem som helst kan manövrera, och möjligheten att välja och lägga till de växelfunktioner man behöver. 

Telness såg ett behov av enklare växellösningar för företag och valde helt enkelt att ta tag i det själva och skapa det de själva ville ha – en enkel och strömlinjeformad tjänst. 

Utöver sin mobila växel erbjuder Telness bland annat även företagsabonnemang och mobilt bredband för företag. Även här har de satsat på så enkla lösningar som möjligt – ingen bindningstid, inga dolda avgifter, och fria samtal och mess ingår i månadskostnaden. Företagsabonnemanget finns i flera olika storlekar och kan anpassas efter ditt företags behov. 

Med Telness Portal får man en tydlig överblick över dataförbrukning, kostnader och man kan enkelt ändra abonnemangsstorlek eller avsluta sitt abonnemang. 

Läs mer om Telness och deras abonnemang här.

Telness Tech – en molnbaserad telekomplattform 

För ungefär ett år sedan, 2021, valde Telness att bilda ett systerföretag för sin digitala och molnbaserade telekomplattform – Telness Tech. Telness Tech står alltså utanför Telness operatörsverksamhet och tillhandahåller bara Telness innovativa molnlösningar till andra företag inom telekomsektorn. 

Idag använder över 15 000 företag av olika storlek Telness tjänster på något sätt inom sin verksamhet. Det handlar alltså både om operatörskunder och kunder som endast använder Telness andra lösningar.

Telness Tech säkrar investering – satsar utomlands

Det är Telness Tech som har säkrat den nya investeringen på 85 miljoner kronor från stiftelsen Industrifonden och JCE Group för att vidareutveckla konceptet, plattformen och tjänsterna. Målet för Telness med den nya investeringen är att nå marknader utanför Sverige – nu är siktet inställt på Europa. 

I ett pressmeddelande på den egna hemsidan säger Telness och Telness Techs VD Martina Klingvall att Telness teknik kommer att vara en injektion av innovation för hela telekombranschen – nu återstår att se om Europa är redo för revolutionen.