Svenskt Kvalitetsindex brukar varje år genomföra undersökningar kring kundnöjdheten för mobiloperatörerna. I den senaste undersökningen från 2019 hamnar Vimla på en tredje plats och Telenor endast på nionde plats vilket visar att kunder är mer nöjd med Vimla som operatör vilket kan ge en viss vägledning i att välja mobiloperatör.

Vimla

telenor

Pris, avgifter och rabatter hos Vimla vs Halebop

Prismässigt är Vimla betydlig billigare än Telenor på alla sina abonnemang för motsvarande surfmängd. Ingen av operatörerna har någon bindningstid, start- eller avslutningsavgift, men Telenor har en månads uppsägningstid.

När det gäller rabatter har Vimla prisvärda rabatter för både studenter, barn under 18 år och seniorer men för dessa grupper finns inga rabatter hos Telenor. Som student kan du dock få rabatt hos Telenor genom Mecenat-kortet. Hos Vimla kan man även få halva priset på alla abonnemang under de första månaderna – perfekt om man vill prova på!

Möjligheterna att spara surf och surfmängder

De surfmängder som erbjuds är ganska lika i både surfmängd och antal alternativ. Om du lockas av obegränsad surf är dock Telenor valet för dig eftersom de erbjuder ett abonnemang med just det villkoret. Vimlas största abonnemang erbjuder dock riktigt mycket surf, och mer än Telenors största abonnemang med begränsad surfmängd. Om man har WiFi hemma och surfar normalt under arbetsdagar eller skoldagar brukar en begränsad surfmängd räcka, men om du vill ha obegränsad surf ska du välja Telenor. 

Den surf som finns kvar på telefonen i slutet på månaden kan endast sparas hos Vimla. Med Vimla som operatör kan du spara en begränsad mängd surf i upp till 12 månader. Surfmängden du får spara beror på hur stort abonnemang du har – ju större abonnemang desto mer surf sparas. Telenor erbjuder inget sparande av surfen överhuvudtaget så väljer du ett mobilabonnemang hos Telenor får du göra lite noggrannare beräkningar för vad du faktiskt behöver.

Support

Både Vimla och Telenor erbjuder support via e-post och men det är bara Telenor som har telefonsupport och bara Vimla som har support via chatt. Det kan vara viktigt för dig som tycker det är lättare med support över telefon eller chatt. Vimla har även ett bra supportforum där du kan få svar på många frågor. Det mesta du har frågor om går att hitta i forumet. I forumet kan man även ställa egna frågor och få svar av andra Vimla-användare eller någon som jobbar för Vimla. 

Vimlas chatt är öppen under vanliga arbetstider på vardagar. Telenors kundtjänst över telefon är öppen under vanliga arbetstider under vardagar. Man kan alltså inte kontakta någon av operatörerna under sena kvällar och helger. 

Täckning för de nät som operatörerna använder

Vanligtvis behöver du kolla upp täckningen för de mobiloperatörer du väljer mellan men eftersom både Vimla och Telenor använder sig av Telenors nät blir det ingen skillnad i detta fallet. Vill du undersöka om någon annan operatör har bättre täckning i ditt område finns det bra täckningskartor hos de olika operatörern. Där får du en bra överblick för vilken täckning som kan erbjudas. Telenors nät täcker större delen av Sverige och har en god täckning såväl i stora städer som på landsbygden. Täckningen kan dock variera, så det är alltid bra att kontrollera hur det ser ut där just du bor. 

Sverigesamtal, utlandssamtal och surf utomlands

Hos båda operatörer ingår alla samtal och meddelanden inom Sverige och EU/EES.

Reser du mycket inom inom EU/EES och några andra länder utanför det området är Telenor mest prisvärt för dig då det ingår en stor del av din surfpott i hela 41 länder. Vimla däremot har en gräns inom EU/ESS som är betydligt lägre. Surf utanför EU/EES ingår inte hos någon av operatörerna.

Mobiler på avbetalning

Vill du köpa en telefon på avbetalning till ditt abonnemang så går detta inte med Vimla. Telenor erbjuder mobil på avbetalning och de har ett stort utbud att välja bland. Telenor är ett bra val för dig som vill byta telefon regelbundet. När du köper en mobil på avbetalning kan du efter 12 månader byta till en ny utan extra kostnad. Den gamla delbetalningen byts ut mot en ny plan för delbetalning.

Vimla eller Telenor – vem är bäst?

 TelenorVimla
Mobilabonnemang3 – 70 GB + Obegränsat3 – 100 GB
MobilnätTelenors eget nätTelenors nät
Billigaste abonnemang219 kr/mån100 kr/mån
SupportTelefon och e-postE-post, chatt och forum

 

Vill du förlita dig på hur nöjda andra kunder är med mobiloperatörerna så har Vimla en klar ledning med sin tredje plats jämfört med Telenors nionde plats enligt undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex 2019.

Mobiloperatörerna är väldigt olika men det de har gemensamt är att de erbjuder samma täckning i och med att båda använder Telenors nät.

På alla andra områden är det riktigt stor skillnad mellan dessa två operatörer. Vimla och Telenor ligger ganska långt ifrån varandra prismässigt och där har Vimla bättre priser. Surfmängderna inom EU/EES skiljer sig också ganska markant. Vill du ha möjligheten att köpa till en mobil till ditt abonnemang går detta bara med Telenor. Det är också den enda av dessa två operatörer som erbjuder både obegränsad surf och telefonsupport.

Vad som kan styra ditt beslut i vem som är bäst av dessa operatörer är i detta fallet om du har behov av en ny mobil till ditt abonnemang, om du behöver stora mängder surf inom EU, om du behöver obegränsad surf, telefonsupport och framförallt priset.

Är det fortfarande svårt att välja?

 • Välj Vimla om du vill ha prisvärda abonnemang med mycket surf för pengarna.
 • Välj Telenor om du behöver obegränsad surf, en ny mobil och mycket surf inom EU/EES.

Mobilabonnemang från Telenor

 

 • Mobilabonnemang: 3 GB, 8 GB, 15 GB, 30 GB, 70 GB och Obegränsat
 • Mobilnät: Telenors eget nät
 • Billigaste abonnemang: 219 kr/mån
 • Mobilsurf: 3 – 70 GB + Obegränsat
 • Support: Telefon och e-post
 • Omdöme: 68,5/100 (Svenskt Kvalitetsindex)
telenor

Telenor ger dig möjlighet till obegränsad surf och i abonnemangen ingår upp till 100 GB surf inom hela 41 länder.

 

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Vimla

 

 • Mobilabonnemang: 3 GB, 8 GB, 18 GB, 50 GB och 100 GB
 • Mobilnät: Telenors nät
 • Billigaste abonnemang: 100 kr/mån
 • Mobilsurf: 3 – 100 GB
 • Support: E-post, chatt och forum
 • Omdöme: 74,5/100 (Svenskt Kvalitetsindex)

 

Vimla  

Vimla är ett bra val. Ägs av Telenor och använder Telenors nät, de har nöjda kunder och du får mer för pengarna!

 

Läs mer & Beställ

Vanliga frågor och svar

Har Vimla eller Telenor bäst täckning?

Vimla och Telenor använder samma nät, nämligen Telenors egna. Det innebär att du bör få samma täckning oavsett vilken av operatörerna du använder dig av. Som operatör har Telenor dock funktioner som Vimla saknar, såsom samtal över 4G-nätet. Telenor erbjuder ni även abonnemang med 5G, vilket Vimla saknar. Du kan se operatörernas täckningskartor på Surf.nu.

Vilken operatör är billigast av Telenor och Vimla?

Vimlas abonnemang är betydligt billigare än Telenors. Du får mer surf för pengarna och särskilt om du är student, ungdom eller senior är det fördelaktigt att välja Vimla. Operatören har även en särskild värvningsbonus som gör att du kan sänka din månadskostnad ytterligare.

Kan jag använda Telenors 5G-nät med Vimla?

Nej, i dagsläget har Vimla inte åtkomst till Telenors 5G-nät. I takt med att 5G-nätet byggs ut och blir standard kommer dock säkerligen fler virtuella operatörer, inklusive Vimla, att erbjuda 5G-abonnemang.

Har Telenor och Vimla bindningstid?

Nej, varken Telenor eller Vimla har bindningstid på sina mobilabonnemang. Köper du en mobiltelefon på avbetalning med ditt abonnemang hos Telenor måste du dock räkna med bindningstid.

Har Telenor och Vimla stöd för VoLTE?

Telenor har stöd för VoLTE, alltså samtal över 4G-nätet, om du slår på funktionen i din mobils inställningar. Vimla har inte stöd för VoLTE, men de erbjuder samtal över Wifi.