Både Halebop och Fello är två lågprisoperatör som använder sig av Telias nät och båda ägs av Telia. Fello blev så sent som under 2019 uppköpt av Telia. Det innebär inte att abonnemangen nu blir lika dyra som hos Telia utan det ska fortfarande vara ett lågprisalternativ precis som Halebop.

Kundnöjdheten hos operatörerna

Svenskt Kvalitetsindex brukar varje år genomföra undersökningar kring kundnöjdheten för mobiloperatörerna. I resultaten brukar Fello aldrig presenteras med en egen plats utan brukar tillhöra kategorin övriga tillsammans med några anda operatörer. De senaste åren har övriga stadigt legat på en fjärde plats och även i den senaste undersökningen från 2019. Halebop däremot tog hem förstaplatsen 2019 så kundnöjdheten är betydligt bättre hos denna operatör vilket kan ge en viss vägledning i att välja operatör.

Pris, avgifter och rabatter hos Hallon vs Halebop

Prismässigt har Fello billigare mobilabonnemang än Halebop för motsvarande surfmängd. Ingen av operatörerna har någon bindningstid, start- eller avslutningsavgift men Halebop har en månads uppsägningstid.

Letar du efter rabatter har Fello prisvärda rabatter både för studenter, barn under 18 år och seniorer. Här är inte Halebop lika generösa men de erbjuder rabatt för studenter.

Möjligheterna att spara surf och surfmängder

Det finns inte lika många surfmängder att välja hos Fello som hos Halebop. Varken Halebop eller Fello är för den riktigt stora surfaren men Halebop har 40 GB som mest som räcker för de allra flesta. Har du i övrigt tillgång till bredband och Wifi kommer du även ganska långt med Fellos största abonnemang på 25 GB.

Brukar du få mycket surf över varje månad kan det vara bra att känna till att oanvänd surf kan sparas hos båda operatörerna till viss del. Hos Fello kan du bara spara upp till 25 GB och hos Halebop lika mycket mobilsurf som ingår i ditt abonnemang.

Support

Både Halebop och Fello erbjuder support via e-post och chatt men det är bara Fello som har telefonsupport. Det kan vara viktigt för dig som tycker det är lättare med support över telefon.

Täckning för de nät som operatörerna använder

Vanligtvis behöver du kolla upp täckningen för de mobiloperatörer du väljer mellan men eftersom både Halebop och Fello använder sig av Telias nät blir det ingen skillnad i detta fallet. Telias mobilnät har allra bäst täckning i Sverige men vill du undersöka om någon annan operatör har bättre täckning i ditt område finns det bra täckningskartor hos de olika operatörerna. Där får du en bra överblick för vilken täckning som kan erbjudas.

Sverigesamtal, utlandssamtal och surf utomlands

Hos båda operatörer ingår alla samtal och meddelanden inom Sverige och EU/EES i nästan alla abonnemang. Det är endast i Halebops minsta abonnemang det inte är fritt. Deras abonnemang Mini har en begränsning på 50 samtal och 500 sms per månad.

Behöver du gott om surf inom EU/EES kan du surfa för hela ditt abonnemang med Fello. Halebop däremot har en gräns på upp till 10 GB. Surf utanför EU/EES ingår inte hos någon av operatörerna.

Mobiler på avbetalning

Vill du köpa en telefon på avbetalning till ditt abonnemang så går detta inte med Fello. Halebop erbjuder mobil på avbetalning och de har gott om mobiler att välja på och för dig som gillar att köpa det allra senaste kan du hitta det hos Halebop.

 HalebopFello
Mobilabonnemang2 – 40 GB2 – 25 GB
MobilnätTelias nätTelias nät
Billigaste abonnemang99 kr/mån95 kr/mån
SupportE-post och chattTelefon, e-post och chatt

Halebop eller Fello – vem är bäst?

Det här är två prisvärda lågprisoperatörer men där Fello har de bästa priserna. I undersökningen från Svenskt Kvalitetsindex 2019 för bäst mobiloperatör för privatkunder tog Halebop första plats och Fello hamnade på fjärde plats med några andra operatörer.

Mobiloperatörerna är väldigt olika men det de har gemensamt är att de erbjuder samma täckning i och med att båda använder Telias nät.

De största skillnaderna mellan operatörerna är att du bara kan köpa till en mobil till ditt abonnemang med Halebop. Fello erbjuder istället att du kan använda hela din surfmängd inom EU/EES. Det är också bara Fello som har telefonsupport.

Ditt val mellan dessa operatörer beror främst på om du har behov av en ny mobil till ditt abonnemang, om du behöver stora surfmängder inom EU/EES och om telefonsupport är viktigt.

Är det fortfarande svårt att välja?

 • Välj Halebop om du behöver en ny mobil och större surfmängder.
 • Välj Fello om du vill något billigare abonnemang och telefonsupport.

Mobilabonnemang från Halebop

 
 • Mobilabonnemang: 2 GB, 4 GB, 12 GB, 24 GB och 40 GB
 • Mobilnät: Telias nät
 • Billigaste abonnemang: 99 kr/mån
 • Mobilsurf: 2 – 40 GB
 • Support: E-post och chatt
 • Omdöme: 76,6/100 (Svenskt Kvalitetsindex)
halebop

Halebop blev utnämnd till bäst mobiloperatör för privatkunder 2019 av Svenskt Kvalitetsindex. Operatören ägs av Telia och använder också Telias nät.

 

Läs mer & Beställ

Mobilabonnemang från Fello

 
 • Mobilabonnemang: 2 GB, 5 GB, 12 GB och 25 GB
 • Mobilnät: Telias nät
 • Billigaste abonnemang: 95 kr/mån
 • Mobilsurf: 2 – 25 GB
 • Support: Telefon, e-post och chatt
 • Omdöme: 74,4/100 (Svenskt Kvalitetsindex)
Fello

Fello är ett lågprisalternativ till Telia och använder sig av Telias nät. Operatören har också telefonsupport.

 

Läs mer & Beställ